TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dijous, 9 de maig del 2024

Nyoquis de patata al vapor





Una mica d´informació per qui no els conegui

Els nyoquis són un tipus de pasta italiana que está elaborada amb farina, rovell d´ou sal i el seu ingredient principal es la patata bullida.  Encara que també es poden fer amb altres vegetals con carbassa, carbassó, espinacs, i canviar la farina per sèmola, farina de blat de moro...

La massa es pots preparar a casa ( ja compartiré la formula ) -o- si no en tenim ganes de passar temps a la cuina, es poden comprar ja preparats.....

Ingredients
Nyoquis 

Sal
Tomàquet fregit
Pebre - opcional -
Formatge ratllat


Preparació
Tant fàcil com posar als nyoquis a la nostre olla de vapor quan l´aigua ja comenci a bullir, el temps aprox. pot variar entre uns 10 a 15 minuts, dependrà de la potencia que tinguem el fogó i de la quantitat de peces que i hem posat.

Després només tenim que condimentar amb sal, pebre al gust, tomàquet fregit i formatge ratllat.

Bon profit i si en bona companya, millor !!!

 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 8 de maig del 2024

Macarrons a la cassola amb api, pastanaga i pèsols...del Maresme




Ingredients
Macarrons 
Sal
Pebre
Tomàquet fregit
Oli d´oliva
Ceba  
Pastanaga  
Api
Pèsols....del Maresme
Vi de cuina
* Un got de l´aigua de bullir els macarrons

Preparació
Ratllar la ceba, la pastanaga, tallar petit l´api, reservar ....  i fer arrancar el bull als pèsols.

Bullir els macarrons  ( que quedi la pasta una mica forta ) i guardar un got de l´aigua del bullit.

En una paella amb una mica d´oli oliva,  sofregirem la pastanaga, l´api i la ceba, quant comenci a agafar color afegir els pèsols,  condimentar amb sal i pebre al gust, al cap d´uns minuts i tirarem un bon raig de vi de cuina, quan el vi ja estigui evaporat es l´hora de posar el tomàquet fregit, deixarem coure tot plegat uns 10 minuts aprox.,   * Aquest pas també el podem fer a la fregidora d´aire sense greixos, a casa o fem.   

Després i posarem els macarrons que tenim bullits i el got de l´aigua del bullit ( aquest pas fa que els macarrons ens quedin més melosos )

Barrejar que quedi tot ben integrat, cuinar fins que s´hagin begut la seva aigua,  ..... i servir.

Bon profit i si es en bona companya...millor !!!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 7 de maig del 2024

Truita i pa amb tomàquet.....no es pot demanar res millor !!




Per a ser Feliç no és necessari de grans banquets amb productes cars i complicats.

Amb uns molt senzills ingredients que són fàcils de trobar en qualsevol cuina , podem gaudir d'un àpat fantàstic que ens donarà un gran plaer al nostre paladar....

Ingredients
Pa de coca
Tomàquets de sucar
Ous ...si son dels bons millor !
Oli d´oliva

Preparació
1.- Torrar el pa.

2.- Fer la truita amb oli d´oliva.

3.- Sucar el pa de coca amb tomàquet i un raig d´oli d´oliva.

I a gaudir del moment........Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

2024 Festa de Sant Isidre , diumenge 19 de Maig







Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 6 de maig del 2024

2024 Revetlla popular de Sant Isidre a Santa Susanna






Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Carn picada de vedella i porc amb un toc de nata lleugera, cuinada amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova




Ingredients
Carn picada al gust ( nosaltres vedella i porc )
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Tomàquet fregit
Nata lleugera
 
 
La funció de la llet - en aquest cas la nata - es estovar  el producte gràcies a uns enzims que conté, que fa que es trenquin les proteïnes i la carn -o- el peix quedi mes tendre.


Preparació
Posarem tots els ingredients ( menys la nata lleugera i el tomàquet fregit) en un recipient apta per anar a la fregidora ( nosaltres fem servir un motlle de fer pastissos de metall ), condimentar amb sal, pebre, un dit d´aigua i una mica d´oli....



i ja està a punt per passar a Lanova.




Hem posat a 180  graus uns 30 minuts, ara li afegirem el tomàquet fregit i la nata lleugera, afegir uns 10 minuts mes,... de tant en tant, vigilar i remenar, si es necessari afegir uns minuts més.

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i l ´últim pas el feu a la paella a foc no massa fort.

Es ideal per acompanyar, arròs bullit, pasta, farcir crestes, ...fins i tot una pizza.


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 5 de maig del 2024

Pa de pessic de Vic





Ingredients
150 grams de sucre
100 grams de maicena
  50 grams de farina de tot ús
    6 ous
    1 pessic de sal
       vainilla - opcional 

Sucre pols per decorar

* Forn     : a 160 graus
* Temps  : uns 30 a 35 minuts
* Motlle de 20 cm. de diàmetre.
* El nostre pa de pessic está fet amb el doble de quantitats ja que era per molta gent.
* El de casa, per sobre abans de posar al forn, li vàrem afegir ametlles laminades.
* Penseu que no porta cap tipus de llevat, per que tot el volum li tenim que donar nosaltres en batre molta estona, tant els rovells com les clares.
* Aquest color groc tant preciós es per haver fet servir ous de pagès km. zero, zero, tot un luxe...no porta cap tipus de colorant, es tot autèntic i natural.

Preparació
1.- Tamisar les dues farines juntes i reservar.

2.- Folrarem el motlle amb paper vegetal, o untat amb mantega i espolsat de farina.

3.- Separar els rovells de les clares de 5 ous.

4.- Batre els 5 rovells + l ´ou sencer + 100 grams de sucre ( aquí es quan se li pot afegir la vainilla ) fins que ens quedi molt escumós i hagi doblat el seu volum.

5.- Batre les 5 clares a punt de neu amb un pessic de sal,  quan comencin a agafar cos, li afegirem els 50 grams de sucre que tenim reservats, continuar batent fins que ens quedin a punt de neu forta, o sigui que pugis dibuixar muntanyetes per sobre.

6.- Afegirem un parell de cullerades de les clares batudes al recipient on tenim els rovells, remenar fins integrarles, ara anirem intercalant cullerades de farina, i cullerades de clares, amb moviments de dalt  a baix, amb suavitat, perquè no es baixi la massa i perdi aire.

7.- Abocar la massa en el motlle que ja tindrem preparat i fornejar uns 30/35 minuts, dependrà del forn.

8.- Un cop cuit apagar el forn i deixar dins durant 10 minuts amb la porta una mica oberta, així evitarem que s´ ens desinfli si el trèiem de cop, passat aquest temps desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.

9.- Un cop fred decorar amb sucre pols.

Bon i dolç profit.

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 4 de maig del 2024

Truita de pèsols del Maresme i fesols de Santa Pau




Ingredients
Ous ( aquest color groc tant preciós, es que son de pagés...km zero...tot un Luxe )
Fesols de Santa Pau bullits ( també es pot fer amb fesols del ganxet )
Pèsols,  que els i haurem fet arrancar el bull abans.....nosaltres del Maresme
Sal
Pebre - opcional- encare que li dona un toc molt bo
Oli d´oliva

Preparació
Passarem els pèsols i els fesols per la paella amb una mica d´oli d´oliva,  condimentar de sal al gust, batre els ous, barrejar, fer la truita daurada al gust.

Un àpat ràpid, sa i boníssim .....,.hummm ( ideal per la carmanyola...)

* Truc
Perqué ens quedin sempre unes truites així de precioses, lo ideal es tenir una paella única i exclusivament per fer truites, la de casa es de 20 cm, i queden perfectes.


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 3 de maig del 2024

Roses de pasta de full i confitura de nabius



Ingredients
Pasta de full
Ou batut
Confitura de nabius

Sucre en pols per decorar
 

Preparació
  
Estirar la pasta de full i amb un got -o- talla pastes ,  tallarem unes rotllanes, la mida ja al vostre gust, per cada rosa em fet servir tres unitats, les sobreposarem per un costat, en el centre a tot lo llarg i posarem amb l´ajuda d´una cullera, una tira de confitura de nabius, ara plegar per la meitat i enrotllar, ens quedarà com el capoll d´una rosa  - si les posem dins d´un motlle de fer magdalenes, no es deformarán gens  - si no en teniu , no passa res.

Pintar per sobre amb l´ou batut.

Fornejar a 200 graus per espai entre uns 15/20  minuts, dependrà del forn i la mida de les roses.

Deixar refredar sobre una reixeta, un cop fredes decorar amb sucre en pols.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 2 de maig del 2024

Pastís de xocolate recobert d´avellanes de Reus





* Les avellanes de Reus, tenen el segell de DOP, Denominació d´Origen Protegida, aquestes son les nostres, les de casa.

* Tenen una molt alta qualitat, de les millors i son molt apreciades, el 90 % de la producció de les avellanes de tot l´estat son produïdes a Catalunya. 💓
Pastís de Xocolate, nosaltres hem fet servir xocolate Milka i les avellanes, per descomptat de Reus.

* També el podem fer amb altres xocolates,...això ja o deixem al vostre gust.

Motlle         20 cm
Forn           160 / 165  graus, posar al segon nivell des de baix
Temps        Uns 35 minuts ( orientatiu )

Ingredients
Pel pastís
5 ous grossos ( -o- 6 ous si son petits )
200 grams de farina de rebosteria
1 culleradeta de Royal
60 grams de xocolate Milka ( que desfarem i deixarem refredar)
100 grams de mantega ( desfeta i freda )
1 pessic de sal

Per la cobertura
100 grams de xocolate Milka
20 grams de mantega
Avellanes esmicolades - no triturades- si son de Reus, millor !

Preparació
Muntar les clares a punt de neu i reservar.

Barrejar els rovells amb la mantega, afegir la xocolate, la farina tamisada amb el llevat, i al final les clares a punt de neu.

Fornejar a 16o / 165  graus  uns 35 minuts, temps orientatiu, ja sabeu que cada forn va diferent.

Un cop fet, refredar sobre una reixeta, cobrir de la xocolate desfeta amb la mantega al bany maria, posarem per sobre la xocolate, després les avellanes esmicolades i decorar al gust.

Bon profit i a gaudir

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 1 de maig del 2024

Carbassó a rodanxes, cuinat amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova


Ingredients
Carbassó
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Una mica d´aigua

* Per tallar les llesques que ens quedin perfectes recomanem disposar d´ una ...mandolina, es una bona inversió a la cuina i ni han de molts preus.



Preparació
Tallar els carbassons a rodanxes, posar en una safata, condimentar amb sal, pebre i una mica d oli d oliva, remenar perquè l ´oli quedi ben escampat per totes les peces, ara les posarem en un recipient que ens entri a la nostre fregidora d´aire, en el de haurem posat 1/2 dit d´aigua....

Ja les tenim a punt per passar a Lanova.

Les hem posat a 180 - uns 15 minuts, de tant en tant, vigilar,  donar la volta amb espàtula de fusta o silicona i deixar a la mateixa temperatura uns minuts més....

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i fer a la paella o planxa.

Esperem que sigui del vostre gust, Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 30 d’abril del 2024

Macarrons a la Norma




Ingredients
Macarrons
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Tomàquet fregit
Ceba
Alls
Albergínies

Formatge ratllat baix en greixos
* Tota la part fregida esta feta amb la fregidora d´aire sense greixos, queda molt bé i més lleuger.

Preparació
Sofregir la ceba tallada fina, els alls picats amb unes gotes d´oli , quan ja estigui cuit i afegim el tomàquet fregit, condimentar amb sal i pebre al gust.
* Nosaltres o hem fet amb la fregidora d´aire.

Mentre tallar les albergínies a daus sense treure la pell, les deixem una estona amb aigua i una cullerada de farina, escórrer i fregir en oli d´oliva.
* Nosaltres o hem fet amb la fregidora d´aire.

Coure la pasta seguint les instruccions del fabricant, escórrer, afegir a la salsa de tomàquet, les albergínies i barrejar tot. 

Passar a una safata de forn, cobrir de formatge ratllat i gratinar.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 29 d’abril del 2024

Merenga francesa



 


Ingredients
Clares d´ou a temperatura ambient  ( reservar els rovells per fer crema catalana ...per exemple )
Sucre en pols - el doble del pes de les clares -
Una cullerada sopera de suc de llimona  ( vinagres - o -  cremor tàrtar )
Un pessic de sal

Opcional : 
Colorant alimentari
Vainilla
Si no la vols tant dolça, retira una mica de sucre i canvia el seu mateix pes per maicena.
Boletes de colors, perles, fideus de xocolate 


Preparació
Escalfar el forn a 100 graus, només calor a baix.

Batre les clares juntament amb el pessic de sal, quan ja comencin a agafar cos i afegirem el sucre en pols a tandes... ( si voleu rebaixar la dolçor canviar una mica de sucre per maicena ) tot barrejat, al final afegir la cullerada de suc de llimona, batre fins que ens quedi una textura espessa i amb cos.

( Si les volem de color ara es el moment de afegir colorant )

Seguidament posar en una màniga pastissera amb un broquet dentat, formarem les peces sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal, si les volem decorar amb fideus de xocolate, boletes de colors....o  fem ara, abans de posar al forn.

( Si les volem vetades, amb l ´ajuda d´un pinzell pintarem tires verticals dins de la màniga pastissera )

Enfornar per espai mínim d'1 hora i mitja dependrà de la mida de les peces.

Deixar refredar dins del forn apagat amb la porta una mica oberta.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Merenga francesa....com es fa






Ni han tres tipus de merenga, la francesa, la italiana i la suïssa....

Avui parlarem de la merenga francesa, que de fet es la més ràpida de fer i també la més fàcil de les tres, ideal per aprofitar aquelles clares d´ou que ens han sobrat d´altres elaboracions...


Es pot fer servir tal qual per farcir pastissos i decorar, també la podem coure al forn i fer petites peces,  cassoletes i bases per pastissos.

L únic secret per fer aquesta merenga es .....ous a temperatura ambient,  separar les clares dels rovells i sobre tot es que no ens i caigui gens de rovell  .....

* Important...les clares aquestes que venen ja preparares i envasades..NO valen

Per fer merenga francesa només necessitem clares d´ou, sucre en pols,  un pessic de sal, una cullerada de suc de llimona -o- vinagre.. ja qui fa servir cremor tàrtar ( no tant fàcil de tenir a casa)

La formula : es pesar les clares i posar el doble de sucre, si es en pols, millor.....,...a casa perquè no siguin tants dolces canviem una part del sucre per maicena ( o sigui farina de blat de moro refinada ) així no perden fermesa i queda menys embafadora al nostre gust, també i pots afegir una mica de vainilla.

El recipient que farem servir per batre les clares ha de ser ample, que tingui profunditat, sec i net de qualsevol reste d´aliments, ja que augmentaran força de volum,... si teniu un aparell elèctric per batre les clares,  molt millor.

Si fem servir la merenga francesa per farcir o decorar pastissos tal qual, o sigui sense passar pel forn,...el seu consum ha de ser en un termini molt curt, millor al mateix dia.... ja que al no està cuita ens podria agafar salmonel.la,....    També s´ha de tenir en compte que si passa molt temps des de que está feta fins que la fem servir, aquesta es desinfla i deixarà anar aigua de les clares......cosa que pot espatllar els nostres postres....guardar a la nevera 

Si no es així ....la millor opció es assecar-la al forn.
Preparar una safata de forn folrada amb paper vegetal, a sobre i farem les peces de merenga, es poden fer amb una màniga pastissera o a cullerades si no en teniu.

Temperatura del forn :  100 graus, escalfor nomes a baix, coure per espai mínim de 1 hora i mitja, dependrà de la mida de les peces que hem preparat, les deixem al forn sense presses, si es necessari allargar el temps de cocció.....un cop fetes apagar el forn, deixar la safata amb les peces de merenga francesa dins,  amb la porta una mica oberta fins que estiguin fredes del tot.


Ja se que de ben segur volarán ràpid,...però si en sobra alguna, guardar dins un pot de metall millor.

Bon profit.
  
 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 26 d’abril del 2024

Gema ( rovells d´ou ) per cobertura de pastissos i derivats

  
Si dibuixes una ratlla en el dors d'una cullera i aquesta es manté...ja la tenim feta    
 
                                                                No parar de remenar...

                                                   Reservar dins d´ un recipient amb tapa


Ingredients per la crema de gemma d´ou
6 rovells d´ou
175 grams de sucre - pot ser del normal-
125 grams de llet
Vainilla - una mica-


Preparació de la crema de mantega d´ou
Batre els rovells d´ou i passar per un colador per si i ha quedat algún tros de clara.

En un cassó posarem la llet, el sucre i la vainilla, escalfar fins que arrenqui a bullir, ara retirar del foc, deixar atemperar i afegirem els rovells en forma de fil i sense parar de remenar, un cop estiguin incorporats, tornarem a posar el cassó al foc, temperatura suau i no parar de remenar fins que comenci a quedar amb cos, per saber si ja està a punt i posem una cullera,  pel seu dors i fem una ratlla si aquesta tarda en borrar-se, ja la podem retirar del foc,....ara deixar que refredi tapada perqué no faci tel.

Donem un acabat de luxe a les nostres dolces preparacions.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 25 d’abril del 2024

Cassoleta de patata, tomàquet i ous ...amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova







Ingredients
Ous
Patates bullides
Sal
Pebre
Una cullerada de tomàquet fregit
Romaní sec

Opcional : un parell de cullerades soperes de nata liquida lleugera - especial per cuinar -.



Preparació
Batre el ous amb les dues cullerades de nata liquida lleugera.

En un bol, barrejar les patates tallades a daus -o- a rodanxes, sal, pebre, el tomàquet fregit, i posarem en un recipient que ens entri a la cistella de la nostre fregidora, ara li abocarem els ous batuts....i espolsarem per sobre una mica de romaní sec. 



Ja o tenim a punt per passar a Lanova.


Els  hem posat a 180 graus - uns 14 minuts, si agraden més o menys cuits - variar el temps al vostre gust -  així es com els volen a casa.

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment al forn.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 24 d’abril del 2024

Crema de mantega amb rovells d´ou...per cobertura, farcir i decorar pastissos i derivats



Ingredients per la crema de mantega d´ou
6 rovells d´ou
175 grams de sucre - pot ser del normal-
125 grams de llet
Vainilla - una mica-

275 grams de mantega sense sal - a temperatura ambient 


Preparació de la crema de mantega d´ou
Batre els rovells d´ou i passar per un colador per si i ha quedat algún tros de clara.

En un cassó posarem la llet, el sucre i la vainilla, escalfar fins que arrenqui a bullir, ara retirar del foc, deixar temperar.... afegirem els rovells en forma de fil i sense parar de remenar, un cop estiguin incorporades, tornarem a posar el cassó al foc, temperatura suau i no parar de remenar fins que comenci a quedar amb cos, per saber si ja està a punt i posem una cullera, si pel seu dors i fem una ratlla i aquesta tarda en borrar-se, ja la podem retirar del foc,....ara deixar que refredi.



* Batre els 275 grams de mantega que tenim a temperatura ambient fins que ens quedi blanca, ara li anirem afegint, també a tandes la crema de rovells d´ou que ja estarà freda.

Ja la podem fer servir.....

1.-  La podem deixar tal com está
2.-  També podem tenyir de colors
3.-  Li podem afegir una cullerada de licor al gust ( ratafia, conyac, anís....)
4.-  O afegir cacau


 Ara a preparar uns bons pastissos....

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 23 d’abril del 2024

2024, 23 d´Abril - Sant Jordi ... la Nostre Festa









Fragments de la llegenda de la conquista de Mallorca.
Miguel Forteza 1888

Reposava el rei En Jaume,
de tantes vetlles exhaust.

Era una nit sense estrelles
i l´exèrcit català
al voltant del rei dormia,
prop dels murs de la Ciutat.

Senyor Rei els meus espies,
que els enemics han sotjat,
diuen que els moros tots dormen,
ningú no es veu bategar.

Aprofitem aquesta hora,
penetrem en la Ciutat.

Sant Jordi, Santa Maria !

De sobte un cavaller blanc.
resplendent, apareixia,
nua l ´espasa en la mà.

Duia al pit una creu roja
i els raigs del sol, a son casc,
una aurèola formaven
de divina claredat.

Com un llamp es veia lluir l´espasa
del cavaller fulgurant.

Darrera ell, la valentia
féu enardir els cristians
siniestra fou la batalla,
sinistra la mortaldat.

Mes cantaren gloriosa
la victòria els catalans,
la victòria que assolia
el cavaller fulgurant,
que duia blanques les armes,
blancs vestits i cavall blanc.


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...