TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

divendres, 24 d’octubre del 2014

Xarop per la tos del Dr. Esquena

Agraïm a la Sra. Fina S. aquesta fórmula tan antiga que el Dr Esquena va cedir a la seva familía en el seu dia, d'això fa moltíssimes llunes, que no es perdés amb el pas dels anys i ens l'hagi obsequiat per poder.la compartir amb la resta de la humanitat.

Xarop natural, ideal per la tos, l´asma, bronquitis...de segur que farà be a molta gent.  
El Dr Esquena ens va deixar però la seva saviesa segueix viva.
Moltes gràcies, Sra. Fina


A principis del segle passat el jove Joan Esquena i Torró  procedent de Sant Esteve d’en Bas, va venir a Malgrat de Mar , un cop llicenciat en medicina, per casar-se amb Maria Forroll Gibert, el pare de la qual també exercia com a metge cirurgià a la població, 



El Dr. Esquena es va instal.lar a la casa pairal dels Forroll al carrer Bellaire núm.16, i van tenir quatre fills, un dels quals en Joan, estudiant de farmàcia va morir als 28 anys  l’any 1909, i un altre, en Salvador Esquena i Forroll, va ser metge a Malgrat de Mar durant molts anys.

El Dr. Joan Esquena i Torró, té un carrer dedicat a la seva memòria a la Vila de Malgrat de Mar.


Font d´informació  http://ssrabat.blogspot.com.es/

Ingredients
1 cullerada petita d´arrel de Malvi 
2  figues seques
1 poma
2 fulles d´eucalyptus  -o- ( 1 fulla i 2 boletes )
1 litre d´aigua

Sucre

Preparació
Posarem una olla amb l'aigua al foc, quan comenci a bullir afegirem tots els ingredients tallats en petits trossos, menys el sucre-, deixarem bullir uns 5 minuts, quan l'aigua ja comenci a agafar color apagar el foc i amb  la tapa de l´ olla, taparem i destaparem per tres vegades per espai de 1 minut, per deixar tapada mentre preparem en sucre. 

En un altre recipient posarem a foc moderat una o dues cullerades soperes de sucre (dependrà del dolç que ho vulguem) i deixarem sense tocar-lo, que prengui un preciós color daurat, separar del foc, ara amb l'ajuda d'un colador afegirem la infusió que tenim a l'altra olla, ajudar a barrejar el sucre amb una espàtula de fusta i deixar refredar a la mateixa olla. 

Traspassar a una ampolla amb tap hermètic i guardar en lloc fresc i fosc, o a la nevera. 

Jo tos ?  no gràcies !!

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...