La recepta me la va donar un Sr. molt dolç, que ja no està entre nosaltres.
Ingredients per la massa base
1 kg d´ametlles "Marcona" crues i triturades fines
450 grams de sucre
La pell d´una llimona ratllada
Un pessic de sal
Ous ( entre 3 a 4 unitats...)
Per decorar
Pinyons, codony, xocolate, ametlles, avellanes, fruita confitada, coco ratllat......al gust.
1 ou batut per pintar els panellets un cop fets.
1 ou batut que posarem en un bol amb el pinyons per hidratarlos, aixi s´enganxen millor ( unes 2 hores abans )
Preparació
Abocar en un bol tots els ingredients per la massa, inicialment només i posarem 3 ous, pastar i si veiem que ens queda la massa una mica seca li afegirem el quart ou i barrejar uns minuts més fins que estigui integrat a la massa.
El resultat te que ser una massa suau, compacta, amb textura " Plastilina ".
Reposar la massa un mínim de 12 hores, tapada amb paper film, perquè no agafi crosta i millor a la nevera.
Formar boletes o altres formes, pintar amb l´ou batut i enganxar al nostre gust els fruits secs, etc..
Forn escalfat a 200 graus, temps de cocció de 15 a 20 minuts, dependrà de la mida dels panellets i del nostre forn.
* Si no tens una TH, no passa res, s'elabora a lo tradicional i queden igualment deliciososForn escalfat a 200 graus, temps de cocció de 15 a 20 minuts, dependrà de la mida dels panellets i del nostre forn.
* Si pintem els panellets de pinyons amb clara d´ou batuda amb unes gotes d´aigua, queden més brillants
Bona Festa i bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna