Ingredients -
3 ous
1/2 litre de llet
1 Pa de brioix
3 ó 4 pomes ( dependrà de la mida )
Sucre líquid ( el que es fa servir pels flams )
Opcional : Festucs, ametlles, pinyons, avellanes, llavors.....o res ( per decorar a tot voltant del pastís un cop acabat, perqué s´aguantin l ´untarem amb sucre líquid.
Se li pot afegir a la llet canyella, vainilla ...o res
* Fet amb un motlle de 18 cm, el clàssic de fer pastissos de metall,- no m agraden els de silicona -
* No porta cap tipus de llevat
* No porta cap tipus de llevat
Preparació
* Pre-escalfar la fregidora uns 15 minuts a 200 º, sense res dins i mentre.....
- Tallar el pa de brioix a llesques.
- Batre els ous i afegir la llet. ( si agrada se li pot afegir, canyella, vainilla o res )
- Tallar les pomes pelades a llesques molt primes, la mandolina es una opció i una bona inversió a la cuina.
- Posarem paper vegetal a la base del motlle escollit, el pintarem amb un raig de sucre líquid., ara i posarem una capa de poma, ( les peces més maques, ja que al donar-li la volta será la cara del pastís ), tot seguit i posarem una capa del pa de brioix que haurem passat per la barraja d ou i llet, ara una altre capa de poma, i així amb totes les capes que en arribin els ingredients, al finalitzar si en ha quedat una mica de llet, la podem ruixar per sobre del pastís.
Ja les tenim a punt per passar a Lanova.
Posarem el motlle a la fregidora, a 140 º - entre 15 / 20 minuts, quasi porti uns 15 minuts, controlar i punxar amb un bastonet de fusta per saber si està quallat ó no, si en necessari deixar uns minuts més.
Treure, deixar refredar sobre una reixeta uns 10 minuts, ara ja el podem treure del motlle..
* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.
* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i l ´últim pas al forn. ( en el meu poso baix i ventilador) - segurament el temps cambiará a més estona...al seu més gros que la fregidora d´aire.
Bon profit !!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
No comments:
Post a Comment
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna