Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 24 d’octubre de 2011

Conserva de tomàquet natural

Tomàquet amb un missatge secret ,.....que voldrà dir ???
Tomàquets escaldats , a l´espera de que refredin una mica





Els tomàquets ja estan pelats 

La conserva  feta i a punt per cuinar
Ingredients
Tomàquets madur i de qualitat
Pots de vidre amb tapa i esterilitzats
Una olla grossa
Un drap de cuina
Conyac

Preparació
Posarem una olla grossa al foc amb aigua ,  mentre amb un ganivet tallarem una  creu a sobre de cada tomàquet, tant punt l´aigua comenci a bullir i a tandes les anirem escaldant uns minuts ,  quan la pell es desenganxi les posarem en un escorredor perquè refredin.

Desprès les pelarem amb la punta del ganivet, feina que no ens costarà gens i les reservarem en un recipient fins acabar de pelar-les totes.

Ara tenim dues opcions,  be les tallem a trossos , o les triturem , manualment o amb la Thermomix que son 2 segons...i les posem dins dels pots de vidre que ja hem de tenir a punt i sobre tot  esterilitzats .

La part més important
Hem d´ aconseguir que tots els pots ens quedin totalment hermètics , doncs seria la causa de que la conserva  se´ns fes malbé.

Posem sobre de cada pot un raig de conyac, l´ encenem i  el tapem a l´instant perquè ens faci el buit.

En el fons d´olla i posarem un drap de cuina, i ja poden anar-hi col-locant tots els pots dins, cobrir amb aigua freda i posar al foc durant una hora aproximadament, ( dependrà de la mida dels pots), un cop hagin bullit, apagar el foc i deixar refredar dins de l´aigua.

* El drap de cuina es perquè en bullir no es colpegin entre si i es trenquin.

Ara només ens faltarà posar-los la data  i cap al rebost, a punt per preparar bons àpats.

Bon profit 
 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...