Ingredients per la base del pastís
400 grams de farina fluixa -tamisada-
300 grams de sucre ( l´original en porta 400 grams )
10 ous ( de uns 40 grams cada un )
(No porta pas tipus de llevat )
* Decoracions al gust
* Es pot farcir -i/o- emborratxar al gust
* El pes de la farina i del sucre es el mateix del pes dels ous.
* A casa però i posem menys sucre, ja que després la decoració es dolça.
* Hem fet servir un motlle de 24 cm
* Si el pastís te que anar decorat, farcit -o - emborratxat, es millor un cop fred, embolicar amb paper film i reservar unes hores
Preparació
Batre les clares amb la meitat del sucre fins aconseguir una massa espessa i reservar.
Ara batre els rovells amb la resta del sucre fins aconseguir una crema espessa, tot seguit i afegim la farina i les clares d´ou a tandes, mentre anem remenant amb molta precaució que no ens baixi l´aire de la massa.
Fornejar a temperatura moderada ( 160 º ) en un motlle engreixat i enfarinat, uns 45 -a- 50 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle.
Desemmotllar i refredar sobre una reixeta.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ingredients pel ganache de xocolate blanca
( La formula es 1/4 part de nata de muntar mínim 35 % matèria grasa + 3/4 parts de xocolate blanca)
750 grams de xocolate blanca ( que sigui de qualitat )
200 grams de nata de muntar
Preparació
Posarem la nata en un cassó al foc,- foc suau- li deixarem durant 10 minuts, ( la petita proporció que porta d´aigua desapareixerà ), ara retirar del foc i anirem incorporant la xocolate blanca esmicolada mentre anem remenant perqué quedi desfeta.
Es molt important que no ens i quedi cap grumoll, seguidament la taparem amb paper film - que toqui directament amb la xocolate- així no ens i farà crosta......un cop freda posarem a la nevera mínim 4 hores.
Al moment de fer-la servir per cobertura -o - farcir, la passarem per la batedora perqué agafi cos i ja la tenim a punt.
***************************************************************************************
Engalanar el pastís
Ara només tenim que obrir el pastís per la meitat, farcir, si això es el que ens bé de gust, -o- emborratxar -o- deixar tal qual.... cobrir amb ganache de xocolate blanca, decorar ......i a gaudir.
* * * * * * * * * * * * *
Sembla molt complicat , però es molt i molt fàcil de fer a més de deliciós,
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
No comments:
Post a Comment
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna