diumenge, 30 de juny del 2024

Crestes farcides de fesols de Santa Pau fetes al forn




Ingredients per fer la massa de les crestes
500 grams de farina baixa en gluten ( va molt bé la de fer pastissos )
150 grams de matèria grassa ( greix de porc, oli d´oliva, mantega ....això al gust )
Una mica de sal  ( en proporció al tipus de farcit que i posem )
150 grams de líquid ( pot ser... aigua, cervesa, llet, vi .... això al gust )
1 ou per la massa
1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc

     * 1 ou per pintar les crestes un cop fetes si les feu al forn ( fregides no cal )
   ** Si i poses llet NO afegir vinagre, ( que es talla la llet )
*** Per decorar llavors al gust, si van al forn, ( fregides no cal )

Pel farcit
Fesols de Santa Pau, que ja tindrem bullits
Una mica d´ou batut, per barrejar amb els fesols


Preparació
Posarem un cassó al foc amb el greix escollit i la part liquida ( per exemple greix de porc i cervesa) deixar que s escalfi una mica per desfer el greix i retirar del foc.

Pastar tots els ingredients fins que la massa no s enganxi als dits, si o fas a mà, uns 10 minuts, si teniu un aparell uns 5 minuts...... formar una bola que posarem en un recipient untat amb oli, untarem  també per sobre la massa, cobrir amb un drap de fil i deixar reposar mínim una mitja hora a temperatura ambient.

Posarem el forn en marxa a 200 graus, en el meu baix i ventilador, preparar la safata de forn amb un paper vegetal a sobre.

Seguidament pesarem la massa i farem porcions  ( jo les faig de 40 grams ), fer boletes de cada porció.

Passar un corró per cada boleta per formar les crestes, millor que ens quedin primes i el més rodones possible.

Farcir amb els fesols ( que els i haurem afegit una mica d´ou batut )  si van al forn pintar les crestes per sobre amb ou batut i decorar amb llavors, ....si van fregides no cal.

* Si les feu al forn, el temps orientatiu será d´uns 15 a 20 minuts, dependrà del forn i la mida de les crestes.

A gaudir i si es en bona companya, millor !!


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna