TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


diumenge, 31 de desembre del 2023

Pastís mousse de turró de Xixona amb cobertura de crema cremada




http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/11/20/la-recepta-del-15-de-desembre/
Aquest mes ens conviden a fer torrons, jo no he fet el torró però si una recepta per gaudir-ne d´ell en una altre versió, i aquesta es la meva proposta

http://ollasferroviarias.blogspot.com/2011/12/tarta-de-turron-de-jijona-con-capa-de.html
Fa molt de temps de faig aquest pastís però una mica diferent al que ens presenta en Pedro, el seu farcit es millor que el que jo feia servir.

http://recetascarmelilla.blogspot.com/2009/01/yema-pastelera.html
També fa temps que faig crema cremada, he provat la versió de la Carmela  i tinc que dir que és genial.
                                                 
Quan veus tanta lletra sembla molt complicat de fer, i es tot el contrari, en un tres i no res el tenim fet, fàcil, deliciòs i de Luxe a la taula, son diferents passos, però res complicats.

 * * * * * * * * * * * * * * * * *

(1) Ingredients per fer la base del pastís ( un motlle de 26 cm folrat com la foto )
160/200 grams de melindros

(2) Ingredients pel farcit 
300 grams de torró de Xixona
600 grams de nata per montar de 35 % materia grasa
400 grams de llet
3 sobres de cuallada
60 grams de sucre ( jo no li poso )

(3) Ingredients per la coberta de crema cremada 
3 ous + 1 rovells
Sucre el mateix pes dels ous ( jo li poso 1 tercera part, doncs la resta ja li posarem per sobre al cremar-lo)
15 grams de farina de blat de moro ( Maizena)
90 grams d´aigua

(4) Ingredients per engalanar el pastís (Opcional)
Xocolate negre ( Postres Nestlé)

(1) Preparació base del pastís
Un motlle desmuntable de 26 cm, folrar la base amb paper vegetal i els laterals amb film de cuina, posarem els melindros a la base del motlle , que no es quedi cap forat sense cobrir i reservar.

(2) Preparació del farcit
Trossejar el torró i junt amb la reste d´ingredients detallats en el seu apartat , posarem un cassó al foc a temperatura suau fins que quedi tot desfet ( per la cuallada seguir les instruccións del fabricant ), retirar del foc i sense parar de remoure esperar que quedi tebi abans de bolcar per sobre dels melindros, un cop fred ja podem posar a la nevera un minim de 2 a 3   hores tapar amb film de cuina.

(3) Preparació de la crema cremada
Batre junts tots els ingredients detallats en el seu apart, i desprès passar la barreja per un colador per evitar qualsevol impuresa , posar al foc a temperatura suau sense deixar de remenar, quan ja tingui l´espessor desitjada retirar del foc i estendre la crema sobre una superficie freda ( marbre, xapa, vidre), doncs te que refredar ràpid , si no la crema ens pot agafar un color verdós que no ens interessa pas.

* la Carmela comenta que ella li posa un pessic de colorant de paella perquè quedi més groc, jo si no tinc ous de pagès, li poso un fil de safrà 

Cobrir el pastís amb la crema i deixar altre cop a la nevera tapat amb film de cuina.

(4) Per engalanar el pastís ( Opcional)
Desfer al bany maria la xocolate i desprès sobre d´un marbre fred ( si es té) o un paper vegetal farem uns dibuixos o sanefes que deixarem refredar.

Es millor de fer el pastís d´un dia pel altre i deixar refredar a la nevera, quan el treurem del motlle li posarem sucre generosament per sobre i amb un bufador (soplete) el cremarem, engalanar amb les sanefes de xocolate i a gaudir d´un postres de Luxe i fet a casa.

Bon profit




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Broquetes de llagostins amb bacó fumat i vegetals











Ingredients
Llagostins pelats i nets del budell
Bacó fumat
Pebrot vermell, verd i groc
Cebes petites -( a casa les escaldem uns 10 minuts abans de fer les broquetes )
Sal
Pebre ( opcional )
Oli d´oliva
Martini blanc sec


* Bastonets de ferro -o- de fusta per fer les broquetes, si son de fusta els deixarem una bona estona en aigua, així no s´ ens cremarán a l´hora de cuinar-los 

Preparació
Per un costat tindrem els llagostins nets i pelats.

Tallarem les tires de bacó fumat per la meitat.

Per altre banda, tallarem els pebrots i la ceba a peces petites, si pot ser que tot tingui més o menys la mateixa mida.

Ara només tindrem que muntar les broquetes, farem una combinació de llagostins folrats amb el bacó fumat  i verduretes al nostre gust, condimentar amb sal i pebre, cuinar a la planxa o al forn, a casa els fem al forn a  180 graus, uns 15 m.,   això ja dependrà de la quantitat i com agrada a cada casa.  Al darrer moment tirar per sobre una mica de Martini blanc sec.

* Es poden preparar amb antelació , també es poden congelar, si es així condimentar al moment de cuinar.

* Perqué no s´ en desmuntin les broquetes, a casa enforquillem les peces entre dos bastonets i així queden travades.

A gaudir, i si es en bona companya, millor !!

Bon profit 

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Idees per muntar taules / Cap d any 2023 -Sant Genís


Quan tenim convidats i els passem al menjador, amb el primer que es fixen és en el muntatge i decoració de la taula, no forçosament aquesta ha de ser molt sofisticada i recarregada, simplement vistosa, neta, elegant i acolorida.

En aquesta  secció anirem mostrant diferentes maneres de muntar i decorar la taula, per si alguna de les idees els i pot ser útil, doncs aquesta es la nostre intenció.

Bona Taula i bon profit



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 30 de desembre del 2023

Com fer broquetes i ...tenir les safates del forn sempre netes




Fa dies que no us explico cap del meus trucs de cuina, doncs, aquí va un,

Si fem una pizza, o una coca, o unes broquetes al forn per exemple, sempre ens queda després la feina d´haver de fregar una bona estona la placa de forn, ja que sempre i queden restes cremades, bé ha caigut formatge, o suc, o salsa, aquest és el meu truc......i funciona

Abans de posar-hi els aliments, col-locar sobre la placa una fulla de paper vegetal apta per ús alimentari, i a sobre el que volguem, quan estigui el menjar fet, tan senzill com treure el paper, i en un instant la placa neta com una patena.

Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


 

dijous, 28 de desembre del 2023

Llagostins fets amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova


Versió directament sobre la reixeta 



                                  Versió amb suquet dins d´un recipient







Ingredients
Llagostins
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Martini blanc sec
All i julivert picat

Preparació
Primer netejar els llagostins de bigotis i budells, condimentar amb sal i pebre al gust i passar a una safata que ens entri a la nostre fregidora d´aire, untar amb l ´oli d´oliva, abocar per sobre l ´all i julivert picat  i....

Ja o tenim a punt per passar a Lanova.


Els  hem posat a 180 graus - uns 1o minuts, de tant en tant, vigilar . ( als 5 minuts donar la volta i afegir el martini blanc sec ) 

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i es fa a la paella o al forn.





Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Col llombarda en conserva de vinagre





La col llombarda sembla ser que es coneix des de fa uns 2500 anys abans de Crist, es pròpia de la dieta mediterrània, en majoria el seu consum es en cru a les amanides.

Ja en menjaven el grecs, romans, egipcis...com a medicina, també a l Edat Mitjana .

Algunes de les seves virtuts....poques calories, vitamina C, redueix la tensió arterial, protegeix el sistema cardiovascular, potassi, antioxidant....

Ingredients
Col llombarda
Aigua
Vinagre blanc

Opcional, si pot afegir sal, grans de pebre, alguna herba ( a casa no i afegim res, ja que es fa servir per amanides, i al moment de servir es condimenta al gust )

Preparació
Tallarem la col llombarda a tires primes, ( ideal una mandolina ) posarem en un pot amb tap de rosca, afegirem 

1 part   de vinagre blanc
3 parts d aigua mineral 
tapar i deixar reposar a la nevera, mínim 24 hores, si es més no passa res, i ja la tenim a punt per gaudir.

Bon profit i si es amb bona companya millor !

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 27 de desembre del 2023

Com preparat un piló de croquetes......en un pim pam

 








Si a casa vostre es com a la nostre, a l ´hora de menjar croquetes ningú diu que no, i si es pot repetir.....doncs....

Avui compartim com les fem a casa, totes amb la mateixa mesura i en un pim, pam....

Aquesta és la nostra proposta.....i funciona

Un cop ja tindrem la massa preparada per fer les croquetes ( ja sabeu que te que reposar i estar ben freda perqué ens quedin be ) es tant fácil com, fer boles de massa amb aquest aparell de servir gelats, les anirem posan sobre una safata enfarinada, un cop totes fetes, només les tindrem que pasar per farina, ou i pa ratllat...

* També es poden fer amb antelació i congelar.....



* Ni han de tres mides
Cullera per a boles de gelat amb gallet d'acer inoxidable, petit 4 cm, mitjà 5 cm, gran 6 cm

*Aquestes croquetes estan fetes amb la de 4 cm

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 24 de desembre del 2023

Com preparar un piló de pilotes per l escudella en un pim , pam....










Si a casa vostre es com a la nostre, a l ´hora de menjar les pilotes de l escudella ningú diu que no, i si es pot repetir.....doncs....

Avui compartim com les fem a casa, totes amb la mateixa mesura i en un pim, pam....

Aquesta és la nostra proposta.....i funciona

Un cop ja tindrem la carn preparada per fer les pilotes, es tant fácil com, fer boles de carn amb aquest aparell de servir gelats, les anirem posan sobre una safata enfarinada, un cop totes fetes, només les tindrem que pasar per farina ...i a l´olla

* També es poden fer amb antelació i congelar.....

* Ni han de tres mides
Cullera per a boles de gelat amb gallet d'acer inoxidable, petit 4 cm, mitjà 5 cm, gran 6 cm

*Aquestes pilotes estan fetes amb la de 6 cm

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 22 de desembre del 2023

2023 NADAL






Santa nit, plàcida nit
Els pastors han sentit
L'al·leluia, que els àngels, cantant
En el món han estat escampant:
El Messies és nat, el Messies és nat

Santa nit, plàcida nit
Ja està tot adormit
Vetlla sols en la cambra bressant
Dolça mare que al nen va cantant:
Dorm en pau i repòs, dorm en pau i repòs
 
BONES FESTES I UN MILLOR NOU ANY 2024
 A TOTHOM


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 20 de desembre del 2023

Panettone a les 3 xocolates blanca, negra i de llet





Panettone- a les 3 xocolates, blanca, negra i amb llet


* Que ningú s´espanti, sembla molt complicat, però NO o es

Per un de gros, -o- 2 de petits 
Aquestes son les mesures que hem fet servir a casa....

Detall del total d´ingredients que hem de tenir a ma per fer aquesta recepta.
500 grams de  farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
       ( i una mica més per enfarinar el marbre on treballem )

25   grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams 
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )
135 grams de mantega toba 
3     ous sencers
3     rovells d´ou ( les clares guardar per altre ús )
120 grams de sucre
1     pessic de sal
100 grams de gotes de xocolate blanca -o- una teula de xocolate blanca ratllada
100 grams de gotes de xocolate negre
100 grams de gotes de xocolate amb llet

* A qui li agradi amb més xocolate....ja sap
***********************************************************************************

 1.Pas.
Ingredients -  Preparar la massa mare
90   grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
25   grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams 
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )

Preparació
Desfer el llevat amb l´aigua i afegir la farina tamisada, remanar que quedi tot ben integrat, tapar i reposar a temperatura ambient 1 hora.

Passada 1 hora la massa mare ja estará activada, ara.....

Ingredients - Per preparar la primera massa del Panettone
La massa mare que hem preparat abans
135 grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
45   grams de mantega toba -temperatura ambient -
2     ous sencers
30   grams de sucre

Preparació
Barrejar tots aquests ingredients fins que estiguin ben integrats, tapar i deixar reposar a temperatura ambient unes 3 hores , dependrà del clima i l´escalfor del lloc on reposi.

**********************************************************************************
2.Pas.
Ingredients - Per preparar la massa final del Panettone 
275 grams  de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
1     ou sencer
3     rovells d´ou ( la clara la guardarem per un altre ús )
90   grams de mantega toba - temperatura ambient -
90   grams de sucre
1     pessic de sal
100 grams de xocolate blanca

100 grams de xocolate negra
100 grams de xocolate amb llet

Preparació
Pastarem tots els ingredients ( menys les gotes de xocolate negra i les gotes de xocolate amb llet )  fins que en quedi una massa que quasi no s enganxi a les mans, ara i afegirem les gotes de xocolate negre i les de xocolate amb llet, seguirem  pastan fins que ens i quedin ben incorporades, si o fem a ma durant uns 50 minuts, si o fem amb una maquina de pastar, uns 30/ 40 minuts.


Podem per fer un Panettone gros o dos de més petits, els posarem dins d´un motlle de paper que venden especials per ells, es el millor,  ja que un cop fets es tenen que posar cap per vall i aquest paper aguanta molt bé.


Els posarem directament sobre la safata que te que anar al forn, tapat amb paper film untat amb oli, cobrir amb un drap de fil, i deixar reposar unes 3 hores.   
   
Quan veiem que la massa arriba quasi a d ´alt del paper del motlle será hora d´anar al forn, que ja tindrem calent , 170 graus, durant uns 35 minuts, calor a baix i a d alt.

Ara, abans de posar la forn amb un ganivet esmolat o una fulla d´ afeitar i farem una creu a sobre, això ajudarà a que es faci un barret a sobre.

* El temps sempre será orientatiu, ja que cada forn es diferent.



A la que es treguin del forn ràpidament en calent ...es tenen que atravesar amb uns punxons i posar de cap per vall penjats, entre dos objectes més d´alts que els Panettones, perqué refredin i no perdin volum, forma ni esponjositat.

* Jo faig servir unes caixes de plàstic i punxons inoxidables dels de fer barbacoes.



Ara a esperar que estiguin ben freds, despenjar, gaudir...i si es amb bona companya Millor !

* Guardar sempre dins de bossa de plàstic o recipient hermètic..


Bon profit




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panettone de fruites - Belén

Panettone de fruites


* Que ningú s´espanti, sembla molt complicat, però NO o es

Per un de gros, -o- 2 de petits 
Aquestes son les mesures que hem fet servir a casa....

Detall del total d´ingredients que hem de tenir a ma per fer aquesta recepta.

Fruites ( panses, cireres, pinya, taronja )..
50 grams de licor -o- aigua
1   cullerada de mel
1   cullerada de vainilla
Pell de 2 llimones ratllada
Pell de 2 taronges ratllada
510 grams de  farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
       ( i una mica més per enfarinar el marbre on treballem )

25   grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams 
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )
135 grams de mantega toba 
3     ous sencers
3     rovells d´ou ( les clares guardar per altre ús )
120 grams de sucre
1     pessic de sal

***********************************************************************************


1.Pas
Ingredients - ( reposar mínim 10 hores, es pot fer per la nit )
290 grams de panses al gust (  poden ser Moscatell, sultanes, corínties...)
8     Cireres confitades
100 grams de pinya deshidratada
8     peces de albercoc sec
60   grams de licor al gust, també pot ser aigua

Preparació
Posarem totes aquestes fruites tallades en petites peces a macerar amb el licor fins demà, de tant en tant remenar perqué se hidratin bé.      A temperatura ambient i tapades.
    + + + + + +
Ingredientes - (  reposar mínim 10 hores, es pot fer per la nit )
1 cullerada sopera de mel
1 cullerada sopera de vainilla
La pell ratllada de dues llimones
La pell ratllada de dues taronges

Preparació
Barrejar tots els ingredients descrits i els deixarem macerar fins demà, a temperatura ambient i tapats


***********************************************************************************
2.Pas.
Ingredients -  Preparar la massa mare
90   grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
25   grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams 
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )

Preparació
Desfer el llevat amb l´aigua i afegir la farina tamisada, remanar que quedi tot ben integrat, tapar i reposar a temperatura ambient 1 hora.

Passada 1 hora la massa mare ja estará activada, ara.....

Ingredients - Per preparar la primera massa del Panettone
La massa mare que hem preparat abans
135 grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
45   grams de mantega toba -temperatura ambient -
2     ous sencers
30   grams de sucre

Preparació
Barrejar tots aquests ingredients fins que estiguin ben integrats, tapar i deixar reposar a temperatura ambient unes 3 hores , dependrà del clima i l´escalfor del lloc on reposi.

**********************************************************************************
3.Pas.
Ingredients - Per preparar la massa final del Panettone 
285 grams  de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
1     ou sencer
3     rovells d´ou ( la clara la guardarem per un altre ús )
90   grams de mantega toba - temperatura ambient -
90   grams de sucre
1     pessic de sal
La fruita que tenim macerada del 1.pas
El xarop que vàrem elaborar    al 1.pas

Preparació
Pastarem tots els ingredients - menys la fruita macerada - fins que en quedi una massa que quasi no s enganxi a les mans, ara i afegirem les fruites, seguirem  pastan fins que ens i quedin ben incorporades, si o fem a ma durant uns 50 minuts, si o fem amb una maquina de pastar, uns 30/ 40 minuts.




Podem per fer un Panettone gros o dos de més petits, els posarem dins d´un motlle de paper que venden especials per ells, es el millor,  ja que un cop fets es tenen que posar cap per vall i aquest paper aguanta molt bé.


Els posarem directament sobre la safata que te que anar al forn, tapat amb paper film untat amb oli, cobrir amb un drap de fil, i deixar reposar unes 3 hores.   
   
Quan veiem que la massa arriba quasi a d ´alt del paper del motlle será hora d´anar al forn, que ja tindrem calent , 170 graus, durant uns 35 minuts, calor a baix i a d alt.

- Ara, abans de posar la forn amb un ganivet esmolat o una fulla d´ afeitar i farem una creu a sobre, això ajudarà a que es faci un barret a sobre.

* El temps sempre será orientatiu, ja que cada forn es diferent.



A la que es treguin del forn ràpidament en calent ...es tenen que atravesar amb uns punxons i posar de cap per vall penjats, entre dos objectes més d´alts que els Panettones, perqué refredin i no perdin volum, forma ni esponjositat.

* Jo faig servir unes caixes de plàstic i punxons inoxidables dels de fer barbacoes.



Ara a esperar que estiguin ben freds, despenjar, gaudir...i si es amb bona companya Millor !

* Guardar sempre dins de bossa de plàstic o recipient hermètic..


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 18 de desembre del 2023

Fideus melosos amb calamar fets amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova

 


UN TRUC PERQUÉ TANT LA CARN COM EL PEIX ENS QUEDI MÉS TOU...una estona abans posarem el producte en una safata amb un dit de llet.......

La funció de la llet es estovar  el producte gràcies a uns enzims que conté, que fa que es trenquin les proteïnes i la carn -o- el peix quedi mes tendre.


Ingredients
Fideus gruixuts
Brou o aigua
Sal
Pebre ( opcional )
Tomàquet fregit
Calamar tallar a rodanxes 
Oli d´oliva
Ceba ratllada
Vermut blanc sec 

* Posarem quasi el triple de brou del pes dels fideus.( 400 grams de fideus =1 litre de brou )
* Podem canviar el calamar per sípia , pota, també queda molt bé amb còctel de marisc , gambetes......
* El vermut blanc sec que fem servir a casa es Martini

Preparació
Tallarem el calamar a petites peces o rodanxes  ( això ja al vostre gust ), el posarem junt amb la ceba, en un recipient que ens entri en el calaix de la nostre fregidora ,  untarem amb unes gotes d´oli d´oliva, i deixar cuinar a 150 graus uns aprox.10 minuts, de tant en tant donar una remenada,  perqué el calamar ens quedi més cuit i posarem també un dit d´aigua.....anirem controlant fins que agafi una mica de color, ara abocarem un raig de vermut blanc sec , tomàquet fregit, sal, pebre, deixar uns minuts més i retirar.

Mentre en un altre recipient i posarem els fideus en cru que untarem amb una mica d´oli d´oliva, els introduïm a la fregidora d´aire a uns 130 graus uns 10 minuts, de tant en tant, controlar i remenar fins que quedin rossos i retirar.

Barrejar el calamar amb els fideus, li afegim el brou - o - agua ,  que ja tenim calent ...... 


Ja o tenim a punt per passar a Lanova.


Els  hem posat a 200 graus - uns 15 minuts, de tant en tant, vigilar .

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i es fa a la paella  





Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...