150 grams de sucre
100 grams de maicena
50 grams de farina de tot ús
6 ous
1 pessic de sal
vainilla - opcional
Sucre pols per decorar
* Forn : a 160 graus
* Temps : uns 30 a 35 minuts
* Motlle de 20 cm. de diàmetre.
* El nostre pa de pessic está fet amb el doble de quantitats ja que era per molta gent.
* El de casa, per sobre abans de posar al forn, li vàrem afegir ametlles laminades.
* Penseu que no porta cap tipus de llevat, per que tot el volum li tenim que donar nosaltres en batre molta estona, tant els rovells com les clares.
* Aquest color groc tant preciós es per haver fet servir ous de pagès km. zero, zero, tot un luxe...no porta cap tipus de colorant, es tot autèntic i natural.
Preparació
1.- Tamisar les dues farines juntes i reservar.
2.- Folrarem el motlle amb paper vegetal, o untat amb mantega i espolsat de farina.
3.- Separar els rovells de les clares de 5 ous.
4.- Batre els 5 rovells + l ´ou sencer + 100 grams de sucre ( aquí es quan se li pot afegir la vainilla ) fins que ens quedi molt escumós i hagi doblat el seu volum.
5.- Batre les 5 clares a punt de neu amb un pessic de sal, quan comencin a agafar cos, li afegirem els 50 grams de sucre que tenim reservats, continuar batent fins que ens quedin a punt de neu forta, o sigui que pugis dibuixar muntanyetes per sobre.
6.- Afegirem un parell de cullerades de les clares batudes al recipient on tenim els rovells, remenar fins integrarles, ara anirem intercalant cullerades de farina, i cullerades de clares, amb moviments de dalt a baix, amb suavitat, perquè no es baixi la massa i perdi aire.
7.- Abocar la massa en el motlle que ja tindrem preparat i fornejar uns 30/35 minuts, dependrà del forn.
8.- Un cop cuit apagar el forn i deixar dins durant 10 minuts amb la porta una mica oberta, així evitarem que s´ ens desinfli si el trèiem de cop, passat aquest temps desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
9.- Un cop fred decorar amb sucre pols.
Bon i dolç profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
No comments:
Post a Comment
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna