TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dimecres, 27 de gener del 2010

Massa mare liquida "M.M." de l´Eric Kaiser ( Ideals per fer pans i postres )

Aquesta massa mare es ideal per fer pa i postres , li dona una textura fantàstica , el pa aguanta tou més temps. ( es prepara en tres dies......i dura per sempre més, ) 


Que ningú s´espanti doncs es prepara en 5 minuts

1. Dia
Barrejar 50 grams d´aigua tèbia amb 50 grams de farina integral,

Deixar fermentar 24 hores, tapat amb un drap de cuina o film a temperatura ambient entre 20/25 graus.

2. Dia
Barrejar 100 grams d´aigua, 100 grams de farina de força i 20 grams de sucre i afegir a la preparació anterior.

Deixar fermentar 24 hores, tapat amb un drap de cuina o film a temperatura ambient entre 20/25 graus.

3. Dia
Barrejar 200 grams d´aigua , 200 grams de farina de força, afegir a la preparació anterior.

Deixar fermentar 12 hores, tapat amb un drap de cuina o film a temperatura ambient entre 20/25 graus.

* Passat aquest temps guardar en un pot de vidre amb tapa i reservar a la nevera, ja la tenim a punt de fer servir.

Passos importants a tenir en compte
1.- Guardar siempre en la nevera en un pot amb tapa

2.- Cada cop que la facis servir tens que afegir la mateixa quantitat que has tret, ó sigui si has utilitzat 100 grams de "m.m." afegir = 50 grams de farina + 50 grams d´aigua, remenar, tapar i tornar a posar a la nevera.

3.-NO omplir fins d´alt, doncs al fermentar ens podria sortir de l´envás

4.- Si en 8 dies no has fet servir la "m.m." cal alimentarla, tens que afegir 50 grams de farina + 50 grams d´aigua i remenar, si queda un liquid groc amb un olor especial per sobre, es normal, no tirar, al remenar de nou queda solucionat, quan més freqüentment la facis servir, més espessa queda

5.- Remenar sempre amb cullera de fusta

I res més, així de fàcil per fer uns bons pans i dolços

A gaudir i bon profit

Aquesta recepta  pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 
 

2 comentaris:

  1. Es pot fer amb aigua de panses la masse mare.
    Amb dic Xavier i soc molt afiscionat a fer pa
    i he trobat el teu bloc i em sembla estopendo
    Gracias pel teu temps.

    ResponElimina
  2. HOLA XAVIER, GUAPO TU

    GRÀCIES PER LA TEVA VISITA A LA MEVA CUINA, ESTIC CONTENTA DE QUE T´AGRADIN LES MEVES RECEPTES ,..JO TAMBÉ SOC UNA "FOROFA" DE FER PA, JA FA FORÇA TEMPS QU´EN FAIG , NOMÈS ET DIG QUE CADA MES I PICO, NECESITO UN SAC DE 25 KG DE FARINA, JE,JE.

    EL QUE EM COMENTES DE L ´AIGUA DE PANSES NO O SAVIA PAS, ...I NO FA DESPRES GUST A PANSES EL PA ?...ALGÚ AMB VA DIR DE FER LA "M.M." AMB NOMÈS FARINA INTEGRAL, JO O HE PROVAT I EL RESULTAT......VA ANAR AL POT DE LES ESCOMBRERIES, UN DESASTRE

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...