TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimarts, 26 de maig del 2020

PASTÍS RATLLAT DE NABIUS - ESBIETA

Pastís ratllat de nabius - motlle 30x20 cm
Pastís ratllat de nabius .- motlle 32x18, queda més alt ( a casa els i encanta )
Pastís ratllat de nabius i poma ( motlle rodó de 26 cm )...amb poma ,deliciòs.....



Font d´inspiració https://www.recetasdesbieta.com/




És un molt sorprenent pastís, que sembla ser és molt habitual a l'Europa de l'Est i Central, gràcies per compartir aquesta delícia desconeguda per a molts

Ingredients per la massa
400 grams de farina de blat ( de tot ús )
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
180 grams de mantega que estigui freda de la nevera
4 cullerades soperes de llet
1 ou
80 grams de sucre
2 gotes de vainilla pasta ( si es qualitat millor ) .o - 1 sobre de sucre amb vainilla
1 pessíc de sal

Per farcit
500 grams de nabius ( es lo ideal )
1 cullerada sopera de Maizena
3 culleraderes de sucre
Preparació
Forn a 180 graus, calor dalt i baix, temps de coccció uns 50 minuts ( a mi em va millor calor a baix i ventilador )

Mida de la safata aproximat 30x20 ( encare que es a lliure opció )
Ratllar la peça de mantega recent sortida de la nevera, barrejar amb la farina, i el llevat que ja tindrem tamisats, a més el sucre i el pessíc de sal, despres afegirem la vainilla, l ou batut i les cullerades de llet, treballar fins formar una massa.

Dividir la massa en dues parts, una d elles te que ser una mica més petita que l altre, les embolicarem per separat amb film transparent i les reservarem durant uns 20 minuts al congelador perqué agafin cos.

Rentar els nabius i assecar bé, els posarem en un bol amb el sucre, la maizena, barrejar  i reservar.
Passats els 20 minuts ratllarem la part de massa més gran sobre la safata que tindrem folrrat amb paper vegetal, ens te que quedar ben escampada pel fons, tot seguit i posarem els nabius a sobre,  per acabar agafarem la reste de la massa que tenim reservada ( o sigui la part més petita )  farem el mateix, ratllarla per sobre dels nabius , que quedi també ben escampada.
* Intentar fer aquests passos ràpid, que la massa no s ens escalfi massa, ja que es ratlla i s escampa millor.
Posar al forn, com que cada forn es diferent a partir dels 45 minuts controlar, quan vegis que es comença a daurar, ja está.
Treure i deixar dins la safata durant uns 20 minuts abans de desmotllar, un cop fred es pot decorar amb sucre glas por sobre si es vol, o res si no el volem tant dolç. 

Bon i dolç profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Truita de carbassó i surimi - baix en greixos -





Ingredients
Carbassó
Sal
Oli d´oliva
Unes barretes de surimi
Ous

Preparació
Tallar el carbassó a rodanxes no massa primes ( a mi m ´agrada abans repelar una mica la pell , va molt bé amb un pela-patates ) seguidament al posarem al foc amb una mica d aigua i un pessíc de sal, deixar bullir fins que quedi tou.

Escòrrer i passar a una paella amb unes gotes d´oli fins que ens agafi una mica de color, no remanar la paella que si no s ens trencarán les rodanxes, voltejar de tant en tant.

Batre els ous, barrejar el carbassó i el surimi tallat a trossos, rectificar de sal si cal i fer la truita.

Bon profit i baix en greixos.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 23 de maig del 2020

Galetes de mantega amb xocolate blanca i nabius


Font d inspiració https://www.mitartapreferida.net/

https://www.mercontrol.com/azucar-panela/
La panela és el suc que obtenim a partir de la canya de sucre, cristal·litzat només per mitjà de l'evaporació. La característica més rellevant és que no pateix cap tipus de procés de refinament ni procés químic, de manera que la panela és el sucre més pur, i més ric en vitamines i minerals

És un producte d'origen 100% natural i per això es denomina com l'autèntic sucre integral de canya.

La panela és el substitutiu natural de l'sucre i se sol utilitzar per endolcir refrescs, sucs, cafè o infusions. També és molt utilitzat en l'elaboració de pastissos, bescuits, melmelades i galetes.



Ingredients
300 grams farina de rebosteria
50 grams de sucre blanc ( també es pot fer amb negre )
50 grams de panela   ( sucre integral de canya )
1 ou
125 grams de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta petita  pasta de vainilla  ( extracte o esencia )
100 grams de xocolate blanca triturada
100 grams de nabius deshidratats
1/2 culleradeta de llevat químic, tipus Royal
1 pessic de sal

Preparació
Forn a 180 graus -calor a baix i ventilador .- ( cada forn es diferent , aquesta informació es orientativa )

Safata de forn folrrada amb paper de cuina , surten aproximadament unes 44 unitats, o sigui dues fornades,
( recordeu que les peces estiguin una mica separades, ja que en coure s inflaran )

Barrejar la farina i el llevat, passar pel tamís, afegir la sal i reservar.

En un bol posarem els sucres, la mantega tova, l ou , la vainilla i remenar fins integrar tots els ingredients, ara i posarem la farina, els nabius i la xocolate esmicolada, remenar tot.
  
Amb la massa obtinguda  formarem tres o quatre cilindres que embolicarem amb paper film i reservarem a la nevera com una hora perque agafin cos i pogem treballar despres les peces, ( si volem acelerar aquest pas o posem al congelador uns 15 minuts )

Ara només ens falta tallar les galetes, aconsello amb ganivet del pa, -o- sigui amb serreta-  es tallen molt millor, gruix d 1 cm, col.locar sobre safata de forn i coure, mentre tallem un cilidre, la resta d ells millor que estiguin a la nevera, amb la calor es posen tous molt ràpid.

Temps de fornejat uns 15 minuts, quan comencin a quedar daurats per tot el voltant, ja es poden treu, refredar sobre una reixeta ...i a gaudir.


Bon profit 


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna








 
 












Flam de "sobre" amb base de galeta i cobertura de toffee expres

Amb aquest postres no tenim excusa per no elaborar una " llapolia", es prepara ràpid, resultat de 10, i volará a taula, a casa quasi ni temps de fer foto, ni de deixar refredar del tot.....


Ingredients
14 galetes tipus Maria ( jo faig servir integrals )
50 grams de mantega temperatura ambient
1 litre de llet
2 sobre del flam ( comprovar les instruccions del fabricant , normalment un sobre es per 1/2 l. de llet)
4 cullerades de sucre ( si ets més llaminer, doncs ja pas....més )
Unes gotes de vainilla ( Jo faig servir vainilla en pasta, no es barata, pero allarga i qualitat divina )

* He fet servir un motlle quadrat de 20x20 - apta per anar al forn.

Preparació
Triturar les galetes amb la mantega, passar al motlle, escampar per la base i amb l ajuda un vas, anirem apretan les galetes, ens quedará una massa comparta, ara al forn a 180 graus uns 10 minuts, retirar.

Posarem la llet a escalfar amb el sucre i la vainilla,  menys un vas que deixem a part per desfer els sobres del preparat, que un cop ben integrats abocarem a la resta de la llet, remenar sempre a foc suau fins que quedi espès al gust ( de tota manera, seguir les instruccions del fabricant ), retirar i amb delicadesa abocar per sobre de la base de galeta, mentre es refreda prepararem la cobertura de toffee expres.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Toffee expres
Ingredients
500 grams de nata de montar de 35 % M.G.
10 grams de mantega
10 grams de gelatina ( en pols o lamina, això al gust )
50/60 grams de sucre caramel ( que ja venden fet )
* Fideus de xocolate per decorar - opcional -

Preparació
Separar un vas de nata per desfer la gelatina escollida.

Posarem la resta de nata al foc amb la mantega i el sucre caramel, remenar perque fins que estigui tot desfet, retirar del foc i afegir la gelatina, seguirem remenan perque no faci tel i baixi la temperatura, ( per anar més ràpid canviar de recipient ), abocar per sobre el flam, deixar refredar del tot, tapar amb film de cuina i a la nevera, millor unes 4/5 hores que la gelatina qualli bé.

* Abans de servir es pot decorar amb fideus de xocolate.

Dolç i bon profit, si es en bona companya millor.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cors de filet de lluç rebossats amb ou i farina de cigrons - baix en greixos -


 * Nota informativa

- Els "cors" de filet de lluç, són porcions de peix nets de pell, espines i baix en greixos.

- Farina de cigrons, es molt coneguda al Sud d Espanya per fritures de peix, no te glúten i es rica en calci, encara que jo la faig servir també per moltes altres receptes.

Ingredients
Cors de filet de lluç, ( normalment son molt gruixuts, pel que jo els parteixo pel la mitat)
Oli de gira-sol per fregir
Farina de cigrons
Un ou
Sal

Preparació
Salarem les peces al gust, les pasarem primer per ou batut i despres arrebossarem amb la farina de cigrons, espolçarem el possible excés de farina i a la paella amb oli de gira-sol que ja estará calent.

Es fregeixen molt ràpid, i al estar el peix  primer cobert pel ou  no ens quedará gent greixós.

Feu la prova, que sense cap dubte os agradará el resultat.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



dilluns, 18 de maig del 2020

Galette ( pastis de bossa) de nabius i gerds












 



Ingredients 
Una lamina de pasta de full rodona (si es quadrada retallar )
Sucre
Fruita fresca, avui, nabius i gerds frescos ( també poden ser congelats )
Un motlle rodó d'un diamentro més petit que la lamina.
1 cullerada de maizena
Un grapat de galetes tipus Maria , 6/7 unitats ( poden ser integrals )
 * Sucre en pols per decorar ( opcional )

Preparació

Escalfar el forn a 200 graus

Triturar les galetes amb la batedora, que quedin com farina ( son perque absorveixin el suc de les fruites i no ens quedi la base tova ).

Col · locar la làmina de pasta de full en el motlle sense treure el paper vegetal que ja porta de compra, aixecant els laterals provisionalment, a la base i escamparem la farina de galeta.

Rentar i assecar la fruita, posar en un bol , junta o per separar, i afegirem una cullerada de maizena i sucre ( aixo al gust ), seguidament o pasarem al motlle per sobre de les galetes.

Seguidament inclinarem cap a l'interior les vores de pasta de full, que faran de barrera perquè no s'escapin els sucs de les fruites.

Enfornar per espai d'uns 25/30  minuts, dependrà de la mida del pastís i del vostre forn, fins que la pasta de full estigui daurada i que hi hagi consum gairebé tot el suc de les fruites.


Desemmotlleu i refredar sobre una reixeta, es pot decorar amb sucre glas -o- no.

Bon profit 


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
 

Senglar amb patates a l ´aroma de vermut blanc sec

Es un plat que estará al foc entre dues i tres hores, segón la quantitat de carn, a foc baix, i només tindrem que de tant en tant donar una ullada i remenar amb cullerot de fusta, millor.

Aquest plat es pot cuinar igualment amb vedella o porc ( encara que el temps canviará per ser la carn més tova )

* Cassola amb tapa



Ingredients
Senglar
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba 
Sofregit de tòmaquet ( un pot petit )
Un vas de vermut blanc sec
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger
Tomàquets petits de penjar ( jo li posso un parell )
 
Preparació
Posarem oli a la cassola, quan estigui calent , el senglar en crú perqué ens segelli la carn i no perdi massa aigua, un cop estigui agafan una mica de color, afegir el llorer, les tòmaquetes, condimentar amb sal i pebre al gust , el cap d alls, la ceba tallada petita, i deixarem tapat com hem comentat abans a foc molt baix, de moment amb el vapor, el suc de les tòmaquets i de la ceba, ja ens fará liquid.

Només de tant en tant, donarem una ullada i remanar, al cap de quasi dues hores el regem amb un vas de vermut blanc sec, el tòmaquet fregit  i tonem a tapar, veurem que la carn está quedant molt tova, ara es el moment d ´afegir les patates pelades i tallades a quadrats ( o esparrecades = en comptes de tallarles amb el ganivets, el clavem i elles s'obren per on volen ),  cobrir d aigua, rectificar de sal i pebre si fa falta.

Tornar a tapar i deixar coure les patates, per ser, si el suc ens queda una mica aigualit,....agafem dos o tres patates bullides, les aixafem amb una forquilla i les afegim a la cassola, veureu quin miracle.

* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
* Reposat encara está més i més bo.
* Podem garantir que per més dura que sigui la carn, quedarà tova i melosa
            
Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 16 de maig del 2020

Taronja confitada de la Sra. M.Solé



 
Ingredients
Taronjes
1 culleradeta de sal
Aigua
Sucre ( el doble que d aigua )

Preparació
Netejarem molt bé les taronjes amb la pell, primer dins d un recipient, despres sota el raig d aigua.

Posarem un cassó al foc, i afegirem les tarojes, la sal i deixar que faci un bull, ( temps dependrá de la quantits de taronjes i mida), aproximadament uns 5/10 minuts, retirar del foc, tirar l aigua.  Aquest pas es fá per treure l amargor de la pell de la taronja.

Deixar refredar una mica per poger manipular les taronjes sense que ens cremem, les tallarem a rodanxes amb un ganivert que estigui ben esmolat i ens faci el tall net.

Anirem posan les rodanxes en un cassó fins completar el tall de totes les taronjes, cobrirem amb aigua que pesarem per saber quina quantitat ni posem, després afagirem el doble de sucre, a foc baix, i no tocar per res, doncs s ens trencaran les rodanxes, temps aproximat entre una hora a dues hores, com he dit, dependrá de la quantitat de taronjes.

Un cop fet, deixar refredar dins del cassó.

* Millor si son petites, ( en el meu cas ens varen regalar taronjes grosses com pilotes i les vaig aprofitar.)


Ara tenim tres opcións
1.- Treure les rodanxes i deixar assecar sobre una reixeta fins que estiguin seques, després guardar dins d´un recipient hermetic.

2.- Posar en pots de vidre i cobrir amb el seu propi almívar, ben tapat i a la nevera. 


3.- Envasar les rodanxes en bosses amb poques unitats  i congelar, reservar l almívar tapat  (millor a la nevera ), per pastissos i derivat.

Dolç i bon profit




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 14 de maig del 2020

Ventresca de lluç i llagostins a la planxa amb all i julivert


Ingredients
Ventresca de lluç
Llagostins pelats i nets
All i julivert picat
Un raig de vermut blanc sec
Sal
Pebre ( opcional )
Oli d oliva

Preparació
Escalfar una planxa -o- una paella grossa, que podem fer servir de planxa .(jo o faig i molt bé ) un cop calenta , untarem amb unes gotes d oli d oliva, tot seguit i posarem la ventresca que haurem condimentat amb sal i pebre ( si es vol) al gust.

Al donar la volta al peix el regarem amb un raig de vermut, li tornarem a donar la volta i cobrirem les peçes amb all i julivert picat , en aquest moment i posarem els llagostins que es cuinen en un pim pam.

I a gaudir, bon profit.

  
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Truita d alls tendres i gambes - baix en greixos-



Ingredients
Ous
Sal
Oli d oliva
Alls tendres
Gambes pelades
1 culleradeta de llevat quimíc ( tipus Royal )
1 raig d aigua
 
Preparació
Netejar i tallar els alls tendres ( jo o faig a lo llarg, estil Juliana ) , els posarem en una paella al foc, amb una mica d´oli d oliva i un raig d´aigua, a foc suau, deixarem que es vagin fen, sense presses, quan ja s hagi evaporat l aigua, i afegirem les gambes i les i donarem un " tomba i tomba", retirar del foc.

Batre els ous amb un pessic de sal i la culleradeta de Royal, ( es opcional , pero si o fem ens quedará molt esponjosa )  afegirem els alls i les gambes, barrejar tot i posar al foc en una paella, només ens queda fer la truita i gaudir del moment,- no queda gens greixosa-.

Bon profit. 
 


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastis de vainilla ( fet amb gelat )



Ingredients
275 grams de gelat de vainilla ( té que ser cremós i si es veuen les llavors de vainilla millor )
110 grams de farina de tot ús
1 cullaradeta de llevat químic ( tipus Royal )
1 pessic de sal
1 ou

* Motlle de 18 cm de diametre ( si es desmotllable millor )
* No valen els gelats de baixa qualitat, ni soberts, ni de gel . 
* Forn a 180 graus -calor dalt i baix )
* Temps aproximat 30/35 minuts ( dependrà del forn )
* Aquest color groc tant preciós, (el secret, ous de gallines en llibertat, val la pena gastar una mica més )

Preparació
Deixar amb antelació el gelat a temperatura ambient.

Posarem en un bol, el gelat desfet, un pessic de sal i l ou, batre tot una bona estona, duplicará el seu volúm, ens quedará com una maionesa, ara es el moment d afegir la farina i el llevat que ja tindrem barrejat i passat per un colador, la farina la incorporarem a tandes.

Passar la massa al motlle i al forn.

Ens sorprendrá lo bo que queda, bon profit.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 10 de maig del 2020

Cargoles de pasta de full farcides de sucre i canyella




Ingredients
Una lamina de pasta de full ( rectangular )
Sucre blanc -o- moreno ( al gust )
Canyella en pols
Confitura d albercoc i una mica d aigua per pintar un cop fetes

Preparació
Posarem la peça de pasta de full sobre el marbre de la cuina, cobrirem de sucre i canyella per sobre, per arreu, despres la tallares a tires, intentarem que totes tinguin les mateixes  mides.

Cargolarem les tires i les posarem en una safata de forn sobre paper vegetal, deixar una distancia entre elles, ja que en coure augmentarán de volúm.

Enformar a 200 graus per espai aprox. de uns 15 minuts ( dependrá del forn i la mida de les peces )

Retirar i posar sobre una reixeta que refredin.

Mentre amb la confitura d alberoc i una mica d aigua farem un barnís que desferem al foc,  si queda algún tros de fruita que no es desfar, es pot passar per un colodor, pintar les peces.

I a gaudir, Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Truita de patata bullida i ratllada - baix en greixos -



Ingredients
Ous
Sal
Patates bullides amb la seva pell
Oli d´oliva

Preparació
Pelar les patates i passar pel ratllador.


Posarem oli en una paella i escalfar una mica les patates ratllades, mentre batre els ous amb una mica de sal , afegir els ous i fer la truita.

Bon profit i baix en greixos.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


Truita d ensaladilla russa - baix en greixos -


Ingredients
Ous
Sal
Pebre ( opcional )
Ensaladilla russa bullida
Oli d´oliva

Preparació

Posarem oli en una paella i saltarem una mica la verdura escorreguda, mentre batre els ous amb una mica de sal ,  quan les verdures agafin una mica d escalfor, afegir els ous i fer la truita.

Bon profit i baix en greixos.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pollastre rostit al forn amb romaní i canyella - baix en greixos -


Ingredientes
Pollastre tallat a trossos no massa grossos i sense pell
Sal
Pebre ( si ve de gust, o es pot )
Un raig d oli d oliva
1 vas dels grossos d aigua
Una branca de romaní fresc ( si no es pot aconseguir, sec )
Mitja branca de canyella
Un vas de vi bo
Cebes tendres
Pastanaga
* Una cassola que pogi anar al forn amb tapa

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus ( dalt i baix )

Posarem a la cassola el pollastre amb la pastanaga, les cebes,l ´oli, l ´aigua, sal,  pebre, la canyella i el romaní, tapar i al forn.

De tant en tant donarem una ullada,  si es necesari remanem la carn, ( l aigua fará que la carn ens quedi més melosa i tova, al final de la cocció l aigua ha desaparagut), quan ja porti cap una hora al forn, li afagirem el vas de vi bó, i tornar a tapar.

Jo li tinc quasi unes dues hores, ( dependrá de la quantitat de carn a rostir, es clar ), quan calculem que li falten uns 15/20 minuts, acabar la cocció amb la cassola destapada.

Bon profit.

 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Rosquilles de pasta de full, farcides de chantilly i maduixes






Ingredients per les rosquilles
Pasta de full ( millor si la peça es rectangunlar )
Sucre al gust ( queden més maques si es sucre moreno )


Preparació rosquilles
Estirar la lamina de pasta de full retallar els cercles, si no es disposa un tallador especial, doncs, amb un vas i per fer el forat del mig un tap de pastic.

Disposar sobre una safata de forn folrrada amb papre vegetal i espolçar amb el sucre.

Forn a 210 graus uns 15 minuts ( de fet dependrá de la mida de les peces i del forn, per tant es orientariu )

Treure i deixar refredar sobre una reixeta.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *  
Ingredients per la crema Chantilly
1/2 litre crema de llet, mínim de 30 % de matèria grassa (important que estigui molt freda )
50 grams de sucre pols
Vainilla al gust
  
Preparació
Batre la crema de llet a velocitat mitjana, afegir el sucre i la vainilla abans o durant l'expansió de la crema, quan encara està en estat líquid, fins que formi pics tous,  si es sobre bat, es torna mantega.

Un cop feta te un plaç curt de temps,  s'ha de mantenir refrigerada i consumir el més aviat possible perquè l'aire i el fred no la facin malbé.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Per decorar
  
Maduixes, les nostres del Maresme  i  Km 0
Unes fulletes de menta
 
Per Montar
Posarem un raig de chantilly ( també es pot fer amb nata montada) en el centre de cada rosquilla, decorarem amb uns talls de maduixa i una fulleta de menta, reservar a la nevera fins al moment del seu consúm.

L altre versió
Deixar tal qual han sortit del forn, bonissimes també, cruixents....
 

Bon profit

  Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 8 de maig del 2020

Coca de pa Tieta Dolors


Ingredients
1 Kg de farina de força
500 grams d aigua
100 grams de massa mare
2 1/2 culleradetes de sal
1 cullaredeta de sucre
60 grams d´oli d´oliva suau
1 sobre de llevat sec de fer pa
1 culleradeta de llet en pols

Preparació amb la thermomix ( també es pot fer a má ) 
Posar en el vas aigua+oli+llevat fresc -o- sec + llet en pols  5 MINUTS- 37.- V.2.

Afegir la farina tamisada  + sal + sucre  + massa mare
  10 SEGONS – V.6 DESPRÈS AMASSAR 5 MINUTS – V. ESPIGA -sense temperatura


Treure i reposar la massa tapada en lloc càlid, durant 1 hora, doblará el seu volúm.

Passar aquest temps, amasar uns 5 minuts, donar forma i posarem en una safata de forn, deixar reposar altre hora, si es vol abans de posar al forn marcarem per sobre fen ditades - o- no

Forn a 200 graus , temps 40 minuts aprox. dependrá del forn i la mida de la coca.

Bon profit.

      Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Mini magdalenes de flam


Ingredients
6 ous
150 grams de farina comú
150 grams de maizena
100 grams de sucre ( a qui li agradi més dolç, en posi més )
140 grams de llet
140 grams de nata de montar
250 grams d oli de gira-sol
70 grams de preprat de flam ( tipus Royal, Potax...al gust )
1 sobre de llevat químic tipus Royal o similar.


Preparació
Escalfar el forn a 210 graus , ( d alt i baix )

Barrejar i tamisar les farines, el llevat i la pols de flam.


Batre els ous amb el sucre, desprès afegir els líquids, i finalment les farines.

Passar la barreja als motlles de paper i enfornar uns 10 minuts (és orientatiu, ja que dependrà de la mesura dels motlles i del vostre forn)

* Notes
En aquest cas són mini càpsules de paper de 2 cm de base, colocades dins d'un motlle de metall per a magdalenes petites, no se'ls i ha posat sucre per sobre, però això va a gustos.

La massa pot preparar-se amb anterioritat i guardar a la nevera.
 
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...