Panettone de fruites
Font d´inspiració https://belenrepostera.blogspot.com/
* Que ningú s´espanti, sembla molt complicat, però NO o es
Per un de gros, -o- 2 de petits
Aquestes son les mesures que hem fet servir a casa....
Detall del total d´ingredients que hem de tenir a ma per fer aquesta recepta.
Fruites ( panses, cireres, pinya, taronja )..
50 grams de licor -o- aigua
1 cullerada de mel
1 cullerada de vainilla
Pell de 2 llimones ratllada
Pell de 2 taronges ratllada
510 grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
( i una mica més per enfarinar el marbre on treballem )
25 grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )
135 grams de mantega toba
3 ous sencers
3 rovells d´ou ( les clares guardar per altre ús )
120 grams de sucre
1 pessic de sal
***********************************************************************************
1.Pas
Ingredients - ( reposar mínim 10 hores, es pot fer per la nit )
290 grams de panses al gust ( poden ser Moscatell, sultanes, corínties...)
8 Cireres confitades
100 grams de pinya deshidratada
8 peces de albercoc sec
60 grams de licor al gust, també pot ser aigua
Preparació
Posarem totes aquestes fruites tallades en petites peces a macerar amb el licor fins demà, de tant en tant remenar perqué se hidratin bé. A temperatura ambient i tapades.
+ + + + + +
Ingredientes - ( reposar mínim 10 hores, es pot fer per la nit )
1 cullerada sopera de mel
1 cullerada sopera de vainilla
La pell ratllada de dues llimones
La pell ratllada de dues taronges
Preparació
Barrejar tots els ingredients descrits i els deixarem macerar fins demà, a temperatura ambient i tapats
***********************************************************************************
2.Pas.
Ingredients - Preparar la massa mare
90 grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
25 grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )
Preparació
Desfer el llevat amb l´aigua i afegir la farina tamisada, remanar que quedi tot ben integrat, tapar i reposar a temperatura ambient 1 hora.
Passada 1 hora la massa mare ja estará activada, ara.....
Ingredients - Per preparar la primera massa del Panettone
La massa mare que hem preparat abans
135 grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
45 grams de mantega toba -temperatura ambient -
2 ous sencers
30 grams de sucre
Preparació
Barrejar tots aquests ingredients fins que estiguin ben integrats, tapar i deixar reposar a temperatura ambient unes 3 hores , dependrà del clima i l´escalfor del lloc on reposi.
**********************************************************************************
3.Pas.
Ingredients - Per preparar la massa final del Panettone
285 grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
1 ou sencer
3 rovells d´ou ( la clara la guardarem per un altre ús )
90 grams de mantega toba - temperatura ambient -
90 grams de sucre
1 pessic de sal
La fruita que tenim macerada del 1.pas
El xarop que vàrem elaborar al 1.pas
Preparació
Pastarem tots els ingredients - menys la fruita macerada - fins que en quedi una massa que quasi no s enganxi a les mans, ara i afegirem les fruites, seguirem pastan fins que ens i quedin ben incorporades, si o fem a ma durant uns 50 minuts, si o fem amb una maquina de pastar, uns 30/ 40 minuts.
Podem per fer un Panettone gros o dos de més petits, els posarem dins d´un motlle de paper que venden especials per ells, es el millor, ja que un cop fets es tenen que posar cap per vall i aquest paper aguanta molt bé.
Els posarem directament sobre la safata que te que anar al forn, tapat amb paper film untat amb oli, cobrir amb un drap de fil, i deixar reposar unes 3 hores.
Quan veiem que la massa arriba quasi a d ´alt del paper del motlle será hora d´anar al forn, que ja tindrem calent , 170 graus, durant uns 35 minuts, calor a baix i a d alt.
- Ara, abans de posar la forn amb un ganivet esmolat o una fulla d´ afeitar i farem una creu a sobre, això ajudarà a que es faci un barret a sobre.
* El temps sempre será orientatiu, ja que cada forn es diferent.
A la que es treguin del forn ràpidament en calent ...es tenen que atravesar amb uns punxons i posar de cap per vall penjats, entre dos objectes més d´alts que els Panettones, perqué refredin i no perdin volum, forma ni esponjositat.
* Jo faig servir unes caixes de plàstic i punxons inoxidables dels de fer barbacoes.
Ara a esperar que estiguin ben freds, despenjar, gaudir...i si es amb bona companya Millor !
* Guardar sempre dins de bossa de plàstic o recipient hermètic..
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna