TRADUCTOR D ´IDIOMES
Translate
Wednesday, March 2, 2011
Mill amb verduretes
Propietats del mill té un 11% de proteïnes, una mica més que el blat, l'arròs i el blat de moro.
Un 60% d'hidrats de carboni.
Un 14% de greixos.
Al gra del mill es detecten vitamina B1, B2 i B9 i ha demostrat ser molt ric en magnesi, ferro i fòsfor.
el mill avantatja al blat en quant al seu contingut en minerals i en magnesi
Al no tenir pràcticament gluten no es pot elaborar pa amb el mill.
- Notable la seva acció sobre la pell, ungles, esmalt dental
- Ajuda en la funció cardíaca per el magnesi que conté.
- Per als que exerceixen una exhaustiva tasca mental
- En l'embaràs per la seva aportació de ferro.
- Per les anèmies.
- Regenera i enforteix el sistema nerviós.
- És un cereal excel lent per als celíacs per la seva molt baix contingut en gluten.
Ingredients
Mill ( uns 100 grams per persona, )
Aigua ( el doble i una mica més que de mill )
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Verdures al gust ( jo he posat )
Tomàquet, enciam, pastanaga, col, pebrot verd, pebrot vermell, carxofa, blat de moro, api ...
All i julivert picats
Preparació
Rentar amb cura el mill amb aigua freda, ( dins d´ un colador), posarem una olla al foc amb aigua i sal, quan comenci a bullir i abocarem el mill, tapar l´olla i deixar coure uns 25/30 minuts a foc moderar t ( no remoure ).
Mentre tallar tota la verdura escollida ben petita i sofregir amb oli , un cop bullit el mill, i escorregut el barrejarem a les verdures i sofregir una mica, rectificar de sal i pebre si es menester , i al darrer minut li posarem una mica d´all i julivert picats.
Servir calent, i bon profit
Aquesta recepta pertany al blog A http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo qye t´agradi, petonets Susanna
Arxivat a:
CEREALS / Mill
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Gràcies per l´explicació...desconexia el mill i deu estar deliciós aquest plat.
ReplyDeleteuy, uy, uy, ¡qué plato más bonito y rico! me encantan este tipo de platos, me lo guardo para cuando llegue el invierno. :)
ReplyDeleteostres no he probat mai el mill aixi,quin gust te???? es bo jejeje molts petonsssss
ReplyDeleteLa verdad es que es un cereal que tiene muchas propiedades. La preparación me ha gustado mucho.
ReplyDeleteBesitos,
No he cuinat mai mill o sigui que ho provaré després de veure tot el que expliques!
ReplyDeleteamb la quantitat de propietats que té hauré de probar-lo. el pla t'ha quedat boníssim
ReplyDeleteBuscaré el mill per tastar-ho, amb verduretes ha de ser molt beneficiós.
ReplyDeletePetons reina.
M'encanta el mill, i amb les verduretes ... tota una delícia! PEtonets
ReplyDeleteNunca he probado el mijo, pero ya sabes, nunca es tarde......
ReplyDeleteUn abrazo.
Una bona alternativa a l'arròs, la pasta o el cuscus. Ha de quedar un plat molt sa i molt gustós.
ReplyDeleteUn nou producte a incorporar al rebost ... té un aspecte deliciós.
ReplyDeleteUna abraçada
saps que no l'he menjat mai així? l'hauré de tastar!! petonets
ReplyDeletePerfecte que ens hagis donat tants detalls!
ReplyDeleteEls cereals amb verdures m'encanten. El tastaré!
Hola coses de Llàbiro, guapa tu
ReplyDeletees molt bo, te una semblança entre arròs i patates,..ningú sabrà pas que menja...je,je
mil petonets Susanna
Hola Judith, guapa tu
ReplyDeletela veritat es que queda de 10...
mil petonets Susanna
Hola ALfons, guapo tu
ReplyDeletela veritat la primera vegada que el vaig probar em va donar una grata sorpresa , està molt bo,....
mil petonets Susanna
Hola Gemma, guapa tu
ReplyDeleteper això m´agradat de compartir la recepta, que molt bo,...i es tan desconegut
mil petonets Susanna
Hola AMparo, guapa tu
ReplyDeletees lo bonito de la cocina, jugar con sabores distintos y SABROSOS
Mil petonets Susanna
Hola la cuina de L´Eri, guapa tu
ReplyDeletea mi m´encanten les " macedonies" de verdures...je,je
mil petonets Susanna
Hola Anna Betulo, guapa tu
ReplyDeletedoncs segur que a casa teva els i agradarà,..es molt i molt bo, mira lo "raret" que es el meu fill per menjar,...i li agrada
mil petonets Susanna
Hola Clàudia, guapa tu
ReplyDeletedoncs ja saps a provar-ho ,segur que t´agrada
mil petonets Susanna
Hola Visc a la cuina, guapa tu
ReplyDeleteval la pena provar-ho, de veritat
mil petonets Susanna
Hola Sunny, guapa tu
ReplyDeletea mi me encantó cuando lo probé, y esto que no las tenia todas, je,je...desde entonces lo cocino en casa
mil petonets Susanna
Hola Agnés, guapa tu
ReplyDeletedoncs te un sabor entre arròs i patates,..
mil petonets Susanna
Hola Sole, guapa tu
ReplyDeleteseguro que cuando lo pruebes te gusta
mil petonets Susanna
Hola Cristina, guapa tu
ReplyDeletecom he comentat abans la primera vegada que el vaig provar,..no les tenia totes,..i em va meravellar....ja veuràs
mil petonets Susanna
Dios mio despues de muy rico, una presentación de lujo.
ReplyDeleteHola Trini, guapa tu
ReplyDeletela verdad es que queda muy rico con las verduritas
mil petonets Susanna