TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dilluns, 9 d’agost del 2021

Mel, mató i nous - baix en greixos


Sembla ser que aquest àpat bé del temps medieval, el primer escrit que en fa referencia detallada es de l ´any 1324, per un autor anònim.

Es creu que va néixer a les Illes Balears i després va passar a Catalunya.

Actualment es un postres que està considerat com un clàssic de la cuina catalana.

El mató ( també conegut com brull o brossat ) es un tipus de formatge fresc elaborat amb llet de cabra i/o ovella, es baix de greixos, però alt en proteïnes.

Acompanyat d´una bona mel i unes nous fan un final de festa perfecta.

Ingredients
Mató
Mel
Nous

Preparació
Servirem el mató en una peça directament en el plat de presentació a taula, es important anar amb precaució a l´hora de la seva manipulació ja que es molt delicat i es pot trencar.

Regar amb una cullerada ....o dues d´una bona mel i acompanyar el plat amb un grapat de nous.

Tant senzill, més deliciós..

Apa a gaudir, bon profit i si es amb bona companya, millor !!!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...