Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 28 de maig de 2010

Botillo berciano







EL MEU MARIT I JO VAREN TENIR L´HONOR DE ESTAR CONVIDATS A LA FESTA...

Els "bercianos" de Catalunya homenatgen Ramon Carnicer


23/02/2010

Dissabte a la nit l'Asobecat, l'Associació de Bercianos a Catalunya, va celebrar la seva festa anual, el VII Festival del Botillo, que va aplegar unes 300 persones que tenen les seves arrels a la comarca d'El Bierzo, a Lleó. A Catalunya hi ha unes 9.000 persones originàries d'aquesta comarca lleonesa, que té una marcada personalitat pròpia que la fa mirar tant cap a Galícia com cap a Castella i Lleó. De fet, és l'únic territori castellanolleonès reconegut legalment com a comarca. Ahir a la nit es van trobar per homenatjar, com cada any, la figura d'un "berciano" il·lustre a Catalunya. Aquesta vegada, es tractava de l'escriptor lleonès resident a Catalunya Ramon Carnicer, mort fa dos anys.



Amb música de la comarca lleonesa d'El Bierzo i amb el menjar típic, el "botillo", l'Associació de Bercianos a Catalunya va recordar un any més la seva terra i al mateix temps va retre homenatge a un "berciano" il·lustre resident a Catalunya. L'any passat va ser Luis del Olmo i, aquest any, l'escriptor Ramon Carnicer, mort fa dos anys. Ramon Carnicer va venir a estudiar a Barcelona després de la Guerra Civil. Es va doctorar i va crear l'Escola d'Idiomes Moderns i l'Institut d'Estudis Hispànics a la Universitat de Barcelona. Anys després es va dedicar plenament a la literatura i va escriure novel·les, assajos, llibres de viatge, biografies i memòries, i també llibres sobre el llenguatge.


Ahir, la presència de molts escriptors lleonesos consagrats com els poetes Juan Carlos Mestre, premi Nacional de Poesia de l'any 2009, i Carmen Busmayor, i narradors i assagistes com César Gavela, Jesús Courel, Valentín Carrera, va ser el testimoni de la gran valoració de la seva obra. El periodista Luis del Olmo, "berciano" il·lustre de l'any passat, va obrir els parlaments per homenatjar l'escriptor Ramon Carnicer, que va morir a Barcelona el desembre del 2007. Van assistir a l'acte la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, el president del Consell Comarcal d'El Bierzo, José Luis Ramón, el vicepresident segon del Parlament de Catalunya, Lluís Corominas, el diputat Antoni Fernández Teixidó, i diversos representants municipals d'El Bierzo i de Catalunya.

El botillo del Bierzo és un producte carni elaborat amb diferents peces procedents de l'especejament del porc ( costella , cua i ossos poc descarnats), trossejades, adobades amb sal , pebre vermell i all i altres espècies naturals, embotit en el cec del porc , fumat i semicurat. També podem afegir llengua , paleta , galta i espinada sempre que no sobrepassi el 20%. 3Es consumeix normalment cuit, embolicat en una malla de tela o sense res però amb molta cura, evitant que es trenqui i li entre aigua. Compta amb una denominació d'origen pròpia.

AQUESTA ES LA RECEPTA DEL BOTILLO BERCIANO QUE ENS VAREN DONAR, ESCRIT LITERALMENT...

INGREDIENTES

INGREDIENTS1 TASSA DE CIGRONS500 GRAMS DE PATATES1 COLL MITJANA1 BOTILLO DE 1,5 KG3 XORIÇOS FRESCOSEMBOLICAR EL BOTILLO EN UN DRAP DE COTÓ O PAPER D´ALUMINI, EL POSEM EN UNA OLLA AMB AIGUA DEL FOC, QUAN ESTIGUI CALENTA, POSAR-HI EL BOTILLO, DES DE QUE COMENÇA A BULLIR S´HA DE DEIXAR D´UNA HORA I QUART A DOS HORES DEPENENT DEL BOTILLO.

A UNA ALTRE OLLA POSEM ELS CIGRONS, QUE HAUREM DEIXAT DINS D´AIGUA TOTA LA NIT ANTERIOR AMB OSSOS DE LACÓN, PERNILL I VEDELL, I ELS DEIXEM COURE DURANT DUES HORES, AFEGIR UNA MICA DE SAL.
EN UNA ALTRE OLLA COURE LA COL TORCEJADA EN AIGUA, POSAR-HI SAL I ELS OSSOS DE CARN DE PORC, DEIXEM COURE APROXIMADAMENT ENTRE 30 I 40 MINUTS DEPÈN DE LA DURESA DE LA VERDURA.
EN UNA ALTRE OLLA COURE DURANT UNS 30 MINUTS LES PATATES I ELS XORIÇOS, TOT JUNTS I AFEGIR SAL.
UN COP TINGUEM CUINATS TOTS ELS INGREDIENTS, PREPARAR UN REFREGIT A BASE D´OLI D´OLIVA, ALLS I PEBRE VERMELL I EL ABOCAREM PER SOBRE DE LA COL, LES PATATES I EL CIGRONS.


COL.LOCAR EN UNA SAFATA SENSE BARREJAR I SERVIR.





TING QUE DIR QUE EL SEU PROCÉS ES UNA MICA LABORIÓS, PERÒ ....DELICIÓS..





BON PROFIT




AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

VERDURES AL VAPOR AMB BACÓ FUMAT I OUS



INGREDIENTS
PATATES
PASTANAGA
CARBASSA
MONGETES TENDRES
CEBA
BACÓ FUMAT
OLI D´OLIVA
SAL
OUS REMENATS

NETEJAR I TALLAR LES VERDURES I COURE AL VAPOR.

TALLAR EL BACÓ A JULIANA I SOFREGIR.

MUNTAR EL PLAT AMB LES VERDURES, POSAR - HI EL BACÓ PER SOBRE I ACOMPANYAR DELS OUS REMENATS.

SENZILL I DELICIÓS, BON PROFIT







AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

ARRÒS DE BOLETS, LLOM I WHISKY



INGREDIENTS
500 GRAMS D´ARRÒS

PASTANAGA
PEBROT VERMELL
CEBA
1 CAP D´ALLS
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
1,500 L. DE BROU Ó AIGUA
2 BRANQUES DE CAIENA
PEBRE NEGRE
XAMPINYONS I CEPS
SAL
1 RAIG DE WHISKY DE QUALITAT
1 PARELL DE FULLES DE COL
OLI D´OLIVA
LLOM DE PORC , TALLAT A TIRES

Preparació

TALLAR TOTES LES VERDURES A JULIANA I SOFREGIR JUNT AMB EL CAP D´ALLS SENCERS.

( A MI PARTICULAR MENT M´AGRADA DE SOFREGIR-HO TOT PER SEPARAT, DONCS CADA INGREDIENT TE UNA TEXTURA DIFERENT,)

SOFREGIR TAMBÉ ELS BOLETS I EL LLOM,.

BARREJAR TOT , CONDIMENTAR AMB LA SAL + PEBRE + CAIENA , REGAR AMB EL WHISKY , DEIXAR REDUIR, DESPRÈS I POSAREM EL TOMÀQUET FREGIT I L´ARRÒS, DEIXAR COURE TOT JUNT UNS 5 MINUTS, PASSAT AQUEST TEMPS I POSAREM L´AIGUA QUE TINDREM CALENTA I COURE 20 MINUTS.

BON PROFIT




AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Amanida de cabdells de Tudela amb truita


Ingredients
Cabdells de Tudella
Flor de Sal
Pebre Oli d´oliva
Vinagre
Tomàquet per amanir
Pebrot vermell
Olives negres d´Aragò
Truites fetes molt primes

Preparació
Desfullar els cabdells i posar en una safata

Pelar els tomàquets i tallar a quadradets, fet el mateix amb el pebrot vermell, barrejar i posar.ne una mica dins de cada fulla de cabdell. 

Tallar les truites a tiretes,  col.locar en el centre de la safata i coronar amb unes olives negres.

Fer una vinagreta amb oli, vinagre, sal i pebre i regar generosament l´amanida per acabar espolsar amb una mica de flor de sal.

Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dijous, 27 de maig de 2010

Sardines de Blanes ...arrrebossades


Ingredients
Sardines........de Blanes
All i julivert picats
Flor de sal
Patates de fregir
Oli d´liva
Oli de gira.sol per fregir
Farina de cigrons
Sal
Pebre

Preparació
Tallar les patates a juliana i freig amb oli de gira.sol

Arrebossar les sardines condimentades amb sal i pebre al gust amb farina de cigrons i fregir amb oli de gira.sol.
Muntar el plat amb les patates i les sardines, espolsar els patates amb flor de sal i les sardines amb all i julivert picats.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 

COSTELLES DE XAI DE GIRONA AMB PATATES PALLA

INGREDIENTS
COSTELLES DE XAI ...DE GIRONA
PATATES DE FREGIR
OLI D´OLIVA
OLI DE GIRA-SOL PER FREGIR
FLOR DE SAL


TALLAR LES PATATES A JULIANA I FREGIR AMB OLI DE GIRA-SOL

CUINAR LES COSTELLES DE XAI A LA PLANXA.

MUNTAR EL PLAT AMB LES PATATES, LES COSTELLES, SALAR I REGAR AMB UN FIL D´OLI D´OLIVA LA CARN.

BON PROFIT



AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimecres, 26 de maig de 2010

Bunyols de carbassa




Algunes propietats de la carbassa....
Pel seu alt contingut en potassi i baix en sodi, per la hipertensió arterial
Pels seus nivells baixos en sodi, greix i provitamina A, per les afeccions coronàries i arteriosclerosi 
Pel seu contingut de fibra, es bona pel estrenyiment i actua com a laxant suau i no irrita l´intesti...entre d´altres

Ingredients
2 ous ( o 3 ous dependrà de com ens quedi la massa )
Sal
Aigua
200 grams de farina de pastisseria
2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
60 grams de sucre
1 Kg de carbassa
Canyella
Sucre fi
Oli de gira-sol per fregir

Preparació
Tamisar la farina junt amb el llevat i reservar.

Pelar la carbassa, tallar a peces petites i bullir una estona amb una mica de sal fins que quedi tova, escórrer i aixafar amb un passapurés o similar ( no triturar ), ara i afegirem la farina + sucre + canyella, després els ous batuts d´en un, si veiem que amb dos ous ja ens queda be de consistència, no ni posarem cap més, doncs va en relació a l´humitat de la carbassa.

Deixar reposar la massa uns 30 minuts, millor a la nevera i tapada.

Amb dues petites culleres farem els bunyols que fregirem amb oli calent i deixarem recórrer sobre una reixeta, un cop freds ensucrar.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna











dimarts, 25 de maig de 2010

LLOM FARCIT DE FORMATGE I PERNIL DOLÇ

INGREDIENTS
FILETS DE LLOM
SAL
PEBRE DE CINC COLORS
OLI D´OLIVA
FARINA
OU BATUT
CRUJIENTE DE PAN CRACKER - SANTA RITA ( en el seu defecte, pa ratllat)
FORMATGE TENDRE TALLAT A LLENQUES
PERNIL DOLC TALLAT A LLESQUES
PATATES
TOMÀQUET PER GUARNICIÓ

TALLAR LES PATATES SENSE TREURE LA PELL, CONDIMENTAR AMB SAL I PEBRE I COURE EN EL MICROONES UNS 15 A 20 MINUTS ( DEPÈN DEL APARELL , DE LA CLASSE DE PATATA I DEL GRUIX QUE ELS I DONEM ) I RESERVAR.

AMB UN CORRÓ DE FUSTA ( DELS DE PASTISSERIA) I APLANAR ELS TALLS DE LLOM , QUE QUEDIN BEN PRIMS.

AGAFAR UNA LLENCA DE PERNIL I UNA DE FORMATGE I COL·LOCAR ENTRE DOS TALLS DE LLOM, TORNAR A APLANAR AMB EL CORRÓ, ELS PASAREM PER FARINA SECA, OU BATUT I CRUJIENTE DE PAN CRACKER - SANTA RITA, I FREGIR AMB OLI D´OLIVA QUE JA TINDREM CALENT A TEMPERATURA MITJA, ESCÓRRER SOBRE UNA REIXETA.

MUNTAR EL PLAT AMB LES PATATES , EL LLOM I LA TOMÀQUET AMANIDA.

BON PROFIT



AMANIDA AMB PLÀTAN , FORMATGE I NOUS



Ingredients
Un cor d´enciam
Olives negres d´aragò
Plàtan de Canàries
Nous
Formatge Tipus Manxego
Bitxos
Pebrot vermell

Per fer la vinagreta
Oli d´oliva
Vinagre de Cava o Xerès
Sal
Pebre

Preparació
Posarem les fulles d´enciam tot al voltant d´una platera de servir, en el centre i col.locarem el pebrot vermell tallat petit, el plàtan a rodanxes i la resta d´ingredients, decorant el plat al nostre gust, condimentar amb la vinagreta i servir.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog enrocalacuina.com, desitjo que sigui del vostre gust
petonets Susanna




COCA FULLADA AMB VERDURES I FORMATGE DE CABRA

INGREDIENTS
FORMATGE DE CABRA
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
CEBA
PEBROT VERMELL
1 PATATA DE FREGIR
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA
1 LAMINA DE PASTA DE FULL
UNS BITXOS

REESCALFAR EL FORN A 200.

TALLAR TOTA LA VERDURA A JULIANA , I LA PATATA A RODANXES PRIMES , SOFREGIR UNA MICA AMB OLI D´OLIVA , CONDIMENTAR AMB SAL I PEBRE AL GUST, I RESERVAR.

ESTIRAR LA PASTA DE FULL I POSAR-LA SOBRE UNA PLACA DE FORN , DEIXAR EL PAPER VEGETAL QUE JA PORTA ( NO PUNXAR)

PINTAR AMB EL TOMÀQUET FREGIT I COL·LOCAREM SOBRE TOTA LA VERDURA QUE TENIM RESERVADA AIXÍ COM EL FORMATGE DE CABRA,.

FORNEJAR UNS 25 MINUTS ( DEPÈN DEL FORN )

DECORAR AMB ELS BITXOS I SERVIR.

BON PROFIT





Fideus xinesos amb verdures i gambes



Ingredients
Fideus xinesos
Sal
Pebre
Pastanaga
Pebrot vermell
Fulles de col
Ceba Ceps
Gambes pelades
Oli d´oliva
Salsa de soja ( opcional )

Preparació
Tallar totes les verdures en juliana i reservar.

En un wok ( si en teniu) si no en una paella ample, i posarem una mica d´oli d´oliva i tot seguit sofregirem totes les verdures a foc viu.

Mentre bullir els fideus seguin les instruccions del fabricant, escórrer i afegir al wok a les verdures que ja tindrem a punt, barrejar i al darrer moment i afegirem les gambes pelades, condimentar amb sal i pebre al gust. i si es desitja una mica de salsa de soja.

* Si ens queda massa sec afegir una mica d´aigua.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



  





Peus de porc gratinats amb all i oli

Ingredients
Peus de porc bullits
Sal
Pebre
All i oli fet a casa ( o comprat )

Preparació
Posarem els pues de porc en una safata de forn , condimentar amb sal i pebre al gust,  els cobrirem amb una capa d´all i oli i gratinar unos minuts al forn.

Acompanyar d´una bona amanida

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


Llagostins a la planxa amb cigrons


Ingredients
Llagostins
Cigrons bullits
Oli d´oliva
Flor de sal
Pebre
All i julivert picat 

Preparació
Posar una paella amb foc amb oli, quan estic calent afluixar el foc quasi al mínim i posarem els cigrons, deixar fregir sense tocar.los massa, així ni rebenten i s´engrunen

Cuinar els llagostins amb la planxa ben calenta condimentats amb sal i pebre al gust.

Muntar el plat, els cigrons amb un toc de flor de sal i els llagostins amb all i julivert picant per sobre.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna




dissabte, 22 de maig de 2010

Amanida de pasta amb embotits



Ingredients
500 grams de pasta
Sal
Oli d´oliva
Embotits al gust ( pernil dolç, pernil salat, fuet, salamí....)
ou dur
Tonyina en llauna

Per acompanyar :
Maionesa, all i oli, salsa rosa, salsa de tomàquet.....o res ( al gust del comensal )

Preparació
Bullir la pasta seguin les indicacions del fabricant, escòrrer i amanir amb un raig d´oli, aixì ens quedarà la pasta solta i no se ´ns enganxairà ( no passar pas per sota l´aixeta )

Tallar tot els embotits i els ous a tamany petit, afegir la tonyina, barrejar tot i servir junt amb la pasta

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 21 de maig de 2010

Arròs amb sípia i verdures


Ingredients
500 grams d´arròs
Sípia
Pebrot vermell
Pebrot verd
Pèsols
Ceba
Un cap d´alls
Una patata
Tomàquet fregit
Un raig de vi de cuina
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Aigua o brou

Preparació
Sofregir amb oli d´oliva totes les verdures tallades petites i el cap d´alls sencer. ( Menys els pèsols ) i reservar.

En el mateix oli sofregir la sípia tallada a tires, quan comenci a quedar daurada, afegir les verdures, el tomàquet fregit, els pèsols i un raig de vi, deixar reduir i seguidament  l ´arròs, remenar uns minuts i abocar l´aigua o brou que ja tindrem calent, condimentar amb sal i pebre al gust.

Coure aprox. uns 15 minuts i deixar reposar uns 5 minuts més.

Bon profit.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



dijous, 20 de maig de 2010

Pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà



Ingredients per fer la brandada de bacallà
500 grams de bacallà dessalat sense pell i espines
200 grams d´oli d´oliva
Uns grans d´alls pelats
Sal
Pebre
50 grams de nata per cuinar -o- llet

A més
Pebrots del piquillo
Oli d´oliva per pintar els pebrots

Preparació
Escórrer  el bacallà, assecar amb paper de cuina i reservar.

Posarem en el vas d´una batedora l ´oli, els alls pelats i sense el nervi central i batre fins que ens quedi tot desfet, afegir el bacallà i farem la mateixa operació, un cop triturar i afegirem la llet o nata i batre fins que ens quedi una massa espessa, condimentar amb pebre i sal si es necessari.

Farcir els pebrots amb el bacallà amb ajuda d´una cullera o millor una màniga pastissera, pintar els pebrots amb oli d´oliva, ens quedaran preciosos.

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna









dimecres, 19 de maig de 2010

TOFU AMB SÈSAM



EL TOFU ÉS UN ALIMENT ORIGINARI D´ORIENT CONSUMIT DES DE FA MILERS D´ANYS.

ELABORAT A PARTIR DE LA SOJA, EL SEU ASPECTE ÉS UN CUB D´UNS 225 G. DE COLOR BLANC DE TEXTURA MÉS O MENYS FERMA, SEGONS LA VARIETAT.
EL TOFU CONTÉ UN ELEVAT PERCENTATGE DE PROTEÏNES D´EXCEL-LENT QUALITAT COM LA CARN, ELS OUS O LA LLET, SUAU I DIGESTIU.
ÉS BAIX EN CALORIES, AJUDA A REDUIR ELS NIVELLS DE COLESTEROL EN SANG, CONTÉ ABUNDANT LECITINA, BONA PER LA MEMÒRIA, ÉS MOLT ACONSELLABLE EN LA MENOPAUSA PEL SEU CONTINGUT EN CALCI I PEL SEU EFECTE REGULADOR DELS ESTRÒGENS, JA QUE ÉS RIC EN ISOFLAVONES.

EL TOFU ES POT : FREGIR, ARREBOSSAR, EMPANAR, ESTOFAR, A LA PLANXA, EN SOPES,EN POSTRES.....

INGREDIENTS
TOFU TALLAT A LLENQUES
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA
SÈSAM

CONDIMENTAR AMB SAL I PEBRE, ARREBOSSAR AMB SÈSAM I FREGIR AMB OLI D´OLIVA.

AIXÍ DE SIMPLE, I BONÍSSIM

BON PROFIT


FILETS DE LLUÇ FARCITS DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

INGREDIENTS

FILETS DE LLUÇ
PERNIL DOLÇ A LLENQUES
FORMATGE CREMÓS A LLENQUES
FLOR DE SAL
FARINA
OU BATUT
PEBROT VERMELL
1 POT FAVES PETITES
OLI DE GIRA-SOL
OLI D´OLIVA

- AGAFAR DOS FILETS DE LLUÇ DE LA MATEIXA MIDA I FARCIR AMB UNA LLENCA DE PERNILL DOLÇ I UN ALTRE DE FORMATGE, APRETAR PERQUÈ QUEDIN LES DUES PARTS UNIDES I PASSAR PER FARINA SECA + OU BATUT + FARINA SECA, FREGIR AMB OLI DE GIRA-SOL, I ESCÓRRER SOBRE UNA REIXETA.

- TALLAR EL PEBROT VERMELL A RODANXES I SOFREGIR AMB OLI D´OLIVA.
- SOFREGIR LES FAVES UNA MICA AMB OLI D´OLIVA.

- MUNTAR EL PLAT AMB EL LLUÇ I LES VERDURES, CONDIMENTAR AMB LA FLOR DE SAL.

BON PROFIT

dilluns, 17 de maig de 2010

Galetes amb fruit secs



Ingredients
Una lamina de pasta de full
Sucre
Un ou batut per pintar la massa
Fruit secs sense torrar ( ametlles, avellanes, nous, pinyons, cacauets...)

Preparació
Escalfar el forn a  200 graus

Tallarem la pasta de full a quadrets, pintar amb l´ou batut , col.locar per sobre algunes peces de fruits secs i sucre.

Fornejar per espai d´uns 5/20 minuts ( dependrà del forn i la mida de les peces )

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 14 de maig de 2010

Calamars a la romana Vichy



Des de aquí en " Roc a la cuina " agraeix a la Sra. Lafuente, la seva aportació al blog amb aquesta recepta tant bona, i per compartir.la amb tots nosaltres.

Ingredients
Anelles de calamar
1 ampolla petita d´aigua de " Vichy Catalan " qu ´estigui molt freda ( aigua amb gas )
Sal
Farina de tempura
Oli de gira.sol per fregir

Preparació
Escalfar l ´oli a temperatura mitja.

Fer una barreja lleugera amb l ´aigua i la farina ( textura " natilles " ).

Mentre salarem les anelles de calamar i les passarem primer fer farina seca i desprès per la pasta que tenim preparada, fregir i escórrer sobre una reixeta

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 13 de maig de 2010

Pizza expres de tonyana i blat de moro

Ingredients
Unes llenques de pa
Tomàquet fregit
Un pot de blat de moro tendre
Una llauna de tonyina o bonítol
Ceba fregida
Formatge ratllat cremós tipus mozzarella
Orenga

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus.

Untar les llesques de pa amb una mica de tomàquet fregit, a sobre i posarem la tonyina, la ceba, el blat de moro, cobrir amb el formatge ratllar i una mica d´orenga.
Fornejar uns 10 minuts ( dependrà del forn i la mida de les llesques )

Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 11 de maig de 2010

Tallarines amb musclos i escopinyes de llauna


Ingredients
Tallarines
Escopinyes al natural - en llauna -
Musclos al natural - en llauna -
Ceba tallada petita
Alls tallats petits
Un raig de vi especial per cuina
Tomàquet fregit
Sal
Pebre
Oli d´oliva

Preparació
Farem un bon sofregit amb la ceba, alls, despres afegim el tòmaquet, un raig de vi, sal i pebre, deixem reduir, quan faltin uns 5 minuts,afegir els musclos i les escopinyes, tot escurregut del suc que porten, barejar i ja o tenim a punt.

Bullir la pasta amb aigua i un pessic de sal, escòrrer i regar amb una mica d´oli aixì la pasta no s´enganxará.

Barrejar la pasta amb la salsa ...i a gaudir,...si es vol es pot espolsar amb formatge ratllat....això al gust

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al bloghttp://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susannahttp://www.enrocalacuina.com






dilluns, 10 de maig de 2010

Coca de seitons.....de Blanes



Ingredients
Una lamina de pasta de full
Seitons nets i en filets
Tomàquet fregit
Sal
Pebre
Oli d´oliva
All i julivert picants
Ceba
Un raig de vi especial per cuinar
Flor de sal

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus.

Fregir la ceba a foc suau tallada a juliana fins que ens quedi toba, regar amb un raig de vi, condimentar amb al i pebre al gust i deixar reduir.

Estirar la lamina de pasta de full sobre una plata de forn sense treure el paper vegetal ( que ja porten ) amb
una forquilla punxar perque no pugi, fornejar 15 minuts i treure del forn.

Pintar amb una mica de tomaquet fregit, escampar la ceba per sobre, despres i colocarem el filets de seitó amb gràcia i fornejar uns 15 minuts més.

Treure del forn i pintar  els seitons amb oli d´oliva amb l´ajuda dún pinzell, espolsar amb all, julivert i una mica de flor de sal.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
 
  






Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...