Propietats nutritives del card
Beneficis del card
El card és un vegetal que es caracteritza per tenir una composició dels seus valors nutritius bastant similars als de la carxofa. És molt baix en calories i, a més, resulta molt bo per a les dietes per aquesta mateixa raó, ja que no aporta gairebé hidrats de carboni. A més, té propietats protectores per al fetge.El card és una verdura no molt comú però que s'empra amb assiduïtat en diferents zones. Casualment, la seva composició nutricional no difereix molt de la de la carxofa .Té un elevat contingut d'aigua, no té gairebé calories i tampoc hidrats de carboni.
Dues de les seves aportacions més valorables es troben a les altes proporcions de ferro i calci que posseeix. Encara que, val dir-ho, en ser procedents d'un vegetal,s'assimilen menys en l'organisme que si fossin d'origen animal .Quant a vitamines, la major part d'aquestes són del grup C.
Una de les millors propietats que se li reconeixen al card és la de ser hepatoprotector. De fet, una de les seves varietats, el card marià , és un dels més utilitzats per combatre malalties del fetge en forma natural.
Ingredients
Cards ( si no els troben frescos, poden ser congelats
farina de tempura
sal
pebre
oli de gira-sol
aigua molt freda
Preparació
En primer lloc preparar la tempura, posar en un recipient la farina i abocar-hi l´aigua freda poc a poc, remenar fins que ens quedi una textura semi-liquida ( l ´espàtula ens te que quedar napada ) i deixar en preferència una estona a la nevera , doncs es important que estigui molt freda.
Mentre escaldar uns minuts els cards i escórrer.
Escalfar l´oli de gira-sol , salpebrar els cards , passar-los per la tempura i fregir, posar-los sobre una reixeta per treure l´excés d´oli, i servir calents.
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
Hola Susanna!!! que rica receta, el cardo en casa nos encanta y así en tempura está riquisimo, encantada de conocer tu blog. Un saludo
ResponEliminaCarai, amb aquestes propietats no ens podem resistir a cuinar-ho!!
ResponEliminaPetons!
Con unas gambitas en tempura, un menú completo y sabroso. Me lo apunto, susanna, para una cena sencilla. Un besote.
ResponEliminaHola Su, guapa tu
ResponEliminala verdad es que si, queda tan ligera que es una maravilla, yo para rebozar es la unica que uso..
Por cierto has hecho un menú de .....del 1 al 10....un 20...
mil petonets Susanan
Hola Mari, guapa tu
ResponEliminala veritat es que no es massa coneguda la pobreta i em lo bona qu ´està ella
mil petonets Susanna
che bella ricetta!!!!deve essere buonissima!baci!
ResponEliminaHola Carmen , guapa tu
ResponEliminay yo encantada de conocer el tuyo, je,je
pues si están divinos, a los mios les encantan
mil petonets Susanna
M'encanten els cards, però em passa com a tu que normalment no els trobo frescs, han de ser congelats. Els probaré amb tempura.
ResponEliminaPetons. reina.
Nunca he probado el cardo así. Tiene una pinta estupenda. Y la idea lo es.
ResponEliminaBesitos guapa.
;-D
Hola Federica, estimada i guapa tu
ResponEliminaencantada de que t´agradi, la recepta
mil petonets Susanna
Hola Amanda, querida i guapa tu
ResponEliminapues no te lo pases, queda divino , crujiente por fuera y blando por dentro,..hummmm
mil petonets Susanna
Hola Anna Betulo, guapa tu
ResponEliminaes la pena per aqui la meva zona , es molt difícil de trobar-los frescos, igual a Barcelona ...a la Boqueria..
mil petonets Susanna
Hola!
ResponEliminaProvaré de fer-los així, aquí a Lloret sí que els trobo frescos... però només en una botiga de verdures que porta un hindú, que té tota classe de vegetals... :) Una abraçada!
Hola Mandarina, guapa tu
ResponEliminao que bé, pas per aquí, potser, buscàn algun pagès...massa complicat per mi,...
una vegada el pare del meu marit o sigui el meu sogre en va semblar a la vinya....quan ja estaven a punt de caramel......una nit varen anar i els varen " xorissar ", tot un camp ple,...quina mala llet...es va empipar tant que mai més en va sembrar
mil petonets Susanna