TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


diumenge, 5 de maig del 2024

Pa de pessic de Vic





Ingredients
150 grams de sucre
100 grams de maicena
  50 grams de farina de tot ús
    6 ous
    1 pessic de sal
       vainilla - opcional 

Sucre pols per decorar

* Forn     : a 160 graus
* Temps  : uns 30 a 35 minuts
* Motlle de 20 cm. de diàmetre.
* El nostre pa de pessic está fet amb el doble de quantitats ja que era per molta gent.
* El de casa, per sobre abans de posar al forn, li vàrem afegir ametlles laminades.
* Penseu que no porta cap tipus de llevat, per que tot el volum li tenim que donar nosaltres en batre molta estona, tant els rovells com les clares.
* Aquest color groc tant preciós es per haver fet servir ous de pagès km. zero, zero, tot un luxe...no porta cap tipus de colorant, es tot autèntic i natural.

Preparació
1.- Tamisar les dues farines juntes i reservar.

2.- Folrarem el motlle amb paper vegetal, o untat amb mantega i espolsat de farina.

3.- Separar els rovells de les clares de 5 ous.

4.- Batre els 5 rovells + l ´ou sencer + 100 grams de sucre ( aquí es quan se li pot afegir la vainilla ) fins que ens quedi molt escumós i hagi doblat el seu volum.

5.- Batre les 5 clares a punt de neu amb un pessic de sal,  quan comencin a agafar cos, li afegirem els 50 grams de sucre que tenim reservats, continuar batent fins que ens quedin a punt de neu forta, o sigui que pugis dibuixar muntanyetes per sobre.

6.- Afegirem un parell de cullerades de les clares batudes al recipient on tenim els rovells, remenar fins integrarles, ara anirem intercalant cullerades de farina, i cullerades de clares, amb moviments de dalt  a baix, amb suavitat, perquè no es baixi la massa i perdi aire.

7.- Abocar la massa en el motlle que ja tindrem preparat i fornejar uns 30/35 minuts, dependrà del forn.

8.- Un cop cuit apagar el forn i deixar dins durant 10 minuts amb la porta una mica oberta, així evitarem que s´ ens desinfli si el trèiem de cop, passat aquest temps desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.

9.- Un cop fred decorar amb sucre pols.

Bon i dolç profit.

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...