Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 29 de febrer de 2016

Carxofes confitades en oli a baixa temperatura

Ingredients
Carxofes
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Opcional : Tires de cansalada curada i ametlles torrades

Preparació
Netegem les carxofes, les partim per la meitat, condimentem amb sal i pebre al gust, les col·loquem en una cassola, cobrim amb oli d'oliva, les posem al foc a temperatura molt baixa, ( l'oli no ha de bullir en cap moment),  les deixem confitar fins que estiguin toves.

Les escorrem i les servim acompanyades d'unes tires de cansalada curada i unes ametlles torrades

* L'oli usat el podem fer servir per a qualsevol altra elaboració.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Croissants farcits de crema de cacau tipus nutella




Ingredients
Pasta de full
Sucre moreno
Un ou batut
Crema de cacau ( tipus Nutella)

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus

Tallarem la pasta de full en forma de triangle allargat,( a la base li farem un petit tall vertical, que ens ajudarà a que ens quedin més ben cargolats ).


En el centre del triangle i posarem una mica de crema de cacau 

Per formar el croissants :, des de la part més ample anirem cargolant les peces fins arribar al final, donarem forma de banyes, pintarem amb ou batut i  ensucrem 

Coure uns 15 minuts ( dependrà del forn ) i de la mida de les peces,  refredar sobre una reixeta i menjar.

Bon profit



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Bròquil lila al forn amb beixamel


Ingredients
Un bròquil bullit ( en aquest cas de color lila, de textura molt suau )
Formatge ratllat per gratinar
Salsa Beixamel
Uns alls laminats i passats per la paella amb una mica d´oli
Sal
Pebre

Preparació
Posarem en una safata de forn el bròquil que ja hem bullit amb anterioritat, abocarem per sobre els alls fregits amb el seu oli, condimentar amb sal i pebre al gust.

Napar amb la salsa beixamel i el formatge ratllat per sobre.

Gratinar uns minuts fins que estigui daurat.


Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 16 de febrer de 2016

Cucurutxos amb crema Chantilly


En Francois Vatel ( 1631- 1671 )  natural de Suïssa, cuiner i pastisser del Rei Sol , Lluis XIV, va ser l´encarregat d'organitzar una gran festa a palau que duraria tres dies en la qual assistirien uns 2.000 convidats.

Tot anava com una seda fins que uns esdeveniments gastronòmics varen fallar, el primer un error en les postres al fer una crema......que es va convertir en la Crema Chantilly el nom de la ciutat francesa on es va crear, això passava en el Segle XVI, la deliciosa crema va ser molt bens rebuda pels convidats, la formula ha arribat als nostres dies.  

Segons explica la història el segon error, que en realitat no ho va ser,  és que Vatel esperava l'arribada de peix fresc per al banquet dels convidats reals i sembla ser que aquest es retardava, amb el que en un instant de bogeria per la responsabilitat que això suposava, es va suïcidar, mentre els carros amb el peix arribaven a palau. ell  mai o va saber.

La crema Chantilly es prepara amb crema de llet d´un contingut mínim de 30 % de matèria grassa, que tenim de batre fins que dobli el seu volum inicial, amb sucre i essència de vainilla.  

Ingredients pels cucurutxos
Una lamina de pasta de full rectangular *
Un ou batut
Sucre **
Mantega fossa - o- oliva vegetal ( per untar els motlles )
Motlles metàl·lics en forma de cucurrutxo

Preparació
Tallem unes tires llargues de pasta de full, que enrotllem en els motlles, que prèviament hem untat amb mantega fosa o oli de vegetal.

Les cintes les hem de sobreposar conforme anem enrotllant.

Seguidament les pintarem amb ou batut i ensucrarem.

Posar en una safata de forn folrada amb paper vegetal i fornejar  200 graus uns 15 minuts aproximadament (dependrà de la mida dels cucurutxos i del nostre forn)

Refredar sobre una reixeta.

* També o podem fer amb una fulla de pasta rodona i tallar peces senceres per envoltar el motlle del cucurutxo )

* Jo li he posat sucre moreno ( li queda un color molt maco )
********************************
Ingredients per la crema Chantilly
1 litre crema de llet, mínim de 30 % de matèria grassa ( important que estigui molt freda )
100 grams de sucre pols
Vainilla al gust

Preparació
Batre la crema de llet a velocitat mitjana, afegir el sucre i la vainilla abans o durant l'expansió de la crema, quan encara està en estat líquid, fins que formi pics tous,  si es sobre bat, es torna mantega.

Un cop feta te un plaç curt de temps,  s'ha de mantenir refrigerada i consumir el més aviat possible perquè l'aire i el fred no la facin malbé.

**********************************
Muntatge dels cucurutxos
Tant fàcil com omplir els cucurutxos que ja tenim freds amb aquesta deliciosa crema Chantilly i a gaudir.ne

Bon profit.

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pizza de mongetes tendres i pernil dolç



Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força


Ingredients per farcit

Salsa de tomàquet
Unes fulles d`orenga fresc  o sec
Formatge cremós ( tipus Mozzarella)

Pernil dolç tallat a daus
Mongetes tendres que ja tindrem bullides


Preparació de la massa amb la Thermomix
Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pintada  amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.


Passat aquest temps, untar la base amb salsa de tomàquet i distribuir el farcit per sobre.

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15/20  minuts ( dependrà del forn.)

Bon profit



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastís 25 aniversari Quim i Anna


Fa algunes llunes ja, varem preparar aquest preciós pastís pel 25 aniversari d'una gran parella, en
                                                             
                                                          Quim i l´Anna

El volem compartir amb tots vosaltres, moltes gràcies per confiar-nos la seva el·laboració

                                                          Per molts anys


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panets tous tipus Bimbo



Ingredients ( per uns 12 panets ) 
650 grams de farina de força (tamisada )
1 ou batut
350 grams d´aigua
30 grams de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de sucre
1 1/2 culleradetes de sal
1 sobre de llevat sec de flequer

Opcional : llavors per decorar, llet, oli o mantega fossa per pintar els panets

Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora )
Posar en el vas, l ´aigua+ mantega + ou batut  1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir  desprès la farina  tamisada + sucre + sal + llevat 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Fer una bola  tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Ara farem 12 porcions, les i donarem forma de bola, posarem en una safata apta per anar al forn o en motllos individuals , pintar amb llet i posar llavors per sobre , taparem, deixar aproximadament reposar una hora en lloc càlid.


Mentre escalfar el forn a 200 graus, fornejar uns 15/20 minuts ( dependrà del forn) , un cop cuits deixar refredar sobre una reixeta.



Tous i deliciosos , Bon profit



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 2 de febrer de 2016

9é Aniversari SSOM Santa Susanna Orígens i memòria

foto de Susanna Gambin Nogué.




Benvolguts/des,
Avui es compleixen nou anys des del 2 de febrer de 2007 que vam signar l’acta fundacional de la nostra entitat, i durant aquest temps hem treballat dins de les nostres possibilitats, per assolir els nostres objectius, mantenir viva la memòria històrica del nostre poble, de la seva gent, les seves edificacions, els seus paratges naturals, els seus oficis, els seus costums i tradicions, els noms i denominacions autòctones i tots els seus elements més característics i identificatius. El nostre desig és i serà que, malgrat l'evolució i els canvis que comporta la vida moderna, la gent conegui i en quedi testimoni per a les generacions futures, de tot això esmentat, per qualsevol mitjà escrit, gràfic, audiovisual… i qualsevol eina que estigui al nostre abast.
Però tot això no seria possible sense la col.laboració de molta gent, per això us volem donar les gràcies a tots els que n’heu format part durant aquests anys, Junta, socis, simpatitzants, col.laboradors, amics i seguidors. Gràcies a vosaltres hem arribat fins aquí i hem pogut compartir amb vosaltres activitats, coneixements, vivències, records ... que d’una altra manera no hagués estat possible.
Moltes gràcies a tots i per molts anys !!


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...