Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 30 d’abril de 2015

Llonzes de porc amb tomàquet i ametlles


Ingredients
Llonzes de porc
Ametlles tallades petites ( tipus granillo )
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Un raig de vi de cuina

Preparació
Condimentar les llonzes amb sal i pebre al gust,  passarem per la paella amb oli per tancar la carn i deixarem que agafin una mica de color.

Mentre sofregir la ceba tallada petita, quan quasi estigui feta afegirem les ametlles per daurar.les una mica, tot seguit abocarem el tomàquet fregit, el vas de vi i les llonzes, deixarem reduir a foc baix.

Acompanyar d´una amanida, pasta, arròs bullit, patates fregides....

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 26 d’abril de 2015

3 de Maig 2015 - IX. Fira d´entitats a Santa Susanna

http://www.stasusanna.org/actualitat/agenda/ix-fira-dentitats

El proper diumenge dia 3 de maig del 2015, se celebrarà la  IXe. Fira d´Entitats a Santa Susanna
 ( al costat de l´Església )

Des d'aquí convidem a tothom que desitgi passar un dia distret que ens visiti

Tindrem un munt d'activitats i participacions, entre elles la Tombòla "sempre toca" per 1 EURO, els diners que s'aconsegueixin van destinats per  a L'Esbart Danssaire i Colla Gegantera local


 En Roc a la cuina  , amb les seves dolçes propostes també pel Dia de la Mare.............. i més



Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 25 d’abril de 2015

Pollastre amb salsa barbacoa dins de bossa pel forn

 Ingredients
Un pollastre sencer
Una bossa apta que coure al forn

Ingredients per la salsa barbacoa
Salsa de soja
Tomàquet tipus ketchup
Alls picants
Mel
Mostassa
Sal
Pebre negra
Un raig d´oli d´oliva

* No indico quantitats ja que dependrà de la mida del pollastre i els nostres gustos.


Preparació
Batre junts tots els ingredients per la salsa barbacoa, untarem abundantment el pollastre per dins i per fora, tot seguit el posarem dins de la bossa, si ens sobre una mica de la salsa la podem posar dins de la bossa, la tancarem i el guardarem a la nevera uns mínim de 2 hores, pot ser tota la nit .

Escalfar el forn a 150 graus, posarem el pollastre amb bossa sobre una safata de forn, i fornejar per espai de 1 hora 1/2 aproximadament,  dependrà de lo gros que sigui. 

Tan senzill com això, no hem de fer res més, ni fa olor, ni es crema, ni taca, per més dura que tingui la carn el pollastre, ens quedarà molt tendra

Es pot acompanyar del que ens vingui de gust.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 23 d’abril de 2015

Coca fullada de nutella i pinyons

Ingredients
Dues lamines de pasta de full
Pinyons
Un ou batut
Sucre moreno
Nutella ( crema de cacau i avellanes )

Preparació
Posarem una lamina de pasta de full sobre una safata de forn amb el mateix paper que ja porten, untarem amb la nutella sense arribar al marge ( deixarem un dit sense untar, posarem sobre l´altre lamina de pasta de full i taparem, tancarem amb els dits sense arribar al marge, pintarem amb l´ou batut , sempre sense arribar al marge ( aixì ens pujarà millor ), posarem per sobre uns pinyons i escampar sucre moreno.

Fornejar a 200 graus uns 20/25 minuts ( dependrà del forn i la mida de la coca )

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 22 d’abril de 2015

23 d´Abril del 2015 Sant Jordi


Els desitgem un Feliç Sant Jordi, que estigui ple d'amor, roses i llibres



Sant Jordi, santa diada
del passat i l ´avenir.

Fe i Pàtria nostrada,
qu ´el  meu cor fas sobreeixir.

Oh la bella matinada !
Quina joia de collir
una rosa perlejada,
una rosa a mig obrir !

Maria Antònia Salvà 1869- 1958



* Per a qui li interessa de fer aquest pastís, base genovesa, farcit de confitura de maduixa, cobertura de xocolata blanca i colorants alimentaris

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 21 d’abril de 2015

Pa cuit dins de bossa apta pel forn


Fa temps ja, vaig descobrir unes meravelloses bosses de plàstic aptes per cuinar al forn, la veritat és que van molt be .... fins i tot per fer pa

Aquesta és la meva proposta .... i funciona

Podem fer la recepta de pa que ens vingui de gust, deixem que el segon llevat del pa s'efectuï ja dins de la bossa tancada i colocada sobre una safata de forn.

Quan acabi el segon llevat el courem normalment.


Només els diré que queda diví, amb una molla increïble, ... no els tempta de provar-ho?

* Abans de posar la massa de pa dins la bossa jo la unto amb oli d´oliva.

Bons pans i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Costelles de senglar al forn


Carn de senglar, en aquest cas costelles, però valen  altres parts.

Ingredients pel adob

Oli d´oliva
Sal
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Clau
Romaní
Coriandre
Farigola
Preparació
Posarem la carn en una safata, barrejar tots els ingredients del adob i abocar per sobre, remenar que  quedi tota la carn ben untada, tapar amb film de cuina i reservar a la nevera, ideal deixar reposar un mínim de 2 hores ( si son 24 hores millor ).
Les  posarem en una safata per forn i deixarem coure al voltant de 1 hora i 30 minuts, ( dependrà de la mida de les peces ), a una temperatura suau d´ uns 120 graus, de tant en tant les i donarem la volta.

Acompanyar d´unes patates, arròs, pasta, amanida.....

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Bunyols de xampinyons

Ingredients
Xampinyons naturals   ( que siguin tots de la mateixa mida )
Sal
Pebre
Farina
Llevat químic tipus Royal 


Preparació
Pelarem els xampinyons i els deixarem sencers.

Els bullirem uns 5 minuts amb aigua, una cullerada de farina i una mica de sal ( així queden blancs )

En un recipient farem una barreja una mica espessa amb aigua ben freda, farina, una culleradeta de llevat, tot condimentat amb sal i pebre al gust, untar els xampinyons  i fregir amb oli de gira.sol.

Escórrer sobre una reixeta i serveir

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Bunyols de carxofa

 Ingredients
Carxofes ( que siguin totes de la mateixa mida )
Sal
Pebre
Farina
Llevat químic tipus Royal 
Preparació
Netejar i tallar les carxofes amb vuit trossos ( dependrà de la mida de les peces ), mentre fem aquesta operació les posarem en un bol amb aigua i una cullerada de farina ( així no ens quedaran negres ).

Les bullirem uns 5 minuts amb aigua, una cullerada de farina i una mica de sal.

En un recipient farem una barreja una mica espessa amb aigua ben freda, farina, una culleradeta de llevat, tot condimentat amb sal i pebre al gust, untar els trossos de carxofa i fregir amb oli de gira.sol.

Escórrer sobre una reixeta i serveir

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 20 d’abril de 2015

20 d´Abril del 2015, Catalunya està de dol.....







M'encanta la setmana de Sant Jordi, pel què té de tradició, pels llibres i les roses, per la frenètica activitat cultural que mou ... 

Però l'esgarrifosa notícia d'avui ha tenyit la rosa de dol, per tot el patiment d'educadors, alumnes, pares i per les famílies directament afectades .... com poden passar coses així ?...

AGN/2015


Una ràpida recuperació per a totes les persones que han hagut de ser ingressades, i el nostre més sentit condol a la família del professor mort.


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 17 d’abril de 2015

Roses dolçes per Sant Jordi


Demà dia 19 d'abril del 2015, estarem al Mercat de Santa Susanna al costat de l' Església, tindrem dolces roses per Sant Jordi, en varis models, elaborades amb tot el nostre amor  



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 8 d’abril de 2015

No és un adéu per sempre, només adéu per un instant



Sona el telèfon, no se el perquè, però el meu cor m'ha dit que serien males notícies, efectivament així ha estat, em comunicaven que ens havia deixat el Sr. Benet, pare d'una amiga del col·legi, una gran persona que gairebé cada setmana compartíem bones estones de companyia i diàleg , divertit, sempre molt educat i de bon humor ell, una de les seves passions el ball, quan parlava d'això se li il·luminaven els ulls, .....de segur que seguirà ballant al cel ..



Fins sempre Sr. Benet, l´ enyoraré tots els dissabtes

Mil petonets





Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastís de iogurt amb coberta de mantega de Nutella


Ingredients pel pastís
4 ous
2 mides del vas del iogurt de sucre  
2 mides del vas del iogurt de farina de pastisseria 
1 mida   del vas del iogurt de maizena ( midó de blat de moro )
1 mida  del vas del iogurt de mantega tova
1 cullerada petita de llevat químic tipus Royal
1 Mica de cremor tartàr ( opcional ) - la punta d´una cullerada de postres -
1 Pessic de sal
 
Preparació
Tamisar les farines amb  el llevat i reservar.
Batre les clares d´ous + un pessic de sal + cremor tartàr i reservar quan estigui a punt de neu.
Batre els rovells amb el sucre fins que ens quedi com una pomada, afegir poc a poc la mantega tova,  desprès el iogurt, les farines i al final les clares que tenim reservades a punt de neu sense batre, donarem unes voltes suaus fins que quedin totalment incorporades.

* Millor si es fa a tandes 1/2 farina, 1/2 clares, 1/2 farina i finalment la resta de les clares.

Posar la massa en un motlle que ja tindrem untat amb mantega i enfarinat, i  fornejar a 180 graus uns 35/40 minuts ( dependrà del vostre forn i de la mida del motlle escollit ) , deixar refredar sobre una reixeta.

  * * * * * *
Ingredients per la coberta de crema de mantega a la Nutella
400 grams de mantega a temperatura ambient
400 grams de sucre pols
unes 8/9  cullerades de Nutella ( això al gust )

* Nutella és el nom d'una crema de cacau i avellanes creada el 1964 per la Marca Ferrero

Preparació

Batre la mantega junt amb el sucre pols fins que ens quedi tot integrat, desprès i afegirem la Nutella i tornarem a batre fins que ens torni a quedar tot unit i cremós.
* * * * *  *
Muntatge del pastís
Tallarem el pastís horitzontalment amb les capes que ens vingui de gust, i farcirem amb confitura de maduixa, cobrirem amb la crema de mantega a la Nutella i decorar amb fideus de xocolate i unes cireres.


Bon profit.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com fer que un pastis farcit ens quedi visualment perfecte



Moltes vegades ens trobem que un cop hem partit el nostre pastís per farcir dels sabors escollits a l'hora de tornar a muntar visualment queda fatal, es veuen totes les unions que dificulten a l'hora de cobrir amb una crema o fondant ....

Doncs aquesta és la meva proposta ...... i funciona


Tan fàcil com seguir les següents indicacions.

1.- Folrar amb film de cuina el mateix motlle que hem fornejat el pastís, deixant per ambdós costats com un pam més de film.

2.- Procedirem a tallar horitzontalment el pastís amb la capa o capes que el vulguem farcir, sempre amb un ganivet de serra.

3.- Conforme anem tallant les capes les anirem col·locant en el motlle que tenim preparat i que les anirem farcin amb la crema o melmelada que haguem escollit, i / o almívar, així fins a acabar amb totes elles, seguidament cobrirem amb la resta del paper film que sobra en els laterals del motlle, apretarem amb molta cura i deixarem reposar a la nevera un mínim de 3/4 hores, poden ser fins a 24 hores, sense problemes.


4.- Passat aquest temps només hem de treure del motllo i el nostre pastís tindrà uns laterals perfectes per a ser coberts de crema o fondant.


Bons postres i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Crema de mantega a la Nutella

Ingredients
400 grams de mantega a temperatura ambient
400 grams de sucre pols
unes 8/9  cullerades de Nutella ( això al gust )

* Nutella és el nom d'una crema de cacau i avellanes creada el 1964 per la Marca Ferrero

Preparació
Batre la mantega junt amb el sucre pols fins que ens quedi tot integrat, desprès i afegirem la Nutella i tornarem a batre fins que ens torni a quedar tot unit i cremós.

Es ideal per farciments i cobertures de dolços i pastissos.

Bons postres i bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com treura els fils de les mongetes tendres en un tres i no res



Treure els fils que tenen els laterals de les mongetes tendres, hi ha vegades que se'ns fa una mica pesat, allà amb el ganivet, ... se de qui les compra congelades per estalviar aquest dur treball, bé doncs ...

Aquesta és la meva proposta i funciona ...


Tant fàcil com fer servir un pelador de patates,  o si no aquest petit i barat aparell que en realitat diuen que és per pelar espàrrecs, en un tres i no res tindrem totes les nostres meravelloses mongetes tendres netes i sense fils.

Bona cuina i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 3 d’abril de 2015

Mona de Pasqua Gemma 2015


Un any més hem pogut complir amb el nostre objectiu, poder preparar la Mona de Pasqua per la meva estimada  fillola, la Gemma , com ja he comentat en alguna ocasió la tindrà fins que Déu vulgui ...


Preparació
Fer la base de pastís al gust de la persona obsequiada, en el meu cas es el pastís de formatge preferit de la meva fillola 


llaminadures, ous de xocolate, figueretes de xocolate, plomes de colors...etc.,  aquesta es molt senzilla, com a ella li agrada  

La cara de contenta que va posar quan ahir la va recollir  no te preu, doncs fins l´any proper

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Crestes ( empanadillas ) de tonyina i poma


* Dedicada a la Belén      http://www.belenciaga.es/

Ingredients
Bases per crespes ( empanadilles)
Tonyina de llauna
Sofregit de tomàquet
Pomes
Oli de gira-sol per fregir.
Sal
Pebre

Preparació
Pelarem i tallarem les pomes a trossos petits.

Posarem o farem un bon sofregit amb tomàquet i afegirem la poma i la tonyina de llauna, sense l´oli que porta la llauna,  remenar be i condimentar amb sal i pebre al gust.

Agafar les bases per fer les crestes, o empanadilles, posarem una mica de farcit en el centre, segellarem amb una forquilla i fregirem amb oli calent, una altre opció es posar.les sobre una safata apta pel forn, pintar.les amb una mica d´oli d´oliva i fornejar a 180 graus, fins que estiguin daurades...això al gust del comensal.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com separar fàcilment un rovell d´ou de la clara



En moltes receptes un dels passos necessaris és separar els rovells d'ou de la seva clara.

Ja se que hi ha molts sistemes,  alguns bastant sofisticats com el d'haver de buscar una petita ampolla  i tallarla,  passar l´ou de closca a closca,..(sistema que considero molt poc higiènic jo ) tenir un petit aparell de cuina per a aquest menester únic i exclusivament que no s'usa gairebé, i a més no sabem després on  ficar ...etc, etc......

Bé doncs aquesta és la meva proposta..................... i funciona



Tan fàcil com trencar l'ou en un got o tassa i amb una cullera sopera, posant precaució es clar,  la passarem per sota del rovell i ja està, ja el tenim separada de la clara.

Bona cuina i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panets tipus hamburguesa amb massa mare




Per unes 7/8 peces d´uns 100 grams de massa crua

Ingredients per preparar la massa mare
125 grams de farina de força
65 grams d´aigua tèbia
25 grams de llevat de flequer

Preparació
Barrejar tots els ingredients fins que ens quedi una massa tova i suau, la deixarem reposar tapada en lloc càlid un mínim  de 30/40 minuts.

* * * * * *
Ingredients per la massa
500 grams de farina de força
40 grams de mantega tova
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
La  massa mare que hem preparat abans
270 grams d´aigua tèbia
1 cullerada de llet en pols

* Per pintar les peces una mica de llet amb un pessic de sal
Si es desitja unes granes de sèsam, gallarets, carbassa......o res

Preparació
Barrejar l´aigua + llet en pols + mantega tova + sal + sucre, desprès afegir la massa mare i tornar a barrejar, per últim la farina, pastar be fins que ens quedi una massa tova i amb cos, formar una bola i deixar reposar tapada en lloc càlid per espai de 1 hora.

Passat aquest temps dividir la massa en porcions de uns 100 grams ( o al vostre gust ), col.locar sobre una safata apta per forn que estarà coberta amb un paper vegetal, deixarem una mica d´espai entre cada bola dons al tornar a fermentar ens quedarien enganxades, les pintarem amb una mica de llet i les cobrirem amb granes de sèsam, o el que vulguem...o res, deixarem altre cop que la massa reposi una 1 hora en lloc càlid i tapada.

Fornejar a 200 graus uns 12/15 minuts ( dependrà del forn i la mida dels panets )

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...