Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 2 d’abril de 2011

AMANIDA DE CABDELLS AMB CASTANYES I FLORS DE FORMATGE " TÊTE DE MOINE "




El Tête de moine ( cap de monjo) és un formatge suís per ratllar, extremament olorós i original del Jurabernès ( regió francófona del cantó de Berna) .  El seu origen te més de 8 segles, i sembla que es va crear a l´abadia de Bellelay , però actualment totes les formatgeries de la vall produeixen aquest deliciós formatge.

Gaudeix de denominació d´origen controlada des del 2001 i s´exporta a tot el món.

L´any 1981, es va inventar un aparell que permet fer " floretes" de tête de moine fent girar un rapador sobre un eix plantat en el centre del formatge, anomenat " girolle", aquest estri va donar un impuls addicional important al consum d´aquest  formatge que està elaborat de llet de vaca, de la Regió de Jura (Suïssa).


Ingredients
Cabdells de Tudela
Pebrot vermell
Ceba tendre que sigui dolça
Tomàquet madur d´amanir
Castanyes bullides i pelades
Flors de formatge Tête de moine
Sucre
Sal
Pebre
Oli de oliva
Vinagre de cava

Preparació
Preparar una vinagreta amb l´oli + vinagre + sal+ pebre i reservar.

Tallarem tota la resta de verdures al nostre gust,  amarinem em la vinagreta i les presentarem en el plat.

Saltar per la paella amb una mica de oli calent i una cullerada petita de sucre les castanyes, fins que tinguin un color daurat de mel.

Afegir les castanyes al plat junt amb unes flors de formatge

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

47 comentaris:

  1. Hola maca!! Quina amanida més bona i vistosa per aquests dies tan primaverals! El toc de les castanyes hi deu quedar molt bé!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola Susanna,
    Això no és una amanida... Quin plat més bo i saborós! Amb les castanyes i el formatge li has donat un toc sensacional. Molt bé!!!

    ResponElimina
  3. Susanna cette salade est magnifique et superbe, merci pour ce beau partage.

    bisous

    ResponElimina
  4. Hola Beth, guapa tu

    celebro que t´agradi, queda molt bona

    bon cap de setmana, i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. Hola la cuina de L´Eri, guapa tu

    les amanides son una de les meves "perdicións"...i es tant divertit fer-les sempre diferents,..aquesta queda de super 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Hola SAndra, guapa tu

    es un amanida deliciosa,..que disfrutes dels sabors i dels colors

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  7. M'encanta la idea de les castanyes... Si senyora molt xula.
    Feliç cap de setmana

    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Que aspecto maravilhoso tem esta salada, adorei!!!
    Beijinhos

    ResponElimina
  9. Que rica l'amenida amb aquestes flors de formatge tan maques, fa goig!!
    Una abraçada maca!!

    ResponElimina
  10. ¡buenísimas las flores de queso! me gustó mucho la idea, te la copio. ¡saludos!

    ResponElimina
  11. Quina amanida més bona!!! Y quins colors, que bé ja arriba el temps de tot tipus d'amanides. em quedo amb la teva versió...

    ResponElimina
  12. Hola Susanna, mi amiga Pilar hace amanidas estupendas que dispone en medio de la mesa como si fuera un centromesa, tengo que hacerle leer esta porque debe ser buenisima con esas rositas de queso y las castañas. Si encuentro el queso la pruebo, aunque por aqui de quesos pestosos hay a montones;) petons, Alex

    ResponElimina
  13. La combinació dels ingredients d'aquesta amanida ha de ser deliciosa!

    ResponElimina
  14. Me ha gustado conocer este tipo de queso, lo del cortador es muy chulo! la ensalada la has presentado super apetitosa!! besos

    ResponElimina
  15. Guauu que original !!! Mai se m'hagués ocorregut fer-la !!!! Pero ha d'estar ben bona no? Moltes gràcies per la recepta
    Petons wapa

    ResponElimina
  16. una vera squisitezza!buona domenica!!baci!

    ResponElimina
  17. una vera squisitezza!buona domenica!!baci!

    ResponElimina
  18. ñam ,ñam que bo,a mi les amanides m'agraden moltttttt petonssss

    ResponElimina
  19. Aquest formatge m'agrada pel seu sabor, pero amb la forma de floretes queda molt bufó a l'hora de presentar-lo.
    Una amanida de 10 o més.
    Petons reina.

    ResponElimina
  20. Me compré el girolé hace tiempo y todavia no tengo el queso, es que me encanta y ahora no puedo comerlo por la dieta ..... hasta tengo cabrales y gamonedo (que me apasionan) y no los toco, cuando acabe me compro un tete de moine seguro, y hago tu ensaladita.
    Besitos

    ResponElimina
  21. Que originals que queden les floretes de tête de moine , te tot una pinta per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  22. sempre m'han cridat molt l'atenció aquestes flors de formatge, i més tenint en compte el que m'arriba a agradar a mi el fomatge.
    l'amanida és espectacular!!!
    una abraçada!!

    ResponElimina
  23. Hola Susanna. Todas las ensaladas me gustan sin excepción. Esta, además de original, nunca la he comido con castañas, tiene que estar, sin duda, exquisita. Una delicia de ensalada.
    Saludos

    ResponElimina
  24. Molt bona recepta i molt ric formatge!!!
    Una amanida amb un munt de gustos diferents ben lligada amb aquest formatget ...M'ha encantat la idea
    M'encanta la maquineta amb què fas les flors de formatge, què xula!!!
    Un petonet guapa!!!

    ResponElimina
  25. olá minha linda. sua preparação ficou um espetáculo. com certeza muito gostosa além de lindíssima, com essas flores de queijo. boa semana

    ResponElimina
  26. El tete de moine m'encanta,és molt gustós. I a més tallat a floretes té una presència fantaàstica. Com la teva amanida!!

    ResponElimina
  27. Hola Taller de cuina, guapo tu

    es una pena que encara no sigui massa conegùt per aquí, perquè el seu sabor el tal com dius fantàstic..a casa en gastem molt

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  28. Hola Lily, guapa tu

    queda molt bona,.... es que a casa agraden molt les amanides, i sempre les faig divertides...como aquesta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  29. Hola Carmen, guapa tu

    si tienes ocasión y lo ves compra unas flores para probarlo,...seguro que te gusta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  30. Hola Visc a la cuina, guapa tu

    es una combinació molt gustosa

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  31. Hola Donibaneko, guapa tu


    je,je, així dona gust menjar formatge, i per adornar plats va de 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  32. Hola Anna Betulo, guapa tu

    je,je, la veritat es que està molt bona, bona, bona

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  33. Hola Agnés, guapa tu

    copiona,...a mi també...je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  34. Una amanida amb un sabor deliciós de formatge, les flors de Tête a part de bones son mol decoratives
    Petons

    ResponElimina
  35. Hola Sion, guapa tu

    qui diu que les amanides son aburrides,???, je,je

    aquesta es divertida i a més esta molt bona
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  36. Hola Juan, guapo tu

    je,je, queda muy rica, y vistosa,..todo fuente de vitaminas sanas sanas
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  37. Qué espectáculo de ensalada!!!!!! Me encanta lo del queso y la combinación con las castañas perfecto!! Un diez para la receta!!!

    Abrazos

    ResponElimina
  38. Hola Javier, guapo tu

    celebro que te guste, la verdad es que además de rica, queda muy espectacular con esta presentación

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  39. Hola MJ, guapa tu

    amb aquestes floretes que estan delicioses, ademés pots decorar una pila de plats diferents, els i dones un toc "chic"..i bo, ..je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  40. Hola Marta, guapa tu

    je,je,doncs si queden originals, i que bones
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  41. Hola Teresa, guapa tu

    pues ya sabes, ahora a portarte bien, que ya queda mejor,...y despúes te podrás dar el premio, vale la pena por lo rico que está...

    cuidate, mil petonets Susanna

    ResponElimina
  42. Hola Federica, guapa tu

    celebro que t´agradi, maca,...per cert he anotat la recepta del teu gelat de dolç de llet, hummmm,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  43. Hola ALex, guapa tu

    celebro que te guste la idea, queda vistoso el plato además de rico, ingredientes sencillos, sanos y con una buena presentación

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  44. Hola Catieu, guapa tu

    estic molt contenta de que t´agradi, segur que si la fas a casa et faran "la ola"..je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  45. Hola Sole, guapa tu

    encanta querida, para esto esta aquí, contenta de servirte..je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  46. Hola Romescaire, guapo tu

    Estic contenta de que t´agradi la composició,...sembla una aquarel-la , veritat ?

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  47. Hola Fatima,guapa tu

    celebro que te guste, a tu disposición
    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...