TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dijous, 16 de maig del 2024

Bacallà amb cigrons a la cassola, baix en greixos






Ingredients
Oli d´oliva            *
Cigrons bullits,    **
Bacallà dessalat ***

Pebre
Una ceba tallada petita o ratllada
Sal ( si es necesaria )
Un raig de vermut blanc sec...a casa fem servir el  "Martini "
Un got d´aigua
Farina
All i julivert picats

    * Oli d´oliva, a casa fem servir un spray, així es pot controlar més lo del tema "baix en greixos "
  ** Si els cigrons están repelats son més digestius, no donen gasos ni pesadesa d´estómac.
*** Podem comprar el bacallà directament congelat i dessalat, ens estalviem feina.


Preparació
Tallarem el bacallà al nostre gust i el passarem per farina, posarem una mica d´oli d´oliva en una cassola i segellarem les peces de bacallà, no es necessari que agafi color,  així no s´engrunarà, retirar a un plat.

Sofregirem la ceba, quan ja comenci a agafar color li afegirem els cigrons, passat uns minuts el bacallà que tenim reservat, un raig de vermut blanc sec i deixarem que cogui uns 5 minuts, després un got d´aigua, posar a foc baix i deixar cuinar uns 15 minuts ( temps orientatiu ), condimentar amb pebre i rectificar de sal si es necesaria, al darrer moment espolsar amb all i julivert picats.

* Important: NO  remenar amb cap cullera ni espátula, pero si...bellugar la cassola, ja que així el bacallà deixarà anar la seva gelatina.

Podem acompanyar aquest plat amb una bona amanida.

Bon profit, i si en en bona companya...millor !!!


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 15 de maig del 2024

Calamarsets a la cassola amb tomàquet





UN TRUC PERQUÉ TANT LA CARN COM EL PEIX ENS QUEDI MÉS TENDRE I MELÓS ...una estona abans posarem el producte en una safata amb un dit de llet.......

Ingredients
Calamars petits sencers i nets... ( que siguin més o menys de la mateixa mida )
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Un raig de vermut blanc sec
Alls i julivert picats
 
Preparació
Sofregir amb oli d´oliva, la ceba tallada petita -o- ratllada juntament amb els calamarsets, quan estigui cuita la ceba, afegir un raig de vermut blanc sec, l´all i el julivert, remanar uns minuts,  tot seguit posarem el tomàquet fregit i un dit d´aigua, baixar el foc i deixar coura uns 10 minuts.

* El temps sempre es orientatiu ja que dependrà de la mida i quantitat de producte que cuinem.

Servir acompanyats d´un arròs bullit, pasta, amanida, cuscús, blat tendra......i bona companya

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 14 de maig del 2024

Pastís de llaminadures JB 43





Avui volem compartir amb tots vostès aquest preciós pastís, per celebrar l´ Aniversari d´ persona molt especial.
 

Felicitacions, i moltes gràcies per confiarnos l'elaboració del seu pastís d'aniversari

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 13 de maig del 2024

Pastissets de pasta de full i llavors




Ingredients 1- versió
Una planxa de pasta de full, millor si es rectangular 
Sucre blanc granulat
Llavors de gira-sol i de carbassa 

Ou batut per pintar les peces 
-Opcional sucre en pols per decorar un cop fetes


Preparació
Escalfar el forn a 200 graus

Estirar la pasta de full sobre el seu mateix paper, ensucrar per sobre, donar la volta a la planxa  i tornar a ensucrar per l´altre costat, es importante que el sucre estigui ben escampat i  apretar una mica perqué en i quedi enganxat.


Buscar el centre el rectangle i marcar, ara anirem enrotllant pels dos costats de la peca de pasta de full fins arribar al centre, just en el punt on abans hem fet la marca, amb un ganivet esmolat, tallarem el rotllo en rodanxes que anirem dipositant en una safata de forn preparada amb un paper vegetal, pintar amb ou batut, li afegim per sobre unes llavors de gira-sol , de carbassa i una mica de sucre.

Fornejar uns 20 minuts, deixar refredar sobre una reixeta....( el temps sempre es orientatiu, dependrà del vostre forn i mida de les peces ), 


                                                 😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋


Ingredients 2- versió
Una planxa de pasta de full, millor si es rectangular 
Sucre de canya
Llavors de sèsam

Ou batut per pintar les peces
-Opcional sucre en pols per decorar un cop fetes

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus

Estirar la pasta de full sobre el seu mateix paper, ensucrar amb sucre de canya per sobre, donar la volta a la planxa, tornar a ensucrar, a més li afegirem les llavors de sèsam,  es important que tot quedi ben escampat, apretar una mica amb la ma plana perqué s´enganxi

Tallarem tires de pasta amb un ganivet esmolat i les enrotllarem, posarem sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal,  pintar amb ou batut, li afegim per sobre unes llavors de sèsam i una mica de sucre.

Fornejar uns 20 minuts, deixar refredar sobre una reixeta....( el temps sempre es orientatiu, dependrà del vostre forn i mida de les peces )   

Bon profit 



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 12 de maig del 2024

Risotto de xampinyons i pastanaga .......( baix en greixos )





Ingredients
  500 grams d´arròs
1860 grams de brou ( pot ser de pollastre, de verdures, fet a casa -o- comprat
Oli d´oliva
Sal 
Pebre negre
Xampinyons tallats petits
Pastanaga ratllada
1/2 got de vi blanc ( si es bo...millor )
Una ceba picada molt petita
Un parell d´alls picats petits
Formatge ratllat ( a casa fem servir mozzarella, encara que es habitual de fer servir parmesà )

           * * * * * * * * * *

* Si no agrada- o- no en pots menjar, a casa o fem, es tant fàcil com....al moment de retirar l´arròs del foc, abans de posar el formatge, es treuen les racions que no en volen i tothom content.  

També es pot -no- posar el formatge.

* A la recepta original al final de la cocció si afegeix una mica de mantega que s´incorpora a l´arròs ( a casa no, pel tema baix en greixos )
* El formatge parmesà     te un  28,00   % de materia grasa aprox.
* El formatge mozzarella te un  16,00   % de materia grasa aprox.

* L´arròs que es fa servir pel risotto ha de ser de gra curt i que produeixi textura cremosa quan es cou, com pot ser el Arborio, el Vialone, el Maratelli o el Carnaroli.

* Fer atenció a l´hora de posar la sal, recordeu que el formatge ja en porta.

Preparació
Sofregir amb unes gotes d´oli d´oliva, la ceba, els alls, els xampinyons tallats petits i la pastanaga ratllada, fins que quedi tot cuit, ara abocar el 1/2 got de vi, una mica de pebre negre i sal, deixar reduir, tot seguit posarem l´arròs que deixarem que agafi els sabors dels ingredients de la paella.

Ara li toca afegir el brou que tindrem en una olla ben calent, l anirem posant a cullerots, d´un en un... remenar, i fins que no ens quedi ben integrat un cullerot de brou, NO ni afegirem un altre, així fins acabar amb tot el brou de l´olla......temps aproximat entre 18 a 20 minuts de cocció, al darrer moment posar la mantega ( si ni voleu posar ), a casa pel tema "sense greixos" no ni posem .

Es l´hora de retirar del foc, i afegir l´últim ingredient que es el formatge ratllat ( si no agrada, es pot prescindir de fer aquest pas,  que no pasa res )  remenar fins que quedi ben integrat amb l´arròs i ....a gaudir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 11 de maig del 2024

Pastís de mini dones Vega 7









Per molts i meravellosos 7 anys Vega, en companya de la teva Família que tant t estima.


El pastís està elaborat amb mini dones ( sense greixos )   la base es un cilindre de porexpan folrat amb paper alimentari,  les mini dones estan clavades amb bastonets de colors de plàstic , que son reutilitzables... i no te més secrets.....


Aquestes son natural, tal i com li agraden a ella, també es poden cobrir de xocolate, decorar amb boletes de colors, sucre pols, sucre i canyella, glassa, mel, fondant ..imaginació al poder...
 

Bon profit i si es en bona companya, millor !!!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 10 de maig del 2024

Llaminera de porc cuinada amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova



La llaminera de porc es la peça que està situada entre les costelles i el llom.
També rep altres noms com...filet, llonza llaminera, rellom....

Segons estudis, en el porc podem trobar una part de carn blanca i també una altre de carn vermella , depenent del lloc del cos,....

El filet de porc es considera carn vermella, i en canvi el llom carn blanca.....aquí o deixem....

Ingredients
Una llaminera de porc
All i julivert
Oli d´oliva
Sal
Pebre ( opcional )
Una mica de vi de cuina

Preparació
Tallarem la llaminera a rodanxes, la mida ja es al vostre gust, la posarem  en un recipient apta per anar a la fregidora ( nosaltres hem fet servir un de vidre especial, tipus Pirex ), condimentar amb sal, pebre i unes gotes d´oli d´oliva......i ja està a punt per passar a Lanova.



Hem posat a 180  graus uns 10 minuts, donem la volta, posarem per sobre all i julivert picat i un bon raig de vi de cuina ...  afegir uns 10 minuts mes,... això ja com agradi de cuita la carn, en aquest suquet tothom i voldrà sucar pa....

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.

* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i l ´últim pas el feu a la paella a foc no massa fort.


Es ideal per acompanyar, arròs bullit, pasta, patates...



A gaudir, i si es en bona companya millor !

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 9 de maig del 2024

Nyoquis de patata al vapor





Una mica d´informació per qui no els conegui

Els nyoquis són un tipus de pasta italiana que está elaborada amb farina, rovell d´ou sal i el seu ingredient principal es la patata bullida.  Encara que també es poden fer amb altres vegetals con carbassa, carbassó, espinacs, i canviar la farina per sèmola, farina de blat de moro...

La massa es pots preparar a casa ( ja compartiré la formula ) -o- si no en tenim ganes de passar temps a la cuina, es poden comprar ja preparats.....

Ingredients
Nyoquis 

Sal
Tomàquet fregit
Pebre - opcional -
Formatge ratllat


Preparació
Tant fàcil com posar als nyoquis a la nostre olla de vapor quan l´aigua ja comenci a bullir, el temps aprox. pot variar entre uns 10 a 15 minuts, dependrà de la potencia que tinguem el fogó i de la quantitat de peces que i hem posat.

Després només tenim que condimentar amb sal, pebre al gust, tomàquet fregit i formatge ratllat.

Bon profit i si en bona companya, millor !!!

 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 8 de maig del 2024

Macarrons a la cassola amb api, pastanaga i pèsols...del Maresme




Ingredients
Macarrons 
Sal
Pebre
Tomàquet fregit
Oli d´oliva
Ceba  
Pastanaga  
Api
Pèsols....del Maresme
Vi de cuina
* Un got de l´aigua de bullir els macarrons

Preparació
Ratllar la ceba, la pastanaga, tallar petit l´api, reservar ....  i fer arrancar el bull als pèsols.

Bullir els macarrons  ( que quedi la pasta una mica forta ) i guardar un got de l´aigua del bullit.

En una paella amb una mica d´oli oliva,  sofregirem la pastanaga, l´api i la ceba, quant comenci a agafar color afegir els pèsols,  condimentar amb sal i pebre al gust, al cap d´uns minuts i tirarem un bon raig de vi de cuina, quan el vi ja estigui evaporat es l´hora de posar el tomàquet fregit, deixarem coure tot plegat uns 10 minuts aprox.,   * Aquest pas també el podem fer a la fregidora d´aire sense greixos, a casa o fem.   

Després i posarem els macarrons que tenim bullits i el got de l´aigua del bullit ( aquest pas fa que els macarrons ens quedin més melosos )

Barrejar que quedi tot ben integrat, cuinar fins que s´hagin begut la seva aigua,  ..... i servir.

Bon profit i si es en bona companya...millor !!!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 7 de maig del 2024

Truita i pa amb tomàquet.....no es pot demanar res millor !!




Per a ser Feliç no és necessari de grans banquets amb productes cars i complicats.

Amb uns molt senzills ingredients que són fàcils de trobar en qualsevol cuina , podem gaudir d'un àpat fantàstic que ens donarà un gran plaer al nostre paladar....

Ingredients
Pa de coca
Tomàquets de sucar
Ous ...si son dels bons millor !
Oli d´oliva

Preparació
1.- Torrar el pa.

2.- Fer la truita amb oli d´oliva.

3.- Sucar el pa de coca amb tomàquet i un raig d´oli d´oliva.

I a gaudir del moment........Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

2024 Festa de Sant Isidre , diumenge 19 de Maig







Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 6 de maig del 2024

2024 Revetlla popular de Sant Isidre a Santa Susanna






Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Carn picada de vedella i porc amb un toc de nata lleugera, cuinada amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova




Ingredients
Carn picada al gust ( nosaltres vedella i porc )
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Tomàquet fregit
Nata lleugera
 
 
La funció de la llet - en aquest cas la nata - es estovar  el producte gràcies a uns enzims que conté, que fa que es trenquin les proteïnes i la carn -o- el peix quedi mes tendre.


Preparació
Posarem tots els ingredients ( menys la nata lleugera i el tomàquet fregit) en un recipient apta per anar a la fregidora ( nosaltres fem servir un motlle de fer pastissos de metall ), condimentar amb sal, pebre, un dit d´aigua i una mica d´oli....



i ja està a punt per passar a Lanova.




Hem posat a 180  graus uns 30 minuts, ara li afegirem el tomàquet fregit i la nata lleugera, afegir uns 10 minuts mes,... de tant en tant, vigilar i remenar, si es necessari afegir uns minuts més.

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i l ´últim pas el feu a la paella a foc no massa fort.

Es ideal per acompanyar, arròs bullit, pasta, farcir crestes, ...fins i tot una pizza.


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 5 de maig del 2024

Pa de pessic de Vic





Ingredients
150 grams de sucre
100 grams de maicena
  50 grams de farina de tot ús
    6 ous
    1 pessic de sal
       vainilla - opcional 

Sucre pols per decorar

* Forn     : a 160 graus
* Temps  : uns 30 a 35 minuts
* Motlle de 20 cm. de diàmetre.
* El nostre pa de pessic está fet amb el doble de quantitats ja que era per molta gent.
* El de casa, per sobre abans de posar al forn, li vàrem afegir ametlles laminades.
* Penseu que no porta cap tipus de llevat, per que tot el volum li tenim que donar nosaltres en batre molta estona, tant els rovells com les clares.
* Aquest color groc tant preciós es per haver fet servir ous de pagès km. zero, zero, tot un luxe...no porta cap tipus de colorant, es tot autèntic i natural.

Preparació
1.- Tamisar les dues farines juntes i reservar.

2.- Folrarem el motlle amb paper vegetal, o untat amb mantega i espolsat de farina.

3.- Separar els rovells de les clares de 5 ous.

4.- Batre els 5 rovells + l ´ou sencer + 100 grams de sucre ( aquí es quan se li pot afegir la vainilla ) fins que ens quedi molt escumós i hagi doblat el seu volum.

5.- Batre les 5 clares a punt de neu amb un pessic de sal,  quan comencin a agafar cos, li afegirem els 50 grams de sucre que tenim reservats, continuar batent fins que ens quedin a punt de neu forta, o sigui que pugis dibuixar muntanyetes per sobre.

6.- Afegirem un parell de cullerades de les clares batudes al recipient on tenim els rovells, remenar fins integrarles, ara anirem intercalant cullerades de farina, i cullerades de clares, amb moviments de dalt  a baix, amb suavitat, perquè no es baixi la massa i perdi aire.

7.- Abocar la massa en el motlle que ja tindrem preparat i fornejar uns 30/35 minuts, dependrà del forn.

8.- Un cop cuit apagar el forn i deixar dins durant 10 minuts amb la porta una mica oberta, així evitarem que s´ ens desinfli si el trèiem de cop, passat aquest temps desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.

9.- Un cop fred decorar amb sucre pols.

Bon i dolç profit.

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 4 de maig del 2024

Truita de pèsols del Maresme i fesols de Santa Pau




Ingredients
Ous ( aquest color groc tant preciós, es que son de pagés...km zero...tot un Luxe )
Fesols de Santa Pau bullits ( també es pot fer amb fesols del ganxet )
Pèsols,  que els i haurem fet arrancar el bull abans.....nosaltres del Maresme
Sal
Pebre - opcional- encare que li dona un toc molt bo
Oli d´oliva

Preparació
Passarem els pèsols i els fesols per la paella amb una mica d´oli d´oliva,  condimentar de sal al gust, batre els ous, barrejar, fer la truita daurada al gust.

Un àpat ràpid, sa i boníssim .....,.hummm ( ideal per la carmanyola...)

* Truc
Perqué ens quedin sempre unes truites així de precioses, lo ideal es tenir una paella única i exclusivament per fer truites, la de casa es de 20 cm, i queden perfectes.


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 3 de maig del 2024

Roses de pasta de full i confitura de nabius



Ingredients
Pasta de full
Ou batut
Confitura de nabius

Sucre en pols per decorar
 

Preparació
  
Estirar la pasta de full i amb un got -o- talla pastes ,  tallarem unes rotllanes, la mida ja al vostre gust, per cada rosa em fet servir tres unitats, les sobreposarem per un costat, en el centre a tot lo llarg i posarem amb l´ajuda d´una cullera, una tira de confitura de nabius, ara plegar per la meitat i enrotllar, ens quedarà com el capoll d´una rosa  - si les posem dins d´un motlle de fer magdalenes, no es deformarán gens  - si no en teniu , no passa res.

Pintar per sobre amb l´ou batut.

Fornejar a 200 graus per espai entre uns 15/20  minuts, dependrà del forn i la mida de les roses.

Deixar refredar sobre una reixeta, un cop fredes decorar amb sucre en pols.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 2 de maig del 2024

Pastís de xocolate recobert d´avellanes de Reus





* Les avellanes de Reus, tenen el segell de DOP, Denominació d´Origen Protegida, aquestes son les nostres, les de casa.

* Tenen una molt alta qualitat, de les millors i son molt apreciades, el 90 % de la producció de les avellanes de tot l´estat son produïdes a Catalunya. 💓
Pastís de Xocolate, nosaltres hem fet servir xocolate Milka i les avellanes, per descomptat de Reus.

* També el podem fer amb altres xocolates,...això ja o deixem al vostre gust.

Motlle         20 cm
Forn           160 / 165  graus, posar al segon nivell des de baix
Temps        Uns 35 minuts ( orientatiu )

Ingredients
Pel pastís
5 ous grossos ( -o- 6 ous si son petits )
200 grams de farina de rebosteria
1 culleradeta de Royal
60 grams de xocolate Milka ( que desfarem i deixarem refredar)
100 grams de mantega ( desfeta i freda )
1 pessic de sal

Per la cobertura
100 grams de xocolate Milka
20 grams de mantega
Avellanes esmicolades - no triturades- si son de Reus, millor !

Preparació
Muntar les clares a punt de neu i reservar.

Barrejar els rovells amb la mantega, afegir la xocolate, la farina tamisada amb el llevat, i al final les clares a punt de neu.

Fornejar a 16o / 165  graus  uns 35 minuts, temps orientatiu, ja sabeu que cada forn va diferent.

Un cop fet, refredar sobre una reixeta, cobrir de la xocolate desfeta amb la mantega al bany maria, posarem per sobre la xocolate, després les avellanes esmicolades i decorar al gust.

Bon profit i a gaudir

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 1 de maig del 2024

Carbassó a rodanxes, cuinat amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova


Ingredients
Carbassó
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Una mica d´aigua

* Per tallar les llesques que ens quedin perfectes recomanem disposar d´ una ...mandolina, es una bona inversió a la cuina i ni han de molts preus.



Preparació
Tallar els carbassons a rodanxes, posar en una safata, condimentar amb sal, pebre i una mica d oli d oliva, remenar perquè l ´oli quedi ben escampat per totes les peces, ara les posarem en un recipient que ens entri a la nostre fregidora d´aire, en el de haurem posat 1/2 dit d´aigua....

Ja les tenim a punt per passar a Lanova.

Les hem posat a 180 - uns 15 minuts, de tant en tant, vigilar,  donar la volta amb espàtula de fusta o silicona i deixar a la mateixa temperatura uns minuts més....

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i fer a la paella o planxa.

Esperem que sigui del vostre gust, Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...