Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

diumenge, 26 de gener de 2014

4. aniversari d´en Roc a la cuina 26.01.2014


4. aniversari d´en Roc a la cuina, avui dia 26 de Gener del 2014


Ja han passat 4 anys, plens de delicioses receptes, pastissos, coques consells, trucs ...... que ens ha agradat compartir amb tots vostès, moltes gràcies per estar aquí i visitar el nostre bloc de cuina, senzill però fet amb amor per una feina ben feta, i amb els nostres millors desitjos que alguna de les entrades hagi pogut ajudar, descubrit o millorar algun dels seus plats. 

Si Déu vol aquí seguirem, compartint desitjables i pecaminoses receptes de cuina i bona amistat. 


Moltes gràcies a tots
mil petonets Susanna i en Roc

* Detalls del pastís per qui pogui interesar

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 22 de gener de 2014

Mini barretes de pa, per aperitius, canapès, entrants....







Aquesta proposta és perfecta per elaborar nosaltres mateixos aquestes minis barretes de pa, ideals per preparar aperitius, canapès, .... només necessitem uns petits motlles que venen en a qualsevol ferreteria en forma de plumcake però en versió mini, en aquesta ocasió he utilitzat aquesta recepta però pot fer-se amb qualsevol altra, depenent de la textura final que desitgem el pa

http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2011/12/pa-gloria.html
Ingredients
460 grams d´aigua
75 grams de llevat de flequer
25 grams d´oli d´oliva
2 culleradetes de sal
800 grams  farina de força

Preparació amb la thermomix
Posar en el vas l ´aigua + llevat fresc + oli  5 minuts , 37 graus ,velocitat 2, desprès afegirem la farina tamissada i la sal , remenar a velocitat 6, 20 segons i amassar a v.espiga 5 minuts.

Treure del vas i deixar reposar la massa  en lloc càlid i tapada una hora, passat aquest temps donarem la forma que es desitji, li farem uns talls al damunt amb un ganivet, enfarinar i deixar reposar 1 hora més tapada i en lloc càlid, mentre posar el forn a 200 graus.

Fornejar prop de 20 minuts, dependrà del vostre forn i de la forma que li hem donat al pa.

Refredar sobre una reixeta.

* Tambè es pot fer amb panificadora o manual


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 20 de gener de 2014

Penques de bleda amb carbassa



És una planta herbàcia bianual , amb fulles grans , de color verd brillant i nervades .  Les tiges (anomenats penques ) són blancs , grocs o vermells , segons la varietat .
Es pot consumir tota la planta , incloses fulles i penques , si es recol · lecta quan aquestes són petites ( menys de 20 cm ) , però si es deixen créixer és millor rebutjar la penca ja que tendeix a amargar . Es cuina igual que l'espinac , de la qual és parent . Les plantes molt tendres es poden consumir crues en amanides .

És una verdura molt apreciada ja que aporta vitamines , fibra , àcid fòlic i sals minerals amb un alt contingut d'aigua ( 48% ) . Les fulles exteriors , que solen ser les més verdes , són les que contenen més quantitat de vitamines i carotens .

 Font d´informacióhttp://es.wikipedia.org/wiki/Beta_vulgaris_var._cicla

Ingredients
Penques de bleda fresques
Sal
Carbassa
Aigua per bullirles
Oli d´oliva

Preparació
Rentar i tallar les fulles de bleda, pelar i ratllar la carbassa, bullit tot junt una estona amb aigua lleugerament salada, servir regat amb un raig d´un bon oli d´oliva, i una mica del seu suc, o no, aixó al gust del comensal.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 19 de gener de 2014

Mini voulavent farcits de xampinyons i ametlles laminades


Ingredients
Mini voulavents ( ja els venen fets )
Xampinyons frescos
Ametlles laminades
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Crema de llet
Mantega pomada ( a temperatura ambient )

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus

Untar els mini voulavent amb mantega tova, colocar en una safata per forn i reservar.

Daurar les ametlles laminades en una paella sense cap tipus d´oli, queden torrades amb pocs minuts, pel que es necesari fer especial atenció, reservar.

Tallar els xampinyons a trossos petits i saltar en una paella amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre al gust, quan ja estiguin fets, afegir crema de llet i deixar reduir.

Omplir els mini voulavents, decorar amb les ametlles torrades i fornejar uns minuts

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Timbal d´arròs amb espàrrecs


Ingredients
Arròs bullit
Espàrrecs verds
Sal
Pebre
Oli d´oliva a l´aroma de tòfona

Preparació
Tallarem els espàrrecs a trossos petits i els saltem amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre al gust, quan ja estiguin a punt, abocar l´arròs que ja tenim bullit, barrejar i emplatar amb un "aro" si es vol.

* També es pot fer amb oli normal o aromatitzat amb altres sabors.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Potes de pop a la planxa


Ingredients
Potes de pot
Sal
Pebre
Oli d´oliva

Preparació
Posar la planxa al foc que agafi força temperatura.

Mentre partirem per la meitat les potes de pop que primer haurem congelat perque es trenquen les fibres musculars i quedi més tou.

Posar sobre la planxa calenta condimentar amb sal, pebre al gust i un raig d´oli d´oliva.

Senzill, fàcil, deliciòs.

* Es pot companyar d´una amanida, una cervesa fresqueta i bona companya.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Aletes de pollastre marinades amb espècies per pinxos


Ingredients
Alestes de pollastre
Espècies per pinxos
Sal
Pebre
Oli d´oliva


Preparació
Macerar les aletes amb un rajolí d'oli i espècies per pinxos, barrejar bé condimentar amb sal i pebre al gust, i deixar unes hores a la nevera en un recipient tapat, remoure de tant en tant perquè arribi el sabor per arreu. 

Preparar una graella o petita barbacoa elèctrica (d'aquestes que se'ls posa aigua a la base i així no fan res de fums) i cuinar fins que estiguin al nostre gust. 

* També es poden fer fregides, a la planxa o si tenim en una barbacoa de veritat, tot un Luxe. 

Delicioses, no dubteu a provar-les. 


Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 17 de gener de 2014

Pastís de platàn

Motlle allargat

Motlle rodó amb xemeneia



Una sàvia manera d'aprofitar aquells plàtans que estan madurs i que ningú vol, us sorprendrà lo deliciós que queda

Font d´inspiració http://www.thermorecetas.com/2012/05/03/bizocho-de-platano/

Ingredients
250 grams de platanos madurs
4 ous
70 grams d'oli de gira-sol
200 grams de farina per rebosteria
1 cullerada petita de llevat química (tipus Royal)
100 grams de sucre *
Un pessic de sal

Preparació 
Batre les clares a punt de neu i reservar. 

Barrejar els plàtans triturats amb el sucre, un pessic de sal, els rovells d'ou i l'oli, un cop tot unit afegir la farina i el llevat que haurem tamisat junts amb antelació, quan tinguem la farina integrada en la massa afegir un parell de cullerades de clares a punt de neu per suavitzar la barreja i seguidament amb delicadesa afegir la resta de clares. 

Posar la massa en un motlle greixat i enfornar uns 30/40 minuts a 180 graus (dependrà del tipus de motlle i del forn). 

Ens quedarà la superfície d'un color daurat fosc, és pel plàtan. 

* A recepta original son 200 grams de sucre, però com que els platàns ja son dolços, a casa agrada així.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Bombons de coco


Una recepta tan ràpida com deliciosa, ideal per a un postres, un obsequi, un caprici pels amants del coco....

Ingredients
Coco ratllat
Llet condensada
Unes capsules de paper per posar els bombons

Preparació
Barrejarem coco ratllat amb llet condensada fins forma una massa que ens ha de queda manejable, formar boletes a la mida d'un bombó i passar per coco ratllat.

Posar els bombons a les capsules de paper i reservar a la nevera fins al moment de servir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida d´arròs amb salsa brava


 A casa agrada tot l'any, freda o tèbia, un  plat senzill i de luxe

Ingredients
Arròs bullit 
Per barrejar tot el que ens agradi .......
(Pernil dolç o salat, formatge, ou dur, tonyina, anxoves.....tot tallat petit)
Salva brava.
Sal
Pebre

Preparació
Tant senzill com barrejar tots el ingredients escollits amb l´arròs que ja tindrem cuit i acompanyar amb salsa brava en aquest cas, també es pot canviar per qualsevol altre salsa o un deliciòs raig d´oli d´oliva.

Servir freda o tèbia.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Fideus a la cassola amb calamar ( Apta per carmanyola )

Espai per compartir plats de carminyola/tupper, per totes aquelles persones que treballen fora i no poden anar a menjar a casa, desitjant que pugui ajudar a donar idees noves i gaudir d´un bon àpat.

Ingredientes
Fideus ( el gruix el deixem al gust del comensal )
Tomàquet fregit
Calamar tallat a tires
Alls
Sal
Pebre
Un raig de vermut blanc sec
Oli d´oliva

Preparació
Sofregir el calamar, afegir alls picats i els fideus, deixar daurar la pasta , despres posarem el tomàquet fregir, un raig de vermut blanc sec, condimentar amb sal i pebre al gust, remenar i deixar reduir, cobrir d´aigua o brou calent, deixar bullir fins que pasta estigui cuita.

* ( La quantitat d´aigua i temps de cocció dependrà de la marca de la pasta )  

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 9 de gener de 2014

Arròs bullit amb pop de llauna i Cherrys

Espai per compartir plats de carminyola/tupper, per totes aquelles persones que treballen fora i no poden anar a menjar a casa, desitjant que pugui ajudar a donar idees noves i gaudir d´un bon àpat.

Ingredients
Arròs bullit
Pop de llauna amb oli
Tomàquets Cherry

Preparació
Tan fàcil com deliciós, només hem de posar a la carmanyola l'arròs bullit, (escollir una marca que no es passi), i col · locar per sobre el pop en oli i unes rodanxes de tomàquets Cherry.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 8 de gener de 2014

Crema de mantega a la vainilla sense ou


Mesures per elaborar una coberta de pastís, en cas de necessitar menys, tan fàcil com disminuir quantitats.

1.- Pas
Ingredients per fer el xarop
300 grams d´aigua
200 grams de sucre

Preparació
Posar al foc l'aigua juntament amb el sucre a foc moderat, remenar de tant en tant fins que ens que una mica espès (tipus xarop) llavors retirar i deixar refredar.
------------------------

2.- Pas
Ingredients per fer la crema de mantega
500 grams de mantega sense sal,  ( a temperatura ambient )
Vainilla liquida


Preparació
Batre en un bol la mantega amb una culleradeta de vainilla, afegir a poc a poc (del gruix d'un fil ) el xarop que tindrem preparat i gairebé fred., remoure fins que quedin tots els ingredients ben incorporats, guardar una estona a la nevera fins que la crema tingui la consistència desitjada per cobrir i /o decorar el pastís.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 7 de gener de 2014

Cigrons saltats amb verduretes i anxoves

Ingredients
Cigrons bullits
Api
Pastanaga
Sal
Pebre negre
Tomaquet fregit
All picat
Cebes
Una llauneta d´anxoves
Oli d´oliva

Preparació
Saltar totes les verdures tallades petites amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre al gust, afegir els cigrons i desprès el tomaquets fregit, per últim la llauna d´anxoves esmicolades  ( menys unes que reservarem per decorar, remenar uns minuts i servir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 6 de gener de 2014

Feliç dia de REIS


ELS TRES REIS DE L'ORIENT
Què porten?
Els Reis de l'Orient
porten coses, porten coses

Els Reis de l'Orient
porten coses a la gent.

Els Reis de Barcelona
porten coses, porten coses
Els Reis  de Barcelona
porten coses a la mona

Els Reis de Gimenells
porten coses, porten coses

Els Reis de Gimenels
porten coses als més vells

Els Reis de Granollers
porten coses, porten coses

Els Reis de Granollers
porten coses pels tallers

Els Reis de Mataró
porten coses, porten coses

Els Reis de Mataró
porten coses al balcó

Els Reis de Montserrat
porten coses, porten coses

Els Reis de Montserrat
porten coses al terrat

Els Reis de Palau
porten coses, porten coses,

Els Reis de Palau
porten coses al gripau

Els Reis de Sant Celoni
porten coses, porten coses
Els Reis de Sant Celoni
porten coses al dimoni.

Els Reis de Vallgorguina
porten coses, porten coses

Els Reis de Vallgorguina
ja no porten cap joguina.

Els Reis de Viladecans
porten coses, porten coses

Els Reis  de Viladecans
porten coses als infants

Els Reis de Vilanova
porten coses, porten coses

Els Reis de Vilanova
porten coses a l'escola

Els Reis de Vilanova i la Geltrú
porten coses, porten coses

Els Reis de Vilanova i la Geltrú
porten coses i són per tu!

Feliç dia a tothom !!!

Aquest missatge pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 5 de gener de 2014

Tortell de Reis






Si la fava tu hi has trobat 
paga el tortell sens recança 

i no perdis l'esperança 
seràs un ser afortunat. 



I si t'hi surt la figureta 
no et quedarà més remei 
que ser coronat com a Rei 
d'aquesta festa distreta.



Tradició, sana alegria; 
formen en la taula anell, 
i mengem tan bon tortell 
en pau i franca harmonia.
El tortell de Reis és possiblement el que té més anomenada  i commemora la festivitat catòlica dels Tres Reis d'Orient, tot i que té arrels paganes, ja que l'imperi Romà ja celebrava les festes d'hivern, o festes dels fruits, amb tortells fets de figues, dàtils i mel. Els romans utilitzaven les faves per votar el rei de les festes d'hivern en honor del déu Saturn. La mida estàndard és d'uns 50 centímetres de diàmetre i en surten unes 8 racions, tot i que actualment se'n fan de moltes mides, i el tradicional és el de massapà amb fruita confitada per sobre. Aquest tortell conté dues sorpreses amagades: una fava seca i una figureta (normalment d'un dels Reis). Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros és coronat amb la corona daurada de cartró que decora el centre del pastís, mentre que qui es troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.  
http://ca.wikipedia.org/wiki/Tortell

En primer lloc he de dir que sembla molt difícil , però ...... és molt fàcil , fa molts anys que faig la mateixa recepta , sempre és un èxit .

1 . PAS - PREPARAR LA MASSA MARE
Ingredients
1 culleradeta petita de sucre
1 pessic de sal
10 grams de llevat fresc de forner
70 grams de llet
130 grams de farina de força tamisada

Preparació
Desfer el llevat en llet tèbia , barrejar amb la resta d'ingredients , formar una bola i deixar reposar en lloc càlid i tapada uns 15 minuts , per comprovar si ja està al punt , tan fàcil com prendre un pessic de pasta i posar en un got d'aigua, si aquesta sura , ja podem continuar amb la recepta .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.PAS   AROMATITZAR EL SUCRE
Ingredients
La pell d'una llimona ratllada
La pell d'una taronja ratllada
90 grams de sucre normal o glass ( al gust )

Preparació
Ratllem les pells de la taronja i la llimona , ho barregem amb el sucre , i reservem .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 . - PAS - PREPARAR DECORACIÓ DEL TORTELL
Ingredients
Un ou batut
Fruites confitades al gust ( taronja, cireres, carbassa....)
Sucre humit en anís
Fruits secs , com ametlles , pinyons , avellanes ....
Una figureta ( embolicada en paper d'alumini )
Una fava      ( embolicada en paper d'alumini )
Una corona daurada de paper
------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.PAS - MASSA PER AL TORTELL
Ingredients
Un pessic de sal
2 ous
15 grams d'aigua de tarongina ( azahar)
20 grams de llevat fresc de forner
60 grams de llet tèbia
70 rams de mantega a temperatura ambient
90 grams de sucre (que ja tenim aromatitzat d'abans)
450 grams de farina de força

Preparació
Barregem tots els ingredients, menys la farina, un cop tots units, afegim la massa mare i la farina, amassem fins a obtenir una massa elàstica, formar una bola i deixar reposar, en lloc temperat i coberta durant una hora.

Passat aquest temps, treballar la bola per treure-li l'aire, tornar a formar una bola nova i fer un forat al centre que serà bastant gran, ja que en llevar de nou minvarà la mida, en diferents llocs del tortell amagarem a l'interior de la massa, la figureta i la fava, col · locar en una placa de forn que tindrem preparada amb paper vegetal, pintar amb ou batut, posar fruita confitades al gust i piles de sucre mullat en anís, també hi ha qui li posar ametlles, pinyons .. .., deixar llevar una hora en lloc càlid i tapat.

Mentre preescalfar el forn a 200 graus.

Passat aquest temps coure al forn a 190/200 graus durant uns 30 minuts aprox. dependrà de forn.

Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta, col · locar en una safata i adornar amb una corona daurada de paper.

* Hi ha qui la talla per la meitat i li posa  nata, trufa, .. etc ... però aquesta recepta és la tradicional.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 4 de gener de 2014

Pinxos de llagostins a la planxa


Ingredients
Llagostins
Oli vegetal
Sal
Pebre
Bastonets de fusta

Preparació
Netejar els llagostins, eliminar el cap, la closca i l ´intestí ( és el fil negre que passa per sobre de l ´esquena, deixar la cua.

Enfilar individualment en una broqueta de fusta, condimentar amb sal i pebre al gust, cuinar a la planxa uns minuts, i servir al moment.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Ous farcits de tonyina i all i oli


Ingredients
Ous durs
All i oli ( o maionesa )
Tonyina en conserva

Preparació
Tallar els ous durs que ja estaran freds per la meitat, treure els rovells, reservar algun per decorar, i els altres els picarem juntament amb la tonyina que tindrem escorreguda, afegir una mica d'all i oli o maionesa (al gust), barrejar bé, i amb l'ajuda d'una mànega pastissera (o, si no una cullereta) emplenar els mitjos ous, posar els rovells que tenim reservats en un colador i els ratllarem per sobre dels ous farcits,.

Podem decorar el plat amb uns tomàquets cherry, enciam, ...es pot  preparat amb antelació i reservar a la nevera.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cassoletes de gambes i sardines


Ingredients
Cassoletes de pasta de full o brisa ( en venen de fetes )
Gambes
Sardines de llauna amb oli
Sal
Pebre
Farina
Crema de llet ( o llet )
Mantega ( opcional )
Una ceba
Un raig de vermut blanc sec

Preparació
Pelarem les gambes i reservarem els caps i closques.

Saltejar  les cues de les gambes en oli d'oliva, juntament amb una ceba finament picada durant uns minuts, regar amb un raig de vermut blanc sec, deixar reduïr i retirar del foc.

Esmicolar les sardines.

Amb les restes de les gambes farem una cocció curta amb crema de llet, llet o aigua (al gust) tot seguit colarem, afegirem una culleradeta de farina i deixarem espessir, retirar del foc,  afegir les sardines i les cues de gambes, condimentar amb sal i pebre al gust, omplir les cassoletes que tindrem untades amb oli o mantega, enfornar uns minuts i servir calents

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pinxos de llagostins en tempura de safrà


Ingredients
Llagostins ( que tots siguin de la mateixa mida )
Sal
Pebre
Oli vegetal
Safrà
Farina
Bastonets de fusta
Llevat químic

Preparació
En primer lloc netejarem els llagostins, eliminar el cap, la closca  i l'intestí (és com un fil negre que passa per sobre de l'esquena), deixant la cua.

Enfilar individualment en una broqueta de fusta, tallant un tros de fusta si aquesta és massa llarga, així totes les peces, condimentar amb sal, pebre i reservar en una safata.

Preparem una tempura, fer com una salsa lleugera amb la farina, el llevat, un pessic de safrà i aigua que ha d'estar molt freda. (Aquesta tasca podem fer-la amb antelació i reservar a la nevera).

Passar els llagostins per aquest preparat i fregir en abundant oli calent, escórrer sobre una reixeta i servir recent fets.

Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...