Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 31 de març de 2015

Semana Santa 2015


 Ja ha arribat la primavera amb ella la Setmana Santa, que molts esperen per poder fer uns dies de merescudes vacances, si és així i teniu la sort de poder marxar de casa, molta prudència, anar amb compte i gaudir, el més important  ja sabeu ... tornar a la llar

Com és tradició a Catalunya, bunyols i mones, us deixo alguns enllaços per donar idees.

http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2011/04/bunyols-de-llantia-dijous-sant-2011.html
http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2010/02/bunyols-de-dijous-sant-thermomix.html
http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2012/11/rosquetes-fregides-carlos.html
http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=76
http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=121


Feliç setmana a tots

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 29 de març de 2015

Pastís Glòria



Volem compartir amb vostès aquest preciós pastís, per a una més preciosa senyoreta,  la Glòria que compleix 18 anyets, un dels seus colors preferits lila, la seva xocolata preferida nutela ..., alguns dels seus somnis .... ser ballaria, actriu, maquilladora ....

Moltes gràcies per confiar en nosaltres per a la elaboració del pastís en un dia tan especial, per molts i molts anys de part de tot l'equip


Base de genovesa, farcit de nutella ( crema de xocolate amb avellanes ) , cobertura de fondant lila, decoració de flors, perles, diaments, i sabatilla de ballet  ..tot de sucre.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Nyoquis ( gnoccchi ) amb pernil dolç, pastanaga i api


Ingredients
Nyoquis
Tomàquet fregit
Alls picats
Pastanaga
Api
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Pernil dolç tallat a daus
Un raig de vi blanc

Preparació
Sofregir la pastanaga i l´api tallat petit, quan ja estigui quasi a punt i afegim els alls i els daus de pernil dolç, tot seguit el tomàquet i un raig de vi, deixar reduir.

Mentre bullir la pasta seguin les instruccions del fabricant.

Un poc la pasta estigui a punt, escórrer ( reservar un vas de l´aigua de cocció )  i abocar amb el sofregit junt amb el vas d´aigua que hem reservar, barrejar tot, deixar uns minuts més al foc fins que l´aigua ens quedi espessa, queden molt melosos.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 22 de març de 2015

Amanida d´enciam, maduixes i medallons de formatge de cabra caramelitzats


Ingredients
Enciam
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre blanc
Maduixes
Medallons petits de formatge de cabra
Sucre
Olives negres

Preparació
Muntarem una safata amb les fulles d´enciam, sobre i posarem les maduixes tallades a trossos i les olives,  regarem amb una vinagreta al gust.

Col.locarem a tot voltant els medallons de formatge de cabra, cobrir amb força sucre i caramel·litzar amb un bufador de cuina.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Coca ensucrada de pinyons




Ingredients
4 ous
1 iogurt natural
2 mides del vas del iogurt de sucre ( una la posarem dins i l´altre per la cobertura)
3 mides del vas del iogurt de farina de pastisseria
1 mida  del vas del iogurt de..( oli d´oliva, o de gira-sol o de mantega fosa)1 cullerada petita de llevat químic tipus Royal
1 cullerada de vainilla liquida ( opcional )
1 Mica de cremor tartàr ( opcional ) - la punta d´una cullerada de postres -
1 Pessic de sal
Pinyons
Una mica de licor d´anis
Preparació
Tamissar la farina amb  el llevat i reservar.

Agafarem una mida del vas del iogurt ple de sucre i el barrejarem amb el licor d´anís, ens te que quedar espès, reservar.

Batre les clares d´ous + un pessic de sal + cremor tartàr i reservar quan estigui a punt de neu.

Batre els rovells +  1 vas de sucre fins que ens quedi com una pomada, afegir poc a poc l´oli  , la cullerada de vainilla liquida, desprès el iogurt , la farina i les clares que tenim reservades a punt de neu sense batre, donarem unes voltes suaus fins que quedi tota incorporada.

* Millor si es fa a tandes 1/2 farina, 1/2 clares, 1/2 farina i finalment la resta de les clares.

Posar la massa en un motlle que ja tindrem untat amb mantega i enfarinat , ensucrarem tota la coca per sobre amb la barreja de sucre i anís que tenim reservada, cobrir amb els pinyons.Fornejar a 180 graus uns 30/35 minuts ( dependrà del vostre forn i de la mida del motlle escollit ) , deixar refredar sobre una reixeta, ideal a totes hores

Bon profit.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Ram de maduixes ( roses )



Ingredients
Maduixes
Bastonets de fusta

Preparació
Tallarem uns petits pètals des de baix fins a dalt a cada maduixa amb un ganivet afilat, les clavarem en un bastonet de fusta i les col·locarem en un gerro o similar, podem adornar amb unes fulles de falguera, menta ....

Una manera diferent de presentar les postres

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Truita d´alls tendres, pebrot caramel.litzat i botifarra negra


Ingredients
Ous
Sal
Oli d´oliva
Botifarra negra
Pebrot vermells
Una mica de sucre
Alls tendres

Preparació
Netegem i tallem a trossets els alls tendres, seguidament els passem per una paella amb una mica d'oli d'oliva, mentre batem els ous i quan els alls comencin a prendre color els barrejarem amb els ous i farem la truita

Tallar els pebrots a trossos petits i els saltejarem en oli d'oliva, una mica de sal i una cullerada de sucre, fins que agafin color.

Tallarem rodanxes de botifarra negra i sense oli les saltejarem en una paella durant uns minuts.

Muntar el plat i ....

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com fer que la carn picada se´ns desfaci ràpid a la paella


Quan sofregim carn picada a la paella ens trobem que ens queda un garbuix que ens costa desfer, doncs ..

Aquesta és la meva proposta....... i funciona



Tan fàcil com posar la carn picada en cru en un bol, regar generosament amb oli d'oliva i esmicolar amb la mà, aquesta se'ns desfarà ràpidament i ja la podem posar a la paella que tindrem calenta sense cap tipus de greix, doncs la carn ja la té incorporada

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 20 de març de 2015

20 de Març 2015 Comença la Primavera



20 de Març Primavera

M´hauria agradat estar despert
aquell matí que amb un vestit verd 
entre uns bladars 
ell va arribar. 

Venia xiulant, com un infant. 
Tenia plenes d'ocells les mans 
i cel amunt 
els anava escampant. 

El voltaven les abelles. 
Duia un barret de roselles 
i a la bandolera 
em duia la primavera 
el vint de Març. 

M'hauria agradat estar despert 
o haver deixat els balcons oberts 
i en el meu son 
intuir com..., 
teules i branques s'omplen de nius 
i el roc eixut torna a mullar-se al riu 
i el crit agut d'una perdiu. 

I del conill la mirada 
i olorar la matinada 
que a la bandolera 
ens va dur la primavera 
el vint de Març. 

M'hauria agradat estar despert. 
Jeure damunt d'un roc com un lluert 
de panxa al sol 
i amb un flabiol, 
i haver sortit a rebre'l com cal 
i guarnir amb flors de paper els portals 
com si fos temps 
de carnaval. 

Però aquell matí jo dormia 
tranquil, perquè no sabia 
que a la bandolera 
em duia la primavera 
el vint de Març

Joan Manel Serrat 1970


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 19 de març de 2015

Pastissos de llaminadures / Bota i pilota de basquet Dani


Desitjo de compartir amb tots vostès aquest especial encàrrec, destinat pel aniversari del Sr. Dani, apassionat del mon del basquet

Per Molts Anys, i bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panets tipus hamburguesa


http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2012/05/hamburgueses-casolanes-de-porc-i.html

Ingredients ( per 8 peçes de uns 100... grams )
300 grams de llet 
40 grams de mantega

25  grams de llevat de flequer
1 culleradeta de sucre 

1  culleradeta de sal
500 grams  farina de força
Llavors de sèsam, gallarets....
Una pica de llet per pintar els panets 

Preparació amb la thermomix
Posar en el vas la llet + llevat fresc + mantega   5 minuts , 37 graus ,velocitat 2, desprès afegirem la farina tamisada, la sal i el sucre, remenar a velocitat 6, 20 segons i amassar a v.espiga 5 minuts.

Treure del vas i deixar reposar la massa  en lloc càlid i tapada una hora, passat aquest temps donarem la forma de petites boles d´uns 100 grams,  col.locar sobre una safata de forn coberta amb un paper vegetal, pintar amb la llet,  cobrir de llavors i deixar reposar 1 hora més tapada i en lloc càlid, mentre posar el forn a 200 graus.

Fornejar uns 12/15 minuts, dependrà del vostre forn i de la forma que li hem donat al pa.

Refredar sobre una reixeta.

* Tambè es pot fer amb panificadora o manual

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 18 de març de 2015

19 de Març del 2015- Diada de Sant Josep

http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2011/03/crema-catalana.html

A Catalunya, és tradició aquest dia menjar crema catalana, que per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep

En canvi, a molts països catòlics el 19 de març, Dia de Sant Josep, és un gran esdeveniment. 

Sant Josep era el pare de Crist, d'aquí que s'hagi escollit aquest dia per celebrar el Dia del Pare.

A Espanya el dia 19 de març també se celebra el Dia del Pare i és un dia molt important. 

Felicitacions a totes les persones que es diuen Josep, Josepa, Josefina, Fina, Pep, Pito... i en especial a tots els pares de món, sense oblidar un record d'amor als pares que ens han deixat però que segueixen vius en el nostre cor. 



Per molts anys a tots i petonets pels que estan al cel.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com preparar Buttermilk / llet agra a casa


Darrerament i gràcies a internet, arriben a les nostres mans moltes receptes, sobretot de postres que un dels seus ingredients és el famós buttermilk (llet agra), i ens preguntem sovint .... i d'on trec jo això ???, doncs

Aquesta és la meva proposta ..... i funciona


Tant fàcil com afegir a la llet unes gotes de vinagre blanc o suc de llimona. ho deixem reposar per espai d'uns 10 minuts, passat aquest temps la llet canvia la seva textura, la seva olor i sabor.

* Les mesures que jo faig servir són: 300 grams de llet x 1 cullerada sopera de suc de llimona o vinagre blanc.


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 8 de març de 2015

8 de Març 2015- Dia de la dona treballadora



Segle XXI , i  desgraciadament encara no s'ha aconseguit la igualtat en tots els àmbits

El Dia Internacional de la Dona Treballadora o Dia Internacional de la Dona commemora la lluita de la dona per la seva participació, en peu d'igualtat amb l'home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona.

La primera convocatòria va tenir lloc el 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa estenent la seva commemoració, des d'aleshores, a nombrosos països. El 1977 l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 8 de març com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. És festa nacional en alguns países.

Any 1909 i 1910 - Proclamació del dia internacional de la Dona Treballadora

El 28 de febrer de 1909 es va celebrar per primera vegada als Estats Units el Dia de les dones socialistes després d'una declaració del Partit Socialista dels Estats Unidos.


Feliç dia a totes i per molts anys

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 4 de març de 2015

Pastís d´aniversari Iris 2015


Ingredients per la base del pastís
200 grams de farina
200 grams de sucre
6 ous
(no porta pas cap tipus de llevat )
Un pessic de sal
* Fet amb un motlle de 20 cm

Preparació
Batre els ous amb el sucre i la sal fins aconseguir una crema espessa, tipus maionesa, ara  afegir la farina tamisada.

Fornejar a temperatura moderada  ( 170 º ) en un motlle engreixat i enfarinat, uns 25 a 30 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle ( aquest pastís esta fet amb un motlle de 20 cm )


Desmotllar i refredar sobre una reixeta.

* * * * * * * * * * * * *
Ingredients per decorar i farcir
Crema de xocolate tipus Nutela
Xocolate negre per fondre
Xocolate blanca per fondre
Decoracions de sucre al gust


Preparació
Fondre al bany maria i per separat els dos tipus de xocolate i deixarem que s´ens refredi a uns 30 graus.

Mentre partirem el pastís per la meitat i el farcirem amb la crema de xocolate, desprès untarem amb xocolate negre tot el seu voltant i amb xocolate blanca la superfície, decorarem amb els detalls de sucre escollits...i a gaudir.ne.

Bon profit, i per molts anys Iris

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 3 de març de 2015

Llom de porc arrebossat


Una senzilla i deliciosa recepta...... ja se que per a molts de nosaltres és molt simple, però hem de pensar que hi ha molta joventut que comença els seus primers passos a la cuina, ... doncs aquesta va per a ells

Ingredients
Llom de porc tallat fi
Farina
Sal
Pebre
Ou
Pa ratllat
Oli d´oliva

Preparació
En primer lloc condimentar la carn amb sal i pebre al gust,  passarem els filets de llom per farina seca i sacsejarem l'excés que puguin tenir, seguidament els passarem per l'ou batut i després arrebossarem pel pa ratllat.


Fregir en abundant oli calent, escórrer sobre una reixeta o paper de cuina i a  gaudir, es pot acompanyar de patates, verdures, amanida.....

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 2 de març de 2015

Pastissos de llaminadures / 25





Avui volem compartir amb tots vostès aquest preciós pastís, per celebrar l´ Aniversari d´ una noia molt especial de part dels seus pares que  se  l´estimen MOLT
 


Felicitacions, i moltes gràcies per confiarnos l'elaboració del seu pastís d'aniversari


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Espaguetis amb brocolí i pastanaga

El bròquil té un alt contingut en vitamina C i fibra alimentària; també conté múltiples nutrients amb potents propietats anti-cancerígenes i petites quantitats de seleni...entre altres

Ingredients
Bròquil
Pastanaga
Sal
Pebre
Oli d'oliva
Espaguetis
Ceba

Preparació
En en una paella amb oli d'oliva sofregirem el bròquil, la pastanaga i la ceba tot tallat petit, condimentar amb sal i pebre al gust  fins que quedi la verdura tova.

Mentre bullir la pasta seguint sempre les instruccions del fabricant, escórrer i afegir a la paella de les verdures, barrejar  tot junt uns minuts i servir.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Bolets en conserva d´oli d´oliva


Ingredients
Bolets
Sal
Oli d'oliva

Preparació:


Netejar i trossejar els bolets al gust, escaldar en aigua bullint lleugerament salada, per espai d'uns 5 minuts, escórrer i reservar, així a tandes fins a acabar amb tots els bolets que tinguem preparats..

Posarem en pots de vidre degudament esterilitzats, cobrir amb oli d'oliva i coure al bany maria durant 30 minuts , deixar refredar els pots dins de la mateixa olla.


Un cop freds etiquetar i guardar en lloc fresc i fosc.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...