dijous, 6 de juny del 2024

Mongetes -o- fesols secs.....propietats i virtuts






 
                                                               

https://enrocalacuina.blogspot.com/search/label/LLEGUMS%20%2F%20%20Mongetes%20o%20fesols

Les mongetes o fesols secs son un aliment que no pot faltar a la nostra dieta i hem de consumir-ne tot l´any, calentes a l´hivern, tèbies o fredes pel estiu.  

La mongeta es un aliment que no conté colesterol, seria ideal que el seu consum i en totes les edats fora entre 3 a 4 cops a la setmana.


Propietats i virtuts...
Son riques en vitamina B9, magnesi, potassi, fibra, ferro, proteïnes, calci, iode, sodi, vitamina C, fòsfor pels nostres ossos i dents.

El fesol -o- mongeta està format d´un 25 % de fibra recomanable per les persones diabètiques,  regulen el transit intestinal,  també tenen un 50 % d´hidrats de carboni complexes, portadors d´energia de llarga durada, a més de tenir un efecte saciant, ideals en dietes de control de pes,    ... entre d´altres...
 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna