divendres, 30 d’abril del 2010

Verat al forn amb patates i ceba

Ingredients
Filets de verat nets d´espines
1 cap d´alls
1 fulla de llorer
Oli d´oliva
Sal
Pebre
1 raig de vermut blanc sec
Patates tallades a rodanxes
1 ceba

Preparació
Escalfar el forn a 190 graus.

Posarem les patates, la ceba tallada, la fulla de llorer i el cap d´alls en una safata de forn, condimentar amb sal i pebre al gust i regar amb un raig d´oli d´oliva, coure fins que les patates agafin color, ara i posarem a sobre els filets de verat, regar amb el vermut blanc sec, condimentar el peix i deixar al forn un 10 minuts.

Servir calent  i bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


dijous, 29 d’abril del 2010

BLAT TENDRE FREGIT AMB GUARNICIÓ D´ESPÀRRECS

INGREDIENTS

BLAT TENDRE MARCA NOMEN
OLI D´OLIVA
SAL PEBRE
ESPÀRRECS



BULLIR EL BLAT AMB AIGUA I UNA MICA DE SAL +PEBRE , 20 MINUTS ( ENCARE QUE EL PAQUET EN DIU 10 MINUTS I QUEDA CRU), ESCORRE I SOFREGIR A LA PAELLA AMB UNA MICA D´OLI D´OLIVA.


POSAREM ELS ESPÀRRECS EN UNA CASSOLA AMPLE AMB LA PROPORCIÓ D´UNA PART D´OLI D´OLIVA PER 2 PARTS D´AIGUA , TAPAR I DEIXAR REDUIR EL LIQUID FINS QUE QUEDEN DAURATS

MUNTAR EL PLAT I A GAUDIR D´UN BON ÀPAT

BON PROFIT

Pollastre arrebossat amb sèsam



Ingredients
Pit de pollastre tallat en filets
Sal
Pebre
Pa ratllat
Un ou batut
Sèsam
Oli de gira-sol per fregir

Preparació
Barrejar el pa ratllat i el sèsam.

Condimentar els filets amb sal i pebre al gust, passar els talls per ou batut i desprès pel pa ratllat, fregir amb abundant oli calent i recórrer sobre una reixeta.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 

ARRÒS CALDÒS AMB SÍPIA,BOLETUS,VERDURES I GAMBES

INGREDIENTS
500 GRAMS D´ARRÒS
PESSOLS
CEBA
PEBROT VERMELL
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
SAL
PEBRE
SÍPIA
GAMBES
BOLETUS
VI BLANC ESPECIAL PER CUINAR
AIGUA Ó BROU



A LA MATEIXA PAELLA SOFREGIR TOTS ELS INGREDIENTS, AIXÍ NO ES PERD RES DELS DIFERENTS SABORS, CUINAR-HO TOT PER SEPARAT DONCS CADA INGREDIENT NECESSITA UN TEMPS DE COCCIÓ DIFERENT.

1. - SOFREGIR LA SÍPIA TALLADA AL GUST I RESERVAR

2.- SOFREGIR LES GAMBES I RESERVAR.

3.- SOFREGIR ELS BOLETUS I RESERVAR

4.- FER UN BON SOFREGIT AMB LA CEBA + PEBROT + TOMÀQUET , CONDIMENTAR AMB SAL + PEBRE , I QUAN ESTIGUI QUASI CUIT, AFEGIR TOTA LA RESTE D´INGREDIENTS QUE TENIM RESERVATS. + UN RAIG DE VI ESPECIAL DE CUINA, DEIXAR COURE UNS 10 MINUTS.

5.- PASSAT AQUEST TEMPS POSAREM L´ARRÒS QUE SOFREGIREM UNS MINUTS I TOT SEGUIT L´AIGUA O BROU, DEIXAR COURE PROP DE 20 MINUTS, QUAN FALTIN 5 MINUTS I POSAREM LES GAMBES.

I A TAULA, BON PROFIT



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 22 d’abril del 2010

Farcellets d´espàrrecs amb pasta filo




La massa filo -o- brick, està forma pel moltes fines lamines de pasta, que en coure queda molt cruixent, i es utilitzada per fer farcida.

Es necessari hidratar la massa amb algún tipus de greix..... oli d´oliva, de gira-sol, mantega..., també es important que si estàs molta estona sense utilitzar-la, sigui coberta, en cas contrari ens quedará seca i trencadissa.
 
Ingredients

Espàrrecs

Pasta filo – o – brick

Sal

pebre

Oli d´oliva

Ceba

Tomàquet cherry

Cebollí

- opcional - Flor de sal

Preparació

Escollir els espàrrecs mes macos i reservar sencers.



Agafem la resta d´espàrrecs, tallat petits i sofregir junt amb la ceba tallada a juliana, amb 1 part d´oli i 2 parts d´aigua. - així ens quedarán tous-

Deixar reduir els líquids, treure i reservar.

Repetir la mateixa operació amb aquells espàrrecs que tenim reservats per decorar el plat.


Pintarem les fulles de massa filo, d´una en una amb un pinzell de silicona i el greix escollit, a casa agrada mes amb una mica d´oli d´oliva suau que amb mantega, -això ja al vostre gust -  les anirem posant unes sobre les altres, fins acabar amb totes les que necessitem fer servir- 


Tallar la pasta filo a quadrats o rectangles - això al gust - cada farcellet en te prou amb 2 -o- 3 fulles , sinó ens quedarán massa gruixuts ....formarem el farcellet posan dins els espàrrecs tallats i la ceba que hem cuinat abans, donarem una mitja volta i els tancarem.     Ja qui fa servir una fulla de cibulet per tancar el farcellet.


Els posarem en una safata de forn -o- en un motlle de fer magdalenes, a casa agrada més ja que així no perden la forma.


Fornejar uns 10/15 minuts, dependrà del forn i la mida.


Tot seguit o passarem al plat de servir,  decorar el plat amb els espàrrecs sencers i els tomàquets xerry, un fil d´oli d´oliva i un pessic de flor de sal.



Bon profit.



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ Desitjo que t´agradi, petonets Susanna











SONSETS DE BLANES EN TEMPURA

INGREDIENTS

SONSETS
SAL
PEBRE
OLI DE GIRA-SOL PER FREGIR
FARINA DE TEMPURA




AMB ANTELACIÓ PREPARAR LA TEMPURA:

POSAREM EN UN RECIPIENT FARINA DE TEMPURA I ANIREM AFEGÍN L´AIGUA FREDA POC A POC MENTRE ANEM REMENAN FINS QUE ENS QUEDI UNA TEXTURA SEMI-LIQUIDA, ( SI POSEM UNA CULLERA DINS TE QUE QUEDAR NAPADA )
I DEIXAR A LA NEVERA UNA ESTONA PERQUÈ REFREDI )

CONDIMENTAR ELS SONSETS AMB SAL I PEBRE, RESERVAR EN UN PLAT

POSAR OLI A LA PAELLA I QUAN JA ESTIGUI CALENT, ANIREM PASAN ELS SONSETS PER LA TEMPURA I ANIREM FREGIN A TANDES, SENSE QUE ENS QUEDIN MASSA APRETATS A LA PAELLA, ESCÓRRER SOBRE UN PAPER DE CUINA.

SERVIR I MENJAR CALENTETS, HUMMM BON PROFIT




CIGRONS I XAMPINYONS FREGITS

INGREDIENTS

CIGRONS BULLITS
XAMPINYONS LAMINATS
OLI D´OLIVA
SAL
PEBRE


NETEJAR ELS XAMPINYONS I POSAR-LOS UNS MINUTS DINS UN RECIPIENT AMB AIGUA I UNA CULLERADA DE FARINA, ( AIXÍ QUEDARAN BLANCS )

POSAR OLI EN UNA PAELLA I QUAN ESTIGUI CALENT, AFLUIXAR EL FOC QUASI AL MÍNIM , POSAR-HI ELS CIGRONS BULLIT QUE TINDREM ESCORREGUTS, TAPAR I DEIXAR FREGIR, DE TANT EN TANT REMENAR AMB LA MATEIXA PAELLA, SENSE TOCAR-LOS AMB CAP ESPÀTULA.

ESCÓRRER ELS XAMPINYONS I FREGIR-LOS AMB UNA MICA D´OLI QUE JA TINDREM AMB FORÇA TEMPERATURA, ( AIXÍ NO FAN AIGUA )

POSAR AL PLAT , CONDIMENTAR AMB SAL I PEBRE , SERVIR, MENJAR I BON PROFIT






Donuts, dones o berlines....fetes amb maquina especial sense greixos Ladolça ( aquestes son versió mini ) Formula n.1 2010







En surten moltes,  igual unes 40 ?  no se exactament doncs, jo les feia i anaven desapareixen...


FORMULA N.1 - 2010

Ingredients
260 grams de farina de rebosteria ( 200 grams de rebosteria + 60 grams de maizena )
80   grams de sucre *
250 grams de llet
3 ous
5 cullerades d´oli de gira-sol
1 culleradeta de llevat tipus "Royal "
1 pessic de sal

Oli de gira-sol per untar la maquina 

* A casa i posem només 80 grams de sucre, ja que desprès si i afegeixes sucre per sobre o xocolate ja tindran més dolçor, s´ en pot posar més si sou molt llaminers

* Una petita maquina de fer donuts eléctrica 


 Preparació
Tamisar la farina amb el llevat i reservar

Batre els ous i el sucre, després afegir  la llet, l´oli i al final la farina barrejada amb el llevat ....poc a poc fins que ens quedi ben integrada, tapar i deixar reposar uns 15/ 20  minuts a la nevera.       ( jo ja poso la massa directament a la nevera dins d´un biberó de cuina )

Posarem la " donutera " en marxa perquè agafi temperatura uns 10 minuts abans.

Passats els 15/ 20 minuts de repòs de la massa, pintar els motllos de la maquina amb un pinzell i una mica d´oli de gira-sol, ( ni han maquines que no es necessari ) amb l´ajuda d´una cullera, biberó de cuina, màniga pastissera ... omplir els forats.


Deixar coure per espai de ...entre 3 i 5 minuts ( dependrà del nostre aparell ) sense obrir la tapa, passat aquest temps retirar de la maquina, en ajudarem  amb la punta d´ un bastonet de fusta ,  si per l ´altra costat ens queden molt blanc els i donarem la volta, deixar coure un 1 minut  més......fets així queden com a la foto.

Es poden ensucrar, pintar de xocolate......o de res, igual de bons.

Bon profit


* Cada aparell es diferent ja que no tots tenen els mateixos W de potència , pel que el temps i la quantitat de peces, es orientatiu. 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susann



dimarts, 20 d’abril del 2010

PALMERES ENSUCRADES AMB SÈSAM



Ingredients
Una planxa de pasta de full ( millor si es rectangular )
Sucre
Llavors de sèsam

Ou batut per pintar les peces 


Preparació
Escalfar el forn a 200 graus

Estirar la pasta de full sobre el seu mateix paper, ensucrar per sobre, donar la volta a la planxa  i tornar a ensucrar, es importante que el sucre estigui ben escampat, apretar una mica perqué en i quedi enganxat.

Buscar el centre el rectangle i marcar, li posarem una capa de sèsam i també apretar una mica amb la ma plana perqué ens i quedi enganxat.
 
Ara anirem enrotllant pels dos costats de la peca de pasta de full fins arribar al centre, just en el punt on abans hem fet la marca, amb un ganivet esmolat, tallarem el rotllo en rodanxes que anirem dipositant en una safata de forn preparada amb un paper vegetal, pintar amb ou batut, li podem afegir per sobre unes llavors de sèsam i una mica de sucre.

Fornejar uns 20 minuts, deixar refredar sobre una reixeta....( el temps sempre es orientatiu, dependrà del vostre forn i mida de les peces )

Bon profit 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
 

ESPÀRRECS AMANITS AMB VINAGRETA DE TOMÀQUET





ESPÀRRECS
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA
TOMÀQUETS SECS ( QUE HAUREM TINGUT EN REMULL AMB OLI MILLOR DES D´EL DIA ABANS )
VINAGRE DE VI O DE CAVA


PREPARAR LA VINAGRETA,
EN UN RECIPIENT POSAREM UN BON RAIG D´OLI D´OLIVA DE QUALITAT, UN RAIG DE VINAGRE DE VI BLANC O CAVA, SAL, PEBRE , ELS TOMÀQUETS, TRITURAR I RESERVAR.

POSAREM ELS ESPÀRRECS EN UNA CASSOLA AMPLE AMB LA PROPORCIÓ D´UNA PART D´OLI D´OLIVA PER 2 PARTS D´AIGUA , TAPAR I DEIXAR REDUIR EL LIQUID FINS QUE QUEDEN DAURATS

POSAR A LA PLATA DE SERVIR, I AMANIR AMB LA VINAGRETA .

( TANT ESTAN BONS FREDS COM CALENTS )

BON PROFIT


dilluns, 19 d’abril del 2010

Espàrrecs amb tempura de safrà


Ingredients
Espàrrecs ( millor si son frescos )
Oli de gira.sol per fregir
Sal
Pebre
Farina de tempura
Safrà

Preparació
Posarem en un recipient la farina de tempura i el safrà i afegirem aigua freda cop a cop sense deixar de remenar fins que ens quedi la barreja amb una textura semi-liquida ( si posem una cullera ens te que quedar napada ) reservar a la nevera una estona, que ens quedi ben freda.

Escaldar els espàrrecs uns minuts, escórrer i reservar.

Passar els espàrrecs per la tempura i fregir a tandes amb oli ben calent, escórrer sobre una reixeta, queden molt bons i cruixents, molt menjar acabat de fer.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



Musclos amb vinagreta de tomàquets secs






















Ingredients
Musclos
Un raig de vi especial de cuina ( ó vermut blanc sec )
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Tomàquets secs que haurem tingut en remull amb oli d´oliva millor des del dia abans )
Vinagre de Xères o al cava
Fuller de llorer

Preparació
Primer de tot preparar la vinagreta, en un recipient posarem un bon raig d´oli d´oliva, un raig de vinagre, sal, pebre, els tomàquets ...triturar tot i reservar.

* Aquest pas també el poder fer amb antelació.

Posarem els musclos al foc en una olla, regar amb un raig de vi o vermut, posar un parell de fulles de llorer, tapar l´olla i deixar uns minuts perque els musclos s´obrin, retirar el foc, treura una closca i passar.los a una planxa que ja tindrem calenta al foc, coure uns 10 minuts  i emplatar.

Amb una cullera o biberó de cuina regarem els musclos amb la vinagreta que tenir reservada i servir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 





Calamars farcits de botifarra de pagès




UN TRUC PERQUÉ TANT LA CARN COM EL PEIX ENS QUEDI MÉS TENDRE I MELÓS ...una estona abans posarem el producte en una safata amb un dit de llet.......

Ingredients
Calamars sencers ( que siguin més o menys de la mateixa mida )
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Dues fulles de llorer
Botifarra crua de pagès
Un raig de vermut blanc sec
Avellanes torrades
Alls i julivert

* Per acompanyar Arròs bullit
* Al donar la volta als calamars no fa falta posar escuradents, ja es tanquen sols.
 
Preparació
Netejar els calamars i sense treure les aletes donar la volta ( com si fos un mitjó) , si son petits ens valdrà amb un dit, si son grossos jo o faig amb una cullera de fusta, fer amb precaució que no es trenquin )

Farem un sofregit amb la ceba tallada petita, quan estigui ben cuita i afegim la tomàquet i reservar.

Ara sofregirem la carn de la botifarra esmicolada, quan comenci a agafar color i afegirem les potes dels calamars, donar unes voltetes i tot seguit afegirem unes cullerades del sofregit que tenim reservat.

Omplir els calamars amb aquest farcit, jo o faig amb una màniga pastissera i va molt be.

 Els posarem en una cassola que ja tindrà unes gotes d´oli d´oliva calent, els i donarem unes voltetes perquè agafin color, seguidament i posarem la resta dels sofregit que tenim reservat, el llorer, una picada amb les avellanes uns alls i una mica de julivert, un raig de vermut blanc sec, els cobrirem al aigua, condimentar amb sal i pebre al gust, i a foc baix deixarem que el suc es redueixi.

Servir acompanyats d´un arròs bullit i bona companya

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

 







Verat a la planxa amb pebrot vermell


Beneficis per la salut si es menja peix blau un parell de cops a la setmana.


Es pot consumir fresc, congelat, en salaó o en conserva, però, en qualsevol cas, és font de proteïnes, vitamines, minerals, iode, ferro fòsfor....redueixen els nivells de triglicèrids a la sang...entre altres

Ingredients
Verat obert per la meitat i net d´espines
Pebrot vermell tallat petit o a tires
Oli d´oliva
Alls tallats a rodanxes sense la pell
Sal en flor
Pebre negra

Preparació
Escalfar una planxa fins que quan i tirem unes gotes d´aigua facin perles.

Posar en un plat un raig d´oli d´oliva i untar les peces de verat pels dos costats, condimentar amb pebre i tot seguit col.locar sobre la planxa calenta.

Mentre en una paella amb oli d´oliva, fregirem el pebrot vermell i els alls, un cop cuit retirar, emplatar, i sobre col.locarem les peces de varat, regar amb el suquet de la paella i condimentar amb la flor de sal.

Bon profit

Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna






dissabte, 17 d’abril del 2010

Cigrons estofats amb ou ferrat


Ingredients
Cigrons bullits
Tomàquet fregit
Ceba
Pebrot vermell
Pebrot verd
Sal
Pebre
Ous
Oli d´oliva

Preparació

Fer un bon sofregit amb ceba i pebrots, quan ja estigui quasi fet afegir el tomàquet fregit.

Posarem en una cassola el cigrons que ja tenim bullits i els fregirem una mica amb oli d´oliva, després i afegirem el sofregit que tenim preparat, condimentar amb sal, pebre i un vas d´aigua, remenar i deixar reduir.

Mentre preparem el ous ferrats

Muntar el plat amb una base de cigrons amb salsa i a sobre li posarem els ous.

Servir calents, bon profit..

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

LLUÇ AMB TEMPURA DE SAFRÀ


INGREDIENTS

LLOMS DE LLUÇ SENSE ESPINES
AIGUA MOLT FREDA
SAL
PEBRE
SAFRÀ
FARINA DE TEMPURA
OLI DE GIRA-SOL PER FREGIR



AMB ANTELACIÓ PREPARAR LA TEMPURA:

POSAREM EN UN RECIPIENT FARINA DE TEMPURA + SAFRÀ I ANIREM TIRÀN L´AIGUA FREDA POC A POC MENTRE ANEM REMANAN FINS QUE ENS QUEDI UNA TEXTURA SEMI-LIQUIDA, ( SI POSEM UNA CULLERA DINS TE QUE QUEDAR NAPADA )
I DEIXAR A LA NEVERA UNA ESTONA PERQUÈ REFREDI )

ESCALFAR L´OLI

TALLAR ELS LLOMS DE LLUÇ A QUADRATS I CONDIMENTAR AMB LA SAL I EL PEBRE
PASAR-LOS PER LA TEMPURA FREGIR, I DEIXAR ESCÓRRER L ´ACCÉS D´OLI SOBRE UNA REIXETA UNS MINUTS.

SERVIR CALENT I BON PROFIT





divendres, 16 d’abril del 2010

LLONZES DE PORC AMB SAMFAINA I PATATES



Ingredients
Llonzes de porc
Sal
Pebre
Sucre
Oli d´oliva
Patates especials de fregir
Pebrot vermell
Pebrot verd
Tomàquet cru triturat
Ceba
Vi especial per cuinar
Enciam
Flor de sal
Oli de gira-sol per fregir les patates

Preparació
Pelar ,  tallar les patates i reservar amb aigua.

Fer un sofregit amb la ceba i els pebrots, quan ja comenci a quedar tou ,afegir el tomàquet triturat i condimentar amb sal i pebre al gust, una culleradeta de sucre per matar l ´acides del tomàquet i un raig de vi de cuina , deixar reduir i reservar.
 Posar una planxa al foc i cuinar les llonzes sense posar.hi la sal, només el pebre,...mentre fregir les patates.

Servir les llonzes calentes, acompanyades amb la samfaina, les patates, unes fulles d´enciam, regar tot amb un raig d´oli d´oliva , i condimentar amb la flor de sal.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

FIDEUS A LA CASSOLA AMB LACÓN FUMAT

INGREDIENTS

1 PAQUET DE LACÓN FUMAT
500 GRAMS DE FIDEUS
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
1 CEBA
1 PEBROT VERMELL
FORMATGE DE CABRA
SUCRE

TALLAR EL LACÓN PETIT I RESERVAR.

BULLIR ELS FIDEUS SEGUIN LES INSTRUCCIONS DEL FABRICANT, ESCÓRRER ( SENSE PASSAR PER SOTA DE L´AIGUA ) I POSAR EN UNA CASSOLA I TOT SEGUIT REGAR AMB UN RAIG D´OLI I REMENAR, QUEDEN DESENGANXATS I LLEUGERS.

FER UN SOFREGIR AMB LA CEBA+ PEBROT+ TOMÀQUET I AFEGIR A LA CASSOLA DELS FIDEUS JUNTAMENT AMB EL LACÓN, POSAR AL FOC , REMENAR I DEIXAR COURE TOT JUNT UNS 15 MINUTS FINS QUE PERDI TOTA LA HUMITAT.

SERVIR AMB UNA RODANXA DE FORMATGE DE CABRA ENSUCRADA I CREMADA

BON PROFIT


Peus de porc rostits

Ingredients
Peus de porc bullits
Sal
Pebre negre
All i julivert picats
Aigua
Oli d´oliva
Un raig de vi especial per cuina

Preparació
Agafar els peus de porc bullits i els posarem dins d´una cassola que tingui tapa, i posarem dues parts d´aigua i una part d´oli d´oliva, just que quedin coberts, condimentar amb sal i pebre al gust, tapar i deixar bullir fins que hagi refuit el liquid, regar amb un raig de vi de cuina i espolsar a,b all i julivert picants, deixar altre cop que reduixi el vi, i ja estan a punt per menjar.
Bon profit
  
 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

BACALLÀ EXPRESS

INGREDIENTS

LLOMS DE BACALLÀ DESALLATS
OLI D´OLIVA
PEBRE NEGRE
ALLS I JULIVERT PICATS
VERMUT BLANC SEC


ESCALFAR L´OLI A FOC MIG, QUAN JA ESTIGUI CALENT POSAREM EL BACALLÀ PER LA PART DE LA PELL I DEIXAREM QUE COGUI I TREGUI LA SEVA GELATINA NATURAL DE LA PELL DURANT UNS 5 MINUTS , DONAR LA VOLTA I COURE PEL ALTRE COSTAT, CONDIMENTAR AMB UNA MICA DE PEBRE I RETIRAR DEL FOC.

DEIXAR REDUIR UNS MINUTS ELS SUCS DE LA PAELLA QUE I AFEGIREM UN RAIG DE VERMUT BLANC SEC , RETIRAR DEL FOC I POSAR-HI ELS ALLS I EL JULIVERT PICATS QUE QUEDARAN FREGITS AMB L´ESCALFOR DEL SUC, I ABOCAR PER SOBRE EL BACALLÀ

I A MENJAR, BON PROFIT


dimecres, 14 d’abril del 2010

Truita d´espàrrecs


Ingredients
Espàrrecs verds frescos
Ous
Sal 
Pebre negre ( opcional )
Oli d´oliva

Preparació
Netejar els espàrrecs i posar en una paella amb una part d´oli i dues parts d´aigua.

Tapar i deixar reduir fins que no quedi gens d´aigua i agafin color, en aquest moment treure i reservar,.

Batre els ous, condimentar amb sal, afegir els espàrrecs, i fer la truita amb unes gotes d´oli d´oliva calent.


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


dimarts, 13 d’abril del 2010

Arròs amb sípia, gambes i xampinyons


Ingredients

500 grams d´arròs
Gambes 
Sípia tallada petita
Xampinyons làminats
Pebrot vermell tallat petit
Ceba tallada petita
Grans d´alls amb pell
1,500 L. aigua o brou
Pebre negra
Sal
Un raig de vi especial per cuinar
Tomàquet fregit
Oli d´oliva


Preparació
Sofregir a la mateixa cassola que i farem l ´arròs les gambes, la sípia i els xampinyons, retirar i reservar.

En el mateix oli sofregir el pebrot, la ceba i els alls fins que estigui tot quasi daurat, afegirem els ingredients que tenim reservats ( menys les gambes ) així com el tomàquet fregit, remenar i abocar un bon raig de vi, deixem reduir ( mentre passar l ´arròs per aigua perquè tregui part del seu midó, si volem que ens quedin els grans solts ).

Quan ja s'hagi evaporat el vi i posarem l´arròs que deixarem sofregir uns minuts, tot seguit l´aigua o brou que tindrem calent, condimentar amb sal i pebre al gust, coure uns 15 minuts afegir les gambes apagar el foc i deixar 5 minuts més.

* El temps es orientatiu doncs dependrà del tipus d´arròs.

Bon profit

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna