Es celebra des del dia 19 de març de 1911.
Història
La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.
Ingredients
Pa casolà semi integral
tomàquets madur per sucar el pa
sal
oli d´oliva
vinagre
pebre negre
codony
formatge curat
guindilles verdes
capdells de Tudela
Preparació
Tallar a la juliana els capdells , preparem una vinagreta amb oli + vinagre+ sal + pebre negre i amanir-los
Sucar el pa amb tomàquet , regar amb un raig d´oli d´oliva, farcir una llença del pa, amb tots el ingredients i tapar amb altre.
Ràpid i deliciós, que avui es el nostre dia i em de fer festa a la cuina
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
Acabo de sopar, però una mossegada l'hi donava, genials!
ReplyDeletePetonets
Moltes gràcies per explicar-nos l'origen de la diada de la dona Susanna, avui ja he après alguna cosa més. Aquests entrepans em semblen molt originals! una abraçada!
ReplyDeleteMe gustan estos bocadillos! muy ricos, Un besito
ReplyDeleteQue manera más curiosa para comer membrillo, feliz dia. Besos
ReplyDeleteFarà falta tenir les mans grans per agafar-lo bé i que no s'escapi res. Uns ingredients molt bons, m'agrada.
ReplyDeletePetons.
Aquet bocata té d'estar delicòs , m'agrada molt tot el que porta.
ReplyDeletepatonets maca
Se ve delicioso, aun cuando algunos ingredientes no me parecen conocidos,pero los buscaré para enterarme mejor.
ReplyDeleteFeliz día de la mujer trabajadora.
mira quin entrepa mes bo,no soc fanatica del codony pero reconec que aixi te d'estar molt bo,que casi no he dormit jejeje petonssssssssss
ReplyDeleteHola Agnés, guapa tu
ReplyDeleteje,je, a mi em va passar el mateix,...la nit anterior el poc que vaig dormir, només somniava que estava cuinan amb la TH
Ja ens explicaràs com ha anat l´experiencia...
mil petonets Susanna
Hola Anna Betulo, guapa tu
ReplyDeleteje,je, els aplanes una mica amb la ma i ja els poses a la mida per donar una bona mossegada...a casa no son molt d´entrepans,..però de tant en tant no fa cap mal,....
mil petonets Susanna
Hola Seisito, guapa tu
ReplyDeletesi alguna vez hay algún ingrediente que desconoces, solo tienes que comentarmelo y te indicaré cúal es,..igual lo conoces con otro nombre..
mil petonets Susanna
Quin combinació tan deliciosa!!! M'encanta el codony amb formatge.....
ReplyDeleteQue propuesta tan rica para una merienda de esas que nos hacemos con los amigos los domingos por la tarde ...escelente idea ..besos MARIMI
ReplyDeleteQuin entrepá mes deliciós .
ReplyDeleteEl divendres a vegades menjem bocates.
Prenem nota per fer-ho per almorzar o par sopar.
Una abraçada.
Joan i Sara
Hola Susanna. Muchas gracias por tus comentarios en mi blog. Ahora no puedo entrar ni publicar tanto como me gustaría así que aprovecho cualquier momento para visitaros.
ReplyDeleteEste bocadillo con solo verlo alimenta. Una combinación perfecta. Estupendo.
Saludos
Hola susanna, molt bona combinació el formatge i el codonyat lliguen molt bé. A nosaltres ens agrada calent, versió biquini, es clar que amb pa casolà segur que està boníssim...
ReplyDeletepetons gastronòmics
Hola Susanna, Ummmmmmmmm!!! molt bona pinta.
ReplyDeleteHola Maria José, guapa tu
ReplyDeleteràpid, sa, complet, saboròs
mil petonets Susanna
Hola com gat i gos, guapa tu
ReplyDeleteque bo tot veritat,fred o calent sempre està divi
mil petonets Susanna
Hola Juan, guapo tu
ReplyDeletecelebro tu visita, con mis mejores deseos que todo vuelva a la normalidad
hasta pronto, mil petonets Susanna
Hola Joan i Sara, guapos
ReplyDeletea mi només m´agraden d´aquest estíl, fets a casa amb productes naturals...je,je
mil petonets Susanna
Hola Garlutti, guapa tu
ReplyDeletela verdad es que en un plis, plas, preparas algo sano, rico, rapido...
mil petonets Susanna
Hola Catieu, guapa tu
ReplyDeletedoncs a mi també, i si a sobre li afegeixes "·algo" verd...hummm
mil petonets Susanna
Hola M. José guapa tu
ReplyDeletequeden molts bons, i el més important sans al 100x100
mil petonets Susanna
Hola CArmen, guapa tu
ReplyDeleteje,je, tambien me gusta en las ensaladas, empanadilals, pastelitos....
mil petonets Susanna
Hola Cuinera, guapa tu
ReplyDeleteencantada de que te gusten, je,je
cuidate mucho, mil petonets Susanna
Hola Mercè, guapa tu
ReplyDeleteje,je, es que soc com un cul inquiet jo,..sempre busco informació de tot,
mil petonets Susanna
Hola Bulma, guapa tu
ReplyDeleteje,je la veritat es que donen ganes d´obrir la boca
mil petonets Susanna