TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


Saturday, March 9, 2024

Com fer una bona base per pastissos ......Pasqua, temps de preparar "Mones"





Fa pocs dies una amiga em comentava que li encantaria saber fer pastissos i coques.... però que cada vegada que ho provava sempre, sempre,  els sortien malament, o crus, o cremats, que li pujaven malament o que només del centre...

Li vaig explicar com els fèiem a casa, va prendre tanta informació de cop ...que al final em diu...m'ho pots fer per escrit.?...

 

Doncs a qui està, aquesta es la nostre proposta, i funciona....


- Si el teu pastís s'enfonsa en el centre després de treure'l del forn.
No ha acabat de coure's.

- Si s'enfonsa pel centre mentre l'enfornes. 
Si es força la massa en pujar massa ràpid per estar molt fort el forn, s'enfonsarà pel centre.

- Si per fora " la pell " queda ensucrada.
 Vol dir que tens que batre més, la mantega - o -  greixos  i el sucre no han quedat ben integrades.

- Li han quedat puntets blancs per sobre.
El sucre que li has posat no està ben desfet o poc batut. 

- El treure el pastís del forn s'encongeix excessivament. 
El forn està massa calent, en aquest cas, la massa s'ha fet en excés.

- S'enfonsa en tallar-ho. 
Has posat massa llevat, - o -  has batut massa la mescla - o -  els ous s'han incorporat molt ràpidament.

- Li ha sortit una panxa i esquerdes en el centre. 
Es posible que el motlle sigui massa petit per la quantitat de massa que li has posat o el forn estava massa calent.  

- S ´enganxa la massa al motlle. 
És important folrar-lo amb paper de forn -o- engreixar amb una mica d´oli i espolsat amb farina

- Té una rebava en la vora del motlle que ha quedat dura
 S'ha enfornat a temperatura massa elevada. a no ser que la formula digui el contrari sempre entre 160 a 180 graus, dependrà com hem dit abans de la formula escollida.

- Ens ha quedat molt blanc per sobre, però torrat per sota i pels costats. 
El motlle és massa gran o el paper que folra el motlle és massa alt i no deixava arribar bé la calor.

- Té com taques de diferent color per sobre.
Els ingredients no s'han barrejat prou i no s'han incorporat bé a la resta de la massa en el motlle.

- El pastís ens puja irregularment. ( d´un costat més que de l´altre )
La reixeta del forn pot estar inclinada o la massa no s'ha repartit per igual en el motlle.

- Hi ha forats en el pastís enfornat. 
No s'ha batut prou la barreja d´ingredients  o el forn estava massa calent.

- La " pell " del pastís ens ha quedat gruixuda, està cremada i no està fet pel centre. 
Ha estat massa temps o a massa temperatura en el forn .  
El motlle és molt petit, provocant que la part de dalt es passi,  mentre que l'interior no està cuit del tot.
 




Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

No comments:

Post a Comment

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...