TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dilluns, 19 de desembre del 2011

Pessebre vivent a Santa Susanna 2011



La XIIIa. edició del Pessebre Vivent de Santa Susanna ha reunit 904 visitants (691 adults i 213 nens), i cap a 200 col.laboradors entre figurants, ajudants en el muntatge, desmuntatge, etc... podem dir que va movilitzar 1100 persones.

 

Moltes gràcies a tots els col.laboradors que ho heu feu possible.

Esbart Dansaire de Santa Susanna.



CANVI DE DATA
El proper 08 DE GENER DEL 2012 a les 18 hores , representació del pessebre vivent en el Castell de Can Ratés a Santa Susanna ( unica representació ), i participa tothom qui o desitji, si en vols formar part només tens que trocar al telèfon 93.767.84.63  - 660.77.94.29  preguntar per la Sra. Rosa Bagot, ti esperem

BONES FESTES I MILLOR ANY NOU 2012

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 16 de desembre del 2011

dilluns, 12 de desembre del 2011

Espaguetis amb espàrrecs i bolets

Ingredients
Espaguetis ( si es pasta fresca i feta a casa millor...)
Espàrrecs frescos
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Assortits de bolets
1 pot de tomàquet fregit

Preparació
Tallar els espàrrecs , escaldar uns minuts ( així no perden el color i queden més tous ) ,escórrer  i passar-los a una paella amb oli calent, saltejar junt amb els bolets , condimentar amb sal i pebre, quan ja estiguin a punt, afegir el tomàquet fregir, remenar i reservar.

Bullir la pasta , si es fresca uns 5 minuts, si es seca seguir les instruccións del fabricant, escórrer l´aigua i barrejar amb les verdures, saltar tots plegat uns minuts i servir calents, acompanyar si es desitja de formatge ratllat.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 10 de desembre del 2011

Coquetes de farina farcides de pernil dolç i formatge


Ingredients
Coquetes de farina ( tortas mejicanas) ja les venen fetes
Formatge cremòs a llenques ( jo Marca Cadí crema)
Pit de gall dindi o pernil dolç
1 pot de tomàquet fregit
1 ou batut

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus ( farem servir només el grill)

Remullar les coquetes sota la aixeta per hidratar-les i les escalfarem per les dues cares en un paella sense cap tipus d´oli ni greix ( es perquè ens quedin flexibles ).

Untarem les coquetes amb el tomàquet fregit, i posarem a sobre el pernil dolç i el formatge, embolicar com un canaló i creuar amb un escuradents, ( així no perden  la forma)

Posar-les en una safata de forn, i les pintarem per sobre amb l´ou batut, gratinar uns minuts fins que ens quedin daurades, treure l´escuradents i servir calentes, jo les he acompanyat de tomàquet fresc amanit i ceba tendre.

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Perquè no es mogui la fusta de cuinar


Alguna vegada mentre fem servir la fusta de cuinar, ens trobem que quan estem a la meitat de la feina se´ns mou...

Aquesta es la meva proposta...i funciona

Tant fàcil com posar un drap de cuina mullat a sota de la fusta, i aquesta queda "clavada" al marbre i no es mourà gens

Font d´informació..xef Jamie Oliver .http://www.jamieoliver.com/recipes

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 8 de desembre del 2011

Barquetes de cabdells de Tudela amb sonsos fregits


Ingredients
Sonsos
Farina per arrebossar ( jo faig una barreja 50 % farina de blat + 50 % farina blat de moro Maizena)
Sal
Oli de gira-sol de qualitat fer fregir
Cabdells de Tudela
Tomàquets Cherry
Vinagre de Xères
Nous pelades
Oli d´oliva per amanir

Preparació
Són tan petits que no hem pas de netejar-los, però si esbadir-los en aigua i assecar bé amb paper de cuina, tot seguit els salarem i passarem per farina, sacsejar l´excés i fregir en abundant oli calent, ho farem per tandes i no en posarem masses , així quedarán cruixents i daurats, escórrer sobre una reixeta 

Posarem en una safata les fulles de cabdells i dins de cada fulla un grapat de sonsos, amanir amb oli, vinagre i sal , engalanar amb nous pelades i tomàquets cherry.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pa de pita farcit de pop, cabdells de Tudela i tomàquet cherry


El pa de pita és un tipus de pa pla que es consum especialment en el proper Orient, en el seu lloc d´origen es cou a les parets del forn, es un pa que queda buit i normalment es menga farcit de tot tipus de viades fredes i calentes

En greu posaré la recepta, es molt fàcil de fer a casa i deliciós

Ingredients
Pa de pita 
Sal
Oli d´oliva
Pop en conserva
Tomàquets cherry
Cabdells de Tudela
Vinagre de Xères

Preparació
Tant senzill com barrejar tots els ingredients condimentar i reservar.

Mentre mullar el pa de pita sota la aixeta i encalfar a la torradora de pa o en el forn, ens quedarán daurats i se ens inflarán, escapçar per un costat i amb precaució que no s´ens trenquin ( en quedarán com una bossa) els farcirem al gust , i a gaudir d´un àpat lleguer i ràpit

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 7 de desembre del 2011

BONES FESTES I UN MILLOR ANY NOU 2012


http://magiasmoni.blogspot.com/2011/12/200-post-nr-200.html#comment-form

La Moni des de Bulgaria me ha enviat aquesta bonica felicitació Nadalenca, que jo os la dedico a tot@s, 

 BONES FESTES NADALENQUES
I QUE L´ NOU ANY SIGUI UNA MICA MILLOR

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 6 de desembre del 2011

Pastís mousse de turró de Xixona amb cobertura de crema cremada



http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/11/20/la-recepta-del-15-de-desembre/
Aquest mes ens conviden a fer torrons, jo no he fet el torró però si una recepta per gaudir-ne d´ell en una altre versió, i aquesta es la meva proposta

http://ollasferroviarias.blogspot.com/2011/12/tarta-de-turron-de-jijona-con-capa-de.html
Fa molt de temps de faig aquest pastís però una mica diferent al que ens presenta en Pedro, el seu farcit es millor que el que jo feia servir.

http://recetascarmelilla.blogspot.com/2009/01/yema-pastelera.html
També fa temps que faig crema cremada, he provat la versió de la Carmela  i tinc que dir que és genial.
                                                 
Quan veus tanta lletra sembla molt complicat de fer, i es tot el contrari, en un tres i no res el tenim fet, fàcil, deliciòs i de Luxe a la taula, son diferents passos, però res complicats.

 * * * * * * * * * * * * * * * * *

(1) Ingredients per fer la base del pastís ( un motlle de 26 cm folrat com la foto )
160/200 grams de melindros

(2) Ingredients pel farcit 
300 grams de torró de Xixona
600 grams de nata per montar de 35 % materia grasa
400 grams de llet
3 sobres de cuallada
60 grams de sucre ( jo no li poso )

(3) Ingredients per la coberta de crema cremada 
3 ous + 1 rovells
Sucre el mateix pes dels ous ( jo li poso 1 tercera part, doncs la resta ja li posarem per sobre al cremar-lo)
15 grams de farina de blat de moro ( Maizena)
90 grams d´aigua

(4) Ingredients per engalanar el pastís (Opcional)
Xocolate negre ( Postres Nestlé)

(1) Preparació base del pastís
Un motlle desmuntable de 26 cm, folrar la base amb paper vegetal i els laterals amb film de cuina, posarem els melindros a la base del motlle , que no es quedi cap forat sense cobrir i reservar.

(2) Preparació del farcit
Trossejar el torró i junt amb la reste d´ingredients detallats en el seu apartat , posarem un cassó al foc a temperatura suau fins que quedi tot desfet ( per la cuallada seguir les instruccións del fabricant ), retirar del foc i sense parar de remoure esperar que quedi tebi abans de bolcar per sobre dels melindros, un cop fred ja podem posar a la nevera un minim de 2 a 3   hores tapar amb film de cuina.

(3) Preparació de la crema cremada
Batre junts tots els ingredients detallats en el seu apart, i desprès passar la barreja per un colador per evitar qualsevol impuresa , posar al foc a temperatura suau sense deixar de remenar, quan ja tingui l´espessor desitjada retirar del foc i estendre la crema sobre una superficie freda ( marbre, xapa, vidre), doncs te que refredar ràpid , si no la crema ens pot agafar un color verdós que no ens interessa pas.

* la Carmela comenta que ella li posa un pessic de colorant de paella perquè quedi més groc, jo si no tinc ous de pagès, li poso un fil de safrà 

Cobrir el pastís amb la crema i deixar altre cop a la nevera tapat amb film de cuina.

(4) Per engalanar el pastís ( Opcional)
Desfer al bany maria la xocolate i desprès sobre d´un marbre fred ( si es té) o un paper vegetal farem uns dibuixos o sanefes que deixarem refredar.

Es millor de fer el pastís d´un dia pel altre i deixar refredar a la nevera, quan el treurem del motlle li posarem sucre generosament per sobre i amb un bufador (soplete) el cremarem, engalanar amb les sanefes de xocolate i a gaudir d´un postres de Luxe i fet a casa.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

FELIÇ 50 ANIVERSARI ANTONIO


 Feliç 50 aniversari Antonio, avui la colla de Geganters i Grallers de Santa Susanna , ( de la que ell en forma part )  li hem preparat una festa sorpresa , es una gran persona i es mereix això i molt més... quan jo en faci 50 també en voldré una de igual, ejem, ejem...


mil petonets i que tinguis molta sort avui, demà i sempre, Susanna

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 4 de desembre del 2011

Mares de lluç arrebossades a les dues farines


Mare de lluç, tabanc, maire, bacallaret, llúcera, lluça, molts noms per un mateix peix , viu a fons profunds i sorrencs,  es normal de trobar-ne a la Mar Mediterrània, Mar Egea, a l´Atlàntic fins i tot a Canadà i Estats Units.

De carn blanca i delicada es molt popular a la cuina ..

Ingredients
Mares de lluç obertes i netes
Sal
50 % Farina de blat            
50 % Farina de blat de moro ( Maizena)
Oli de gira-sol per fregir
Alls amb pell

Preparació
Sofregir amb oli calent els grans d´alls amb la pell i reservar.

Barrejar les dues farines al 50 % de cada i pasar-hi els peixos, sacsejar la farina que sobri i fregir amb oli calent, escorrér sobre una reixeta.

Servir acompanyat d´unes verdures, en el meu cas carbassó a la planxa i els alls fregits.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Llorer sempre fresc per cuinar












El llorer és una planta ja molt coneguda des de l´antiguitat , a l´antiga Roma era el símbol del triomf i  l´ofrena que se li donava a un guanyador.

Es original de la zona Mediterrània , es molt utilitzat a la cuina pel seu aroma i sabor als menjars, a més te moltes vitamines , millora la digestió, desinfla l ´abdomen, redueix la formació de gasos, entre altres virtuts..

Avui una veïna m´ha regalat un gran ram de Llorer recent tallat del arbre que te en el seu hort, com he comentat abans, a la zona mediterrània és costum d´utilitzar-lo sempre a la cuina sobre tot quan es fan menjars de cassola 

Aquesta es la meva proposta....i funciona
Amb l ´ajuda d´unes tisores anirem tallan totes les fulles més boniques de les branques, rebutjant les que no estiguin perfectes, velles, espatllades,....les posarem dins d´un recipient amb aigua i les rentarem bé, després les estendrem sobre un drap de cuina i amb un paper absorbent les eixugerem, només ens falta posar-les dins d´una bossa de plástic  ( si té "obre fàcil " millor, ) i congelar-les, sempre tindrem llorer fresc pels guisats a ma.

Aquest truc  pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pa de nous

  

Ingredients
800 grams de farina de força
460 grams d´aigua
75 gramsde llevat de flequer
25 grams d´oli d´oliva
2 culleradetes de sal
1 culleradeta de sucre
1 cullerada de llet en pols desnatada
Nous pelades de Califòrnia

Preparació amb la thermomix
Posarem en el vas l´aigua + llevat fresc + oli + llet en pols, 5 minuts a 37 graus, velocitat 2, desprès afegirem la farina que ja tindrem tamissada ,sal i sucre , remenar a velocitat 6 20 segons i amasar a velocitat espiga 5 minuts, quan faltin 2 minuts afegir les nous pelades.

Treure del vas i guardar durant 1 hora en lloc càlid i tapada, pasat aquest temps li donarem la forma desitjada i la tornarem a tapar 1 hora mes.

Fornejar a 200 graus durant 40 /50 minuts ( dependrà del vostre forn i la forma que li donem)

Refredar sobre una reixeta, i a gaudir de salut

* Tambè es pot fer en panificadora i manual


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



dissabte, 3 de desembre del 2011

Pa Glòria

http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=98
http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=13

Ingredients
460 grams d´aigua
75 grams de llevat de flequer
25 grams d´oli d´oliva
2 culleradetes de sal
800 grams  farina de força

Preparació amb la thermomix
Posar en el vas l ´aigua + llevat fresc + oli  5 minuts , 37 graus ,velocitat 2, desprès afegirem la farina tamissada i la sal , remenar a velocitat 6, 20 segons i amassar a v.espiga 5 minuts.

Treure del vas i deixar reposar la massa  en lloc càlid i tapada una hora, passat aquest temps donarem la forma que es desitji, li farem uns talls al damunt amb un ganivet, enfarinar i deixar reposar 1 hora més tapada i en lloc càlid, mentre posar el forn a 200 graus.

Fornejar de 45 /50 minuts, dependrà del vostre forn i de la forma que li hem donat al pa.

Refredar sobre una reixeta.

* Tambè es pot fer amb panificadora o manual

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Coca de iogurt grec amb cobertura de sucre a la Ratafia

Aquesta amb aranyons i pinyons 
La ratafia és un licor que està elaborat amb nous tendres macerades i  diverses plantes aromàtiques,  a Catalunya té el segell de DG ( denominació geogràfica) des de l´any 1989.

La seva formula més antiga coneguda es de l´any 1842 i està en un receptari trobat a la Comarca de la Selva. 

Ingredients
4 ous
1 iogurt grec
2 mides del vas del iogurt de sucre ( una la posarem dins i l´altre per la cobertura)
3 mides del vas del iogurt de farina de pastisseria 
3/4  mida  del vas del iogurt de..( oli d´oliva, o de gira-sol o de mantega fosa)
1/4  mida  del vas del iogurt de ratafia 
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada petita de llevat químic tipus Royal
Licor de Ratafia
1 Mica de cremor tartàr ( opcional ) - la punta d´una cullerada de postres -
1 Pessic de sal
Nous o pinyons

Preparació
Tamisar la farina amb  el llevat i reservar.

Agafarem una mida del vas del iogurt ple de sucre i el barrejarem amb el licor de Ratafia, ens te que quedar espès, reservar.

Batre les clares d´ous + un pessic de sal + cremor tartàr i reservar quan estigui a punt de neu.

Batre els rovells + pell de llimona ratllada + 1 vas de sucre fins que ens quedi com una pomada, afegir poc a poc l´oli  , desprès el iogurt i la ratafia , la farina i les clares que tenim reservades a punt de neu sense batre, donarem unes voltes suaus fins que quedi tota incorporada.

* Millor si es fa a tandes 1/2 farina, 1/2 clares, 1/2 farina i finalment la resta de les clares.

Posar la massa en un motlle que ja tindrem untat amb mantega i enfarinat , ensucrarem tota la coca per sobre amb la barreja de sucre i Ratafia que tenim reservada.

* Es pot cobrir de nous o pinyons.

Fornejar a 180 graus uns 30/35 minuts ( dependrà del vostre forn i de la mida del motlle escollit ) , deixar refredar sobre una reixeta, ideal a totes hores

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 1 de desembre del 2011

Pastís de llet condensada


Nicolás Appert va inventar la llet condensada l´any 1820, però les primeres probes no varen anar del tot be,  no va ser fins l ´any 1856 que va perfeccionar l ´invent i va obtenir una patent, des de les hores la llet condensada a fet la volta al mon.


Ingredients
450 grams de llet condensada
4 ous
50 grams de mantega tova
150 grams de farina
1 pessic de sal
1 cullerada de llevat quimic ( Royal)

Preparació
Escalfar el forn a 180 graus

Tamissar la farina amb el llevat , i reservar.

Batre junts la reste de ingredients , desprès afegir la farina i posar en una safata de forn que tindrem untada amb mantega i espolçada de farina.

Fornejar uns 30/35 minuts, dependrà del forn, refredar sobre una reixeta i a gaudir

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna






dimarts, 29 de novembre del 2011

Musclos a la planxa amb vinagreta de Xères


Ingredients
Musclos que ja tindrem nets i sense una closca
Sal
Pebre
oli d´oliva
Vinagre de Xères

Preparació
Posarem una planxa al foc i esperem que estigui molt calenta , tot seguit i posarem els musclos i els regarem amb una vinagreta que ja tindrem preparada amb els ingredients indicats, deixar uns 10 minuts a la planxa i servir calents

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 28 de novembre del 2011

Coca tancada de bolets i bacallà


Ingredients
Una placa de massa per empanada ( jo feta de la Cocinera )
Bolets variats ( jo de La Sirena)
Bacallà desfilat
Pebre
1 pot petit de tomàquet fregit
llavors de sèsam
1 ou batut per pintar la massa
Oli d ´oliva
Ceba tallada petita

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus.

Mentre saltar en una paella amb oli ,  la ceba , els bolets i el bacallà tot per separat, un cop tot cuit barrejar tot , afegir-hi el pot de tomàquet fregit, condimentar amb pebre i rectificar de sal si es necessari .

Estirar la placa de massa sobre una safata de forn, que tindrem folrada amb paper vegetal, posarem en el centre la barreja que tenim preparada ( que podem fer amb antelació ) i enrotllar fins tancar-la , segellar també les vores, pintar amb l´ou batut i posar llavors de sèsam per sobre.

Fornejar uns 25/30 minuts , dependrà del vostre forn, servir calent

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Tisana de Camamilla


A la Camamilla se li atribueixen varies virtuts com que es un sedant natural,  antiinflamatoria, digestiva, calmant, antimicrobiana....entre altres

Actualment és molt fàcil de trobar al mercat en unes còmodes bossetes individuals que pots prepar-te una infusió en un tres i no res , ideal per pendre desprès d´un àpat

Aquesta informació  pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

1. Aniversari de LAS RECETAS DE JOSE




En Josep de Constantí, celebra el seu 1er. Aniversari de blog, i fa un petit i deliciòs sorteig


http://lasrecetasdejose.blogspot.com/2011/11/sorteo-primer-aniversario-las-recetas.html

Per molts anys Romescaire

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Les tasses sempre a mà



Si us agraden les tasses tant com a mi, vol dir que de segur en teniu moltes, normalment es guarden en un armari de la cuina  i  de vegades aquest el necessitem per a altres menesters, i més si la vostre cuina és petita com la meva

Aquesta es la meva proposta.....i funciona

Tan fàcil con demanar al fuster que us faci una barra amb ganxos a la mida que vulgueu d´un color el més semblant possible als mobles de la vostra cuina, a més de decorar i gaudir de la vista de les vostres tasses, estan a mà i tenim un armari lliure per posar-hi altres coses.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 27 de novembre del 2011

La teva tassa preferida - Sorteig



http://www.tamar.org.br/
L ´any passat va cumplir 30 anys des de que Brasil va començar la seva gran croada per salvar tortugues marines , el Projecte TAMAR, fins ara han salvat a més de 10 milions de tortugues , i segueixen la lluita per elles , amenaçades d´extinció a causa de la caça ilegal i la pesca amb am de les barques  , a més de protegir ecosistemes costaners on posen els ous.

Iniciat l´any 1980, aquest t projecte té el seu major centre de visitants a la població costanera de Praia do Forte, un lloc preciòs, situat a uns 80 km de Salvador de Bahia.

Ara fa uns 5 anys varem visitar les instla-lacions , només puc dir que si viatjeu a Brasil i esteu per la zona no perdeu pas la oportunitat si us agrada la natura i les tortugues de visitar el Projecte TAMAR.

                                             * * * * * * * * * * * * * * * * 
 Doncs be a la meva visita vaig pensar que el millor regal per portar a la familia seria una tassa  comprada en el Projecte TAMAR, ja que a més de maca els diners que es recullen son destinats al projecte.

Aquesta es la meva tassa estimada , cada cop que la faig servir em recordo de Brasil, pais meravellós, de les tortugues,..i de lo be que me ho vaig passar allà...

Amb ella participo en el concurs


 http://breakfastlover.blogspot.com/2011/11/taza-magica-breakfast-loversorteo-mi.html , si tu vols i tens la teva tassa encara i pots participar.

Aquest missatge pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

http://trifasicdebaileys.blogspot.com fa un sorteig de Nadal




http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/11/sorteig-dun-lot-de-nadal.html

A preparat un lot de Nadal molt maco, qui tingui la sort de guanyar-lo estará molt i molt content, encara ni ha temps per participar

petonets Susanna

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 26 de novembre del 2011

Arròs amb rovellons i sípia


Ingredients
Arròs
Rovellons
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Un cap d´alls
Tomàquet fregit
Sípia
Aigua o brou vegetal

Preparació
Rentar els rovellons , trossejar , saltar-los junt amb els alls sense pelar amb oli d´oliva i reservar. 

Tallar la sípia a tires i sofregir a foc fort ( així no deixa anar aigua), desprès i afegirem el tomàquet fregit que tenim preparar , condimentar amb sal i pebre , i  l´arròs, remenar uns minuts tot junt ,  només en falta de afegir-hi l ´aigua  / o brou de verdures que ja tindrem calent.

Quan portem 10 minuts que l´arròs estigui bullin ,  posarem els rovellons i els alls que tenim reservat, i deixar uns 5/10 minuts més. ( dependrá del tipus d´arròs )

Servir calent i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Rovellons a la graella ...elèctrica


El rovelló, també conegut com pinenc, vinader, esclata-sang, és el bolet més popular i potser un dels més valorats tant pels boletaires com a la cuina, i ni ha força en els mercats catalans. ( be aquest any al no ploura , la cosa ha anat molt malament )

Es menja de moltes maneres, a la brasa, a la llauna, fregits, a la cassola ..

Ingredients
Rovellons
Oli d´oliva
All i julibert picat
Sal

Preparació
Jo els preparo amb una graella elèctrica , d´aquestes que si posa aigua a la safata perque no faci fum  ( fa molts anys que la vaig comprar a Girona i la veritat es que va molt i molt be )

Doncs posarem els rovells sobre la graella, regar amb una mica d´oli i salar, quan ja estiguin a punt escampar per sobre all i julibert picat, servir calents amb unes bones torrades sucades amb tomàquet

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 25 de novembre del 2011

Com obrir i netejar les carxofes sense trencar-les



La carxofa té moltes propietats , quasi no te calòries, estimula la gana, ideal pel fetge i la vesícula, diürética, ajuda en la diabetis a mantenir el nivel de sucre estable,  , ajuda a eliminar el colesterol de la sang....entre altres.

Es pot menjar a la brasa, en conserva,  al microones, al forn, fregida, bullida, te mil maneres de cuinar.se i totes molt bones

Això si, a l´hora de cuinar-les tenen que estar molt netes, doncs ni ha cops que dins tenen plugons, formiges..i si son fresques estan molt tancades i son dificils de netejar

Aquesta es la meva proposta.....i funciona

Posarem el dit gros ( o sigui el polze) en el mig de la carxofa i sota l´aixeta oberta anirem ajudan a que s´ens obri, amb pocs minuts ens quedará com una flor, neta i sense cap posible animalet dins, com dic sempre a l´aigüera i posarem un gibrell per aprofitar l´aigua que cau , ja estan a punt per fer al forn, al micro, a la brava..

Bon profit



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



dijous, 24 de novembre del 2011

Tomàquet de Cal Tit amb missatge secret





Tomàquet amb un missatge secret ,.....que voldrà dir ???


Avui hem anat a l horta a collir tomàquets, ha sigut un bon any, son precioses i estan madures, a punt per fer una bona conserva....entre elles aquesta, amb un missatge secret......






Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cigrons amb blat de moro i cloïsses xilenes





Aquesta es la meva petita aportació en l´esdeveniment d´avui
http://www.facebook.com/event.php?eid=219879704752679

http://www.bancdelsaliments.org/ca/campanyes/gran-recapte-drsquoaliments-a-catalunya/_campana:6/

Ingredients
Cigrons bullits
Sal
Pebre
Oli d´oliva
1 pot de tomàquet natural
Sucre
1 llauna de cloïsses xilenes 
1 llauna de blat de moro
1 ceba

Preparació
Sofregir el tomàquet i la ceba amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre , i afegirem una cullarada petita de sucre per matar l´acidesa del tomàquet, reservar.

Posarem a la paella amb una mica d´oli els cigrons que ja hem cuit amb antelació fins que començin a quedar daurats, ara i afegirem el blat de moro i les cloïsses escorregudes saltar-les uns minuts, i regar amb el tomàquet que tenim reservar .

Jo els acompanyo amb una amanida d´api.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 23 de novembre del 2011

Com assecar la pasta fresca feta a casa


La pasta es molt important pel nostre organisme i si es fresca millor,  ja que aquest necessita diariament una aportació de un 50 % que provingui dels hidrats de carboni, es un dels aliments més complets i sans , es recomada de menjar pasta al menys dos cops per setmana.

 El seu contingut es molt alt en fibra i molt baix en colesterol.

Si sou aficionats a fer pasta fresca a casa com jo, aqui us deixo el meu sistema per assecar la pasta, i no tenir que anar compran àndromines 

Aquesta es la meva proposta...i funciona
Tant fàcil com comprar un pal d´escoba i reservar-lo només per aquesta tasca, el posem entre dues cadires o dos mobles, i només tenim que penjar-hi  la pasta a assecar.

Bon profit
  
Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 

Amanida de tardor amb poma, raves i castanyes

Com sempre comento , a la casa les amanides son un plat diari que no falta mai a taula, al menys un cop al dia, , n ´estic acostumada des de petita i segueixo la tradició familiar.

Ingredients
Cabdells de Tudela
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre de Xerès
Poma
Raves
Castanyes torrades
Olives negres
Albercocs secs ( Orejones)

Preparació
Muntar una safata amb tot els ingredients, formarem una harmonia de colors i condimentar amb una vinagreta.

Per fer la vinagreta, només tenim que barrejar l ´oli, vinagre, sal i pebre.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pebrots escalivats conservats amb oli



Com conservar els pebrots escalivats uns dies, sense que s´ ens facin malbé

Aquesta es la meva proposta....i funciona

Un cop pelats i sense passar-los per sota de la aixeta, ( doncs queden aigualits i desapareixen part de les seves vitamines), els deixarem en una escorredora perquè perdin el suc, desprès posar-los dins d´un pot de vidre amb oli d´oliva que els cobreixi i si ens ve de gust, unes fulles de llorer i uns alls pelats, guardar millor a la nevera.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 22 de novembre del 2011

Pebrots escalivats al forn



El pebrot vermell és un fruit que es pot dir que no falta a cap cuina, ja sigui per amanir, escalivar o sofregir, el seu valor nutricional es d´unes 22 calories per cada 100 grams i te molta vitamina C

 Avui a més d´una recepta un truc afegit...

Aquesta es la meva proposta...i funciona

Segur que molt/tes de nosaltres fem el pa a casa, doncs una manera d´aprofitar que s´escalfa el forn i el pa ens fa la segona llevada, podem fer uns pebrots escalivats al forn.

Ingredients
Pebrots vermells grossos i macos

Preparació
Posarem en una safata de forn , i fornejar fins que estiguin cuits, treure i deixar una estona tapats, o be em un drap, o be amb un paper de diari , quan ja estiguin una mica freds els pelarem i a gaudir.

* Ja qui li posa sal per sobre o els pinta amb oli abans de posar-los al forn , a mi particularment m´agrada de fer-los així.

* Els temps dependrà de la mida dels pebrots, quan veiem que tenen la pell socarrimada, ja estan a punt, en quan a la temperatura del forn 200 graus que es normalment la que es necessita per fer el pa. 

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...