Ahir 11.11.11, va ser l ´aniversari del meu marit, pel que en Roc i jo en varem lluïr a la cuina per fer-li aquest pastís tant bo, no porta ni espelmetes ni farcit perquè a ell ni li agrada...
* La meva font d´inspiració per la massa del pastís ( te quasi la textura de la genovesa, però porta llevat quimic)
http://arteecucinadaclo.blogspot.com/2011/11/pan-di-spagna-di-clo.html
Ingredients pel pastís
6 ous a temperatura ambient
100 grams de sucre
180 grams de farina
1 culleradeta de llevat quimic ( tipus Royal)
Un pessic de sal
Pell de llimona ratllada
Preparació del pastís
Escalfar el forn a 180 graus
Separem els rovells de les clares.
Batre les clares a punt de neu amb el pessic de sal, quan ja estiguin fermes, afegirem els rovells d´ou, poc a poc, desprès el sucre i per últim barrejar la farina que ja tindrem tamisada junt amb el llevat.
Untar un motlle amb oli i enfarinar lleugerament, abocar la barreja i posar al forn durant uns 30/ 35 minuts, dependrà del vostre forn.
Un cop cuit, refredar sobre una reixeta.
Ingredients per cobrir el pastís
250 grams de mantega toba ( treure de la nevera una estona abans)
100 grams de sucre glas
50 grams de cacau pur ( jo faig servir marca Valor)
Nous pelades
Preparació
Barrejar tots els ingredients fins formar una pomada, i ja la tenim a punt per cobrir el nostre pastís.
Decoració del pastís
Cobrir el pastís amb la crema de mantega, decorar al gust amb la màniga pastissera i les nous, aconsello de posar-lo a la nevera perquè agafi cos i a disfrutar.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Una tarta deliciosa y de lo mas apetecible.
ReplyDeleteLa cobertura me encanta.
Besitos.
;-D
Hola Susanna, todo estupendo, estaban en casa mis amigos catalans, que ahora que se han ido me han dejado un vacìo increíble :(
ReplyDeleteEsta propuesta me gusta muchísimo justo para festejar una nueva era, no sabemos si serà buena, pero sin ese .... mira yo ya empiezo a estar mejor, hoy un cava y con tu torta o con lo que sea festejo! :D
Petons, Alex
Nena.... ja está bé!! que ahir per enésima vegada vaig començar el régim.
ReplyDeleteBueno..... hauré de dirli a la BIBIANA que m'el FABRIQUI jaja perque té una BONA CARA!!!
PETONETS PRECIOSA I BON DIUMENGE:)
Per molts anys! Segur que el teu marit va quedar molt content amb aquest pastís d'aniversari tan bonic.
ReplyDeleteLa xocolata i les nous combinen molt bé!
Me parece delicioso,y la decoración sencilla,y apetecible, me apunto
ReplyDeleteQue bó, felicitats oer al teu home y a tu per aquest pastís que fa tant de goig! Ptnets maca.
ReplyDeleteHola susanna, primer felicitar en Roc, després dir-te que aixó si que es un pa de pessic bo-bo-i bo.
ReplyDeleteFelicitats pel teu marit, i segur que devia quedar encantat amb aquest pastís, molt bo i la xocolata sempre queda genial
ReplyDeleteESSE BOLO FICOU BEM LINDO.
ReplyDeleteGOSTEI MUITO DESSA COBERTURA...UMA DELICIA.
BOM DOMINGO
BJS
Olá Susanna,
ReplyDeleteNossa que perfeição a sua torta...cobertura de dar água na boca...
Feliz Domingo,
Abençoada Semana!!!
1000 Beijokinhas
Qué pinta más rica tiene! me llevo un trocito para el café! :)
ReplyDeleteUn beso!
Me encanta como la decoraste.
ReplyDeletePues me encanta el acabado que le has dado. Y que parezca fácil. Seguro que está tremenda, vaya manera rica de agasajar a alguien por su cumpleaños :) Un besote.
ReplyDeleteFelicitats al Francesc de part de l'Antoni i meva.
ReplyDeleteUn pastís molt bo anm tot aquesta xocolata i les nous adornant.
Petons.
Hola Susanna crec que el comentari que t'he fet al matí s'ha encallat.
ReplyDeleteBon aniversari! Segur que li ha encantat
Vaja, si ho arribo a saber vinc a amb tu i el Roc.El teu home no sap el que es perd.
ReplyDeleteBuenos tardes Susana. Que pedazo de pastel mas rico y bien decorado que nos has preparado. Como lo has preparado creo que no le hace falta ningún relleno, pues se ve muy rico y esponjoso. “Las nueces le quedan de lujo”
ReplyDeleteUn saludo Paco
Felicitats a tots tres.
ReplyDeleteUna delicia de pastis.
Es dels que a mi m'agraden.
Petonets guapa.
Hola Susanna
ReplyDeleteAquest pastís és un clàssic, abans s'en feien molts de pastissos de mantega i mantega amb xocolata. El teu Guapo, guapo.
Bona cuina
Hola Narcís , guapo tu
ReplyDeletemoltes gràcies em sento molt contenta que tot un mestre com tu, valori el meu pastís , je,je
mil petonets de xocolate,Susanna
Hola A peu cpix, guapa tu
ReplyDeletemoltes gràcies de part d´en Francesc, la veritat es que va ser tot un èxit, entre les flors de botifarra que agraden molt a casa, i el pastís....ja ni en que res, res
això es bona senyal, je,je
mil petonets Susanna
Hola Ana, guapa tu
ReplyDeleteMoltes gràcies de part d´en Francesc, la veritat es que aquesta versió...o sigui amb crema de mantega ( sense farcit, doncs al Sr.Francesc no li agraden massa els farcits ), te molt èxit a casa des de fa molts anys, sempre he fet la massa Genovesa, aquesta si asembla molt però porta Royal
mil petonets Susanna
Menudo bizcochito te has preparado !!!!!!! perfecto para un buen cafetito en una tarde de otoño y con una amiga enfrente ..... que poetico ..... jajaja
ReplyDeleteHola Cris, guapa tu
ReplyDeleteMoltes gràcies de part d´en Francesc, quan els i faig aquest pastís els meus homes disfruten tant i tant, que avui ja no en queda res de res,
mil petonets Susanna
Que pinta más buena tiene. Te ha quedado muy bien decorada.La presentación es para un 10.
ReplyDeleteBicos de " la ratita en la cocina"
Hola Romescaire, guapo tu
ReplyDeletemolts gràcies de part d¨en Francesc, i tinc de dirte que i axiò que era gros, ja no en queda gota....bona senyal, estava tant bo, hummmm
mil petonets Susanna
Hola Gemma, guapa tu
ReplyDeletemoltes gràcies de part d´en Francesc, je,je..va ser tot un èxit, i com he comentat abans ,ja no en queda
mil petonets Susanna
Me encantan estos bizcochos!!. Se le ve una miga de lo más apetecible y la terminación genial!. Un beso.
ReplyDeleteMmmmmmm amo xocolate!!!!la decoracion me encanta y su sabor debe ser delicioso!!!
ReplyDeleteLo intentare!!!ºo*
Que pastel tan rico y bonito me encanta besos
ReplyDeleteMmmm que buena pinta madre mía!!
ReplyDeleteCiao Susanna! Sono felice che tu abbia provato il mio pan di Spagna, spero ti sia piaciuto. La torta è bellissima. Voglio provare la tua crema di copertura. Tanti auguri a tuo marito anche se in ritardo. Un bacio.
ReplyDeleteHola Clo, guapa tu
ReplyDeletedoncs ja veus que maco que va quedar el pastís, proba la cobertura de mantega de xocolate, queda de 10
Gràcies de part de meu marit, mil petonets Susanna
q rica! la crema de chocolate se ve super tentadora!
ReplyDelete