TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dilluns, 30 de setembre del 2024

Palmeres de pasta de full amb sucre moreno




Ingredients
Una planxa de pasta de full ( rectangular )
Sucre moreno
 
Opcional : licor d´anís dolç ( a casa Del Mono )


Preparació
Escalfar el forn a 200 graus

Estirar la pasta de full sobre el seu mateix paper, ensucrar per sobre, donar la volta a la planxa i tornar a ensucrar pel altre costat, es importante que el sucre estigui ben escampat, apretar una mica perqué en i quedi enganxat.

Buscar el centre el rectangle i marcar, ara anirem enrotllant pels dos costats de la peca de pasta de full fins arribar al centre, just en el punt on abans hem fet la marca, amb un ganivet esmolat, tallarem el rotllo en rodanxes que anirem dipositant en una safata de forn preparada amb un paper vegetal, li podem afegir una mica de sucre per sobre, i li obrirem " els orelles " una mica cap en fora.

Fornejar entre 15 i 20 minuts  ( el temps sempre es orientatiu, dependrà del vostre forn i mida de les peces ) deixar refredar sobre una reixeta....

* Opcional, al moment de treure del forn i podem fer un "xuxu" amb un espray i licor d´anís dolç....ens quedarán brillants....

Bon profit 


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 24 de setembre del 2024

Salvem el Pla de Balasc- Santa Susanna ( Maresme ) 24.09.2024

 

 

24.09.2024

 

Pagesos del Maresme fan aturar les obres d’un vial que travessa la zona agrícola de Santa Susanna

Els afectats avisen que la intervenció de l'Ajuntament afecta un espai de màxima protecció del PDUSC


Pagesos del Maresme han fet aturar les obres del futur vial que, a través de la zona agrícola del Pla de Balasc, ha de connectar la zona hotelera de Santa Susanna amb un pas soterrat de grans dimensions per sota de la via del tren i que arribarà fins a la platja

Una vintena de tractors han travessat les tanques perimetrals de l’obra, ja iniciada, i que era a punt d’arribar als terrenys d’un dels pagesos contraris a l’expropiació. “Som aquí intentant que no ens entrin”, ha explicat Ernest Pujadas. Des d’Unió de Pagesos alerten que el projecte de l’Ajuntament de Santa Susanna només persegueix enriquir el sector turístic a canvi d’intervenir en un espai de màxima protecció del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC).

* * * * * * * * * * * *
19.09.2024

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 19 de setembre del 2024

Ganache de xocolate blanca




Ingredients pel ganache de xocolate blanca 
( La formula es 1/4 part de nata de muntar mínim 35 % matèria grasa + 3/4 parts de xocolate blanca)

300 grams de xocolate blanca ( que sigui de qualitat )
100 grams de nata de muntar 

Preparació
Posarem la nata en un cassó al foc,- foc suau- li deixarem durant 10 minuts, ( la petita proporció que porta d´aigua  desapareixerà ), ara retirar del foc i anirem incorporant la xocolate blanca esmicolada mentre anem remenant perqué quedi desfeta.

Es molt important que no ens i quedi cap grumoll, seguidament la taparem amb paper film - que toqui directament amb la xocolate- així no ens i farà crosta......un cop freda posarem a la nevera mínim 4 hores.

Al moment de fer-la servir per cobertura -o - farcir, la passarem per la batedora perqué agafi cos i ja la tenim a punt.



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Salvem el Pla de Balasc- Santa Susanna ( Maresme ) 19.09.2024






 

24 de setembre del 2024


Pagesos del Maresme fan aturar les obres d’un vial que travessa la zona agrícola de Santa Susanna


Els afectats avisen que la intervenció de l'Ajuntament afecta un espai de màxima protecció del PDUSC


Pagesos del Maresme han fet aturar les obres del futur vial que, a través de la zona agrícola del Pla de Balasc, ha de connectar la zona hotelera de Santa Susanna amb un pas soterrat de grans dimensions per sota de la via del tren i que arribarà fins a la platja

Una vintena de tractors han travessat les tanques perimetrals de l’obra, ja iniciada, i que era a punt d’arribar als terrenys d’un dels pagesos contraris a l’expropiació. “Som aquí intentant que no ens entrin”, ha explicat Ernest Pujadas. Des d’Unió de Pagesos alerten que el projecte de l’Ajuntament de Santa Susanna només persegueix enriquir el sector turístic a canvi d’intervenir en un espai de màxima protecció del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC).



Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


dimecres, 18 de setembre del 2024

Pastís tipus genovès, amb cobertura de ganache de xocolate blanca i farcit de crema - MAKSIM


Ingredients per la base del pastís
350 grams de farina fluixa -tamisada-
350 grams de sucre
    7 ous ( de 50 grams cada un )
(No porta pas tipus de llevat )

* El pes de la farina i del sucre es el mateix del pes dels ous.
* A casa però  i posem menys sucre, ja que després la decoració es dolça.
* Hem fet servir un motlle de 24 cm
* Si el pastís te que anar decorat i farcit, es millor un cop fred,  embolicar amb paper film i reservar unes hores

Preparació
Batre les clares amb la meitat del sucre fins aconseguir una massa espessa  i reservar.   

Ara batre els rovells amb la resta del sucre fins aconseguir una crema espessa, tot seguit i afegim la farina i les clares d´ou a tandes, mentre anem remenant amb molta precaució que no ens baixi l´aire de la massa.

Fornejar a temperatura moderada  ( 160 º ) en un motlle engreixat i enfarinat, uns 30 a 35 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle. 

Desemmotllar i refredar sobre una reixeta.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Ingredients per la crema pastissera
200  grams de sucre ( dependrà del que agradi el dolç a casa )
  90  grams de midó de blat - o- Maizena
    8 rovells d´ou
    1 litre de llet
Canyella en pols  - o- una branca
La pell d´una llimona

Preparació
Separar els rovells de les clares i reservar aquestes per a una altra preparació.

Barrejarem en un bol els rovells amb el sucre.

Posarem al foc la llet, amb la canyella i la pell de llimona, quan estigui a punt de bullir la retirarem del foc i barrejarem batent sense parar però suaument als rovells amb el sucre que hem preparat abans.

Colar per evitar impureses i tornar a posar al foc remoure fins que la espàtula ens quedi lleugerament napada, és el moment d'afegir la maizena que tindrem dissolta en una mica de llet freda, remenar altra vegada fins aconseguir l'espessor desitjat.

Retirar del foc, abocar a un recipient perquè refredi, tapar amb un film perquè no formi crosta que ha de tocar la crema.

Un poc freda reservar a la nevera fins el moment de fer servir.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

Ingredients pel ganache de xocolate blanca 
( La formula es 1/4 part de nata de muntar mínim 35 % matèria grasa + 3/4 parts de xocolate blanca)
750 grams de xocolate blanca ( que sigui de qualitat )
200 grams de nata de muntar 

Preparació
Posarem la nata en un cassó al foc,- foc suau- li deixarem durant 10 minuts, ( la petita proporció que porta d´aigua  desapareixerà ), ara retirar del foc i anirem incorporant la xocolate blanca esmicolada mentre anem remenant perqué quedi desfeta.

Es molt important que no ens i quedi cap grumoll, seguidament la taparem amb paper film - que toqui directament amb la xocolate- així no ens i farà crosta......un cop freda posarem a la nevera mínim 4 hores.

Al moment de fer-la servir per cobertura -o - farcir, la passarem per la batedora perqué agafi cos i ja la tenim a punt.

***************************************************************************************

Engalanar el pastís
Ara només tenim que obrir el pastís per la meitat, farcir amb la crema pastissera i cobrir amb ganache de xocolate blanca, decorar al vostre gust......i a gaudir.


* * * * * * * * * * * * * 
Sembla molt complicat , però es molt i molt fàcil  de fer a més de deliciós, 
Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 10 de setembre del 2024

2024 11 DE SETEMBRE DIADA NACIONAL DE CATALUNYA




Himne nacional de Catalunya.

Catalunya triomfant,
tornarà a ser rica i plena.
Cap arrere aquesta gent
tan ufana i tan superba.

Bon cop de falç !
Bon cop de falç, Defensors de la terra!
Bon cop de falç !

Ara és hora, segadors,
Ara és hora d'estar alerta.
Per quan vingui un altre juny
esmolem ben bé les eines.

Bon cop de falç !
Bon cop de falç, Defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Que tremoli l´enemic
en veient la nostra ensenya.
Com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes.


Bon cop de falç !
Bon cop de falç, defensors de la terra!
Bon cop de falç !


Lletra  ; Emili Guayevents 
Música; Francesc Alió  





Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...