Es un tipus de coca molt apreciada tot any i a casa agrada molt, aquest cop he fet la formula que ens ha proposat la Lidía, i tinc que dir que el resultat es de Super 10
http://atrapadaenmicocina.blogspot.com.es/
Ingredients per la massa mare
100 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
100 grms de llet tibia
Preparació
Preparar la massa mare amb antelació, ( es suficient amb unes 2 hores ) tant fácil com barrejar els ingredients i deixar reposar en un lloc temperat.
*****************************************
Ingredients per la coca
350 grams de farina de força
80 grams de sucre
45 grams de llet
2 ous
80 grams de mantega toba
Un pessic de sal
Una cullerada petita d´aigua d´azahar ( opcional)
La pell d´una llimonada ratllada
Per decorar
Pinyons, Ametlles, fruites confitades,......al gust
50 grams de sucre
Anís
Un ou batut amb una mica d´aigua
Preparació
Barrejar la llet, el pessíc de sal, la pell de llimona ratllada, el sucre i la mantega toba, després i afegirem els ous d´un en un i l´aigua d´azahar, per últim la farina tamissada i la massa mare que em preparat abans, amassar fins que no s´engaxi a les mans, formar una bola que extendrem sobre una placa de forn que tindrem preparada amb paper vegetal, amb la ma plana la anirem estiran fins que ens quedi el mateix gruix per tot arreu.
Pintar amb l´ou batut amb aigua i decorar amb les fruites confitades i els fruits secs.
Agafar el sucre que tenim reservat i mullar amb una mica d´anis, ens te que quedar espès, i deixarem caure per sobre la coca petits pilons de sucre.
Deixar reposar en lloc càlid i tapada per espai de 2 hores.
Enfornar a 180 graus uns 20 minuts, dependrà del forn, ( el forn ja te que estar calent al moment de posar-hi la coca )
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/