La seva formula més antiga coneguda es de l´any 1842 i està en un receptari trobat a la Comarca de la Selva.
* * He rebaixat la quantitat de sucre ja que va emborratxada i coberta de ratafia i aquesta ja és prou dolça
( la formula original porta 400 grams de sucre )
Ingredients
400 grams de farina
200 grams de sucre
12 ous
250 grams d´oli de gira.-sol
200 grams de ratafia
1 culleradeta de llevat químic - tipus Royal -
50 grams de ratafia per pintar la coca una vegada feta
100 grams de sucre per empolçar la coca
Nous
Preparació
Escalfar el forn a 180 graus, preprarar un motlle cobert amb papel vegetal , o engreixat i enfarinat.
Separar els rovells de les clares.
Batre 100 grams de sucre amb els rovells fins que ens quedin com una maionesa, per separat batre 100 grams de sucre amb les clares fins que ens quedin a punt de neu.
En un bol a part barrejar la ratafia, l ´oli de gira-sol i la farina amb el llevat, un cop tot integrat i afegirem primer els rovells batuts poc a poc i al final les clares a punt de neu amb molta suavitat.
Abocar en el motlle i fornejar per espai d´ uns 45/50 minuts, dependrà del forn i del motlle escollit.
Just treure del forn la pintarem amb la ratafia que tenim reservada i escamparem els 100 grams de sucre que tenim reservat per sobre, decorar amb nous.
* Jo les vaig caramelitzar una mica.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna