Aquest rodó de pollastre ha estat cuit a baixa temperatura, en olla de ferro, per un total de 4 hores....sense presses...
* Si no en tenim, no passa res, en una cassola normal -o- al forn, el secret es cuinar a baixa temperatura.
Ingredients
Un pollastre sencer sense ossos ( aquests ha estat farcit només de carn de botifarra crua )
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Una branca de Romaní
Un cap d´alls amb pell
Unes cebes petites
Uns tomàquets
Un vas de conyac - del bo -
Prunes
Pinyons
Oli d´oliva
Una cullerada de llar de porc
* Podem demanar al carnisser que ens faci la feina de treure els ossos i farcir-lo.
Preparació
Condimentarem el rodó de pollastre amb sal i pebre al gust.
Posarem un raig d´oli d´oliva i la cullerada de greix de porc a la cassola, quan estigui calenta daurem el rodó de pollastre per tots costat durant uns minuts, ara li afegirem les cebes, els alls, els tomàquets i la branca de romaní.
Tapar la cassola i deixar que cuini a foc molt baix,...de tant en tant donar una ullada, i la volta a la peça de carn.
Mentre posarem les prunes en remull amb un raig de conyac del bo i reservar.
Quan falti una mitja hora per acabar la cocció afegir les prunes amb el conyac, també els pinyons, un cop acabat el temps deixar refredar dins de la mateixa cassola.
Es millor es fer el plat d´un dia per l´altre, un cop freda la peça, reservar a la nevera.
La peça freda es talla sense problemes, es pot fer amb antelació a l´hora de menjar-lo, reservarem també el líquid resultant de la cocció.
Abantes de servir-lo ,escalfar al forn, al micro, a la fregidora d´aire.... i regar amb el seu propi suc.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna