TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dijous, 5 d’agost del 2021

Massa pizza estil napolitana



 
* Amb aquesta formula a casa fem 4 pizzes.

*   10 grams de sal ( aquesta es la quantitat que em varen donar, jo ni poso menys per salut, a més al afegir formatge i demés ja compensa la sal)

* Com una hora abans posarem el forn al màxim , si tenim una pedra per pizza o una planxa, ara es el moment de posar-la al forn.

* Un parell hores abans de coure les pizzes, treure la massa de la nevera i no destapar.

* Tinc recipients individuals amb tapa per la segona fermentació a la nevera.

* NO estirar la massa amb corró
**************************************************************************************

 Ingredients 

600 grams de farina de força 
375 grams d´aigua a temperatura ambient
Sal
4,5 grams de llevat sec ( si es fresc 3 vegades més , o sigui 13,5 grams)

* Oli per untar la massa a l´hora del repòs
* Farina extra per enfarinar a l´hora de treballar sobre la taula.
* Ideal si tenim una pedra de fer pizza, o una planxa, sinó en tenim...doncs la safata del forn.

Preparació
Desfer el llevat amb l´aigua.
Tamisar la farina ( ja qui no o fa, així anem segurs de no trobar qualsevol impuresa després)

Barrejar la farina amb l ´aigua i la sal, pastar uns 5 minuts, fins que veiem que esta tot incorporat, formar una bola que reservarem dins d´un recipient que tindrem untat amb oli, també untarem la bola per sobre, tapar amb un drap de fil i deixarem reposar en lloc càlid durant unes 6 hores aproximadament. ( ja qui li deixa més )

Veurem que ha fermentat, a més de que ha augmentat el seu volum estarà plena de bombolles com si fos una esponja, perfecta.

Ara el que jo faig es pesar la massa i la parteixo en quatre parts,  ep, aquests pas amb suavitat que no es perdi massa aire.

Enfarinar el lloc de treball , formarem una bola de cada porció, i les posarem en recipients individuals que també untarem d´oli, tapar bé i de dret a la nevera perquè facin la segona fermentació sense presses, de 24 a 48 hores.

Es important unes 2 hores abans d´anar al forn treure la massa de la nevera, sense destapar i deixar a temperatura ambient, es treballarà molt millor.

Una hora abans de coure les pizzes posem el forn en marxa al màxim, el meu arriba a 250 graus, te que  estar molt i molt calent perquè es produeixi la màgia....si tenim una pedra de pizza, una planxa....ara es el moment de posar.la dins....

Ara toca fer el pas final abans de assaborir una meravellosa pizza feta per nosaltres, i es estirar la massa, si el que volem es que ens quedi cruixent, lleugera, esponjosa, divina, No fem servir el corró, només les nostres mans i amb tot l´amor del mon, sinó ... tota aquella feina que ha tingut la massa en fer un milió de borbolles les farem malbé.

Enfarinar a gust la taula de feina, posarem una bola de massa a sobre i amb les puntes dels dits estirar suaument de mica en mica, fins que tingui la mida i el gruix desitjat (ja qui deixa els marges gruixuts, jo no o faig,  a casa no els i agrada )

Ara només tenim que posar el farcit al nostre gust i al forn, en el meu que com he dit abans arriba a 250 graus tarda uns 9 minuts ( cada forn te la seva historia )

I res més,  a gaudir de la nostre pizza i si es en bona companya millor !!
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...