Ingredients per unes 36 unitats
4 ous
300 grams de farina de rebosteria (+ la que admeti la pasta)
1 sobre de levat químic tipus ( Royal )
80 grams de sucre
Un pessic da sal
60 grams d'oli d'oliva suau
La pell d'una llimona ratllada
50 grams de licor d'anís
Oli de gira-sol per fregir
Sucre per passar les rosquetes un cop fregides
Preparació
Ratllar la pell de llimona i reservar ( només la part groga)
Tamisar la farina juntament amb el llevat i reservar també
Batre els ous juntament amb el sucre, l'oli, l ´anís, la sal i la pell de llimona, un cop ben unit afegir la farina i barrejar fins que la massa es desprengui de les parets del bol si no és així, anar afegint farina poc a poc amb precaució, fins que la massa ens quedi tova però no se'ns enganxi a les mans.
Formar una bola i deixar reposar tapada amb film de cuina un mínim d'1 hora, millor a la nevera.
Sobre una làmina de silicona o si no n'hi sobre el marbre de la cuina lleugerament enfarinat, formarem boletes d'uns 20 grams, ens sortiran aproximadament unes 18 boletes, mentre escalfarem l'oli de gira-sol per fregir les rosquetes, a temperatura mitjana.
Quan l'oli estigui al punt partirem per la meitat la boleta que hem preparat de 20 grams, en formarem dues de 10 grams i les col · locarem una damunt de l'altra, amb el dit les foradarem i eixamplarem el forat, fregir en abundant oli, escórrer i passar per sucre.
Bon profit
Font d´inspiració http://www.mercadocalabajio.com/
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna