Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimecres, 27 de gener de 2010

PANELLETS SUSANNA THERMOMIX



1 de novembre, Dia de Tots Sants,  és tradició a Catalunya d'elaborar i compartir amb Festa Familiar aquest deliciós dolç

Ingredients
400 grams de sucre glàs
1 kg d´ametlles marcona crues i triturades fines
La pell d´una llimona ratllada
100 grams de líquid al gust ( aigua, licor,etc..)
100 grams aprox.de patata bullida i freda ( bullir amb la pell )
1 pessic de sal
Pinyons, ametlles, avellanes, fruita confitada, coco ratllat......al gust.

1 ou batut per pintar els panellets ( abans de posar els fruits secs )
 Preparació
Moldre el sucre i la pell de llimona ( el vas de la TH té que estar molt sec  40 S. V. 4 A 8
Afegir les ametlles + patata + 100 ml. de liquid  .APROX. 2 M. V.4 / 8   fins que veiem que la massa quedi compacte, fer aquesta operació a dues tandes.

Reposar la massa un mínim de 12 hores, tapada amb paper film, perqué no agafi crosta i millor a la nevera.
Formar boletes o altres formes, pintar amb l´ou batut i enganxar al nostre gust els fruits secs, etc..

Forn escalfat a 200 graus, temps de cocció de 15 a 20 minuts, dependrà del tamany dels panellets i del nostre forn.
* Si no tens una TH, no passa res, s'elabora a lo tradicional i queden igualment deliciosos

* Si pintem els panellets de pinyons amb clara d´ou batuda amb unes gotes d´aigua, queden més brillants

 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...