Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 3 de març de 2016

Com bullir mongetes " del ganxet " i ens quedin perfectes


De fet aquesta fórmula serveix per a qualsevol tipus de mongeta, però l'estrella de la nostra zona ( Maresma ) i amb denominació d'origen és la Mongeta del Ganxet.  

Aquesta es la nostre proposta.........i funciona

Ingredients
Mongetes del ganxet
Sal
Aigua

Preparació
Es molt important que posem les mongetes dels ganxet, en remull la nit anterior amb abundant aigua freda, doncs creixen el doble de la seva mida i ens poden quedar sense líquid.

L ´endemà les posarem en una olla amb aigua nova, freda i un grapat de sal, a foc baix, quan comencin a bullir, les " espantarem" com diem aquí..... o sigui, i afegirem un bon raig d´aigua freda a l´olla per que deixi de bullir, i ara esperarem que torni a bullir a foc baix, sense presses....per sobre l ´aigua es farà una mica de bromera blanca que anirem retirant amb un cullerot ( ja qui no ho fa ), en fí...a gustos,...depenent de la quantitat de mongetes, coure durant 1 o 2 hores, fins que estiguin toves al nostre gust.

Bones només amb un bon raig d ´oli d´oliva.( a mi m´agrada afegir un pessic de pebre negre )

També les podem congelar.

Ja qui i posa una fulla de llorer, alls, ceba, pastanaga....però aquesta es la manera que sempre s ha fet a pagès. 

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...