Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 28 d’abril de 2016

Com fer que ens quedi el pastís Genovese perfecte


Aquesta es la nostre proposta .....i funciona

Aquí i tens la recepta
http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2014/09/pa-de-pessic-genoves-la-millor-base-per.html

Ingredients per la base del pastís
1 ou sencer d´uns 30 grams  = 30 grams de farina  = 30 grams de sucre.
* Evidentment sempre o podem modificar una mica al nostre gust ( Jo i poso menys sucre )

Mides dels motlles 
( Sempre untar amb mantega fossa i enfarinar )

16/18 cm =   3 ous
20       cm =   4 ous
22       cm =   5 ous
24       cm =   6 ous
26/28 cm =   9 ous
30/32 cm = 12 ous

Bons pastissos i bon profit

 Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 24 d’abril de 2016

Com fer falses mandonguilles en un tres i no res...


Mandonguilles " falses " de botifarra de pagès molt ràpides de preparar, ideals per un aperitiu, o qualsevol guisat de cassola, en pocs minuts les tenim preparades i triomfaran.

Aquesta és la nostra proposta .... i funciona.

Tan facíl com......

Ingredients
Botifarra de pagès
Unes tisores que tallin be
Oli d'oliva.

Preparació
Tallarem la botifarra de pagès a rodanxes fines sense treure-li la pell, amb unes tisores afilades perquè quedi el tall net i no perdin la forma.

En una paella les fregirem amb d'oli d'oliva calent, en conservar la pell ens quedaran unes petites mandonguilles rodones i delicioses.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Roses de merenga




Ingredients
4 clares ( reservar els rovells per fer crema catalana ...per exemple )
180 grams de sucre
Una cullerada sopera de suc de llimona
Opcional : Colorant alimentari

Preparació
Encendre el forn a 100 graus.

Batre les clares juntament amb el sucre al bany maria fins que no es trobin els granets, seguidament afegir la cullerada de suc de llimona, tornar a batre i retirar el foc.

Seguir batent fins aconseguir una textura espessa i amb cos
( Si les volem d´un sol color ara es el moment de afegir colorant )

Seguidament posar en una màniga pastissera amb un broquet dentat, formarem les roses sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal.
( Si les volem vetades, amb l ´ajuda d´un pinzell pintarem tires verticals dins de la màniga pastissera )

Enfornar per espai mínim d'1 hora, dependrà de la mida de les peces.

Refredar sobre una reixeta.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panets enriquits Anna



Ingredients ( per uns 12 panets ) 
600 grams de farina de força (tamisada )
2 ous batuts
300 grams de llet
20 grams de mantega - o- oliva d ´oliva
1 culleradeta de sucre
1 1/2 culleradetes de sal
1 sobre de llevat sec de flequer

Opcional : mantega fossa per pintar els panets un cop acabats de treure del forn

Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora )
Posarem en el vas  la llet + mantega + els ous batuts  1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir  desprès la farina  tamisada + sucre + sal + llevat 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Fer una bola  tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Ara farem 12 porcions, les i donarem forma de bola, posarem en una safata apta per anar al forn folrada amb paper vegetal, taparem, deixar aproximadament reposar una hora en lloc càlid.

Mentre escalfar el forn a 200 graus, fornejar uns 15/20 minuts ( dependrà del forn) , un cop cuits posar sobre una reixeta pintar amb mantega fossa i deixar refredar.

Tous, deliciosos i adicctius
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 23 d’abril de 2016

23 d´ Abril del 2016- Diada de Sant Jordi



Feliç Diada a tothom !!



Darrera ell, la valentia
féu enardir els cristians.

Sinistra fou la batalla,
sinistra la mortaldat.

Mes cantaren gloriosa
la victòria que assolia
el cavaller fulgurant,
que duia blanques les armes,
blancs vestits i cavall blanc.

Poema del 1888 d, en Miguel Forteza


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 21 d’abril de 2016

Mercat de Santa Susanna...aquest dissabte Dia de Sant Jordi 2016 ..amb roses dolçes





Aquest dissabte diada de Sant Jordi, tindrem a la venda dolçes roses.... de merenga, de xocolata, de llaminadures .... estarem molt contents si ens visiten.


Una petita mostra

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 12 d’abril de 2016

Amanida de tomàquet, api i maduixes


Ingredients
Tomàquets
Api
Olives
Maduixes
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre
Gingebre confitat en almívar  ( opcional i deliciós )

Preparació
Tallarem el tomàquet  i les maduixes a rodanxes, el api a daus o col.locarem en una safata de servir, amanirem al gust amb sal, pebre, oli i vinagre, decorarem amb unes olives i una mica de ginebre confitat en almívar.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida d´endívies i pop


Ingredients
Endívies
Una llauna de pop en oli d´oliva
Sal
Pebre vermell
Oli d´oliva
Vinagre de Xerès
Ceba tendra

Preparació
Posarem les fulles senceres d'endívia al voltant d'una safata de servir, com si fossin barquetes, les omplirem de trossos de pop i cèrcols de ceba tendra.

Condimentar les fulles amb oli, sal i vinagre, sobre del pop empolsarem amb una mica de pebre vermell al gust.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida tèbia de xampinyons, cogombre i cacauets


Ingredients
Cogombre
Cacauets salats
Xampinyons laminats
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Vinagre de Xerès

Preparació

Posarem una planxa al foc i deixarem escalfar fins que quan i tirem unes gotes d´aigua, aquestes facin com una perla que corre, això vol dir que ja està la planxa a punt.

Mentre dins d´un bol i posarem els xampinyons, sal, pebre i una mica d´oli d´oliva, remenar amb les mans, amb molta precaució de no trencar els xampinyons.

 Els posarem sobre la planxa i amb l´ajuda de dues espàtules de fusta planes el i anirem donant la volta varies vegades fins que quedin.

* Cuinats així no deixen anar gens d´aigua.
 
Seguidament tallarem el cogombre a rodanxes fines i les posarem a tot voltant d´ una safata de servir, en el centre col.locarem els xampinyons i els cacauets, amanir el cogombre amb  sal, oli i vinagre al gust.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Faves a la catalana


Ingredients
Faves fresques, pelades i que no siguin massa grosses
Pèsols frescos i pelats
Botifarra negre tallada a rodanxes
Costella de porc tallada petita
Cansalada de papada tallada a tires
Ceba trinxada
Alls tendres
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Un vas de vi blanc
Aigua ( opcional per si ens queden sense suc )
* Ja qui li posa unes fulles de menta fresca, - a mi no m ´agrada )

Preparació
Sofregir la costella, la cansalada i la botifarra per separat i reservar.

En el mateix oli daurar la ceba trinxada amb els alls tendres que deixarem sencers, ara i afegirem les faves, els pèsols, la costella i la cansalada, condimentar amb sal i pebre al gust, ho taparem ( si la cassola te tapa pròpia millor, si no amb paper d´al.lumini ) i deixarem coure per espai d´uns 20 minuts aproximadament, a foc moderar, passat aquest temps abocarem el vas de vi blanc i tornarem a tapar fins que quedin cuites, el temps dependrà de la quantitat de faves, mida, qualitat.... 

Uns 10 minuts abans de treure del foc posarem les rodanxes de botifarra que tenim reservada, remenar be.

* Ja qui en el darrer moment posa unes fulles de menta a la cassola, d´altres al plat per decorar....al vostre gust....

* Si veiem que ens queden massa seques i podem afegir una mica d´aigua, encara que si son tendres i fresques elles mateixes ja en porten .

Reposades...encara més bones.

A gaudir i bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 10 d’abril de 2016

Xurros perfectes


Formula dels Mestres pastissers Vilardell - Jornet de l´any 1933

Ingredients
500 grams de farina de tot ús o de reposteria
600 grams d´aigua
75 grams d´oli d´oliva
Un pessic de sal ( uns 5 grams )
Oli de gira-sol per fregir
Sucre per decorar

Preparació tradicional :
Posarem una cassola al foc amb l´aigua, la sal i l´oli d´oliva, quan comenci a bullir retirar.

Abocarem la farina de cop i remenar amb un cullerot de fusta fins que tota la farina quedi integrada amb els líquids, amassar be a ma, o amb una pastadora fins que ens quedi una massa fina,  deixem refredar una mica per poder.la manipular.

Mentre agafem una safata que folrarem amb paper vegetal, per anar posant els xurros que farem i així no s´ens enganxin.

Posarem massa a tandes en una xurrera, si no en tenim també podem fer servir una màniga pastissera amb un filtre en forma d´estrella.

Ja podem començar a fabricar tires de xurros sobre la safata que tenim preparada, quan la tindrem plena, els tallarem amb unes tisores a la mida que ens vingui de gust.

Escalfar abundant oli de gira.sol en una cassola grossa, i ja els podem anar fregint per tandes, perquè no s´ens refredi l´oli.

Escórrer sobre una reixeta o paper de cuina, ensucrar al gust, i a gaudir.

* Els podem fer amb antelació i guardar a la nevera unes hores.
* També els podem congelar i només els hem de fregir quan tinguem el caprici d´un xurro acabat de fer.

Bon profit.

*****************************

 Preparació amb Thermomix
 Posarem en el vas l'aigua, la sal i l'oli, a 100 º, 6 minuts, Velocitat. 2.

Passat aquest temps afegirem la farina de cop i sense temperatura, remoure durant 8 minuts a Velocitat espiga.

Ens quedarà una massa fina que traurem del vas i deixarem temperar una mica per no cremar-nos en manipular.

Omplir una xurrera o, si no una màniga pastisseria amb filtre en forma d'estrella, procurarem que no ens quedin bosses d'aire en la massa, ja que ens explotarien els xurros al fregir.

Folrar una safata amb paper vegetal per anar col·locant els xurros conforme els anem fent. Tallar-los a la mida que ens vingui de gust.

Fregir en abundant oli calent, a tandes perquè no baixi la temperatura del mateix.

Escórrer sobre paper de cuina i ensucrar.

* Podem fer-los amb antelació i guardar unes hores a la nevera.

* També els podem congelar i fregir la quantitat que necessitem en el moment que ens vinguin de gust uns deliciosos xurros acabats de fer.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 7 d’abril de 2016

SSOMS SANTA SUSANNA ORÍGENS I MEMÒRIA


Benvolguts socis/sòcies i simpatitzants,

L’Ajuntament ens ha comunicat que per acord del Ple de 29 de febrer de 2016, s’ha aprovat la cessió en comodat del fons documental de l’Ajuntament de Santa Susanna a l’Arxiu Comarcal del Maresme, amb un contracte de cessió a signar amb el Departament de Cultura de la Generalitat, el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament.  Amb aquest acord, s’aconsegueix que la documentació històrica (finals segle XIX a mitjans segle XX) sigui consultable a través de l’Arxiu Comarcal del Maresme i també digitalitzada a través d’Internet, i també la correcta conservació de la documentació en un espai adequat.

Ens complau donar-vos aquesta notícia, ja que a l’Assemblea ordinària de socis SSOM de l’any 2015  es va acordar formular petició a l’Ajuntament perquè s’organitzés la documentació susceptible de formar part de l’arxiu històric municipal, de manera que pogués ser consultada per part d’investigadors que l’han de menester pels seus treballs de recerca i també per qualsevol interessat. 

Com a resultat d’aquesta petició i de les gestions fetes per part de l’Ajuntament amb l’Arxiu Comarcal del Maresme, ben aviat el nostre desig es farà realitat.

Volem expressar la nostra satisfacció per aquest acord, ja que és una molt bona notícia per al nostre poble.

SSOM
Santa Susanna Orígens i Memòria



Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...