Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 31 de març de 2011

Calçots arrebossats amb tempura




Ingredients
Calçots ( que ja tindrem cuits i nets )
Farina de tempura
Aigua molt freda
Sal
Pebre
Salsa per calçots
Oli de oliva per fregir els calçots


Preparació
Preparar la tempura,...posarem la farina en un bol i  afegir poc a poc l´aigua mentre remenem , ens te que agafar una textura lleugera i reservar a la nevera una estona, doncs te que quedar molt freda


 Ara escalfar el oli en una paella , mentre condimentar amb sal i pebre els calçots i passar-los per preparat de tempura, fregir i escórrer sobre una reixeta.


Posarem en un plat acompanyats amb una mica de salsa de calçots, deliciosos 


Bon profit


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimecres, 30 de març de 2011

Panets de camp amb llavors

http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=98
http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=13

Ingredients
360 grams d´aigua
100 grams de massa mare 
25 grams de oli d´oliva
75 grams de llevat de forner 
2 cullerades de llet en pols 
700 grams de farina de força  
1 cullerada petita de gluten
1 cullerada petita de sucre
2 cullerades petites de sal marina
Llavors ( sèsam, granes de gira-sol, pebre negre , romaní ...al gust )


Preparació amb la thermomix
Tamisar la farina + gluten i reservar


Posar en el vas, agua + oli + llevat + massa mare + llet en pols  5 minuts- 37c- v.2, treure la temperatura ,  afegir la farina + sal + sucre, posar 10 segons - v.6. desprès  5 minuts, v.espiga.


Treure del vas i deixar reposar tapada en lloc càlid per espai de 1 hora, passat aquest temps , agafarem la massa i la pesarem, calcular pel pes les porcions que volem per ( jo normalment en faig 12 unitats ), formar uns petits panets i posarem sobre una placa de forn enfarinada o dins de motllos ( van millor ) tallar per sobre amb la punta de unes tisores, pintar amb una mica d´aigua , posar les llavors escol-lides, tapar i deixar reposar altre cop en lloc càlid 1 hora. 


Enfornar a 200 c. entre 15/20 minuts ( dependrà de la mida del panets i del nostre forn)


* Si volem que la crosta quedi cruixen i posarem un recipient amb aigua perquè faci vapor, ho i posarem uns glaçons de gel al mateix moment que els panets a coure.


Aquesta recepta es por fer igualment amb panificadora  com  manual.


Aquesta recepta pertany al Blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ desitjo de tot cor que t´agradi  - SUSANNA

dimarts, 29 de març de 2011

Galetes de mantega


Ingredients per fer les galetes
350 grams de farina de pastisseria
90 grams de sucre fi
1 ou
1 pessic de sal
200 grams de mantega tova ( treure de la nevera una hora abans )

Ingredients per pintar les galetes
1 ou batut  amb una cullerada sopera de sucre

* opcional, es poden decorar amb fruits sec, xocolate, caramels, etc..

Preparació
Batre la mantega + ou + sucre + sal , quan ja estigui tot unit com si fos una crema i afegim la farina tamisada , barrejar fins forma una pasta, que deixarem reposar tapada amb paper film en lloc fresc, mínim 1/2 hora.

Ara estirar la massa i forma les galetes al nostre gust, pintar amb el preparat de sucre i ou. - Decorar si es el nostre desitj

Fornejar a 180 graus de 10 / 12 minuts ( depèn del forn ), refredar sobre una reixeta ..i a menjar.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 

dilluns, 28 de març de 2011

CIGRONS AMB CALAMARS PETITS I BOTIFARRA DE PAGÈS



Ingredients
Calamars petits i nets
1 pot de cigrons
1 botifarra de pagès cuita a la planxa
1 cullerada de greix de botifarra
1 cullerada de oli d´oliva
Sal
Pebre
All i julivert picat
2 cullerots de salsa per calçots
Aigua

Preparació
Saltejar a la paella amb oli i greix calent, els cigrons i els calamars, quan ja comencin a agafar una mica de color ,afegir la botifarra que ja tenim cuita tallada a rodanxes, all i julivert picats, remenar tot , ara i afegirem un parell o tres cullerots de salsa per calçots i aigua fins cobrir els cigrons, condimentar al gust amb sal i pebre , deixar fer xup, xup, uns 10 minuts,....i a taula.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Salsa per calçots .....i per tot


Aquesta recepta esta dedicada a una persona molt especial i estimada que es diu ANNA MARIA GN


Ingredients
2 kg. de tomàquet madur
2 cebes
2 caps d´alls
6 nyores
200 grams avellanes torrades i picades
200 grams ametlles torrades i picades
2 llesques petites de pa sec remullades amb vi ranci
1 cullerada petita de sucre
Sal
Pebre
500 grams de oli d´oliva

Preparació
Deixar  les nyores en remull en aigua calenta  mínim 1/2 hora, treure la carn i reservar.

Rostir al forn els tomàquets , els caps d´all i les cebes, deixar refredar ,  pelar els tomàquets i treure les granes, pelar les cebes i els alls,

Posar a la batedora o Thermomix, tots els ingredients ( menys el oli ) i triturar , ara afegir cop a cop el oli sense deixar de batre, ens te que quedar una salsa amb cos, rectificar de sal i pebre si es necessari.

Aquesta salsa esta deliciosa amb calçots, peix, carn, amanides, pasta,.....amb tot....hummmm

* Es pot guardar a la nevera dins de un pot de vidre amb tapa.

Bon profit.

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

divendres, 25 de març de 2011

TRUITA DE GAMBES AMB ALL I JULIVERT


Ingredients
Gambes pelades
Ous
Oli de oliva
Sal
Pebre negre
All i Julivert picat
Un raig de conyac

Preparació
Salpebrar al gust les gambes  i saltar-les a la paella amb oli calent , uns instants abans de treure-les i afegirem una mica all i julivert picat , un raig de conyac i flamejar,  remenar i retirar del foc.


Batre els ous i barrejar amb les gambes, farem la truita amb oli calent.


* Es pot reservar alguna gamba per decorar.
* IMPORTANT : AL FLAMEJAR SEMPRE TANCAR L´EXTRACTOR DE FUMS DE LA CUINA.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dijous, 24 de març de 2011

VEDELLA AMB BOLETS



Ingredients
Vedella tallada fina
Farina
1 pot de tomàquet fregit
1 ceba
1 pebrot vermell
Uns grans all
Bolets ( pinatells, xampinyons,..etc)
Sal
Pebre negre
Un raig de conyac

Per la picada
Ametlles torrades
Avellanes torrades
2 alls pelats
Julivert

Preparació

Salpebrar els talls de vedella , enfarinar-los en sec , espolsar l ´accés de farina que podin tenir, enrossir una mica a la paella amb oli calent i reservar.

Farem un sofregit amb la ceba+ pebrot + tomàquet + un raig de conyac

Saltar a la paella amb una mica d´oli els bolets escollits i reservar.

Per una picada amb les ametlles+ avellanes + alls + julivert

Agafarem una cassola i posarem els talls de vedella , el sofregit, la picada , els bolets i  aigua fins a cobrir la carn, deixar una estona que faci xup, xup, rectificar si es necessari de sal i pebre.

* Si es prepara el dia abans encara esta mes bo.

Servir calent, i bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimecres, 23 de març de 2011

OBSEQUIS DE BLOGS AMICS

 boas vindas

Só mesma a companhia de mais queridas e das já
costumeiras no bloguinho, para transformar meu
dia muito chato, em um muito feliz.
Dou boas vindas à ROVIRAGAMBIN
Voltem sempre.


L ´amiga WELZE des de BRASIL, m´ha enviat aquesta postal 
d´amistat, tant maca
http://gostosurassemtravessuras.blogspot.com/


moltes gràcies i mil petonets Susanna


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Arròs caldós amb tonyina roja i rap


Ingredients
500 grams d´arròs
Tonyina roja tallada a tacs petits
Rap tallat a tacs petits
Costella de porc tallada petita
Gambes 

Musclos
Cloïsses
Sípia i/o calamar
1 pot de tomàquet
Pebrot vermell
Pebrot verd
Ceba
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Guindilles
Un raig de vi blanc
Aigua o brou de peix ( al gust)
All i julivert 

Preparació
Obrir els musclos al vapor i reservar.


Posar les cloïsses amb aigua molt salada perquè treguin la sorra que puguin portar i reservar.

Sofregir amb oli d´oliva , la costella de porc fins que estigui daurada i retirar , desprès les gambes  , els tacs de tonyina roja i els de rap , retirem , ara saltar una mica la sípia i/o calamar i reservar també



A la mateixa paella afegir una mica més d´oli si es necessari, i  farem un bon sofregit amb la ceba + pebrots + tomàquet + all i julivert picat + guindilles, quan ja quasi estigui i posarem un raig de vi blanc a més de la sípia i/o calamar i la costella de porc,  deixar reduir,  condimentar amb sal i pebre al gust.

Afegir el arròs, remenar i deixar-lo que s´ens cuini uns minuts, tot seguit i posarem l´aigua o brou de peix, deixar bullir uns 20 minuts , tascar i rectificar de sal i pebre si es necessari



Quan faltin uns 10  minuts de cocció , i posarem les gambes +  musclos + cloïsses + rap + tonyina roja 

Tothom a taula, i bon profit




AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimarts, 22 de març de 2011

Amanida primavera



Ingredients
Alls
Tomàquet madur
Bitxos verds
Olives negres
Blat de moro
Formatges de diferents tipus, tallats petits
Surimi
Cabdells de Tudela


Per la vinagreta
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre de cava
1 cullerada petita de mel

Preparació :
Tallarem les tomàquets a rodanxes, els cabdells a " lo llarg " tipus juliana ample , pelarem els alls i els picarem petits.

Farem una vinagreta em els ingredients indicats i reservar.

Tan senzill com muntar el plat amb gràcia em totes les viandes , amanir amb la vinagreta i servir.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

divendres, 18 de març de 2011

Espaguetis a la carbonara




Ingredients
500 grams d´espaguetis ( en el meu cas pasta fresca feta a casa, tot un luxe)
1 pot de nata líquida
1 paquet de Philadelphia lleugera
1 paquet de bacó fumat
1 ou
Sal
Pebre
1 ceba
Oli d´oliva
All i julivert picat fi

Preparació
Batre l´ou + nata líquida+ philadelphia +  all i julivert i reservar.

Sofregir en una paella grossa , la ceba i el bacó tallat petit em un raig d´oli a foc baix fins que quedi quasi transparent, condimentar amb sal i pebre.

Bullir la pasta em aigua i un pessic de sal, de 3 a 5 minuts ( al gust del comensal ) escórrer ,  no passar per aigua  i afegir a la paella, remenar, i abocar-hi la barreja que tenim reservada de nates, tornar a remoure fins que la pasta agafi una textura enganxosa, rectificar de sal i pebre si es necessari.

Posar-la al plat ,  ratllar un bon formatge sec per sobre i servir al moment.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
 Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 17 de març de 2011

CARDS SALTATS AMB AMETLLES I OUS FERRATS

Ingredients
Cards ( jo els compro congelats, ja que frescos es molt difícil, a la meva zona )
Oli d´oliva
Sal 
Pebre
Ous 
Ametlles Marcona laminades crues
Salsa barbacoa


Preparació
Escaldar el cards amb aigua bullin uns 5 minuts , treure i escórrer.


Posarem una paella al foc amb oli d´oliva, quan comenci a fumar i abocarem  els cards que ja tindrem condimentats  amb sal i pebre al gust, saltar-los uns 10 minuts.


Mentre en una altre paella i em un fil d´oli daurar les ametlles, fer especial atenció doncs es cremen ràpid, i reservar.


Preparar un bons ous ferrats amb "puntetes ", i només ens manca muntar el plat


I posarem els cards, per sobre adornar amb les ametlles torrades i cruixents, al costat uns bons ous i una cullerada de salsa barbacoa per acompanyar.


Bon profit 


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimecres, 16 de març de 2011

POLLASTRE A LA RATAFIA




http://laurelycanela.blogspot.com/2011/02/somos-100-amigos-en-laurel-y-canela.html
fa un sorteig per celebrar els 100 seguidors ..i vols participar ???


La ratafia es un  licor fet de nous i herbes, és una beguda tradicional de la nostra terra, Catalunya.


Elaborada per maceració de les millors nous tendres i diferents plantes aromàtiques amb tècniques de la més pura tradició artesana  i envellit en botes de roure.


Ingredients
Pollastre tallat a octaus
Romaní
Farigola
Llorer
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Oli de gira-sol
Ratafia
Alls
Pebrot vermell

Preparació
Posarem el pollastre en un recipient , condimentar amb sal + pebre+ farigola+ romaní + llorer i un bon raig de ratafia i oli d´oli, remenar perquè ens quedi ben amanit , tapar amb paper film i posar a la nevera un mínim de 2 hores.

Fregir amb oli de gira-sol i escórrer l ´accés d´oli sobre una reixeta .

Acompanyar de pebrot vermell tallat a juliana i saltat a la paella amb alls laminats.

Queda molt cruixent i amb un color daurat molt maco gràcies a la ratafia.

Servir calent i bon profit.

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimarts, 15 de març de 2011

Pizza de carn d´olla



 
Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força


Ingredients per farcit
La carn ,  la pilota de l´escudella, i el cigrons,  tallat petit ( tot saltat amb oli per la paella )
Salsa de tomàquet
Formatge cremós ( tipus Mozzarella)

Preparació de la massa amb la Thermomix
Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pintada amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Passat aquest temps, untar la base amb salsa de tomàquet i distribuir el farcit per sobre.

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

OBSEQUIS DE BLOGS AMICS


http://pinchosycanapes.blogspot.com/ ,..ha pensat em la meva cuina , senzilla i tendre  i ens ha enviat 
UN OBSEQUI  MOLT  MACO, QUE JO GUARDARÉ AMB IL·LUSIÓ, EL DIA 15 DE MARÇ 2011




    Moltes gràcies i mil petonets Susanna


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Crema Catalana

 Expliquen una divertida anècdota catalana, en la qual el bisbe de torn anava a veure unes monges famoses per el seu flam, i em les preses les pobres monges no tenien el flam quallat quan va ser l’hora. La sor cuinera nerviosa decidí quallar-la amb midó, el bisbe acostumat al flam, que estava sempre fred, amb golafreria agafar una cullerada i se la ficar a la boca tal com anava, bo i calenta i exclama, CREMA!!!!, vet aquí el seu nom.

Aquesta crema es molt típica a Catalunya, abans nomes es prenia per St. Josep, (de aquí que també es digui crema de St. Josep) o els dies de festa grossa, però ara el seu consum esta molt mes estes, en la versió tradicional en contes de farina de blat de moro es fa amb midó, es serveix en cassoletes de fang i es sol cremar amb una mica de sucre, que l’hi dona un cruixent molt agradable.



Ingredients ( 8 cassoletes ) elaboració amb la Thermomix
1 litre de llet
6 ROVELLS D´OU ( amb les clares podem fer merenga...per ejemple )
100 grams de sucre
40 grams de midó o farina de blat de moro (Maizena)
1 pessic de sal
1 pell de llimona
1 pal de canyella


Preparació en TH
Posarem en el vas la 1/2 de la llet + pell de llimona + canyella 10 minuts, 100 c, velocitat 2


Retirar i colar la llet, ( es perquè no tingui impureses )  ja podem tirar la llimona i la canyella.


Barrejar  tots els ingredients i abocar-los en el vas, 30 segons ,velocitat 4.


Ara posar la " papallona" i coure 20 minuts, 90C, velocitat 2


Quan acabi el temps,sense temperatura deixar funcionar 2 minuts, velocitat 3.


Abocar en petits recipient ( si son de fang millor ) i deixar refredar.


Ingredients ( 8 cassoletes ) elaboració manual
Escalfar la meitat de la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella durant uns 10 minuts a foc fort, colar i retirar la pell de llimona i la canyella.


Barrejar la resta  d´ingredients fora del foc, un poc fet posarem el recipient al foc a temperatura mitja , i remenar  amb cullera de fusta durant uns 20 minuts , passat aquest temps i amb el fogó apagat remenar 2 minuts més.


Abocar en petits recipient ( si son de fang millor ) i deixar refredar.

Abans de servir-la cobrir per sobre amb força sucre i cremar-lo, ( es pot fer amb una pala de ferro manual, elèctrica o amb un bufador de cuina.) el sucre ens quedarà cruixent, servir tot seguit 


Bon profit


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dilluns, 14 de març de 2011

Pastís New York Cheesecake


Ingredients
1 placa de pasta brisa
3 ous
1 iogurt grec
1 pell de llimona ratllada
1 pessic sal
90 grams de sucre
200 Philadelphia light
200 nata de montar
1 cullerada Maizena
1 Kg. de cigrons o fesols secs , ( que guardarem especialment per aquests afers )

Preparació
Preescalfar el forn a 190 c.

Folrar un motllo ,millor si es rodó i  que es podi desmuntar de 24 cm. , amb paper vegetal,  tot seguit i posarem la placa de pasta brisa, eliminar la resta de massa que surti del motllo ,  la cobrirem amb un altre paper vegetal i el farcirem de cigrons o mongetes ( això es perquè al coure agafi bona forma ) la tindrem al forn 10 minuts,  treure els cigrons , el paper de sobre la massa i reservar.

Barrejar en un recipient la resta d´ingredients , batre amb moderació , perquè no agafi un excés d´aire, doncs al coure ens faria que la barreja s´inflés en el forn, i abocar-la per sobre de la massa pre-cuita.

Depenen  de la mida del motllo i del forn, fornejar sobre 30/ 40 minuts

Deixar en el motllo fins que el pastís estic tebi i acabar de  refredar sobre una reixeta.

* Es pot fer en un motllo més petit i que quedi més alt, però a casa ens agrada així.
* Es pot servir tal qual,  amb una cobertura de melmelada, amb fruita fresca, nata muntada, espolçat de sucre pols..
* Guardar a la nevera.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

diumenge, 13 de març de 2011

CONFITURA DE PEBROT




Ingredients
400 grams de pebrot vermell
200 grams de sucre
100 grams de vinagre suau
50 grams d´aigua

Preparació amb Thermomix
Posar en el vas els pebrots a peces i triturar 10 segons, velocitat 4.

Afegir la resta d´ingredients 35 minuts, varoma, gir  a l´esquerra, velocitat cullera , treure el tap i posar-hi  el cistellet per si esquitxa.

Preparació amb manual
Triturar els pebrots amb una "pimer", posar-los en una olla alta amb la resta dels ingredients , coure uns 35 minuts a foc mig i remenar a tant en tant amb una cullera de fusta.

Queda una confitura deliciosa , ningú sabrà endevinar que es de pebrot

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dissabte, 12 de març de 2011

Panets de mascarpone, llet i mel






Ingredients ( per 12 panets de 50 grams de massa)
50 grams de mel d´abelles
35 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de llet
60 grams de mascarpone ( o iogurt )
15 grams de llevat de flequer
300 grams de  farina de força ( tamisada)
5 grams de sal


Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora )
Posar en el vas, mel + llevat fresc + mantega + llet + mascarpone o iogurt  1 minut, 37 c, velocitat 4.


Afegir  desprès la farina  tamisada  + sal  6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.


Fer una bola  tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.


Ara farem 12 porcions, els i donarem forma de bola i les posarem en una safata apta per anar al forn o en motllos individuals , polvoritzar amb aigua ,tapar i deixar reposar una hora en lloc càlid.


Mentre escalfar el forn a 200c, fornejar uns 12/15 minuts ( dependrà del forn) , un cop fora pintar amb mantega fosa tot seguit , i deixar refredar sobre una reixeta.


Deliciosos , Bon profit


 AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

divendres, 11 de març de 2011

Coca de recapte amb samfaina i botifarra e pagès




La coca de recapte es molt consumia a Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al damunt a més de verdures i podem posar tot el que en vingui de gust, ..d´això la paraula recapte que significa "provisió"" dons a l´hora d´elaborar-la s´estirava de tot allò que ni havia en el rebost , el seu origen es confós, es diu que si va venir d´Itàlia a l´època de la dominació romana d´ Hispania, també es comenta si les seves arrels son d´origen aráb...la questio es que gràcies a qui fora, tenim un plat sa, deliciós i digne de la millor taula ....

Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força


Ingredients per la samfaina
1 pot de tomàquet triturat

Oli d´oliva
Ceba
Carbassó
Pebrot vermell
Pebrot verd
Albergínia
Sal
Pebre


Olives negres
Botifarra crua de pagès
Formatge per decorar

Preparació de la massa amb la Thermomix

( també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.


Tallar petits tots els ingredients per la samfaina ,sofregir-los a foc baix, condimentar amb sal i pebre  ( jo els passo desprès per la batedora, doncs si ni han nens no volen veure les verdures ).


Desfer la botifarra , i treure el budell
( el truc perquè ens quedi desfeta ....posem la carn en un plat i la ragem amb un fil d´oli d´oliva, treballar la carn amb les mans i queda tota esmicolada )

Quan la massa ja estigui a punt ,  cobrirem  la base amb la samfaina  ,  la botifarra i les olives negres

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)



A casa desprès la tallem a porcions  ,doncs es de més bon menjar,sobre tot si soms molts, i per remarcar-las i posem un escuradents amb un tros de formatge.


Bon profit


Aquesta recepta pertany al Blog http://enrocalacuina.blogspot.com/  Desitjo que t´agradi  tant, com a mi compartir-la amb tu  , Petonets SUSANNA

dijous, 10 de març de 2011

Espaguetis amb salsa barbacoa

Ingredients
Pasta fresca d´ou
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Salsa barbacoa a la cola
All i julivert picat fi
Formatge ratllat  Grana Padano( el seu sabor és intens, lleugerament picant i extremadament gustós)


Preparació
Bullir la pasta amb abundant aigua calent i un pessic de sal durant uns 5 minuts ( al gust del comensal)

Mentre escalfar oli en una paella , hi posarem els alls , el julivert i la salsa de barbacoa , escórrer la pasta , la regarem amb un fil d´oli d´oliva i la abocarem a la paella, saltar-la uns minuts i servir coberta de formatge ratllat.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Pasta fresca d´ou casolana


com assecar la pasta

Ingredients ( tenir en compte que 100 grams de farina = 1 ou )
500 grams de farina de blat normal ( tamisada)
5 ous
1 cullerada sopera d´oli d´oliva
1 cullerada petita de sal

Preparació a ma

Formar una muntanya amb la farina, fem un forat al mig , com si fos un volcà, i posarem tota la resta d´ingredients, amassar fins que ens quedi una pasta suau, tapar amb un drap i deixar reposar uns 30 minuts.


 Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la  treballem   fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.

Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.

Preparació amb la Thermomix
Primer posarem en el vas els ous + oli + sal , batre 5 segons, velocitat 3, desprès  afegirem la farina, batre 5 segons, velocitat 3, i 5 minuts ,velocitat espiga.

Treure del vas, tapar i deixar reposar uns 30 minuts.

Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la  treballem   fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.


* Si tot el contrari tenim una maquina de fer pasta , fer porcions de pasta d´uns 50 grams, i la passarem per corró , canviar el gruix del corró, fins a 3 o 4 vegades, al gust, ens te que quedar molt prima, al treure de la maquina , enfarinar  les peces perquè no ens quedin enganxades sobre el marbre mentre anem fen les altres, posar el corró de la maquina amb el model que ens interessi de per  tallar-la,   
enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.


Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Salsa barbacoa a la cola



Aquesta recepta jo sempre la havia fet amb mel, fins que vaig descobrir que la nostra SILVIA del blog
http://www.midulcetentacion.es/ i posa coca-cola, desprès de la prova tinc que dir. que queda de 10...
gràcies nena, per compartir aquest petit secret.....


Ingredients
1 kg. de tomàquet natural triturat
1 pebrot vermell
1 ceba grossa
2 grans d´alls pelats i sense el nervi
Oli d´oliva
Pebre negre
1 Raig de vi de cuina
600 grams de ketchup
2 cullerades de sucre
1 cullerada petita de sal
Farigola
Romaní
Orenga
Julivert picat
1 llauna de coca-cola

Preparació
Posarem oli d´oliva a escalfar en un recipient fondo , un cop calent saltejar el pebrot +  la ceba que ja tindrem tot tallat  a trossos petits , quan faci uns 5 minuts ,afegir els alls pelats sense el nervi, deixar sofregir uns 10 minuts més i tot seguit ,  posarem el tomàquet triturat , condimentar amb sal + pebre + sucre,  deixar cuinar uns 15 minuts més, ara i posem el ketchup + cocacola + julivert +orenga + farigola + romaní + vi de cuina , remenar i deixar bullir uns 30/35  minuts més, sempre a foc mig/suau, de tant en tant remenar una mica , sempre amb cullerada de fusta, comprovar el punt de sal i pebre, rectificar si es necessari, te que reduir quasi a la meitat, quedarà una textura com de melmelada ,    ( si es vol també es pot triturar i colar ).

Un cop freda la posarem en un pot de vidre amb tapa i es guarda a la nevera,...dura molt ..be a casa res...

Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimecres, 9 de març de 2011

AMANIDA TÈBIA DE CIGRONS I AMETLLES TORRADES


Ingredients
1 pot de cigrons bullits
Ametlles laminades
Pebrot vermell
Formatge curat
Tomàquet madur
Pernil dolç
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Vinagre de cava

Preparació
Torrar les ametlles  sense cap tipus l´oli i reservar.

Saltar a la paella amb oli els cigrons.

Mentre tallar la resta d´ingredients a una mida petita, ( al gust del comensal).

Preparem una vinagreta amb oli+ vinagre+ sal + pebre.

Muntar el plat , els cigrons , el farcit per sobre, regar amb la vinagreta i adornar amb les ametlles torrades.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimarts, 8 de març de 2011

ENTREPANS DE FORMATGE I CODONY

El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per la Organització de les Nacions Unides(ONU). És un diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme. Aquest dia conmemora de lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.

Es celebra des del dia 19 de març de 1911.
Història
La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.


Ingredients
Pa casolà semi integral
tomàquets madur per sucar el pa
sal
oli d´oliva
vinagre
pebre negre
codony
formatge curat
guindilles verdes
capdells de Tudela

Preparació
Tallar a la juliana els capdells , preparem una vinagreta amb oli + vinagre+ sal + pebre negre i amanir-los

Sucar el pa amb tomàquet , regar amb un raig d´oli d´oliva, farcir una llença del pa, amb tots el ingredients i tapar amb altre.

Ràpid i deliciós, que avui es el nostre dia i em de fer festa a la cuina

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dilluns, 7 de març de 2011

Pizza de tonyina i surimi




Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força


Ingredients per farcit
Barretes de surimi
Tonyina amb oli
Salsa de tomàquet
Olives negres
Unes fulles de Alfàbrega fresca
Formatge cremós ( tipus Mozzarella)

Preparació de la massa amb la Thermomix
Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pintada amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Passat aquest temps, untar la base amb salsa de tomàquet i distribuir el farcit per sobre.

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...