Sembla ser que aquest àpat bé del temps medieval, el primer escrit que en fa referencia detallada es de l ´any 1324, per un autor anònim.
Es creu que va néixer a les Illes Balears i després va passar a Catalunya.
Actualment es un postres que està considerat com un clàssic de la cuina catalana.
El mató ( també conegut com brull o brossat ) es un tipus de formatge fresc elaborat amb llet de cabra i/o ovella, es baix de greixos, però alt en proteïnes.
Acompanyat d´una bona mel i unes nous fan un final de festa perfecta.
Ingredients
Mató
Mel
Nous
Preparació
Servirem el mató en una peça directament en el plat de presentació a taula, es important anar amb precaució a l´hora de la seva manipulació ja que es molt delicat i es pot trencar.
Regar amb una cullerada ....o dues d´una bona mel i acompanyar el plat amb un grapat de nous.
Tant senzill, més deliciós..
Apa a gaudir, bon profit i si es amb bona companya, millor !!!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna