dilluns, 3 de juny del 2024

Bunyols d´anís....del Mono







Aquest licor d´anís sembla ser que va néixer de la ma dels germans Vicenç i Josep Bosch, a finals del segle XIX, a l´any 1868 a Badalona ( Barcelona)- Catalunya.

Diuen que el nom que va rebre va ser a consecuencia del regal que els i varen fer d´un petit " mono " que venia d´Amèrica, i que es va convertit amb la mascota de la fàbrica.

També el disseny de l´ampolla, tant especial, diu la historia que el Sr. Vicenç es va inspirar en una ampolla de perfum que li va comprar a la seva dona.
  
L´any 1975 la fàbrica passa a ser propietat del Grup Osborne, i aquesta està declarada patrimoni històric des de l´any 2007.

Ingredients - 
200 grams de farina de tot ús 
125  grams d´aigua
125  grams de llet
    2 ous ( o 3, dependrà de com ens quedi d´espessa la massa )
    2 cullerades de sucre ( si agraden més dolços, afegir més sucre...)
    1 pessic de sal
    1 raig de licor d´anís dolç - a casa El Mono -
    1 raig d´oli d´oliva suau
    1 grapat de llavors d´anís 
1/2 sobre de llevat químic tipus "Royal"

Oli de gira-sol per fregir
Sucre per arrebossar un cop fets

Preparació
Posarem en un cassó al foc l´aigua + llet + sucre + sal + el raig d´oli + les llavors d´anís fins que comenci a bullir, baixar el foc i abocar la farina de cop, remenar fins que ens quedi una massa homogènia i sense grumolls, no ens donará mes feina que uns minuts.

Retirar del foc, esperar que quedi tèbia, afegir el Royal i el raig d´anís del Mono....remenar fins que estigui tot ben incorporat...ara li afegirem els ous, d´un en un, no incorporar un nou ou,  fins que l´anterior no i estigui ben lligat, depenent de lo espessa que ens quedi la massa, afegirem 2 -o- 3 ous.

Farem els bunyols a cullerades ( aquests son fets mida cullera de café, que untarem amb oli, així no s´ en enganxarà a la cullera ), fregirem en abundant oli de gira-sol,  escórrer sobre una reixeta i arrebossar de sucre al gust.  

* Recordar que l´oli no te que passar dels 160 graus, ni han uns termòmetres especials que no son cars i van molt be. 

* Truc, perquè al fregir no ens faci escuma l´oli, tenim dues opcions, li posem dins un parell d´escuradents -o- un tap de suro, dels del vi.

Bon profit i si es en bona companya, millor !!


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna