dimecres, 17 de juliol del 2024

Formatge tête de moine ( cap de monjo )




https://enrocalacuina.blogspot.com/2011/04/amanida-de-cabdells-amb-castanyes-i.html

El Tête de moine ( cap de monjo) és un formatge suís per ratllar, extremament olorós i original del Jurabernès ( regió francófona del cantó de Berna) .  El seu origen te més de 8 segles, i sembla que es va crear a l´abadia de Bellelay , però actualment totes les formatgeries de la vall produeixen aquest deliciós formatge.

Gaudeix de denominació d´origen controlada des del 2001 i s´exporta a tot el món.

L´any 1981, es va inventar un aparell que permet fer " floretes" de tête de moine fent girar un rapador sobre un eix plantat en el centre del formatge, anomenat " girolle", aquest estri va donar un impuls addicional important al consum d´aquest  formatge que està elaborat de llet de vaca, de la Regió de Jura (Suïssa).

Les " floretes " fetes amb aquest formatge son ideal per fer aperitius, amanides, taules salades.....

Boníssim !!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna