Ingredients
6 ous
200 grams de sucre
200 grams de farina
1 pessic de sal
Pinyons
Opcional = 50 grams de mantega fossa
( No porta cap tipus de llevat )
Per la cobertura
La mateixa quantitat de sucre que de líquid ( en el meu cas aigua i ratafia )
Preparació
Batre els ous + sucre+ sal fins que blanquegin i doblin el seu volum, afegir la farina tamisada poc a poc, opcional si pot afegir 50 grams de mantega desfeta .
Posar el preparat en un motlle engreixat i enfarinat, abocat per sobre els pinyons.
Coure al forn a 180 graus durant uns 25/ 30 minuts ( dependrà del forn ).
Mentre preparem un almívar amb el sucre i l´aigua i/o licors ), per fer.lo es tant fàcil com posar els ingredients a foc baix i remenar fins que ens quedi un xarop més o menys espès ( al nostre gust ).
Un cop cuit el pastís, sense treure del forn i abocarem l´almívar per sobre i deixarem uns 5 minuts més al forn.
Refredar sobre una reixeta.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
mare meva quina bona pinta ,la veritat que t'ha quedat molt maco.un petó
ReplyDeleteHay Susana con piñones con lo que me gustan jajaja, me la anoto guapa. Un besazo.
ReplyDeleteHOLA NATI, GUAPA TU
ReplyDeleteVERDADERAMENTE CON LO SUPER FACÍL QUE ES, RESULTA DELICIOSO Y LIGERO, UN PASTELITO COMO ESTE EN CASA NO DURA DOS DIAS,....
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA AGNÉS, GUAPA TU
ReplyDeleteJA NO EN QUEDA RES DE RES, EN TINDREM QUE PREPARAR UN ALTRE, JE,JE
MIL PETONETS SUSANNA
nunca probé esta tortita, y hace rato que la vengo viendo por los blogs... tendré que hacerlo en algún momento. saludos.
ReplyDeleteOlé que rico susanna,que estamos merendando con mi hijo...dos trocines,porfa...jejej
ReplyDeleterico,rico..
Un besote,buen fin de semana ;))
quina bona pinta!!!! amb pinyons que bo!!!
ReplyDeleteHOLA CLAUDIA, GUAPA TU
ReplyDeleteESTÀS MOLT MORENETA, JE,JE
QUEDA MOLT BO I MOLT FI,
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA SILVIA, GUAPA TU
ReplyDeleteHAS CAMBIADO TU FOTO, QUE GUAPA ESTÁS...( COMO SIEMPRE CLARO, JE,JE,)
YA VES QUE QUEDA DIVINO, Y LA PREPARACIÓN PLIS PLAS.....TAN RAPIDO DE PREPARAR COMO DE DESAPARECER...
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA SOLE, GUAPA TU
ReplyDeleteES UN CLASICO EN EL MUNDO DE LA PASTELERIA, ES LA BASE CASI DE TODOS LOS PASTELES DECORADOS.
ESTA FORMULA MAGISTRAL ESTÁ SACADA DE UN LIBRO DE PROFESIONAL QUE ME REGALO UN AMIGO PASTELERO CUYA PRIMERA EDICIÓN SALIÓ EN 1933, "EL FORMULARIO PRACTICO DEL PASTELERO POR VILARDELL-JORNET- EDITORIAL ARIES , ( NO SE SI AÚN EXISTIRÁ ) TIENE 496 PAGINAS Y ES UNA PASADA , ESTÁ TODO EN CANTIDADES INDUSTRIALES, SOLO TIENES QUE HACER EL CALCULO...DE VERDAD QUE ES UN TESORO PARA MI,....
HE PUESTO TODOS LOS DATOS POR SI HAY ALGUIEN QUE LE INTERESE COMPRARLO EN EL SUPUESTO INSISTO QUE AÚN SE EDITE QUE NO LO SÉ, YO TENGO LA 6.EDICIÓN DEL AÑO 1976.
MIL PETONETS SUSANNA
quina proposta més bona per berenar aquest cap de setmana! a veure si la faig! petonets
ReplyDeleteQuina bona pinta que te a mi m'encanten els pinyons, mmm que bo.
ReplyDeleteHOLA JUDITH, GUAPA TU
ReplyDeleteDONCS PROVA´L, QUEDA MOLT BO, I ES FA MOLT RÀPID,JO DE VEGADES EL PREPARO ABANS DE FER EL DINAR I EL DEIXO REFREDAR, MENTRE PREPARO LA MANDUCA I DINEM, JA ESTÀ FRED, FLONGO, DELICIÒS...PEL POSTRE
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA MARTA, GUAPA TU
ReplyDeleteA MI TAMBÈ M ´ENCANTEN EL PINYONS, SEMPRE EN TING A LA NEVERA, I ELS POSO QUASI PER ARREU, ( EL MEU AVI ERA DE CAL PINYONER ), SERÀ QUE AIXÒ S´ENCOMANA...JE,JE
MIL PETONETS SUSANNA
Susanna, o sea que a ti te gusta mordisquear las costillitas, no? jejejejejeje Qué bandíaaaa!.
ReplyDeleteEste pan bizcocho me encanta. He oído hablar de él, pero no lo he hecho. Habré de probar.
Un besoteeeeeeeeeeee
HOLA LAURA, GUAPA TU
ReplyDeleteCOMO HE COMENTADO ANTES CON SOLE, EN PASTERIA LO USAN CASI AL 100 X 100 PARA BASE DE CUALQUIER TARTA A RELLENAR, CUBRIR, ETC...Y ESTÀ DELICIOSO, SEGURO ,SEGURISIMO QUE LO HAS COMIDO EN ALGUNA OCASIÓN , ES SUAVE, LIGERO,...
ADEMÁS QUE NO ES NADA COMPLICADO DE PREPARAR, SEGURO QUE SI LO PRUEBAS RETITAS..
MIL PETONETS SUSANNA
Pues yo no había oído de este bizcocho, me lo apunto, con los piñones, ya es mío, y lo del almibar en el horno, lo tengo que probar.
ReplyDeleteGracias por pasar por mi blog, me quedo de seguidora.
Un beso.