Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 31 d’octubre de 2011

Carbassó arrebossar en dues versións
















Ingredients ( 1.versió)
Carbassó tallat a rodanxes primes
Sal
Oli de gira-sol per fregir
Farina
Ou batut

Preparació
Escalfar l´oli , mentre passar les rodanxes per farina i desprès per ou batut ,fregir i escórrer sobre una reixeta.
Ens quedaran amb una textura melosa ( els de l´esquerra de la foto )

                                                        *  *  *  *  *  *  *


Ingredients ( 2.versió)
Carbassó tallat a rodanxes primes
Sal
Oli de gira-sol per fregir
Farina
Llet

Preparació
Escalfar l´oli , mentre passar les rodanxes per llet  i desprès per farina  ,  fregir i escórrer sobre una reixeta.
Ens quedaran amb una textura cruixent  ( els de la dreta de la foto )


De les dues maneres queden molt bons,

Bon profìt

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 30 d’octubre de 2011

1 de Novembre 2011, FESTA DE TOTS SANTS


Mentre algú et recordi, seguiràs estant viu

La festa de TOTS SANTS és dedicada al record dels difunts, i es celebra el dia 1 de novembre, n ´es una de les més antigues del món cristià, i dia festiu.

Al darrera de cada celebració no i pot faltar mai el menjar, a Catalunya es tradició de celebrar aquest dia amb família i amics, amb una castanyada, panellets, moniatos, i un bon vi o cava.

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 29 d’octubre de 2011

ESTRIS DE CUINA RECOLLITS I FORA DE LA VISTA

Si us agrada la cuina tant com a mi, segur que teniu un munt d ´ estris de cuina  i si a sobra com jo , la cuina no es massa grossa, de vegades no sabem pas on guardar-los, si els posem en un calaix, aquest el necessitem per altres coses , en un pot, igual ens destorba per manca d´espai  ....



La meva proposta ... i funciona

Per la part de dins de un dels armaris de la cuina que ens quedi a ma ( o sigui que ens quedi còmode per obrir i tancar sense que ens molesti ,) i penjarem una barra amb ganxos , que ja venen a la ferreteria per aquesta fi, tant senzill com tancar la porta, tot recollir, res a la vista.

Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

FESTA DE TOTS SANTS ....AMB MODERACIÓ

panellets
moniato
castanyes

















La Rosa col-labora amb bons consells sobre la nostre salut en aquest bloc de cuina, gràcies per  tot, i en nom de tot@s.

TOTS SANTS (panellets, moniatos i castanyes )


Ja som a Tots Sants 
I com totes les festes trobem alguns aliments tradicionals que aquests dies com son el panellets, les castanyes i els moniatos.

I ja sabeu que ens aporten els aliments que menjarem aquests dies ?
  • PANELLETS:
  • 100 grams de panellets ens proporcionen unes 450 quilocalories

Els panellets són un dolç però el seu aport nutricional és més interessant que d’altres dolços, gràcies al seu ingredient base, les ametlles crues. L'ametlla conté greixos monoinsaturats i poliinsaturats, hidrats de carboni, proteïnes, magnesi, potassi, calci i vitamines del grup B.
Però per suposat el límit són el número de calories i, per tant, cal consumir-los amb moderació.

  • MONIATOS
  • 100 grams de moniato ens proporcionen unes 100 quilocalories

El moniato ens aporta hidrats de carboni complexes i sucres simples.
També vitamina A , altres vitamines com la C i les del grup B, i minerals ( sobretot potassi, coure, magnesi,ferro i zinc.)


  • CASTANYES:
  • 100 grams de castanyes crues ens proporcionen unes 175 quilocalories

 Les castanyes són una fruita seca, però diferent a les que estàs pensant (avellanes, ametlles,...) Ja que pràcticament no porten greix.  Contenen minerals (potassi, magnesi, coure) i vitamines C i del grup B.
  
Gaudirem de les festes i dels seus aliments amb moderació

Aquests consells pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 28 d’octubre de 2011

Safates d´embotits fetes a casa i com fer un bufet de suplement


Sempre tenim aquell dia especial que fer una celebració familiar o amb amics.....


 I com que no ens volem complicar la vida a la cuina , doncs soms masses .......un pa amb tomàquet i embotit, això li agrada a tothom i solucionat el problema,....


Ja se que molt@s ja o fem però ....


La meva proposta .....que fàcil es preparar a casa unes safates ben presentades i més barates que si demanem que ens les preparin, anem a una tenda asiàtica i comprem unes safates que son molt barates , amb el seu paper de blondes de diferents mides , depenent del que i tinguem que posar-hi , les muntem amb afecte ,  ens quedaran perfectes , i en haurem estalviat uns bons diners.



                           *   *   *   *   *   *




Ara be quan no sabem com posar-les  la taula....doncs ens falta taula o ens sobren safates....

La meva proposta  fàcil , ràpida i que funciona, qui no te una taula de planxar a casa ??...doncs tant senzill com muntar-la en un costat del menjador que no molesti a ningú, li posem unes estovalles maques i ja tenim instal.lat un bufet .



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna









dijous, 27 d’octubre de 2011

CIGRONS AMB ARRÒS, BOLETS I GAMBES
















Ingredients
Cigrons bullits ( poden ser de pot)
Arròs bullit espès
Oli d´oliva 
Sal
Pebre
Un pot de sofregit de tomàquet
Bolets assortits ( congelats de La Sirena), doncs frescos ara es força complicat
Gambes arrosseres 
Aigua o brou

Preparació
Sofregir les bolets i les gambes per separat i reservar.

En una paella i posarem els cigrons amb un raig d´oli i els daurarem una mica, desprès i afegirem l ´arròs, els bolets, el tomàquet, remenar una mica i tot seguit abocar-hi aigua o brou just que quedi la vianda coberta, deixar arrancar el bull, ara i posem les gambes , rectificar de sal i pebre si es necessari, tancar el foc, tapar i deixar "covar " uns 10 minuts.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 26 d’octubre de 2011

Elena Zulueta de Madariaga, molta sort


L´Elena està ingressada a l´hospital per a una operació de cor molt important, desitjo que li vagi molt i molt be, i que ben aviat podi estar altre vegada explicant aquelles histories tant maques i compartint  receptes de cuina 

 http://cuatroespecias.blogspot.com/

molta sort, i mil petonets Susanna

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Aletes de pollastre amb toc mexicà


La meva font d´inspiració amb un resultat de 10 
http://cocinandocongoizalde.wordpress.com/2011/10/24/alitas-de-pollo-con-toque-mexicano/

Ingredients
2 dotzenes d´ aletes de pollastre
20 grams de salsa de soja
1 cullerada de mostassa "antiga "
250 grams de tomàquet fregit
70 grams de vermut "rosso"
2 alls pelats
Unes gotes de tabasso ( opcional)
1 cullerada sopera de sucre
Pebre negre mòlt
Sal

Preparació
Tallarem les aletes de pollastre en tres parts, ( les puntes jo les guardo per fer brou )

Triturar plegats tots els ingredients  menys les aletes de pollastre , fins que ens quedi un puré, posar- les en una safata , abocar per sobre el preparat i les deixem macerar unes 2 hores a la nevera tapades amb un film de cuina, ( també es pot deixar preparar la nit abans )

Fornejar a 200 graus entre 30/ 45 minuts, dependrà del forn, la quantitat i la mida de les aletes.

Es poden acompanyar de verdures, patates fregides, amanida...etc...

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 25 d’octubre de 2011

BROU LLEUGER DE POLLASTRE I VEGETALS












Les aletes de pollastre tenen molta vitamina B6, aquesta vitamina ajuda a prevenir problemes cardíacs , depressió, asma, en poden menjar les persones amb diabetis ....a més tenen Vitamina A, vitamina B12 i Ferro,..entre d´altres 

Ingredients
Pastanages
Patates  
Carbassó
Ceba
Endivíes
Pebrot vermell
Un os de pernil
Aletes de pollastre
Una mica de sagí de porc 
Sal
Oli d´oliva
Pasta per fer la sopa , fideus, cabell d´àngel, pistons, ( al gust )

Preparació
Tallarem tots els vegetals  i  juntament amb les aletes de pollastre , ofegarem uns 10 minuts  amb una mica d´oli dins de la mateixa olla que farem el brou , afegir l´os de pernil , sal, el sagí i omplir d´aigua, deixar bullir a foc mig  prop de 1 hora, rectificar de sal si es necessari .

Per fer la sopa ni han dues versions, la primera es colar el brou i servir el bullit a part, i la segona es posar-hi directament la pasta i bullir-la tot junt.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

CROISSANTS FETS AL INSTANT
















Sempre tenim aquell dia que ens vindria de gust un croissant acabat de fet, i no sempre el podem tenir a ma ...o aquell diumenge al matí  per fer un esmorzar diferent

Doncs jo us doncs la solució, a més de que estan molt bons .....( sempre en tinc unes bosses al congelador...)

Ingredients
Uns croissants congelats ( que haurem preparat abans ) i congelat *
Una mica de sucre
Un ou batut

Preparació
* Formar uns triangles, cargolar ( ens tenen que quedar dues banyes) i congelar.

Quan en tinguem ganes de menjar-los :
Pintar-los amb ou batut, posar una mica de sucre per sobre, els posarem al forn que ja tindrem calent a 200 graus , fornejar fins que estiguin daurats ( 15 -o- 20 minuts, dependrà del forn , refredar sobre una reixeta...i a gaudir amb un bon cafè ,  una xocolate calenta,  o farcits amb embotit ..hummmm

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 24 d’octubre de 2011

Conserva de tomàquet natural

Tomàquet amb un missatge secret ,.....que voldrà dir ???
Tomàquets escaldats , a l´espera de que refredin una mica





Els tomàquets ja estan pelats 

La conserva  feta i a punt per cuinar
Ingredients
Tomàquets madur i de qualitat
Pots de vidre amb tapa i esterilitzats
Una olla grossa
Un drap de cuina
Conyac

Preparació
Posarem una olla grossa al foc amb aigua ,  mentre amb un ganivet tallarem una  creu a sobre de cada tomàquet, tant punt l´aigua comenci a bullir i a tandes les anirem escaldant uns minuts ,  quan la pell es desenganxi les posarem en un escorredor perquè refredin.

Desprès les pelarem amb la punta del ganivet, feina que no ens costarà gens i les reservarem en un recipient fins acabar de pelar-les totes.

Ara tenim dues opcions,  be les tallem a trossos , o les triturem , manualment o amb la Thermomix que son 2 segons...i les posem dins dels pots de vidre que ja hem de tenir a punt i sobre tot  esterilitzats .

La part més important
Hem d´ aconseguir que tots els pots ens quedin totalment hermètics , doncs seria la causa de que la conserva  se´ns fes malbé.

Posem sobre de cada pot un raig de conyac, l´ encenem i  el tapem a l´instant perquè ens faci el buit.

En el fons d´olla i posarem un drap de cuina, i ja poden anar-hi col-locant tots els pots dins, cobrir amb aigua freda i posar al foc durant una hora aproximadament, ( dependrà de la mida dels pots), un cop hagin bullit, apagar el foc i deixar refredar dins de l´aigua.

* El drap de cuina es perquè en bullir no es colpegin entre si i es trenquin.

Ara només ens faltarà posar-los la data  i cap al rebost, a punt per preparar bons àpats.

Bon profit 
 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

CASSOLETA DE PATATES BULLIDES AMB PERNIL DOLÇ I MOZZARELLA
















Ingredients
Patates bullides sense pell
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Ous
Pernil dolç
Formatge cremós tipus Mozzarella
Orenga

Preparació
Es pot preparar en una safata grossa o en cassoletes individuals ( el meu cas )

Posarem en una cassoleta les patates bullides tallares a daus , unes gotes d´oli ,  el pernil dolç tallat petit, un ou batut, sal , pebre  , espolsarem amb formatge ratllat  i una mica d´orenga .

Fornejar fins que l´ou ens quedi cuit al nostre gust, ( també es pot fer en el microones )

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

GREIXOS ?......NO GRÀCIES
















Normalment quan cuinem algun producte amb oli o greixos, la forma més normal per treure el seu excés es posar el producte fregit en un plat amb un " paper de cuina" o sigui absorbent ... i el que  aconseguim es que les peces que estan a sobre del tot quedin escorregudes, però les que queden al fons , completament carregades d´oli, o greixos, ja que el pobre "paper de cuina", no pots xuclar més humitat, o be el tenim que canviar cada dos per tres....i no representa pas un estalvi això....

Doncs be, aquesta es la meva proposta i funciona...

Ingredients

Un plat 
Una fulla doble de "paper de cuina"
Una reixeta amb potes ( a la majoria dels microones moderns ni va una de incorporada )

Preparació
Posarem la fulla doble de paper de cuina en el plat, i a sobre intal-larem la reixeta amb potes, que no toqui el paper, ....cada vegada que fregim una tanda de carn, peix, verdures, bunyols....totes les grasses cauran al plat , i les nostres viandes quedaran netes de greixos extres, a més el mateix paper ens serveix per tota l´estona, per tant ens surt barat .

Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 22 d’octubre de 2011

Carxofes ràpides al microones
















La carxofa és la flor de la carxofera, es cultiva en climes temperats, la varietat que més domina en el nostre país es la Blanca de Tudela, molt tendra i apreciada pel seu fruit rodó, carnós i de un agradable sabor.   Espanya junt amb Itàlia , son els principals països productors de carxofes a nivell internacional, gràcies al seu clima Mediterrani

Diuen que la seva fama a la cuina va ser gràcies a la reina florentina Caterina de Mèdici que es va casar amb el Rei Enric II de França, i la va introduir a la refinada cort francesa.

La carxofa es molt baixa en greixos, conté calci i potassi,ideal per controlar la gota, artritis, reuma, el nivell de colesterol, redueix el nivell de sucre a la sang , pel fetge, te molta fibra, entre altres virtuts, ...si es temps de carxofes,  a gaudir-ne, son font de salut...

Ingredients
Carxofes
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Vinagre suau tipus Xerès 

Preparació
Tallarem la cua i les puntes a les carxofes, amb precaució posarem el dit en el centre o ull de la carxofa i sota del raig d´aigua de l´aixeta anirem obrin les seves fulles fins que ens quedi com una flor oberta, les posarem en una safata que podi anar al microones tipus "pirex", deixar la mica d´aigua que els i hagi quedat,  condimentar amb sal,pebre, oli i vinagre , tapar amb film de cuina i coure durant uns 15 minuts ( dependrà de la mida de les carxofes i la potencia del vostre microones ) 

Al servir abocar per sobre amb una cullera una mica del suc que ens quedi a la safata.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna







Arròs bullit amb faves confitades amb oli

















Ingredients
Arròs bullit espès
Salsa de tomàquet
Olives negres
Pebrot vermell
Cebes
Faves petites
Oli d´oliva
Sal
Pebre

Preparació
Preparar un arròs bullir espès i reservar.

Tallarem la ceba i el pebrot al gust,  posarem una paella al foc amb oli i quan estigui calent, i abocarem la ceba, el pebrot i les faves, confitarem a foc vaig fins que tingui la consistència que ens agradi, condimentar amb sal i pebre.

Per muntar el plat, posarem l´arròs en una tassa i el abocarem en un plat, per sobre li posarem una mica de salsa de tomàquet ,  unes olives negres per decorar i a tot voltant , les verdures confitades .

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


divendres, 21 d’octubre de 2011

Arròs amb gules del Nord
















I que son les gules ?
Les gules son una imitació artificial de l´ autentica anguila ,  la idea va ser creada  i  patentada en els anys 80 per una empresa espanyola , arrel de que les captures d´anguila viva va començar a flaquejar per accès de pesca, a més de que el seu preu era tant card que només arribava a una minoria de mercat.

La pasta de la gula no es res més que carn de peix blanc, farina de blat ó fècula  d´arròs , clara d´ou,....i algun altre ingredient que no sabem....ni expliquen,...li donen la forma....i  a vendre....sembla ser que aquesta industria mou molts mil.lions d´euros a l´any, i el més important que dona feina a molta gent.

Ingredients
Arròs
Gambes arrosseres
Sèpia
1 pot de tomàquet  sofregit ( jo fet a casa)
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Gules del Nord
Cloïsses
1 raig de vermut blanc sec

Preparació
Si les cloïsses son fresques les posarem en un bol amb aigua salada perquè deixin la sorra que podin portar dins.

Saltejar amb una mica d´oli les gambes ,  la sèpia tallada petita , les gules i les cloïsses  ( jo o faig tot per separat però amb el mateix oli, )  reservar.

En una paella , posarem una mica d´oli ,  afegirem la salsa de tomàquet i  un raig de vermut blanc sec, deixar reduir  una mica i ja  podem posar- hi  l´ arròs ,  remenar i l´aigua que ja tindrem calenta, condimentar al gust amb sal i pebre ,  bullir uns 10 minuts ,  ara i afegim el peix que tenim reservar, uns 5/10 minuts més dependrà del tipus d´arròs....i a gaudir

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

PIZZES DE PA AMB SOFREGIT DE L´ARRÒS
















Ingredients
Sofregit pel arròs a la cassola  ( es tracta de fer-ne més quantitat , quan volem fer arròs )
en el meu cas, porta sèpia tallada petita i salsitxes de pollastre també tallades , això al gust...)

Unes llenques de pa
Formatge cremós, tipus mozzarella , o al gust
Orenga 

Preparació
Escalfar el forn a 190 graus

Mentre preparar les pizzes, o sigui posarem unes cullerades del sofregit per sobre de cada llenca de pa, formatge i un pessic de orenga

Fornejar uns 10 minuts ( dependrà del vostre forn ), i a menjar

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 20 d’octubre de 2011

OBSEQUIS DE BLOGS AMICS


LOLY, MÓNICA, SUSANNA Y MERITXELL con PUCKY EN HALLOWEEN

http://www.tedeternura.com/2011/10/loly-monica-susanna-y-meritxell-con.html#comment-form

En realidad, no hace mucho que os conozco, pero creo ser MUY AFORTUNADA de ver que en mi blog, van entrando personas tan ESPECIALES y BONDADOSAScomo vosotras, LOLY del blog O GARFELO, MERITXELL del blog: En la cocina de Meritxell, MÓNICA del blog: saboreando las estrellas y SUSANNA de En roc a la Cuina, son cuatro mujeres ESPECIALES que alegran mi blog tan solo mirando su fotografía.
Os doy las GRACIAS por estar ahí siempre que podéis, y no dejo de decir a todo el mundo que visiten vuestros BLOGS, porque hay MUY BUENAS RECETAS E IDEAS  para poner en práctica, y porqué además tener AMIGAS como vosotras es todo un lujo. A veces las personas tan solo intercambiando unas simples palabras escritas, ya transmiten un no se qué, que logra que se las quiera. Esto es lo que me ocurre con vosotras y con muchas más personas, pero sóis tantas que puede que las más recientes se queden en el tintero, pero lo más importante es que valoro a cada una por lo que me aporta y lo que me transmite y vosotras hacéis que mi potencial de AMOR, se llene para poder seguir transmitiendo CARIÑO y AMISTAD.
OS ABRAZO FUERTE A LAS CUATRO, en un ABRAZO INTENSO y CON CARIÑO, y os digo HASTA MUY PRONTO MIS NIÑAS!!!



Gràcies guapa tu, me ha fet molta il-lusió,

Pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 19 d’octubre de 2011

Mil fulles d´albergínia, tonyina i arròs bullit

















Ingredients
Albergínies
Una cullerada de farina
Arròs bullit que quedi espès
Oli d´oliva
Sal
Tonyina amb oli
Salsa de tomàquet, Barbacoa, ....al gust
* una cullera de fer boles de gelat , per muntar l´arròs

Preparació
Tallar les albergínies molt fines, ( jo o faig amb la maquina de tallar embotits) i les posarem dins de un bol amb aigua i una cullerada de farina que ja i tindrem desfeta, reposar un mínim de 1/2 hora, no es necessari de posar-hi sal, treuen igualment el suc, ens quedaran blanques i gens amargants.

Mentre podem preparar un arròs bullit  espès i reservar calent.

Posar una planxa al foc i quan estigui molt calenta , amb unes gotes d´oli i farem les llenques d´albergínia que tindrem condimentades amb sal , ens tenen que quedar cruixents i reservar.

El muntatge es molt fàcil, primer posarem una capa de llesques d´ albergínia ,   a sobre  amb l´ajuda de una cullera de fer "boles" de gelat, i posarem uns pilonets d´arròs bullit que cobrirem amb la tonyina esmicolada i,  repetir altre vegada la mateixa operació, engalanar per sobre amb una línia de salsa de tomàquet , regar tot el voltant del plat amb un raig de oli d´oliva.

* Cada cop que fem una bola d´arròs ,passar la cullera per aigua, així la bola queda perfecta i surt sense problemes de la cullera.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets  Susanna

19 D´Octubre 2011 , DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

día mundial contra el cáncer de mama

 Sense comentaris, només aquest petit homenatge
https://www.aecc.es/TeAyudamos/informaryconcienciar/Campa%C3%B1as/Paginas/Diacontraelcancerdemama2011.aspx


Pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 18 d’octubre de 2011

PA MARBRAT DE SOBRASSADA DE MALLORCA

















http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=98
http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=13

Ingredients
700 grams de farina de força
380 grams d´aigua
100 grams de massa mare liquida
25 grams d´oli de oliva
40 grams de llevat fresc de flequer
2 culleradetes de llet en pols
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal
Sobrassada ( la quantitat al gust )

Preparació amb la thermomix
Posar en el vas aigua + oli + llevat + massa mare + llet en pols 5 minuts, 37 graus, velocitat 2

Afegir la farina tamisada + sal + sucre, 10 segons,velocitat 6, després 5 minuts , velocitat espiga.

Treure i reposar la massa en lloc càlid i tapada 1 hora.

Estirar-la amb un corró de fusta i farcir amb trossos de sobrassada de Mallorca, caragolar fins formar un cilindre, fer uns talls amb el ganivet per sobre  i deixar reposar altre com en lloc càlid i tapada 1 hora.

Es pot coure sobre una safata de forn o dins de un motllo com es el meu cas.

Mentre escalfar el forn a 200 graus

Fornejar uns 40/45 minuts , com sempre dependrà del forn

Refredar sobre una reixeta, i a gaudir

Bon profit

Aquest pa es pot preparar també manual i a panificadora , 

La recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



FARINES YLLA













El pa de la foto http://enrocalacuina.blogspot.com/2010/09/pa-marc.html

Aquest missatge es dirigit especialment a tot@s els amants del bon pa fet a casa, gràcies a una persona molt especial per mi, he descobert aquestes farines,.....i només puc dir que son fantàstiques....aquí està la prova , a més de molt bon preu, que això també es molt interessant, i més si fas molt de pa , com es el meu cas...

Bon profít

Aquest missatge pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 17 d’octubre de 2011

LES RAJOLES DELS FOGONS SEMPRE NETES
















Una de les coses que més molesta desprès de cuinar es netejar ,...sobre tot les rajoles dels fogons, i més si has cuinat un sofregit, alguna vianda a la planxa,....tot queda esquitxat...doncs aquesta es la meva solució..igual farà riure a més un,..però resulta

Ingredients
Unes safates de cartó de les que es fan servir per postres

Preparació
Tant fàcil por posar-les al voltant de les parets dels fogons abans de començar a cuinar , -... quan  ja estan brutes doncs les canviem per unes de noves, no son gens cares, sobre tot a les botiges xineses , en un plis, plas, tenim la cuina neta

Bon profit

Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com fer sucre pols o glacé a casa






















  •  El blat de moro i el blat són els principals cereals utilitzats per a l'obtenció de midons.

    • La proporció d'amilasa / amilopectina determina les propietats funcions dels midons.
    • El mètode d'obtenció de midó de blat de moro és la mòlta humida a partir del gra sencer, mentre que el midó de blat és obtingut a partir de les farines d'aquest cereal.
    • En l'actualitat els midons nadius es modifiquen per mètodes físics, químics i enzimàtics per obtenir midons modificats amb l' objectiu d'ampliar la gamma d'aplicacions en l'alimentació.
    • La importància del midó en la indústria d'aliments consisteix en què constitueix una excel · lent matèria primera per modificar la textura i consistència dels aliments.
    Es ideal a la cuina sobre tot a la hora de fer postres,  una mica car de compra,.....i que fàcil es de fer, ( jo el faig a casa i omplo el mateix pot que vaig comprar la primera vegada ) aquest truc es del Sr. Enric, pastisser jubilat.

    Ingredients
    Sucre normal
    Midó

    ( En una proporció per 100 grams =  95 grams de sucre normal + 5 grams de midó)

    Preparació
    Barrejar els dos ingredients i triturar fins que ens quedi en pols.

     Jo ara faig servir la Thermonix, però abans o feia amb un petit molinet de moldre cafè que només tenia per això.

    Guardar en un pot que tanqui be, i a gaudir.

    Bon profit

    Aquest recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
    Desitjo que t´agradi petonets Susanna

    LA NOVA PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA



    Hola Família

    La Rosa Baró Nutricionista - Dietista, ens presenta aquesta nova piràmide alimentària, que crec que es molt  interessant de compartir,
    LA NOVA PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA

    Experts internacionals, per iniciativa de la Fundació Dieta Mediterrània, han elaborat una nova piràmide, que va més enllà dels aliments i integra indicacions de tipus social i cultural:
    • Menjar en família
    • Productes locals 
    • Activitat física diària
    • Descans adequat
    El nou esquema recorda que els millors aliments són els de temporada, frescos i poc processats que, a més, són respectuosos amb el medi ambient.



    Com a elements imprescindibles no han de faltar:
    • els cereals, preferentment integrals, les hortalisses i les fruites 
    • aigua (entre 1,5 i 2 litres al dia), que pot ser completada amb infusions 
    • 2 racions de productes làctics (baixos en greixos).  
    • Imprescindible l'oli d'oliva i com a novetat s'inclouen espècies, herbes, cebes i alls
    • un grapat d'olives i/o fruits secs
    • llegums 3 vegades a la setmana
    • peix (2 o més), carn blanca (2) i ou (2-4)
    • carn vermella i els embotits: 1-2 racions a la setmana
    • el vi i la cervesa amb moderació
    • els aliments rics en sucres greixos 2 racions petites a la setmana
    • Les patates en aquesta nova guia d'alimentació només es permeten 3 vegades a la setmana i que no totes fregides!
    I per obtenir tots els beneficis de la Dieta Mediterrània s'ha de reduir lleugerament la quantitat per ració, per adaptar-lo al ritme de vida actual, i realitzar exercici físic (30 minuts al dia), s'ha de descansar adequadament i seure al voltant de la taula en companyia de la família i/o amics.

     hht://enrocalacuina.blogspot.com/       
    Desitjo que t´agradi- Susanna

    Printfriendly

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...