Patates de bullir
Botifarra de pagès
Botifarra de pagès
Ceba
Un pot de tomàquet fregit
Un raig de vi especial per cuinar
Una culleradeta d´especies per carn ARIOSTO
sal, romaní, all, sàlvia, ginebre, llorer, orenga, farigola, marduix, alfàbrega.
Per arrebossar
Farina de tot us
Ou batut
Pa ratllat
Pa ratllat
Oli de gira-sol per fregir
Preparació
Bullir les patates amb la pell i un cop fredes les pelem, aixafem i reservem.
Sofregir la botifarra amb la ceba, quan ja estigui tot daurat afegir-hi el pot de tomàquet, les espècies i un raig de vi, condimentar amb sal i pebre al gust i deixarem reduir.
Bullir les patates amb la pell i un cop fredes les pelem, aixafem i reservem.
Sofregir la botifarra amb la ceba, quan ja estigui tot daurat afegir-hi el pot de tomàquet, les espècies i un raig de vi, condimentar amb sal i pebre al gust i deixarem reduir.
Formarem boles de patata a la mida desitjada, i en el seu interior i posarem una porció de la carn de botifarra que ja tenim cuita, passar les boles per farina, ou batut i desprès pel pa ratllat.
Fregir amb oli de gira-sol que ja tindrem calent i escórrer sobre una reixeta.
Menjar calentes.
Fregir amb oli de gira-sol que ja tindrem calent i escórrer sobre una reixeta.
Menjar calentes.
Ingredients per la salsa per acompanyar les bombes
Un pot de tomàquet triturat al natural
Sal
Pebre
4 ó 5 granes de caiena ( Opcional)
Oli d´oliva
Una cullerada de vinagre de vi
Una culleradeta de sucre
Un pebrot vermell
4 ó 5 alls pelats i sense el nervi central
Passar tots els ingredients per la trituradora, "turmix" ó Thermomix, provar i rectificar de sal i pebre, al nostre gust si cal )
Sal
Pebre
4 ó 5 granes de caiena ( Opcional)
Oli d´oliva
Una cullerada de vinagre de vi
Una culleradeta de sucre
Un pebrot vermell
4 ó 5 alls pelats i sense el nervi central
Passar tots els ingredients per la trituradora, "turmix" ó Thermomix, provar i rectificar de sal i pebre, al nostre gust si cal )
Servir les "bombes" calentes acompanyades de la salsa freda -o- calenta ,.... hummmm
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ desitjo que t´agradi
Petonets- Susanna
Petonets- Susanna
Hayyy Susanna!! Tot, m´agrada tot el que fas!!
ReplyDeleteUn petó.
Todo me gusta las bombas con butifarra miu original,pero ya con esa salsa hhummmmmm.....me alegró conocerte a través de La cocinra del betúbulo...a ver si algún día pudieramos hacer una quedada.me encantaría:
ReplyDeleteUn besote
Qué rica! me gusta la patata y la morcilla! Así que me parecen una combinación ideal mmm
ReplyDeleteBesitos
Aquestes bombes puc dir que estàn molt i molt bones.
ReplyDeletePetons.
una idea genial i que riques amb patata i botifarra.
ReplyDeletepetons maca
una idea genial i que riques amb patata i botifarra.
ReplyDeletepetons maca
Ummmmmmmmmmmm... yo me las comía a pares!. Qué magnífica pinta Susanna!
ReplyDeleteUn besote
Qué ricas las bombas!!!! yo tengo que hacerlas un día de estos, mi sobrina me las pidió!
ReplyDeleteBesicos
Un clàssic que sempre triomfarà. Servides en plan aperitiu punxades en broquetes també han de ser boníssimes!
ReplyDeleteHOLA GEMMA, GUAPA TU
ReplyDeleteLA VERITAT ES QUE AGRADEN A TOTHOM,..LA TEVA IDEIA DE LES BROQUETES ES BONA....
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA MARYLOU, GUAPA TU
ReplyDeleteSON MOLT FÀCILS DE FER, A MÉS EN POTS FER MOLTES I CONGELAR-LES, AIXÍ SEMPRE LES TENS A MA, NOMÉS TINDRÀS QUE FREGIR-LES
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA LAURA, GUAPA TU
ReplyDeleteQUEDAN MUY RICAS Y YA VES QUE SON SUPER FÁCILES DE HACER
CUIDATE, PETONETS SUSANNA
HOLA MARIA JOSE, GUAPA TU
ReplyDeleteA CASA ES AIXÍ COM MÉS ELS I AGRADA....JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA DONIBANEKO, GUAPA TU
ReplyDeleteESTÁN MOLT BONES I NO SON COMPLICADES DE FER...A MÉS EN POTS FER DE MÉS I CONGELAR...
PETONETS SUSANNA
HOLA ANNA, GUAPA TU
ReplyDeleteJE,JE, ES VERITAT, EN POT DONAR FE....
PETONETS SUSANNA
HOLA CUINERA, GUAPA TU
ReplyDeleteEN CASA LES GUSTAN MÁS CON BOTIFARRA QUE CON CARNE PICADA,....MAL GUSTO NO TIENE MI GENTE...JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA SILVIA, GUAPA TU
ReplyDeleteENCANTADA DE PODER HACERLA,...YA NOS ORGANIZAREMOS,..ESTAREM EN CONTACTO
PETONETS SUSANNA
De buena gana me tomaba yo un bocadito de estos ahora y mira que no son horas pero algo saladito así no tiene por qué esperar... mmmmuuu rico!
ReplyDeleteBesitos guapa
HOLA GEMA, GITANILLA, GUAPA TU
ReplyDeleteQUEDAN MUY RICAS, PUEDES HACERLAS A LA MEDIDA QUE GUSTES,...EN MI CASO LES HICE BASTANTE PEQUEÑAS, PERO TAMBIEN PUEDES HACERLAS MINI,..IDEALES PARA APERITIVO ...CON UN BUEN MARTINI POR EJEMPLO...JE,JE
PETONETS SUSAN
HOLA GLÒRIA, GUAPA TU
ReplyDeleteENCANTADA DE QUE TOT T´AGRADI, JE,JE
QUE MACA, PETONETS SUSANNA
Per aperitiu boníssimes, i poder congelar-les ideal, el dia que en prepares fas feina per altres vegades, que sempre va be.
ReplyDeletePetonets
HOLA SION, GUAPA TU
ReplyDeleteNO ES UNA RECEPTA COMPLICADA PERÒ NECESSITA EL SEU TEMPS, PER AIXÒ VA BE DE PODER-LES FER AMB ANTELACIÓ I CONGELAR..EL RESULTAT VAL LA PENA,...
A MÉS LA GEMMA A COMENTAT DE POSAR-NE PER EJEMPLE UNES QUANTES AMB UNA BROQUETA UN COP FREGIDES, I CREC QUE ES UNA BONA IDEA PER PRESENTAR A TAULA,.....
PETONETS SUSANNA
La verdad es que nunca he hecho estas bombas con patata y al ver estas que has hecho con ese aspecto tan rico que tienen creo que alguna vez lo intentaré porque seguro que están muy ricas.
ReplyDeleteUna salsa estupenda.
Saludos
HOLA JUAN, GUAPO TU
ReplyDeletePUES ANIMATE A PROBARLAS SON FACILES Y SABEN DELICIOSAS DE VERDAD...
MIL PETONETS SUSANNA
Uh! debe estar sencillamente impresionante!!! me las apunto, así pruebo más especias Ariosto, que las tengo abandonaditas!!! Besos!
ReplyDeleteHOLA LOCASITA, GUAPA TU
ReplyDeletePUES YA SABES NENA, APUNTA Y COCINA, JE,JE
PETONETS SUSANNA
Que ricas parecen, me tienta hacerlas un día.
ReplyDeleteBesos
HOLA ANNIE, GUAPA TU
ReplyDeleteSEGURO QUE TE GUSTAN DELICIOSAS Y FACILES DE HACER
CUIDATE, PETONETS SUSANNA
Aquestes bombes són bombes de pau: segur que quan les proves tothom està content!
ReplyDeleteHOLA VIC A LA CUINA, GUAPA TU
ReplyDeleteDONCS, SI, JE,JE, ESTAN D´ALLÒ MÉS BONES AMB LA SALSETA
PETONETS SUSANNA
Bona recepta !!!..enhorabona !!!
ReplyDeleteAquest aperitiu és la bomba!!! Petonets!
ReplyDelete