INGREDIENTS MASSA BASE
10 GRAMS FARINA FORÇA
25 GRAMS LLEVAT FRESC ( Ó UN SOBRE DE SEC)
50 GRAMS AIGUA
PREPARAR LA MASSA BASE,
POSAR EN EL VAS DE LA THERMOMIX, ELS INGREDIENTS DETALLATS
2 M, 37. .VEL.4., TREURE , FORMAR UNA BOLA, FER-LI UN TALL EN FORMA DE CREU A SOBRE , POSAR DINS D´UN BOL I COBRIR D´AIGUA, QUAN LA BOLA PUGI A LA SUPERFÍCIE , JA ESTÀ A PUNT PER FER SERVIR.
PEL PA
150 GRAMS D´AIGUA
150 GRAMS DE LLET
80 GRAMS D´OLI OLIVA
500 GRAMS FARINA DE FORÇA
50 GRAMS FARINA INTEGRAL
50 GRAMS DE SÈMOLA DE BLAT
1 CULLERADETA DE GLUTEN
1 CULLERADETA DE SUCRE
1 ½ CULLERADETA DE SAL
PREPARACIÓ
1.- POSAR EN EL VAS DE LA THERMOMIX, AIGUA+ LLET+OLI+MASSA BASE 2 M. 37. VEL.4.
2.- SENSE TEMPERATURA INCORPORAR LES FARINES + SAL+SUCRE ( PASSAR PEL TAMÍS LES FARINES ABANS ) 10 S. VEL.6. DESPRÈS 5 M. A VEL. ESPIGA
TREURE LA MASSA, FORMAR UNA BOLA I DEIXAR LLEVAR APROX. 1 ½ HORES EN LLOC CALÌD I TAPADA.
PASSAT AQUEST TEMPS PARTIR LA MASSA PER LA MEITAT, FORMAR DUES BOLES, UNA LA RESERVEM, I L´ALTRE L´ESTIRAREM AMB UN “RODI LLO”, FORMAR UN CERCLE D´UNS 1 ½ A 2 CM DE GRUIX.
( AQUESTA OPERACIÓ LA TENIM QUE FER DIRECTAMENT SOBRE LA BANDEJA QUE POSAREM AL FORN, FOLRADA AMB PAPER VEGETAL)
AMB UN GANIVET , TALLAR LA MASSA DES D´EL CENTRE FINS A UNS 3 CM ABANS D´ARRIBAR A LA PART EXTERNA, ANAR FEN TRIANGLES, ( VA MOLT BÉ FER DUES CREUS , UNA SOBRE L´ALTRE) I DOBLEGAR LES PUNTES CAP A FORA, POSAR LA BOLA QUE TENIM RESERVADA AL MIG.
(DEIXAREM LLEVAR DURANT UNES 2 HORES)
PASSAT AQUEST TEMPS, PINTAR AMB OU BATUT, / Ó LLET I SUCRE, / Ó OLI D´OLIVA
FORN. 190/200 GRAUS, TURBO , POSAR RECIPIENT AMB AIGUA DINS DEL FORN.
40/50 MINUTS,.AIXÒ DEPÈN DEL FORN....
AQUEST PA ES POT PREPARAR AMB LA THERMOMIX, MANUAL I PANIFICADORA.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna