TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimarts, 30 de març del 2021

Samfaina.....baixa en greixos


La samfaina, sanfaina, xamfaina,  xanfaina, mullador, pebrereta, tomacat ......és un plat fet de barreja de trossos de verdures amb tomàquet , com pebrot, ceba, carbassó, albergínia, patata....

Fins i tot podem posar herbes com orenga, farigola, romaní, llorer, julivert....


És pot menjar sola o d'acompanyada amb pasta, arròs bullit, carn, cargols, peix, ous...

Ingredients
Pot de tomàquet fregit - o natural 
Albergínia
Pebrot vermell
Sal
Pebre negra
Sucre ( per si el tomàquet es molt àcid )
Ceba
Aigua
* Opcional - un raig de vermut blanc sec-o- vi

Preparació
Tallarem totes les verdures a trossos petits per separat.

Posarem una paella a foc suau amb un raig d´oli i el doble d´aigua, i posarem les verdures  menys el tomàquet, les deixarem coure fins que agafin color i quedi la paella sense aigua,    ara li posarem el tomàquet que tindrem triturar o ratllat, remenar bé i deixar reduir, regar amb un generós vas de vermut blanc sec i tornarem a deixar reduir, condimentar amb sal i pebre al gust, ( si el tomàquet es molt àcid i posarem una mica de sucre ) i ja la tenim preparada.

* Reposada encara està més bona.

* També la podem congelar o fer en conserva

* Podem preparar totes les verdures tallades i congelar-les, així les tenim a punt quan tinguem ganes de fer samfaina.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...