Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 28 de febrer de 2014

Arròs amb bolets variats i salsitxes


Ingredients
Arròs
Salsitxes de porc o pollastre ( al gust )
Xampinyons
Trompetes de la mort
Ceps (Boletus )
Gírgoles
Shiitakes
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Tomàquet triturat
Ceba
Pastanaga
Api
Pebrot vermell
Pebrot verd
Un raig de vermut blanc sec

Preparació
 Sofregir les salsitxes tallades a trossos i reservar.

En el mateix oli, farem un bon sofreit amb la ceba, pastanaga, api i pebrots, tot tallat petit, una vegada ja començin a quedar les verdures tobes i afegirem el tòmaquet, sofregir una estopa, i abocar el raig de vermut blanc sec, deixar reduir.

Mentre en una paella saltarem una mica els bolets tallats, que afegirem a la cassola junt amb les salsitxes quan el sofregit estigui a punt, ara només hem de posar-hi l´arròs que deixarem que absorbeixi tots els aromes de la cassola  mentre remenem amb una cullera de fusta i tot seguit l´aigua o brou, deixar bullit uns 15/20 minuts, i a gaudir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 27 de febrer de 2014

Costelles de porc senglar adobades, a la barbacoa


Carn de senglar, en aquest cas costelles, però valen  altres parts.

Ingredients pel adob
Oli d´oliva
Sal
Pebre negre
Unes fulles de llorer
Pebre vermell ( dolç o picant )
Vi negre
Romaní
Ceba tallada a rodanxes
Alls amb la pell i aixafats

Preparació
Posarem la carn en una safata, barrejar tots els ingredients del adob i abocar per sobre, remenar perque quedi tota la carn ben untada, tapar amb film de cuina i reservar a la nevera, ideal deixar reposar un minim de 2 dies, es recomana cada 12 hores donar unes voltes a la carn perqué l´adob arrivi per tot arreu.

Ja podem cuinar.la al nostre gust.

  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
La nostre proposta...... unes costelles de porc sanglar amb aquest adob i fetes a la barbacoa, delicioses,  amb una amanida, all i oli fet a casa, beguda fresca i el més important .....Bona companya.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

27 de Febrer Dijous llarder 2014



Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder era el primer dia del Carnaval, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat a més dies de celebració. 

És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra

També és costum menjar  truita de botifarra. i no i pot faltar, per esmorzar,  per postres o per berenar,  la  coca de llardons

El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. 

Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn
http://ca.wikipedia.org/wiki/Dijous_gras


http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2010/02/truita-de-dijous-llarders.html

Bona Festa i Bon Profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 26 de febrer de 2014

Amanida de cabdells amb mató de ....Montserrat

Ingredients
Cabdells
Tomàquet Cherry
Olives negres
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Vinagre de cava
Alls confitats
Mató de ....Montserrat

Preparació
Disposar amb afecte els ingredients en una safata, condimentar amb sal, pebre, oli i vinagre al gust.

Ideal per un sopar lleuger i deliciós, o per acompanyar un plat fort.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com donar una segona oportunitat a les tapes de plàstic

A casa ens agraden molt les olives farcides, gairebé sempre en tinc un pot a la nevera, per comoditat i economia, acostomo a comprar sempre mida familiar, alguns pots porten tapa de plàstic per guardar coberts una vegada oberts, altres no ... 

Aquesta és la meva proposta .... i funciona 

Tan fàcil com guardar les tapes d'altres pots que hàgim comprat, en ser normalment mesures estàndard, van bé a altres pots,

Bon profit

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 19 de febrer de 2014

Adob per carns


Una peça de carn ben adobada fa que una carn senzilla es converteixi en l'estrella de la taula....aquesta és la meva proposta i funciona

* Serveix per tot tipus de carns...... granja, corral, caça....

Ingredients
Oli d´oliva
Sal
Pebre negre
Unes fulles de llorer
Pebre vermell ( dolç o picant )
Vi negre
Romaní
Ceba tallada a rodanxes
Alls amb la pell i aixafats

Preparació
Posarem la carn en una safata, barrejar tots els ingredients del adob i abocar per sobre, remenar perque quedi tota la carn ben untada, tapar amb film de cuina i reservar a la nevera, ideal deixar reposar un minim de 2 dies, es recomana cada 12 hores donar unes voltes a la carn perqué l´adob arrivi per tot arreu.

Ja podem cuinar.la al nostre gust.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pasta vegetal amb verdures i gratinada amb beixamel


Ingredients
Pasta vegetal
Api
Pastanaga
Ceba
Tomàquet triturat
Oli d´oliva
Botifarra crua
Un raig de vi blanc
Salsa beixamel
Sal
Pebre
Formatge ratllat


Preparació

Tallarem totes les verdures a daus petits i les saltarem amb oli d´oliva, juntament amb la botifarra desfeta fins que agafi una mica de color, afegir el tomàquet triturat i quan estigui quasi sofregit, abocar un vas de vi blanc, deixem reduir.

Bullir la pasta seguin les instruccions del fabricant, abocar a una safata apta pel forn junt amb el sofregit de verdures  i remenar fins que quedi tot integrat, cobrir amb la salsa beixamel i gratinar uns minuts al forn.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Truita de carbassó i albergínia

Ingredients
Ous
Carbassó
Albergínia
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Una culleradeta de llevat químic ( tipus Royal)
Una cullerada de farina

Preparació
Tallarem primer l´albergínia a rodanxes -o- a daus,  i les posarem en un bol amb aigua i una cullerada de farina desfeta ( treurá el suc i ens quedará blanca, sense necesitat de sal ni suc de llimona)

Despres tallarem també el carbassó.

En una paella amb una mica d´oli, no cal posar passa quantitat, saltarem les rodanxes -o- daus d´albergínia i carbassó fins que quedin toves al nostre gust.

Batre els ous junt amb una culleradeta de "Royal", afegir les verdures , condimentar amb sal i pebre, fer la truita , i a gaudir.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 18 de febrer de 2014

4.Aniversari de Destapant cassoles



4. Aniversari de Destapant cassoles

Paraules de la Mercè

CUINA UN PLAT VERMELL!!!, 4 ANYS DESTAPANT CASSOLES

Hola a tothom!
El proper dia 22 el Bloc farà ja 4 anys... Quan una cosa t'agrada, la fas amb satisfacció i amb il.lusió, el temps passa volant,,,oi?

Com ja sabeu, de tant en tant m'agrada fer entrades participatives, on tothom digui la seva, o algún petit joc. Doncs si.... tornem-hi!. Ja que arriba l'aniversari del bloc, se m'ha acudit que podriem omplir els blocs de color VERMELL!. M'explico: es tracta que feu un plat on TOT sigui vermell, o com a mínim a la vista (aperitiu, pinxo, gotet, entrant, primer, segon, postre, dolç...), Ho publiqueu al vostre bloc i jo n'agafaré una fotografía. Per tant, m'haurieu de deixar un comentari en aquesta entrada dient que ho heu fet. Intentaré publicar totes les fotos. També ho he fet extensiu al FB. A cadascú li adjudicaré un Nº i el dia 22 en farem a casa el "sorteig"!.


ANEU DEIXANT JA LES VOSTRES RECEPTES!, NO HO DEIXEU TOT PEL 21!!!!

Aquesta es la nostra aportació, no és cap pastís, però si una recepta, practica, sana que val la pena de tenir sempre a punt al rebost i de color vermell

http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2011/10/conserva-de-tomaquet-natural.html


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 14 de febrer de 2014

Sant Valentí " Dia dels Enamorats "


http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=507


El Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en alguns països anglosaxons, exportada a d'altres cultures, en la qual els nuvis, enamorats o esposos s'expressen el seu amor o afecte mútuament que se celebra el 14 de febrer. En molts països és considerat el Dia dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella

Tant si ho celebreu com si no, els desitgem un Feliç dia amb els nostres millors desitjos que l'AMOR MAI FALTI en aquest món

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 12 de febrer de 2014

2014 CARNESTOLTES A SANTA SUSANNA

care


Més col.laboracions per la Festa de Carnestoltes, a més de les parades del mercat del dissabte, també el Local Social, moltes gràcies !!! quants més serem més riurem !!! ara falta que la gent s'engresqui, es disfressi i surti al carrer amb moltes ganes de ballar, vinga va que ens ho passarem molt bé 


Aquesta informació pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...