Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 28 de juny de 2012

Coca de brioix tipus Sant Joan (Lidía )


Es un tipus de coca molt apreciada tot any i a casa agrada molt, aquest cop he fet la formula que ens ha proposat la Lidía, i tinc que dir que el resultat es de Super 10
http://atrapadaenmicocina.blogspot.com.es/    

http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=13

Ingredients per la massa mare
100 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
100 grms de llet tibia

Preparació
Preparar la massa mare amb antelació, ( es suficient amb unes 2 hores ) tant fácil com barrejar els ingredients i deixar reposar en un lloc temperat.
*****************************************
Ingredients per la coca
350 grams de farina de força
80 grams de sucre
45 grams de llet
2 ous
80 grams de mantega toba
Un pessic de sal
Una cullerada petita d´aigua d´azahar ( opcional)
La pell d´una llimonada ratllada

Per decorar
Pinyons, Ametlles, fruites confitades,......al gust
50 grams de sucre
Anís
Un ou batut amb una mica d´aigua

Preparació
Barrejar la llet, el pessíc de sal, la pell de llimona ratllada, el sucre i la mantega toba, després i afegirem els ous d´un en un i l´aigua d´azahar, per últim la farina tamissada i la massa mare que em preparat abans, amassar fins que no s´engaxi a les mans, formar una bola que extendrem sobre una placa de forn que tindrem preparada amb paper vegetal, amb la ma plana la anirem estiran fins que ens quedi el mateix gruix per tot arreu.

Pintar amb l´ou batut amb aigua i decorar amb les fruites confitades i els fruits secs.

Agafar el sucre que tenim reservat i mullar amb una mica d´anis, ens te que quedar espès, i deixarem caure per sobre la coca petits pilons de sucre.

Deixar reposar en lloc càlid i tapada per espai de 2 hores.

Enfornar a 180 graus uns 20 minuts, dependrà del forn, ( el forn ja te que estar calent al moment de posar-hi la coca )

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 25 de juny de 2012

Obsequis de blogs amics





http://lasrecetasdemariantonia.blogspot.com.es

Avui he rebut noticies de la Maria Antònia que afortunadament les coses li tornen a ser positives, estic molt i molt contenta per ella i la seva família, també n´estic pel regalet que me ha enviat i que desitjo compartir amb tothom.

Os deixo l´enllaç de la seva cuina per qui desitgi de visitar-la, segur que li agradarà molt

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 22 de juny de 2012

Pastissos de llaminadures / Pastís petard Jan




Des d´en Roc a la cuina, els nostres millors desitjos per una bona revetlla de Sant Joan, i felicitacions a tot@s els Joans, Joanes, Jans, Janes 


http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2010/01/coca-de-brioche-tipus-sant-joan-th.html


Una altre proposta per fer un pastís de llaminadures, es un encàrrec per celebrar Sant Jan, per un apassionat dels petards 


des d´aquí, 
Per molts Anys, i gràcies per confiar-nos l´elaboració del pastís



http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=156
http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=155
http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=71


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 9 de juny de 2012

Cargols de la Sra. Lola de Cal Tit



En primer lloc tinc que dir que tot, tot i tot el mèrit d´aquesta cargolada es de la meva mare, la Sra Lola, pel que la seva recepta esta penjada amb molt d´honor, així no es perdrà en el temps i moltes persones la podran cuinar, gràcies mama per aquesta recepta, per mi, els millor cargols del món.

Ingredients
Cargols
Sal
Pebre
Costella de porc tallada petita
Oli d´oliva
Ceba tallada a juliana , molta ( uns dos plats plens )
Tomàquet triturat
Fulles de llorer
Una ampolla de vi blanc


Preparació
En primer lloc em de netejar molt be els cargols en un gibrell i els i canviarem l´aigua varies vegades fins que surti neta.

Els posarem al foc amb aigua, sal i unes fulles de llorer i quan comencin a bullir els traurem del foc i els i canviarem l´aigua, doncs ens quedarà l´aigua molt bruta, posarem altre cop al foc amb aigua nova freda i deixarem bullir uns 40 a 60 minuts, ( dependrà de la quantitat de cargols i la seva mida ) , per saber si estan be estirem un cargol de la closca, si surt sense problemes, es que ja estan a punt, escórrer i reservar.

Mentre sofregirem la costella porc fins que ens quedi daurada, treure i reservar, a la mateixa paella amb el greix que a deixat la costella, si es necessari afegir una mica d´oli d´oliva, farem un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet, condimentar amb sal i pebre al gust, quan estigui el sofregit quasi fet, el regarem amb el vi ( de 1/2 l a 1 l. depenent de la quantitat de cargols )  quan comenci a reduir la salsa i afegirem la costella de porc i els cargols, remenar tot amb precaució de no trencar les closques, deixar una estona a la cassola a foc baix.

Es un plat que reposat d´un dia pel altre encara esta més bo.
  
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cargols de la Sra. Lola de Cal Tit



En primer lloc tinc que dir que tot, tot i tot el mèrit d´aquesta cargolada es de la meva mare, la Sra Lola, pel que la seva recepta esta penjada amb molt d´honor, així no es perdrà en el temps i moltes persones la podran cuinar, gràcies mama per aquesta recepta, per mi, els millor cargols del món.

Ingredients
Cargols
Sal
Pebre
Costella de porc tallada petita
Oli d´oliva
Ceba tallada a juliana , molta ( uns dos plats plens )
Tomàquet triturat
Fulles de llorer
Una ampolla de vi blanc


Preparació
En primer lloc em de netejar molt be els cargols en un gibrell i els i canviarem l´aigua varies vegades fins que surti neta.

Els posarem al foc amb aigua, sal i unes fulles de llorer i quan comencin a bullir els traurem del foc i els i canviarem l´aigua, doncs ens quedarà l´aigua molt bruta, posarem altre cop al foc amb aigua nova  freda i deixarem bullir uns 40 a 60 minuts, ( dependrà de la quantitat de cargols i la seva mida ) , per saber si estan be estirem un cargol de la closca, si surt sense problemes, es que ja estan a punt, escórrer i reservar.

Mentre sofregirem la costella porc fins que ens quedi daurada, treure i reservar, a la mateixa paella amb el greix que a deixat la costella, si es necessari afegir una mica d´oli d´oliva, farem un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet, condimentar amb sal i pebre al gust, quan estigui el sofregit quasi fet, el regarem amb el vi ( de 1/2 l a 1 l. depenent de la quantitat de cargols )  quan comenci a reduir la salsa i afegirem la costella de porc i els cargols, remenar tot amb precaució de no trencar les closques, deixar una estona a la cassola a foc baix.

Es un plat que reposat d´un dia pel altre encara esta més bo.
  
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 8 de juny de 2012

Coca de recapte de verdures, botifarra de pagès i salsitxes tipus alemany

Aquesta es una coca molt coneguda arreu de Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al seu damunt i podem posar tot el que ens vingui de gust, o el que tinguem al nostre abast, això es que es que feia abans, sobre tot a pagès ( doncs la paraula "recapte" vol dir "provisió " ), a la seva elaboració s´estirava de tot allò que ni havia en aquell moment en el rebost o en el camp, d´origen confós, es creu que va arribar de la ma dels romans a la seva època de dominació d´Hispania, encara que qui diu que si varen ser els àrabs ..?, gràcies al "turisme" de l´època tenim un deliciós àpat, de el que ens sentim orgullosos a més de identificats.


Ingredients per la massa
200 grams d´aigua

50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força

Ingredients per farcit
1 pot de tomàquet triturat
Oli d´oliva
Ceba
Espàrrecs frescos
Pebrot vermell escalivat
Sal
Pebre

Olives negres
Salsitxes tipus alemany

Olives negres
Botifarra crua de pagès
Xampinyons frescos laminats

Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Desfer la botifarra , i treure el budell ( el truc perquè ens quedi desfeta ....posem la carn en un plat i la ragem amb un fil d´oli d´oliva, treballar la carn amb les mans i queda tota esmicolada ), sofregir una mica  amb oli d´oliva  i reservar.


Saltar també a la paella els espàrrecs tallats i els xampinyons condimentar amb sal i pebre al gust.

Quan la massa ja estigui a punt ,  cobrirem  la base amb una mica de tomàquet fregit , i la resta d´ingredients.

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)

* Com es pot observar a la foto ni ha una "petita barrera" feta de rodanxes de salsitxa alemanya, doncs es que ni ha una persona a casa que no vol ni ceba  ni pebrot  i te una " parc-cela feta al seu gust 
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/


Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 7 de juny de 2012

Pastissos de llaminadures / Pastís Lola petita

Una altre proposta per fer un pastís de llaminadures, es un encàrrec per celebrar l´aniversari de la Lola petita, una persona molt i molt especial , 

des d´aquí, 
Per molts Anys, i gràcies per confiar-nos l´elaboració del pastís


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 6 de juny de 2012

Cargols a la llauna amb botifarra de pagès







Ni han moltes maneres de fer els cargols a la llauna i aquesta es la meva..
http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=65

Ingredients
Cargols
Sal
Pebre
Botifarra de pagès
Oli d´oliva
Ceba
Tomàquet triturat
Fulles de llorer
Un raig de conyac

Preparació
En primer lloc hem de netejar molt be els cargols en un gibrell i els i canviarem l´aigua varies vegades fins que surti neta.

Els posarem al foc amb aigua, sal i unes fulles de llorer i quan comencin a bullir els treurem del foc i els i canviarem l´aigua, doncs ens quedarà l´aigua molt bruta, posarem altre cop al foc amb aigua nova i deixarem bullir uns 40 a 50 minuts, ( dependrà de la quantitat de cargols i la seva mida ) per saber si estan cuits, agafem un cargol i l´estirem, si surt de la closca sense problemes es que ja estan a punt, escórrer i reservar.

Mentre farem un bon sofregit amb la ceba i la botifarra esmicolada quan la carn comenci a agafar color i afegirem el tomàquet, condimentar amb sal i pebre al gust, quan estigui el sofregit quasi fet, el regarem amb un raig de conyac i deixarem reduir.

Ara només en falta passar-ho per la batedora que ens quedi tot molt triturat, amb l´ajuda d´una cullera petita o una màniga pastissera anirem omplint els cargols i els col-locarem a una placa de ferro ( ni han de especials per fer cargols)

I els posarem al forn a temperatura forta uns 10 minuts

Bon profit

us deixo un enllaç d´altre manera molt tipíca de fer-los

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susannahttp://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=65

dilluns, 4 de juny de 2012

Sabó líquid per la rentadora fet a casa

Fa just un any que per casualitat vaig descobrir per internet una recepta per fer a casa Sabó líquid per la rentadora, no vaig anotar en el seu moment la font d´informació pel que no puc donar cap referència, no era pas aquesta recepta, doncs durant tot un any cada vegada que feia nou sabó anava modificant els ingredients fins que he arribat a la formula actual, crec que més perfecte es difícil de fer, de fàcil elaboració amb un resultat que no te res a envejar al que venen.

*Aconsello que els productes per la seva elaboració siguin de la màxima qualitat, doncs es notarà en el resultat final, per uns 8 euros ( de la meva zona ), tindrem uns 18 litres de sabó per la rentadora que serà tot un LUXE 


Es prepara en 3 dies (sembla molt complicada, però es molt i molt fàcil )



Ingredients pel primer dia
700 grams de sosa càustica
10 litres d´aigua de la aixeta que te que estar calenta al màxim quasi bullint 
1 litre d´oli de cuina que ja sigui usat  important que estigui ben colat 
2 litres de sabó per rentadora de màxima qualitat
1 litre de lleixiu color
1 litre de suavitzant 
( 1 ) Guants de goma
( 2 ) Un recipient amb una capacitat per uns 20 litres 
( 3 ) Un pal de fusta o plàstic fort per remenar.
( 4 ) Unes balances de cuina
( 5 ) Una gerra per poder pesar els ingredients ( si es de vidre millor )

* Ens val qualsevol oli usat, doncs amb la sosa càustica desapareix qualsevol olor que pugui tenir


Preparació
(1) En primer lloc es molt important de utilitzar guants de goma per evitar de fer-nos mal a la pell al manipular la sosa càustica.

(2) Jo faig servir un cubell amb tapa que porta uns agafadors als costats per poder "precintar la tapa " la vaig comprar en una botiga oriental.

( 3) Necessitem un pal de fusta o plàstic fort, jo faig servir un pal d´escombra que ja tinc només per això.

Aquí la divina recepta
Primer dia
1.- Posarem la sosa càustica en el cubell i afegirem 1 litre d´aigua bullint, remenar fins que ens quedi desfeta,  ara i aboquem l´oli de cuina i remenar altre cop, fins que quedi integrat amb la sosa.

2.- Anirem afegint els 9 litres d´aigua bullint, d´un en un, mentre es molt important remenar.

3.- Afegir els 2 litres de sabó per rentadora , i seguir remenant.

4.- Afegir 1 litre de lleixiu color, i seguir remenant

5.- Afegir 1 litre de suavitzant i seguir remenant.
Deixar reposar 24 hores.

Segon dia
Afegir 2 litres d´aigua bullint , d´un en un i seguir remenant
Deixar reposar 24 hores

Tercer dia
Afegir 1 litre d´aigua bullint i seguir remenant
Deixar reposar 24 hores

I ja tenim el nostre súper sabó líquid fer a casa, a punt per fer servir.
* Jo el guardo amb ampolles de plàstic.
* A la segona vegada que feu nou sabó ja no cal comprar-ne, necessitarem 2 litres del NOSTRE sabó per la rentadora.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...