Tomàquet amb un missatge secret ,.....que voldrà dir ??? |
Tomàquets escaldats , a l´espera de que refredin una mica |
Els tomàquets ja estan pelats |
La conserva feta i a punt per cuinar |
Tomàquets madur i de qualitat
Pots de vidre amb tapa i esterilitzats
Una olla grossa
Un drap de cuina
Conyac
Preparació
Posarem una olla grossa al foc amb aigua , mentre amb un ganivet tallarem una creu a sobre de cada tomàquet, tant punt l´aigua comenci a bullir i a tandes les anirem escaldant uns minuts , quan la pell es desenganxi les posarem en un escorredor perquè refredin.
Desprès les pelarem amb la punta del ganivet, feina que no ens costarà gens i les reservarem en un recipient fins acabar de pelar-les totes.
Ara tenim dues opcions, be les tallem a trossos , o les triturem , manualment o amb la Thermomix que son 2 segons...i les posem dins dels pots de vidre que ja hem de tenir a punt i sobre tot esterilitzats .
La part més important
Hem d´ aconseguir que tots els pots ens quedin totalment hermètics , doncs seria la causa de que la conserva se´ns fes malbé.
Posem sobre de cada pot un raig de conyac, l´ encenem i el tapem a l´instant perquè ens faci el buit.
En el fons d´olla i posarem un drap de cuina, i ja poden anar-hi col-locant tots els pots dins, cobrir amb aigua freda i posar al foc durant una hora aproximadament, ( dependrà de la mida dels pots), un cop hagin bullit, apagar el foc i deixar refredar dins de l´aigua.
* El drap de cuina es perquè en bullir no es colpegin entre si i es trenquin.
Ara només ens faltarà posar-los la data i cap al rebost, a punt per preparar bons àpats.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Jo també en faig de conserva de tomàquet. És ideal anar podent agafar pots.... Això del cognac no ho sabia. Sempre m'ensenyes coses noves....
ResponEliminaPetonets guapa
Que bones,i quina paciència, o de fer bullir els pots o sabia, però o del raig de conyac o desconeixia, sempre aprenc coses amb tu.
ResponEliminaComplimenti anch'io faccio la conserva di pomodoro, così usi il pomodoro fresco durante l'inverno..complimenti e buona serata...
ResponEliminaSusanna, me encanta hacer conserva de tomate, es un poco laboriosa, pero el resultado merece la pena,luego puedes disfrutar de un buen tomate natural
ResponEliminaBesotes guapetona
Una conserva que se ha hecho siempre en casa, lleva su trabajo pero merece la pena, un beso
ResponEliminanajlepsze są własne przetwory. Pozdrawiam
ResponEliminaDoncs si XATA, es un MISSATGE en CLAU, que tan sols tu i el teu interior pot descobrir.
ResponEliminaGRACIES BONIQUE PER COMPARTIRLO... Si et dic el que m'ha pasat avui coent una patata al microondes?
Doncs mira quan la he obert per farcirla, m'ha sortit un signe semblant a una creu amb la C de Conxita a sobre, aiss deu meu que ens voldran dir els de dalt. O potser saben molt be que som missatgeres de L'AMOR UNIVERSAL i ens van enfortin amb aquestos missatges.
No te'espantis reina, pero la veritat es que jo si que ho estic un xic, mes que res INTRIGADA, BON DIMARS PER A TÚ. :)
Quina diferencia de les conserves casolanes a les industrials.
ResponEliminaPetons
Buenas noches. Una entrada muy útil e interesante manera de tener tomate para todo el año, sin tener que comprarlos fuera de temporada que normalmente están conservados en cámaras.
ResponEliminaUn saludo Paco
Poder disfrutar de las conservas caseras durante el año es un lujo
ResponEliminaAbrazos y buen día