Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 30 de gener de 2016

4. Aniversari de la botigueta d´en Roc a la cuina



4. Aniversari de la botigueta d´en Roc a la cuina 30.01.2016


Avui  dia 30 de Gener del 2016, fa 4 anys ja, ... va obrir la seva botigueta en Roc a la cuina, com passen els dies, durant aquest temps hem tingut moltes visites, vendes i encàrrecs personalitzats,.... 

És un plaer per nosaltres poder ajudar a cercar el detall o pastís especial per aquella persona més especial encara i més quan ens diuen que ha estat tot un èxit,  moltes gràcies per ser aquí, i confiar en el nostre equip

Encantats de poder comptar amb tots vosaltres en un futur

En Roc a la cuina i la seva botigueta

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 28 de gener de 2016

Arengades amb oli


Ingredients
Arengades ( les que venen salades )
Oli d´oliva
Vinagre de vi sua

Preparació
En primer lloc rentem les arengades directament sota el raig d'aigua de l'aixeta.

Seguidament traurem els caps,  les obrirem per la meitat, netejarem per dins i de cada part farem dues tires o més depenent de lo gran que sigui la peça.

En un recipient amb tapa. millor si és allargat posarem les tires d'arengada i cobrirem de vinagre, deixar-los en adob per espai de 3/4 hores, dependrà de la quantitat que hem preparat, millor a la nevera.

Passat aquest temps passarem els filets d'arengada per un colador per eliminar tot el líquid que puguin tenir  i deixem recórrer.

Mentre preparem un pot de vidre amb tapa (que estigui esterilitzat).

Posar en el pot els filets que ja tenim nets, escorreguts i cobrim d'oli.

Ja poden menjar-se, però si tenim paciència i deixem reposar uns dies, encara estan més bons.

Bon profit

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com fer arengades sense que ens quedi olor a la cuina



I que bones estan les arengades, veritat ? 

Però ens aturem a l'hora de comprarles  en pensar en l'olor que ens quedarà a cuina.

Doncs aquesta és la meva proposta .... i funciona

Tan fàcil com embolicar les arengades en paper vegetal i fer-les uns minuts per cada costat a la planxa o en una paella a foc baix, quan estiguin al nostre gust només hem de desembolicar el paper i posar al plat.

* Això si, fer atenció, no deixar.les al foc i marxar.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastís de patata amb sardines i cues de llagostí



Ingredients
Patates
Sal
Pebre
Mantega
Formatge ratllat tipus mozzarella
Cues de llagostí
Sardines en conserva
Tomàquet fregit

Preparació
Bullir les patates amb pell, quan ja no cremin les pelarem, farem puré i condimentaremos amb sal i pebre al gust.

En un bol barrejarem les sardines que haurem desfet amb el tomàquet fregit, reservar.

En una safata apta per forn escamparem uns petits trossets de mantega, i sobre posarem la meitat de les patates, ara escamparem la barreja de les sardines amb ajuda d'una espàtula perquè quedi tota la superfície coberta, seguidament posarem les cues de llagostí i cobrirem amb la resta de les patates, per acabar afegirem uns trossets més de mantega i el formatge ratllat per tota la superfície de la safata.

Enfornar a 200 graus uns 15 minuts perquè agafi color el formatge.

* Podem preparar aquest plat amb antelació i només haurem de posar al forn en l'últim moment.

Èxit garantit, bon profit

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastís de poma ratllada i crema de formatge


Font d´inspiració http://www.gastronomiaycia.com/

Ingredients
250 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic- tipus Royal -
5 ous a temperatura ambient
180 grams de sucre
Sucre glas per decorar
130 grams d´oli d´oliva
160 grams de formatge crema- tipus philadelphia -
100 grams de poma ratllada ( sense pell )
1 pessic de sal 

Preparació
Escalfar el forn a 180 graus.

Motlle que hem utilitzat de 22 cm desmotllable, hem posat un paper vegetal a la base i untat les parets amb oli d'oliva, aquest pas és millor fer-ho el primer.

Tamisar la farina amb el llevat i reservar.

Batre els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum.

Afegim a la barreja primer el formatge i quan ja estigui integrat l'oli a intervals.

Pelar, ratllar i afegir la poma ratllada a la massa juntament amb el pessic de sal. (Millor fer aquest pas al moment perquè no se'ns rovelli)

Finalment afegirem la farina, però es recomana no fer-ho de cop, si no en tres o quatre vegades, amb moviments envoltants perquè no baixi la barreja.

Abocar en el motlle i enfornar aproximadament per espai de 40/50 minuts, dependrà del forn i del motlle escollit.

Treure del forn i deixar reposar uns 15 minuts, desprès desmoldar sobre una reixeta i deixar refredar.


Un cop fred decorar amb sucre glacé al gust.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Nuggets de pollastre fets a casa

 " Nugget " de pollastre ( en anglès significa 'llavor' , igual va triar aquest nom per la seva forma d'aparença a una llavor ?....ell sabrà ).

Elaborat amb carn de pollastre finament picada fins quedar com una pasta que es arrebossa amb ou i pa ratllat abans de cuinar-lo, molt apreciat entre el públic infantil i el que ja no ho és tant....

Aquesta nova manera de menjar pollastre la va inventat els voltants dels l´anys 1950 el professor de tecnologia de la Universitat Cornell de Ithaca a l'estat de Nova York, (Estats Units) el Sr. Robert C.Baker, que va publicar aquesta proposta com a treball acadèmic sense patentar la seva idea...... segurament ell mai va pensar que la seva formula arribés tan lluny..... i ja veuen

Ingredients
Pollastre sense ossos i pell
Sal
Pebre
Oli de gira-sol per fregir
Molla de pa
Llet
Ou batut
Pa ratllat
(Opcional formatge crema - tipus philadelphia -  

Preparació
Triturarem el pollastre fins que quedi convertit en una massa, condimentar amb sal i pebre al gust, tot seguit i afegim molla de pa que haurem remullat amb llet,  integrar a tandes, hem de procurar que la textura de la massa sigui compacta, doncs si no s´ens desfaran els nuggets, ara es el moment d´afegir si volem una mica de formatge crema. ( A casa no agrada ).

Seguidament formarem petites boletes de massa que aixafarem lleugerament, passarem per ou batut, pa ratllat i fregirem en abundant oli de gira-sol.

* Podem fer moltes unitats i congelar.
* Orientativament amb uns 550 grams de pollastre m'han sortit 32 unitats, dependrà de la mida que les elaborem.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Com donar un acabat de luxe als nostres panets


*http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2016/01/panets-de-llet.html 

Aquesta és la meva proposta .... i funciona

Tan fàcil com, posar en un bol una mica de llet i un parell de cullerades de maizena batre que quedi ben dissolta, pintar els panets i decorar amb llavors si us ve de gust, a l 'enfornar quedarà la superfície quarterada i preciosa

Bona cuina i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panets de llet

Panets de llet pintats amb mantega fosa
Panets de llets pintats amb llet i manzena 




Font d´inspiració http://www.tengounhornoysecomousarlo.com/

Ingredients ( per uns 12 panets ) 
550 grams de farina de força ( tamisada)

1 cullerada sopera de mel d´abelles
3 cullerades soperes d´oli d´oliva 

300 grams de llet

1 ou 
1 sobre de llevat de flequer

1 1/2 culleradetes de sal


Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora )

Posar en el vas, mel + llet + oli + ou batut  1 minut, 37 c, velocitat 4.



Afegir  desprès la farina  tamisada  + sal + llevat 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Fer una bola  tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.


Ara farem 12 porcions, els i donarem forma de bola i les posarem en una safata apta per anar al forn o en motllos individuals , pintar amb llet i posar llavors per sobre ,tapar i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Mentre escalfar el forn a 200 graus, fornejar uns 15/20 minuts ( dependrà del forn) , un cop cuits deixar refredar sobre una reixeta.



Deliciosos , Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

6 de Febrer 2016- Carnestoltes al mercat de Santa Susanna





Si vols passar una estona divertida vine al mercat setmanal de Santa Susanna (al costat de l'Església a la Rambla dels Països Catalans) a partir de les 11 hores del matí començarà la festa i acabarem amb un tast de truites.

Jo i seré i tu ???


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 26 de gener de 2016

Cupcakes de tardor



Ingredients
3 ous
1 iogurt grec
2 mides del vas del iogurt de sucre
3 mides del vas del iogurt de farina normal
1 mida   del vas del iogurt de..( oli d´oliva, o de gira-sol o de mantega fosa)
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada petita de llevat químic tipus Royal
Crema de mantega de xocolate o xocolate desfeta al bany maria o Nutella

1 Pessic de sal

Per decorar
Bolets de sucre
Fulles de pa d´òstia ( oblea )

Preparació


Tamisar la farina amb  el llevat i reservar.


Batre els ous + pessic de sal + pell de llimona ratllada + sucre fins que ens quedi com una pomada, afegir poc a poc l´oli  , desprès el iogurt i al final la farina sense batre, donarem unes voltes suaus fins que quedi tota incorporada.


Posar la massa en un bol tapat a la nevera un mínim d´ una hora,  


Fornejar uns 20 minuts a 180 graus ( dependrà del vostre forn i de la mida dels motlles escollits ) , deixar refredar sobre una reixeta.

Ara posarem per sobre de cada peça una mica de xocolate i decorarem amb uns bolets de sucre i unes fulles de pa d´òstia.



Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

6é. Aniversari d´en Roc a la cuina - 26.01.2016


6é. Aniversari d´en Roc a la cuina, avui dia 26 de Gener del 2016


Tal dia com avui..de això fa ja 6 anys, va néixer aquest senzill bloc de cuina per a compartir amb tothom les nostres receptes casolanes, trucs de cuina que a casa ens funcionen i varis...

Ens fa feliços saber que ens visiten, que algunes de les nostres propostes els agraden i que les mateixes no morien a l'interior d'una llibreta de notes al racó d'un fosc calaix .... aquí estan per compartir ...

Un dia vaig demanar a una senyora que si em passaria la recepta d'un postres  , em va contestar .... "És una recepta familiar i no te la dono perquè no vull que surti de la família, al que jo vaig respondre, .. .si el que va inventar les rodes rodones no els hagés compartit encara serien quadrades ... ".

Creiem que hem de compartir els nostres coneixements, sigui en el camp que sigui..... com que parlem de cuina, doncs les nostres receptes, les de la mama, les de la iaia, les de la tieta... ... ja que si no es poden perdre per sempre.

Per molts anys a tothom i gràcies per ser aquí


Mil petonets Susanna i Roc.

* Detalls del pastís   per qui desitgi la formula.


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 25 de gener de 2016

Torradetes amb tòmaquet, llom i pebrot escalivat


Ingredients
Pa torrat
Tomàquets de sucar
Pebrot escalivat
Oli d´oliva
Vinagre
Sal
Pebre
Llom
Cacauets fregits
Endívies

Preparació
En primer lloc farem el llom a la planxa condimentat amb sal i pebre al gust,  a la mateixa planxa en un racó podem escalfar el pebrot escalivat ( en el cas de que el desitgem calent ).

Sucar amb tomàquets les torradetes, amanir amb oli i sal, cobrir les llesquetes amb una peça de llom i unes tires de pebrot escalivat.

Acompanyar d´una amanida verda, en aquest cas unes endívies i uns cacauets fregits..

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 20 de gener de 2016

Bombons de xocolate amb avellanes


Que serà que,  a l'hora de les postres es posar a la taula uns bombons de xocolata ... i en pocs minuts no en queda cap? ... I més si els has preparat TU

Ingredients
Unes barres de xocolate amb avellanes ( en aquest cas amb llet )
Un motlle per bombons al gust 

Preparació
Sense treure de l´embolcall li donarem uns quants cops a les barres de xocolate per trencar.les a trossos petits i reservar 1/4 part del total .

Ara temperem la xocolate  
 
1 . - Prendre les 3/4 parts restants i la posarem a escalfar al bany maria ( consisteix a posar un recipient amb aigua a foc lent i sobre un altre de metall amb la xocolata , ) és important que no ens caigui aigua ni vapor al recipient que tenim la xocolata , ja que això ens destrossaria el temperat , temps aproximat uns 4/5 minuts ( dependrà de la quantitat de xocolata )

* Temperatura 40/45 graus , no més, si no tenim termòmetre , apropar una mica de xocolata als llavis , ha d'estar molt tebi .

2 . - Retirar del foc , afegir la resta de xocolata que tenim reservada , remoure fins que es fongui i quedi incorporada a la barreja , seguir remenant fins que perdi la calor .

Per saber si el temperat és correcte , posar una gota de xocolata entre els dits , si queda ferma , és que ens ha quedat perfecte.


 IMPORTANT  Treballar sempre la xocolata amb recipient de metall i remoure amb cullera de fusta, millor no fer servir el microones.

Amb la xocolate temperada omplirem els motlles que tenim preparats procurant que no vessi de la cavitat, un cop plens, amb suavitat aixecarem i deixem caure sobre el marbre un parell de vegades el motlle perquè surtin les possibles bombolles d'aire que pogués haver-hi en el interior de la xocolata, posarem a la nevera perque agafi cos, desemmotllar i ...

Bon profit, hummmmmmm

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



Nius de puré de patates


Ingredients
Patates crues mes o menys de la mateixa mida
Sal
Pebre
Mantega a temperatura ambient

Preparació
Bullir les patates amb pell en abundant aigua i sal, deixar temperar fins que ens sigui còmode de poder.les pelar sense cremar-nos, tot seguit les aixafarem i afegirem mantega que tindrem a temperatura ambient mentre anem barrejant fins que tingui la massa una consistència suau però amb cos, rectificar de sal si cal i opcionalment afegirem una mica de pebre.

Posar la massa en una màniga pastissera ( si no en tenim posem improvisar amb una bossa de plàstic), i formarem nius o piles sobre una safata de forn que tindrem folrada amb paper vegetal, posar al forn uns minuts a gratinar per que prenguin color.

* Podem preparar els nius amb antelació i en l'últim moment escalfar i gratinar.
* Podem cobrir amb formatge ratllat

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 14 de gener de 2016

Pizza expres de gall dindi i espinacs



Ingredients
Unes llenques de pa
Tomàquet fregit
Uns daus de gall dindi ( o pernil dolç )
Espinacs que ja tindrem cuits i ben escorreguts
Formatge ratllat cremós tipus mozzarella
Orenga

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus.

Untar les llesques de pa amb una mica de tomàquet fregit, a sobre i posarem els daus de gall dindi, els espinacs, cobrir amb el formatge ratllar i una mica d´orenga.

Fornejar uns 10 minuts ( dependrà del forn i la mida de les llesques )

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna





dissabte, 9 de gener de 2016

Com pelar gingebre....i ens quedi perfecte



Quan hem de pelar una arrel de gingebre amb tants racons com tenen ens sembla difícil arribar a tots ells, i més que desaprofitem el mínim de producte

Doncs .... aquesta és la meva proposta i funciona.


Preparació
Tant fàcil com......pelar el gingebre amb el voraviu d'una cullereta de postres, va molt millor que si fem servir un ganivet, seguidament el tallarem al nostre gust, a rodanxes, quadrats, bastonets .....


Bon profit

* * * * * * * * * * * * * * 
Les seves propietats  Font d´informació - aquí  
El gingebre és una arrel d'origen oriental, que es conrea principalment a la Xina, tot i que a l'Índia també és un aliment habitual en milers de taules i el seu ús s'està estenent cada vegada més a tot el món. En aquests llocs el gingebre es menja amb gran sentit dels beneficis que lliura per a la salut.  

Beneficis del gingebre
Conegut per les seves propietats medicinals, com antiespasmòdic, antisèptic, antiviral, expectorant i estimulant del sistema circulatori, agent anticoagulant a la sang.  Encara que es pot prendre com te, en la cuina oriental s'utilitza molt com a ingredient d'aliments de forn.  

Regula el metabolisme
El consum de gingebre facilita l'absorció dels nutrients dels aliments, s'encarrega amb més cura que els compostos essencials arribin a on deuen. 

Per treure el mareig
Si vas de viatge  i sempre et marees, la propera vegada ja no serà així,  t´emportes un tros de gingebre i si et ve de gust posa-li una mica de mel, el tens que mastegar  

Disminueix el dolor en les articulacions
El gingebre té propietats antiinflamatòries, que poden portar alleujament a les persones que pateixen de les articulacions, un bany amb aigua de gingebre ajudi a disminuir els dolors musculars i articulacions.

Contra la congestió
Prepares un te de gingebre i et fiques al llit per desfer la congestió que produeix la grip o el mal de coll. A més, de gaudir d'un dels millors, tes dormiràs com un nadó. Mentre adquireixes els beneficis del gingebre, la congestió i el malestar desapareixen.

Batalla contra l'asma
Una culleradeta de suc de gingebre amb una mica de mel actua com expectorant. És una de les propietats del gingebre per les que més s'utilitza. Sense comptar que s'ha comprovat que té efectes favorables quan es tracta de batallar contra l'asma.

Altres beneficis del gingebre
Com hem esmentat té amplis efectes en el cos humà, per exemple, es recomana en el tractament de cataractes, malalties del cor, migranyes, accidents cardiovasculars, depressió, infertilitat, càlculs renals, angina de pit i peu d'atleta, entre molts altres ....



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Gingebre confitat en dues versions


Gingebre confitat en dues versions

Ingredients per bullir el gingebre
650 grams de gingebre
2 litres d'aigua
500 grams de sucre (opcional)

Preparació
Pelar el gingebre amb el voraviu d'una cullereta de postres, va molt millor que si fem servir un ganivet, seguidament el tallarem al nostre gust, a rodanxes, quadrats, bastonets .....

Posar un cassó al foc amb abundant aigua en aquest cas pels 650 grams de gingebre uns 2 litres i el sucre que és opcional, (queda més suau i no picarà tant al final de la seva elaboració) deixarem bullir a foc moderat / baix  per espai aproximat d'una hora, (dependrà de la qualitat del gingebre i el gruix de les peces), quan hem comprovar que està tendre, escórrer i reservar.

* * * * * * * * * * *

Ingredients pel almívar
750 grams de sucre
1300 grams d'aigua

Posar un cassó a foc moderat / baix amb l'aigua i el sucre, quan comenci a bullir afegirem el gingebre que tenim escorregut, baixem més la potència del foc i deixem que es faci el almívar, remenant de tant en tant, fins que aquest tingui l'espessor desitjat, orientativament  al voltant d´una hora.

Podem fer dues versions del gingebre confitat.

1.- Versió
Treure les peces del cassó, estendre sobre un paper vegetal o silicona, seguidament arrebossar en sucre, deixar refredar i guardar en un pot de vidre tancat, queden com petites llaminadures.

Reservar l´ almívar a part, està deliciós en qualsevol postres o pastissos

2.- Versió
Posar en un pot el gingebre amb l'almívar i un cop fred reservar a la nevera .

* Podem combinar les dues versions en una mateixa elaboració.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 4 de gener de 2016

Pessebre Vivent Santa Susanna 2015



Ahir dia 03 de Gener del 2016, varem poder representar el nostre XVIIè  Pessebre Vivent a Santa Susanna, encara que el temps no ens va acompanyar gaire vam tenir sort que no ens va ploure que era el que més por ens feia, va venir moltissim públic, va ser tot un èxit que va recompensar hores de treball de moltes persones que van aportar el seu granet de sorra per fer realitat aquest projecte.

Gràcies a tots, sense vosaltres aquestes fotos no existirien.


Els deixo l'enllaç de les fotos per a qui pugui interessar de veure-les.

Bon any a tothom 



Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...