Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 30 de juny de 2015

Macarrons al forn amb daus d´albergínia i pernil



Ideal per a l'estiu, ja que podem estar preparats amb antelació, els reservem a la nevera i només haurem de posar-los al forn a l'últim moment per escalfar i gratinar.


Ingredients
Macarrons
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre
Formatge ratllat
Oli d´oliva
Oli de gira.sol ( per fregir les albergínies )
Albergínies tallades a daus
Pernil salat tallat a daus


Preparació

Fregir els dadus de albergínia en oli de gira-sol, escórrer i reservar.

Sofregir la ceba tallada petita amb oli d´oliva i quan estigui daurada afegir el tomàquet, condimentar amb sal i pebre al gust.

Coure la pasta seguint les instruccions del fabricant, escórrer i posar en una safata apta per forn, afegir el sofregit, els daus de albergínia i els daus de pernil, cobrir amb formatge ratllat i gratinar.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com mesurar la carn per fer hamburgueses i mandonguilles



Com mesurar amb rapidesa la quantitat exacta de carn per elaborar hamburgueses i mandonguilles

Aquesta és la meva proposta .... i funciona

Tan fàcil com disposar d'un joc de mini mesuradors (normalment van 5/6 unitats de diferents mesures, n'hi ha en plàstic i en metall, al gust)

Prenem el mesurador adequat segóns el pes que vulguem que tingui cada peça, l'omplim arran i només haurem de donar la forma a la carn segons la destinació de l'elaboració.


Ens quedaran totes les peces iguals i sense haver d'anar pesant una a en una.

Bon cuina, i bon profit.

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 29 de juny de 2015

Amanida russa ( ensaladilla )


L'origen d'aquesta amanida ( ensaladilla ) sembla ser que bé de l´any 1860 de mans del xef francès Lucien Olivier que treballava al restaurant " L Ermitage " a Moscou ( Rússia) i d´aquí el seu nom.

L ´amanida russa ensaladilla és un plat que normalment es serveix fred ( a casa sempre calent, ja que fred no agrada )  es elaborat a base de verdures tallades en daus petits i bullides, normalment si barreja altres ingredients com embotits tallats petits, tonyina,  ou dur palets de cranc, pebrot escalivat, gambes pelades.........i maionesa ( a casa res, tal qual....)


Ingredients
Patata
Mongeta verda ( jo no ni poso, doncs a casa ja qui no li agrada )
Pastanaga
Pèsols
Cors de carxofa ( opcional- a casa agraden molt )

Preparació
Tallarem totes les verdures en daus petits i les bullirem amb aigua amb una mica de sal fins que ens quedin toves però que conservin la rigidesa suficient perquè no s´ens desfacin quan les barregem amb la resta d´ingredients escollits i la maionesa.

Guardar a la nevera i servir freda ( o calenta sense res com a casa )

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida d´endívies amb tomàquet i ou dur



* Recordar sempre ......que al marge que els ingredients siguin de bona qualitat, la presentació del plat fa la resta perquè els nostres comensals ho gaudeixin amb més plaer

Ingredients
Ou dur

Preparació
Col.locar les fulles d´endívia al voltant de la safata, en el centre els ulls de les endívies tallats a quarts, distribuir a tot voltant el tomàquet tallat a daus i sense pell, per sobre l´ou dur tallat al gust i regar amb una bona vinagreta.

Amanides avorrides  ?,     No gràcies- 

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 25 de juny de 2015

Bunyols de patacada a l´estil de la Sra. Mercé



En memòria de la Sra. Mercè, antigament no es tenien a mà tots els estris que afortunadament avui es pot disposar a la cuina, però les mestresses de casa se les enginyaven per elaborar bons i deliciosos postres com els bunyols que els presentem avui.

Es diuen a la patacada perquè en la seva preparació no es fan servir balances per pesar els ingredients i a més s'utilitzaran productes bàsics que podem trobar a la cuina.

Ingredients
Farina
Un pessic de sal
Ous ( o clares que ens sobrin de fer una crema, per exemple )
Llet
Sucre
Una culleradeta de llevat químic tipus Royal  ( abans feien servir bicarbonat )
Pell de llimona o taronja ratllada

Oli de gira-sol per fregir.

Preparació
Tan fàcil com ...., comencem batent els ous o clares, afegim la pell de llimona ratllada, el pessic de sal, sucre al gust i un raig de llet, després afegirem una mica farina i començarem a batre, així anirem afegint més farina fins que la massa tingui la consistència adequada per fer els bunyols, a l'últim moment afegirem una culleradeta de bicarbonat o llevat químic tipus Royal

Fregir els bunyols en oli calent, escórrer sobre una reixeta i passar per sucre.

* Podem fer-los amb una "  bunyolera "  o com abans a cullerades.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Crema pastissera amb llet natural







 

Ingredients

1/2 litre de llet
4 rovells d´ou
100/125 grams de sucre ( dependrà del que agradi el dolç a casa )
45 grams de midó de blat - o- Maizena
Canyella en pols  - o- una branca
La pell d´una llimona

Preparació
Separar els rovells de les clares i reservar aquestes per a una altra preparació.

Barrejarem en un bol els rovells amb el sucre.

Posarem al foc la llet, amb la canyella i la pell de llimona, quan estigui a punt de bullir la retirarem del foc i barrejarem batent sense parar però suaument als rovells amb el sucre que hem preparat abans.

Colar per evitar impureses i tornar a posar al foc remoure fins que la espatula ens quedi lleugerament napada, és el moment d'afegir la maizena que tindrem dissolta en una mica de llet freda, remenar altra vegada fins aconseguir l'espessor desitjat.

Retirar del foc, abocar a un recipient perquè refredi, tapar amb un film perquè no formi crosta que ha de tocar la crema.

Un poc freda reservar a la nevera fins el moment de fer servir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Brioix, massa base ....del Sr. Ramon


Font d´inspiració http://quehihadepostres.blogspot.com.es/

Per preparar aquesta base de brioix cal fer-la en 2 dies, però no us espanteu que no requereix massa temps la seva preparació i el resultat val la pena  per aconseguir un Broix de súper 10

Ingredients per la primera elaboració - ( Massa mare )
250 grams de farina de força
150 grams d´aigua
25 grams de llevat frec

Preparació de la massa mare
Desfer el llevat amb la llet que tindrem tèbia , no més de 30 graus.

Afegir la farina i amassar fins que ens quedi ben tot ben integrat, formar una bola, posar dins d´un recipient tapat i reservar a la nevera unes 10/12 hores.

* * * * * * * *
Ingredients per la segona elaboració - ( Base de brioix )
250 grams de farina de força
90/100 grams de sucre ( dependrà de lo llaminers que sigueu )
50 grams de mantega tova ( o greix de porc )
2 ous
La pell d´una llimona ratllada
Un pessic de sal
*
Oli per engreixar la taula de treball
Una mica d´aigua, ( si la massa ens quedes massa espessa )

Preparació de la base pel brioix
Barrejar tots els ingredients menys la farina, un cop tots units afegirem la farina i la massa mare que tenim preparada del dia anterior, (si veiem que ens queda massa dura, amb compte afegirem unes gotes d'aigua, pastarem fins a aconseguir una massa uniforme, elàstica i perfecta.

Col · locar sobre la taula de treball que tindrem lleugerament untada amb oli d'oliva i aixafar-la amb les mans, doblegant un parell de vegades, formar una bola i deixar reposar en un lloc càlid i tapada per espai d'una hora.


Passat aquest temps ja està a punt per elaborar les peces que es desitgin, que tindrem que deixar reposar per espai de una hora abans d´enfornar.

Forn a 175/180 graus.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 24 de juny de 2015

23 de Juny 2015 Festa de Sant Joan







La fiesta de San Juan- Joan Manel Serrat  (versió original) 


Gloria a Dios en las alturas, recogieron las basuras 
de mi calle, ayer a oscuras, y hoy sembrada de bombillas.
Y colgaron de un cordel, de esquina a esquina, un cartel 
y banderas de papel lilas, rojas y amarillas.
Y al darles el sol la espalda revolotean las faldas
bajo un manto de guirnaldas para que el cielo no vea,
en la noche de San Juan, cómo comparten el pan,
su mujer y su galán gentes de cien mil raleas.
Apurad,,,,,
que allí os espero si queréis venir, 
pues cae la noche y ya se van nuestras miserias a dormir. 
Vamos subiendo la cuesta que, arriba, mi calle se vistió de fiesta.
Hoy el noble y el villano, el prohombre y el gusano
bailan y se dan la mano sin importarles la facha.
Juntos los encuentra el sol a la sombra de un farol,
empapados en alcohol, magreando una muchacha.
Y con la resaca a cuestas vuelve el pobre a su pobreza, 
vuelve el rico a su riqueza y el Señor Cura a sus misas. 
Se despertó el bien y el mal, la zorra pobre al portal, 
la zorra rica al rosal y el avaro a las divisas.
Se acabó,,,,,,
el sol nos dice que llegó el final,
por una noche se olvidó que cada uno es cada cual.
Vamos bajando la cuesta que, arriba, en mi calle,
se acabó la fiesta...


Bona revetlla i amb seny


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 9 de juny de 2015

Coquetes (Tortites) de farina cobertes de nutella


Ingredients
400 grams de farina normal o de rebosteria
100 grams de maizena
300 grams de llet tèbia
200 grams de sucre
Un pessic de sal
Una cullaradita de llevat química tipus Royal

Mantega o oli d'oliva suau
Crema de cacau  ( Nutella )
* Si es vol posar un ou, rebaixar la quantitat de llet.
* No cal posar massa sucre a la massa si les acompanyem de xocolate, melmelada, confitura.....

Preparació


Barregem tots els ingredients fins que ens quedi la massa fina.

Posem una petita paella al foc i quan estigui el fons calent afegim unes gotes d'oli o un pessic de mantega, rodarem la paella perquè quedi tota la base untada i amb l'ajuda d'una cullera de sopa anirem posant petits munts que s'aniran escampant en la paella, quan veiem que comencin a sortir bombolles, donem la volta a la coqueta ( tortita ) i la farem uns instants per l'altra cara.


Les col·locarem en una safata per servir i sobre de cadascuna hi posarem una culleradeta de Nutella (crema de cacau), per menjar-sol haurem de doblegar-les i ens quedarà la crema a l'interior.

* Aconsellem que d´una tanda a l´altra, netejar la base de la paella perquè no ens quedin negres.


Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Copa Champions League

 

Moltes Felicitats Campions

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 

Pastissos de llaminadures / 2. Aniversari de l´Èlia



Avui volem compartir amb tots vostès aquest preciós pastís, per celebrar el 2. l´ Aniversari de l´Êlia una nena molt espavilada, de part dels seus tiets  que  se  l´estimen MOLT
 

Felicitacions, i moltes gràcies per confiarnos l'elaboració del seu pastís d'aniversari


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amaniment / Vinagreta sempre a punt


Arriba la calor i amb ella augmenten les ganes de menjar amanides (encara que no és el meu cas, ja que a casa es mengen tot l'any),  per descomptat no hi ha res com una bona amanida fresca per gaudir-ne ....

Aquesta és la meva proposta ... i funciona.



Tan fàcil com preparar amb antelació una ampolla (tipus biberó) de amaniment ( vinagreta )  al nostre gust, en aquest cas està elaborat amb oli, vinagre, sal i pebre ......però podem afegir més ingredients segons sigui el nostre gust, el guardem a la nevera, i en un tres i no res tenim la nostra amanida condimentada i fresqueta a punt...

Bon profit

Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 1 de juny de 2015

Com tallar donuts, donnes o rosquilles sense moltllo


A gairebé tothom li encanten els donuts, donnes, o rosquilles ... no sempre tenim a la cuina talladors de massa per a tot, doncs aquesta és la meva proposta ...... i funciona


Tan fàcil com prendre un cèrcol de plàstic o tapa de qualsevol envàs, un buidador de pomes i ens quedaràn perfectes.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...